Yaklaşık bir kase yulafı rondodan geçirerek un haline getirin. Ardından içerisine bir tam yumurta ve biraz da yağsız süt ekleyip karıştırın. Tuzlu isterseniz içersine sarımsak, karabiber, zencefil koyabilirsiniz. Tercih etmesem de tu eklemek size kalmış. Eğer tatlı isterseniz içerisine biraz tarçın ve bal; hatta kuş üzümü, fındık... gibi kuruyemişler ekleyebilirsinz. Hazırladığımız bu karışımın kıvamı mısır ekmeği kıvamı gibi olacak. çok cıvık bir kıvam olmamalı, o nedenle sütü azar azar eklemek lazım ki az bir süt alıyor zaten içerisine. Harcı 5 - 10 dakika beklettiğinizde yulafın tüm sütü çetkiğini ve yumuşacık bir kıvamı olduğunu göreceksiniz. Bu kıvam piştikten sonra da aynı şekilde pasta gibi oluyor.
Gelelim pişirmesine
Tavayı iyice ısıttıktan sonra bir iki damla zeytinyağı dökün ve silin. Ardından tavaya harcı iyice yayın. Kalınlığı yaklaşık iki lavaş kalınlığında oluyor sanırım. Bir kaç kere arkasını önünü çevirin bir kapak yardımıyla. Ardından da 4 ile 8 arasında parçaya bölün.
Afiyet olsun.