BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
bende 1 kası haftada 1 kez calıstıranlardanım
pazartesı--bacak-en kol-trapez
salı--gogus-karın
carsamba--omuz
persembe--sırt-kanat
cuma-trıceps-karın
cumartesı-bıceps
sekılınde calısıyorum

her kas grubu bir kere..

pazartesi: ön ve yan omuz
salı: kanat&arka omuz
çarşamba: off
perşembe: göğüs
cuma: kol
cumartesi: bacak
pazar: off

değişik bir programa geçtim

babamın steve reeves programını kendim harmanladım ve süper set şeklinde bir program yaptim .her antremanda bütün vücudu çalıştırıyorum (bacak ve karın hariç)

haftada 3 gün ağirlik ve 3 gün mide cardio ve mide cardio ile birlikte 1 gün bacak

mesela

pazartesi

omuz

göğüs

sırt

biceps -triceps şeklinde

sonra ertesi gün sadece mide ve cardio yapiyorum 1 gün sonrada tekrar bütün vücudu çalıştırıyorum her antremanda farklı hareketler kullanıyorum o gün omuzda 2 , göğüste 3,sırtta 2, triceps ve bicepste 2 hareket giriyorum antreman yarım saat anca sürüyor süper set oldugu için . 3 hafta denicem bakalım sonuç nasıl olcak şuan memnunum

bence bu sporu yapan kişinin vücut yapısına göre değişir ben hafda da 3 gün yapıyorum ama sonradan öğrendiğim kadarıyla hacim için yeni başlayan arkadaşların 2 gün yapması mantıklı gibi şunu çok iyi anladım bu sporda boyu uzun olanlar ağır kiloları zor kaldırıyorlar boyu uzun olanlara tavsiyem tekrar sayılarına fazla takılmasınlar tekrar süresine dikkat etsinler ben öyle yapıyorum boyum192 cm her set en az 30 saniye ben böyle çalışıyorum

yeni başlayan arkadaşara şunu söylemeyi unuttum badiye başlamadan önce kesinlikle kan tahlili yaptırsın veya kan vermeye gitsin orada gerekli bilgiyi verirler zaten. kanın kalitesi düşükse 1-2 hafda dengeli ve sağlıklı bir beslenme yapsınlar düzelir bu sorunu da hallettikden sonra çok çok önemli bir konuya geliyor sıra o da eğitim internette 2-3 gün boyunca sürekli vücut geliştirme hakkında bilgi edinsinler günlük alınması gerekli protein ve kalori mikdarları gibi çalışma teknikleri gibi hareketlerin nasıl yapılacağı gibi sonra başlasınlar daha hızlı ve sağlıklı bir gelişim göstereceklerine inanıyorum

Arkadaşlar ben haftada 3 gün çalışıyorum ve bu 3 gün de pazartesi ne çalıştıysam çarşamba ve cuma da aynı programı uyguluyorum bi zararı olurmu yoksa bende 3 güne bölerek mi yapıyım hepsini?

Her kası haftada bir çalıştırıyorum. İki defa hiç denemedim. Yeni programa geçince denemeyi düşünüyorum.

Pazartesi- Göğüs, biceps
Salı- bacak, karın
Perşembe- Sırt, karın
Cuma- Omuz, triceps
Cumartesi- kardio,streching, karın

Arkadaşlar ben haftada 3 gün çalışıyorum ve bu 3 gün de pazartesi ne çalıştıysam çarşamba ve cuma da aynı programı uyguluyorum bi zararı olurmu yoksa bende 3 güne bölerek mi yapıyım hepsini?

Kasların hacmine (büyük/küçük) veya yapısına göre kendini tamir etme ve geliştirme süreleri farklıdır (detaylı bilgiler forumda mevcut), örneğin göğüs gibi büyük kas grubu çalıştırdığın zaman gelişme ve kendini tedavi etme (recovery) süresi olan yaklaşık 72 saati doldurmadan tekrar aynı antreman rutinini girmen kasın hacimsel olarak gelişememesi ile sonuçlanır. Ancak bir miktar kuvvet artışı yakalayabilirsin, optimum sonuç için yıprattığın kas kendini tamir ettikten sonra girmelisin. Aynı hatayı ben de yapmıştım yıllar önce, hiçbir gelişme sağlamıyor, o yüzden antremana harcadığın enerjinin bir kısmını okumaya ayırırsan ileride çok daha iyi bir vücudun olur, benim gibi hatalı işler yapıp kafanı vurmazsınthums:

haftada bir gün bicepsleri normal çalışıp(ilk gün), son günde de bicepsleri negatif çalışmak
nasıl bir fayda sağlar ?
veya haftada bir negatif çalışmak için yönlendirebilceğiniz bir topik mevcutmu forumda ? ben bulamıyorum sanırım

