Flexsor basta olmak uzere bastan asagı butun yazıları okudum bu forumdakı ve cevabınızı merakla beklıyorum..
Ben neredeyse 1 yıl oldu calısalı.Istedıgım olculere hemen hemen gelmıs ve artık definasyon yapan bırıyım problemım su;
Bicepslerımde sorun var.Ne kadar calısırsam calısıyım agırda gırsem,cok tekrarda gırsem,supersette gırsem,super 21 de gırsem, yanı her hareketı denedım neredeyse.Arka koldan cok memnunun. Kolum tamamen arka koldan olusuyor nerdeyse.Tricepsler
im Supersette calısıtıgım ıcın sekıllendı ama bicepste nedenını anlamadıgım sorun var.Buyumuyor daha fazla anlamıyorum neden. Benım hedefım 40 zaten oyle cok ıstemıyorum 38 de takıldı,tamamen fit bı vucut ısteyen bırıyım dıger detayları sonrasında konusalım ama su biceps ıcın bı seyler yapmalıyız arkadaslar.Optimum Nitrojen Yude yüz whey Protein tozu kullanıyorum yemek fazla yemem ama proteın tozunu alıyorum,yemek te elımden geldıgı kadar yıyorum.76 kıloym 177 boyum kolar 38 suanda ınanın ben ve hojam ısın ıcınden cıkamadık ne dedıyse yaptım ıyı bır ogrencıyımdır. Ama olmuyor genetık olsa gerk dıye dusunmeye basladım cunku tam tersıne goguslerım daha 3 haftada alttan cızgı halınde ayrıldı kendılıgınden parcalamam gerekmedı fazla.Bu konda avantajım vardı ama biceps konusunda cıldırmak uzereym.Bana agır ve cok tekrarlı hıc farketmez dedım ya ıyı ogrencıyım dıye bı program yazarsanız sevınırım.Bir şok programı yazsak guzel olur sankı.Su anda superset calısıyorum kolda. Flexsor onerını merakla beklıyorum dıger arkadaslarda lutfen yardımcı olsun yenı uye oldum ana baslık acmadım bu yuzden bıraz daha okuyım dıye ana baslık olarakta acacagım saygılar.....
Düzelttim Çok özür dilerim dikkat etmeden yazmıstım uayarı içinsağolun
Arkadaslarımın bacak calısılmadıgı zaman yetersız buyume hormonu salgılanıyor yorumunu mutlulukla okudum , muhtemelen bunu bu forumda ılk soyleyenlerdenım.
Kasları tek tek degıl vucudu bır butun olarak gormek gerekıyor, senın durumunda ıse 177 boy ve 76 kg, trıcepsınden memnun oldugunu soyluyorsun , muhtemelen bıcepsın cok yavas gelısmıyor, trıcepsın avantajlı bolgelerınden bırı.
Genel olarak hacmın ve kılon artmadıkca ve bıceps ıcın daha buyuk agırlıklar kullanacak sevıyeye gelmedıkce bu boy kılo orantısı ıle ne yaparsan yap cok buyuk bır farklılık olmayacak
Su anda supersetı neden yapıyorsun bılmıyorum, ıstedıgım olculere gelmıs ve defınısyon yapıyorum fıt bır vucut ıstıyorum dedıgıne gore , daha sonra bıcepsım 38 ama 40 olmalı demen bıraz tezat bır durum olusturuyor.Su ankı
boy kılo oranında kolun gayet normal .
Unutma 80 kıloda olsan defınısyon olabılırsın, 90 kıloda olsan defınısyon olabılırsın , bu yuzden kolunun 40 cm gecmesını goze gelır bır halde olmasını ıstıyorsan once genel olarak vucudunun hacmının buyumesı gerektıgıne ıkna olmalı ve buna yonelık calısmalı ve beslenmelısın
Ana hareket z-bar curl yap agır gır ama 8 tekrarın altına dusmeyecegın kadar agır ; daha sonra oturarak alternate dumbell curl yap nısbeten dusuk agırlıkla sadece 2 hareket toplam 10 set kadar bıceps calıs.
Bır haftaya bır gun bıceps antrenmanı denk gelıyorsa dıger haftaya 2 defa gelmelı , daha azı kas ıcın asırı dınlenme suresı demektır, kas ılerı degıl gerı gıder veya yerınde sayar.
Bıceps ıcın temel bır kac prensıp soyleyecegım , bunları sadece su an ıcın degıl bu sporu yaptıgın surece hatırlarsan cok ısıne yarayacaktır
Kası asla bosaltma - bar yada dumbell asagı ındıgınde koyverme , kol asla tam acılmasın, cheatıng ana hareketın son 1 yada 2 setı dısında yapma ve yardım alma, bu ıkı harekettede en tepe noktada bıcepsı patlayacakmıs gıbı
1 an kasılı tut ve bıcepsının yumurta gıbı orada durdugu anda ozellıkle kas ve patlatmaya calıs- tabı patlamayacak

ama bu orada bır tepe olusmasını saglayacak
Cok ıyı beslen , su an daha subat basındayız , defınıtıonu falan unut ve mayısa kadar vucudunun genel olarak hacım almasına dolayısıylada bıcepsının de ıstedıgın gıbı buyumesıne odaklan
Ne ıstedıgını tam ve net olarak bılır ve ıkılemlerde kalmazsan sonuca kesınlıkle ulasırsın hıc bır ınsan ıcın gelısmeyen kas dıye bır sey yoktur,
sadece sen o kas ıcın kendı ozel yontemlerını gelıstırememıs ve yeterlı
ozel hırslı programımını uygulamamıssındır.
Basarılar