• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Berkay Türkkan(BBG Army) # 3 Senelik Evrim Hikayesi # Ektomorf # Motivasyon

Clean bulk'a devam

upload_2014-10-19_12-46-20-jpeg.33609

Hacim amaçlı full body ve upper lower antreman sistemleri hakkında ne düsünüyorsun ?

Düzenli olarak iki sistemi de hiç denemedim. Hacim için ve genel olarak bu sporda hedeflere daha emin adımlarla yürüyebilmek için en önemli noktalardan biri vücudu tanımak. Hipertrofi tekrar aralığı belirlidir fakat her antrenman sistemi herkeste aynı etkiyi göstermez. Zaman içerisinde kütle kazanmak veya diğer hedefleri gerçekleştirebilmek için vücudun verim alacağı sistemleri uygulamak önemli. Mesela bir ektomorf olarak en iyi gelişimi 5 gün tek bölge sistemiyle elde ettim fakat çoğu ektormof için tek bölge antrenman önerilmez.

ölçülerinizi paylaşırmısınız? daha önce paylaştıysanızda ben göremediysem kusurıma bakmayın

bir diğer sorumda başlamadan önce testo oranına baktırmışmıydız yada başladıktan sonra ? durumlar nasıl acaba ?

Son düzenleme:
ölçülerinizi paylaşırmısınız? daha önce paylaştıysanızda ben göremediysem kusurıma bakmayın

bir diğer sorumda başlamadan önce testo oranına baktırmışmıydız yada başladıktan sonra ? durumlar nasıl acaba ?

Testosteron oranımı daha önce hiç ölçtürmedim, nasıl bakıldığına dair bir fikrim de yok açıkçası. Düzenli olarak sadece kan tahlili yaptırıyorum, onun dışında herhangi bir teste girmiyorum kontrol amaçlı.

Kollarım dışında vücut ölçülerimi takip etmiyorum şu an. Kol meraklısı olduğumdan değil de diğer bölgeleri nizami şekilde ölçtüremediğim için bilgi veremiyorum. Anneme ölçtürdüğümde X + 5 çıkan omzum kız arkadaşıma ölçtürdüğümde X çıkıyor mesela :) Birkaç hafta önce ölçtüğümde sağ kolum 43.5 , sol kolum 43 civarındaydı (Bunu yazarken bile emin olamadım, tekrar bakmam gerek). Boyum 1.87 bu arada.

Hocam hayat resmen senin yüzüne gülmüş ya :) en beğendiğim nokta deltoid ve abs muazzam merak ettiğim yağ oranı off season kaç?

Teşekkür ederim :)

Sene boyu belirli bir yağ oranı aralığının dışına çıkmıyorum genelde. Bulk dönemi veya definisyon dönemi diye de ayırmıyorum. Vücut tipim gereği sürekli clean bulk şeklinde devam ediyorum. Bir süredir ölçüme girmedim fakat yağ oranın 9-11 arası değişiyor genellikle. Ölçümleri "atletik" kategorisinde değil "normal" kategorisinde yaptırıyorum. Gittiğim salondaki makinede atletik kategorisinde 7 çıkan yağ oranım normal kategoride 9.2 çıkmıştı.

Teşekkür ederim :)

Sene boyu belirli bir yağ oranı aralığının dışına çıkmıyorum genelde. Bulk dönemi veya definisyon dönemi diye de ayırmıyorum. Vücut tipim gereği sürekli clean bulk şeklinde devam ediyorum. Bir süredir ölçüme girmedim fakat yağ oranın 9-11 arası değişiyor genellikle. Ölçümleri "atletik" kategorisinde değil "normal" kategorisinde yaptırıyorum. Gittiğim salondaki makinede atletik kategorisinde 7 çıkan yağ oranım normal kategoride 9.2 çıkmıştı.
supllement gunlugunuzu paylasirmisini??

Hocam fotolarınıza imrenerek bakıyorum. Nazar değecek valla :) . Eminim forumdaki herkezde imrenerek bakıyordur. Sizinki gibi kusursuz bi fizik olmasada size yakın bi vücut yapabilmeyi çok isterim.

Engin bilginiz ve tecrubelerinizle bizlere bu yolda yardımcı oluyosunuz size ne kadar teşekkür etsek azdır.

upload_2014-11-10_12-6-9.jpeg

Soldaki fotoğraf spora başlamadan 1 sene öncesinden, sağdaki fotoğraf yaklaşık 2 ay öncesinden.

supllement gunlugunuzu paylasirmisini??

Antrenman günlüğümde detaylı olarak bahsetmiştim beslenme düzenimle birlikte.

Hocam fotolarınıza imrenerek bakıyorum. Nazar değecek valla :) . Eminim forumdaki herkezde imrenerek bakıyordur. Sizinki gibi kusursuz bi fizik olmasada size yakın bi vücut yapabilmeyi çok isterim.

Engin bilginiz ve tecrubelerinizle bizlere bu yolda yardımcı oluyosunuz size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Teşekkür ederim, böyle güzel yorumlar aldıkça motivasyonum yükseliyor :)

tebrik ederim , çok başarılı bir vücut ve gerçek bir sporcuya yakışacak sporcu kişiliği.
Günlüğünü takip edicem , pump forever ve Ayaz dan sonra 3. kişilere ilham kaynağısın

Adamın dibisin. Bu arada instagram imzada fakat kilit koymuşun kullanmayanlarda faydalanmalı bence. ;)

Önceden bazı sorunlar yaşadığım için maalesef istemeden kilitlemek zorunda kaldım hesabımı :)

tebrik ederim , çok başarılı bir vücut ve gerçek bir sporcuya yakışacak sporcu kişiliği.
Günlüğünü takip edicem , pump forever ve Ayaz dan sonra 3. kişilere ilham kaynağısın

Ayaz spora başladığım zamanlarda forumda görüp kendime örnek aldığım başarılı bir sporcuydu, onunla aynı sıralamaya girmek beni gerçekten mutlu etti.

Abi senden çok büyük ilham aldım ama 3 sene gözümü korkuttu.Fakat bu zayıflıktan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapmam gerek.Bu arada boyun kaç acaba?Ve kilo almak için vs ilaç gibi şeyler aldın mı?

upload_2014-11-26_18-20-28.jpeg

Abi senden çok büyük ilham aldım ama 3 sene gözümü korkuttu.Fakat bu zayıflıktan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapmam gerek.Bu arada boyun kaç acaba?Ve kilo almak için vs ilaç gibi şeyler aldın mı?

Boyum şu an 1.87, supplementler dışında herhangi bir ilaç, hormon vb. kullanmadım. Supplement olarak da hiç gainer tercih etmedim.

Back
Yukarı