iş düzenimin değişmesi ile birlikte programımı böldüm, program sayımı artırdım ve göğüs antrenmanımı ikiye çıkardım. şu şekilde:

pzt: kanat-sırt, bacak
salı: göğüs, karın
çarş: biceps, triceps
perş: karın, yürüyüş
cuma: göğüs, omuz
crt: karın, yürüyüş

foruma yeni üye oldun kolum 39 cm kilom 72 ben haftada 4 antreman yapıyorum ve hergün tek kas çalışıyorum yani:pazartesi gögüs salı omuz çarşamba off preşembe kanat cuma of cumartesi biseps triseps acaba nasıl uygun mu

foruma yeni üye oldun kolum 39 cm kilom 72 ben haftada 4 antreman yapıyorum ve hergün tek kas çalışıyorum yani:pazartesi gögüs salı omuz çarşamba off preşembe kanat cuma of cumartesi biseps triseps acaba nasıl uygun mu

kol için koca bir gün ayırıyorsun ama vücuttaki kasların neredeyse üçte ikilik kısmını kaplayan bacakları es geçiyorsun öyle mi..?

iş düzenimin değişmesi ile birlikte programımı böldüm, program sayımı artırdım ve göğüs antrenmanımı ikiye çıkardım. şu şekilde:

pzt: kanat-sırt, bacak
salı: göğüs, karın
çarş: biceps, triceps
perş: karın, yürüyüş
cuma: göğüs, omuz
crt: karın, yürüyüş

yüreyerekmi dinleniyorsun? ayrıca sırtınla bacağını aynı gün ticepslede bicepsi aynı gün çalışacağına sırt-biceps diğer antreman günü bacak triceps çalışsan veya göğüs-biceps ertesi idman günü omuz-triceps-daha uygun olmazmı sence?

Son düzenleme:
ben bacak çalışmayı sevmediğimden bacağı antreman programından çıkardım.bence gereksiz ve sıkıcı şimdilik ileride belki

ben bacak çalışmayı sevmediğimden bacağı antreman programından çıkardım.bence gereksiz ve sıkıcı şimdilik ileride belki

benim bildiğim kadarıyla bacak üst vücudnun gelişmesi için doğrudan önemli bir kas gurubuna sahip. vücudunun 3/2si bacak ve en büyük kas gurubu ş onalrı çalıştırırak üretiğin testesteron hormanunun diğer kas huruplarının büyümesinde sana ne kdar yardımcı olacağını unutma

Ben her bölge için çok sağlam bir antreman yaparak haftada 1 gün çalıştırılmasından yanayım..

yüreyerekmi dinleniyorsun? ayrıca sırtınla bacağını aynı gün ticepslede bicepsi aynı gün çalışacağına sırt-biceps diğer antreman günü bacak triceps çalışsan veya göğüs-biceps ertesi idman günü omuz-triceps-daha uygun olmazmı sence?

yürüyerek mi dinleniyorsun derken programımda dinlenmenin az olduğunu kastettiysen şöyle: şu an askerlik öncesi işi gücü bıraktım ve tek uğraşım VG. yaptığım programlara göre bölgelerin dinlenme süreleri normal ve geri kalan vaktim de genelde dinlenerek geçtiği için yorulmuyorum.

daha önceden değişik program düzenlerim oldu, sırt biceps, göğüs triceps, kanat bacak veya değişik programlar. ancak bu kombinasyonları da sürekli bir arada girmek değil programdan programa değiştirilmesi taraftarıyım. şu anki prog. böyle ve gayet güzel işliyor benim için.

Her hafta 1bölgeyi 2kere çalıştırıyorum ama normal olarak 1kere

Pazartesi:Gögüs
Salı:Ön Kol Arka Kol
Çarşamba Off
Perşembe:Omuz-Sırt-Bacak
Cuma:Gögüs

1ayda hepsi toplamda aynı çalıştırılmış oluyobench_O

Her hafta 1bölgeyi 2kere çalıştırıyorum ama normal olarak 1kere

Pazartesi:Gögüs
Salı:Ön Kol Arka Kol
Çarşamba Off
Perşembe:Omuz-Sırt-Bacak
Cuma:Gögüs

Omuz-sırt-bacak aynı gün verimli çalışmak çok zor olur. Onun yerine
Pazartesi: Göğüs-triceps
Salı- Sırt-biceps
Çarşamba: off
Perşembe: Omuz-bacak
Cuma: off
Cumartesi: Göğüs-triceps

Bence böyle daha verimli olur. Üstelik yine bir bölgeyi haftada iki defa çalıştırmış olursun.

Back
Yukarı