Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

Ben o tarz kavramada çok büyük bir fark hissetmedim. Hareketi tam göğse vurdurmak tutuş şeklinden çok konsantrasyon ve tecrübe ile ilgili gibi geliyor bana...

Bu arada önemli bir nokta da şu: Bench press'in bir çok sitede okuyabileceğiniz "nizami" yapılış şeklinde bileğin kırılmadan dümdüz tutulması gerektiği belirtilir ki, bunu da baş parmakla kavramadan yapabilmek mümkün değildir.

Yine de bunun bench press'in altın kuralı olduğunu iddia edemeyeceğim çünkü bir çok profesyonelin sizin bahsettiğiniz şekilde barı kavradığını gördüm. Sanıyorum bir tercih meselesi bu...

Sports taki ağırlıklar lbs cinsinden evet.bende orada çalışıyorum.benim en yakın arkadaşlarım kankalarım dahi 1 sene salladılar 90 kılo benc bastım dun antrenmanda diye goğüsleri görsen çatır çutur :D:D sonra kısmet oldu bı ant yaptık bırlıkte nerde 90 kılo takıldı apırlıklar lbs cınsındendı bız ant yaptığımızda.niye böyle oldu falan dedi arkadasım psıkolojık heralde :D aslında işin tuhafı o hala 80 kılo bastığını sanıyodu halbukı 65 basmıstı.yani en yakın arakdasın bıle boyleyle düşünün gerisini:D:D diğer arkadas yanlıs anlamasın ama bu sekılde kımse ınanmaz forumda boyle cok soyleyenler oldu sonra 2 ay vıdyo koyucam yok koyamadım falan fılan.:D:D sen 140 ta basabılırsın ama boyle basan arkadaslar koysun vıdyolarını hem uyeler acısından da daha yararlı olur hemde ınsanlar ben basamıyorum dıye psıkolojılerını bozmazlar sonucta 30 kılo ıle baslayıp 3 ayda 90 a cıkmazsın ıstersen genetık harıkası ol :D:Dbench_O

kurenator mesajını dikkatle okumama ragmen okunası bir yazı olmadıgından pek anlamadım? bana 90 kg giremedigimi mi söyledin ? yoksa kg ile lbs yi karıştıracak kadar bilinçsiz oldugumu dile getirdin?? yanlış anlamış ta olabilirim?? açıklarmısın rica etsem

Sonucta 30 kılo ıle baslayıp 3 ayda 90 a cıkmazsın ıstersen genetık harıkası ol :D:Dbench_O

Bu kadar emin olmayın bence! 45kg ile başlayıp ilk ayımın sonunda 80 kg ile yapabiliyordum.

Bende 40'tan yüze gelirken çok zorlandım, baya uzun sürdü ama 100'den 145'e çok çabuk geldim. İnsandan insana değişebilir bu, kesin yargılar koymak yanlış...

6 sene once 150 kg 4-5 tekrar yapıodum... o zmndan berı partnerım olmadıgı ıcın saglam kılolarla calısmadım... kılom 73 tu o zmn...sımdı 1 ay sert ıdman yapsam 200+ yaparım cok rahat...

Bende 40'tan yüze gelirken çok zorlandım, baya uzun sürdü ama 100'den 145'e çok çabuk geldim. İnsandan insana değişebilir bu, kesin yargılar koymak yanlış...

Kesinlikle katılıyorum. Söz konusu insan vücudu olduğunda milyarlarca değişken bulunur. Hiçbir genellemeye uymaz. Ben ilk ayımda 30 kiloyla 4x8 yapabiliyordum. ilk ayımın sonunda 60 kiloyla 4x8 yapabiliyordum. ama mesela ondan sonra çok zorlandım kilo artışında bir süre. bazen tıkanıyorsunuz , geçmekte çok zorlanıyorsunuz sonra geçince çorap söküğü gibi geliyor. gün geliyor haftalarca aynı kiloyla zorlanıyorsunuz gün geliyor her hafta kilo arttırıyorsunuz.

Sitedeki yazıları okurken hayretler içerisinde kalıyorum.'' Dilin Kemiği Yok'' demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Bu spora 14 yaşında Eryetiş KURTARAL Hoca ile başladım, şu anda yaşım 37 kilom 95, kol 45.5 cm ve 100 lü kilolarda halen zorlanıyorum. Arkadaşlar lütfen gerçekçi olalım ve bu spora yeni başlamış arkadaşlarımızın motivasyonunu bozmayalım. Öncelikle altyapısı olmayan ne harikası olursa olsun, ilk altı ayda 100 kg Benç Press yapan varsa, heleki Türkiye şartlarında, inanılmaz. Benim çalıştığım solanda 5/7/10 yıl ve üzeri Musabık Sporcu ve Türkiye Şampiyonu Olmuş arkadaşlarla çalışıyorum en fazla benç press basan 165*6 'dır. belki 1000'den fazla sporcu ile çalıştım, biraz gerçekçi olalım lütfen.

Ben tüy sikletim hala.55 kg ile 10*4 yapıyorum.Evde çalışıyorum tabi.Ağırlık altında kalırsam kimse kurtaramaz beni.:)

bende 100 kilo ile 6-7 tekrar çıkartabiliyorum. yanlız geçen sayfaları okuduğumda bazı arkadaşlarım salonda 270 le 240 la çalışan abilerimiz var demişler, eğer bunlar video çekip bizlerle paylaşırlarsa sevinirim, çünkü benim ve burdaki çoğu arkadaşımın inanası gelmiyo. o zmn ben size youtube dan ronnie nin 225 kiloda ne kadar zorlandığını göstereyim de o arkadaşlar bir kez daha düşünsün, 270 giren abileri...

https://www.youtube.com/watch?v=rMEgKgZOJi8 buyrun beyler saygılarımla...

240 ve 270 ile çalışmak? Yani tek tekrar bile değil. :) :) :) :) Bu tarz iddiaları ciddiye bile almamak lazım aslında. Bakın bu başlıkta ŞURADAKİ mesajımda dünyada powerlifting yarışmalarında kaç çıkarabiliyorlarmış (tek tekrar) göstedim. O "abileriniz" 240-270 kg" ile ancak 3-4 spotter ile çalışabilirler. (Herbiri 50 kg falan kaldırırsa barı sadece :) )

bende 100 kilo ile 6-7 tekrar çıkartabiliyorum. yanlız geçen sayfaları okuduğumda bazı arkadaşlarım salonda 270 le 240 la çalışan abilerimiz var demişler, eğer bunlar video çekip bizlerle paylaşırlarsa sevinirim, çünkü benim ve burdaki çoğu arkadaşımın inanası gelmiyo. o zmn ben size youtube dan ronnie nin 225 kiloda ne kadar zorlandığını göstereyim de o arkadaşlar bir kez daha düşünsün, 270 giren abileri...

https://www.youtube.com/watch?v=rMEgKgZOJi8 buyrun beyler saygılarımla...

Ve kilonun hakkini vererek de yapmiyor Ronnie. Zor gercekten ama. O kiloyu kaldirmak icin cok saglam triceps, cok saglam gögüs ve de destekleyici bir omuz lazım....

Bu arada ust gogus odakli calistigim icin, bench press'e dair bir sey demem zor simdi. Gecen sene 100kg 3 tekrar yapiyordum.

Back
Yukarı