Pazartesi-omuz
Salı-gogus biceps
Carsamba-off
Persembe-omuz-trıceps
Cuma-sırt,bacak
Cumartesi-pazar-off
Her gün karın kaslarını çalıştırarak geliştiremezsin araya mutlaka bir gün dinlenme koy. Bir bölgeye 7 hareket koyup fazla gelişim göstermeyi hedeflemişsiniz fakat bence bunu haftaya yaymanız daha başrılı sonuç getirir örneğin bir günde 7 hareket 3 set göğüs çalışması yaptığınızı varsayalım bir haftada göğüs için 21 set çalışıyorusunuz bunu haftada iki güne bölüp tek antremanda 10 set yaparak fakat her bölgeyi haftada iki kere çalıştırarak geliştirmek daha mantıklı olur.Uzun bi süre ara verdim, salona başlamadanda evde ormanda temel hareletleri 1 ay yaptım ( barfiks,dumbbell presler vs ve hafif tempolu koşular artı bisiklet.
şimdi ise hedefim olan 110 kg için haftada bir kas grubunu etkili çalışmak adına kendime bir program çıkardım. ileride bu programı büyük ve küçük kas gruplarını birleştirerek haftada 2 ye cıkarmayı düşünüyorum ve en sonundada define olmak için başka bir program olacak.
şu anki programım şu şekilde:
pazartesi; Gögüs 7 farklı pes ve genişletme hareketi ve karın
salı; biceps 6 egzersizve karın
çarşamba;omuz 6 farklı egzersiz ve mümkün oldugunca çift setleme ile ve karın
perşembe; triceps5 farklı egzersizmalesef hala istediğim durumda değil) + karın
cuma; sırt ve kanat 7 farklı egzersiz+ karın
cumartesi; ağır squat+ dumbbella pull-over + karın
pazar dinlenme
benim bildiğim kadarıyla bacak üst vücudnun gelişmesi için doğrudan önemli bir kas gurubuna sahip. vücudunun 3/2si bacak ve en büyük kas gurubu ş onalrı çalıştırırak üretiğin testesteron hormanunun diğer kas huruplarının büyümesinde sana ne kdar yardımcı olacağını unutma
başladaman belirtiyim her antreman öncesi 25-30 dklık bir kardiyo yapıyorum koşubandı + bisiklet olmak üzere
pazartesi : göğüs - biceps
salı : off (isteğe bağlı kardiyo)
çarşamba : trapez - omuz
perşembe : off (isteğe bağlı kardiyo)
cuma : kanat - triceps
cumartesi : mide - bacak
pazar : off
sizce nasıl ?
dip not: vicudum yağlı ama aynı zamanda kas kütlemde var bu tarz bir programla hem kas kütlesi kazanmayı hemde yağ yakmayı planlıyorum
Ben tam tersi diye biliyordum kafam karıştı şimdi :SBence yanlış bi konu olmuş Çünkü küçük kas grupları en fazla 1 kere çalıştırılmalıdır (Biceps,Kalf, Triceps gibi) diğerleride 2 yi aşmamalı bence yoksa kas kaybına neden olabilir.
Ben tam tersi diye biliyordum kafam karıştı şimdi :S
Atakan966 senin bildiğin doğru olan .Kafan karışmasın.Büyük kasları 72-96 saat dinlendirmek gerekli.Küçük kaslar min. 48 saat dinlenmesi yeterli.
Ama sonuçta göğüs ve sırt ile bicepsler,göğüs ve omuz ile de tricepler çalışacağı için biceps ve tricepsleri da 2 günde bir çalıştırmamak gerekli.Zaten diğer bölgelerle beraber de çalışıyorlar.Haftada max 2 defa çalıştırılabilir.
Peki haftafa iki gün çalıştıranlar bu iki gündede max ağırlıkmı çalışıyorsunuz yoksa birinde az ağırlık çok tekrar şeklindemi çalışıyorsunuz? Hangisi daha mantıklı