ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pudıng ıle karıstırıp yedım yulafın kotu tadı gıttı sankı fındıklı pudıng gıbı oldu

Ölçü nasıl alacağız fikri olan varmı ? Bir su bardağı kaç gr dir sizce?

Klasik su bardağı 66.6gr geliyor.

Protein tozu kullanıyorsan onun ölçeği ile hesaplayabilirsin.

Mesela Optimum whey in ölçeği tam dolu halde 28-30gr yulaf yapıyor. hassas tartı ile bir kaç kere tarttım.

bir süre sonra insan alışıyor yemeye sütle karıştırıldığında tadı olmamasına rağmen. ama en güzeli ve etkilisi süt ve bir kaşık balla birlikte karıştılıp tüketilmesidir. deneyin pişman olmazsınız :)

Tadimi cok kotu deil ama icine cilek ve muz dilimleri ekleyip sutle degerlendirdim iyi oldu.1 haftadir kullaniorm gucu hissettiriyor alin,aldirin..

Temiz bir kase alınır ,
Bir avuç yulaf ezmesi içine dökülür.
Biraz çekirdekli siyah ya çekirdeksiz yeşil üzüm kurusu katılır.
Yağsız süt ilave edilir . 5 Dakika beklenir.
Üzerine biraz tarçın serpiştirilir.
İmitasyon sütlacımız yemeğe hazırdır.
Afiyet olsun.

Not: Ben sadece idman günleri idmandan 2 saat önce yiyorum yulaf ezmesini...

Yaklaşık bir kase yulafı rondodan geçirerek un haline getirin. Ardından içerisine bir tam yumurta ve biraz da yağsız süt ekleyip karıştırın. Tuzlu isterseniz içersine sarımsak, karabiber, zencefil koyabilirsiniz. Tercih etmesem de tu eklemek size kalmış. Eğer tatlı isterseniz içerisine biraz tarçın ve bal; hatta kuş üzümü, fındık... gibi kuruyemişler ekleyebilirsinz. Hazırladığımız bu karışımın kıvamı mısır ekmeği kıvamı gibi olacak. çok cıvık bir kıvam olmamalı, o nedenle sütü azar azar eklemek lazım ki az bir süt alıyor zaten içerisine. Harcı 5 - 10 dakika beklettiğinizde yulafın tüm sütü çetkiğini ve yumuşacık bir kıvamı olduğunu göreceksiniz. Bu kıvam piştikten sonra da aynı şekilde pasta gibi oluyor.
Gelelim pişirmesine
Tavayı iyice ısıttıktan sonra bir iki damla zeytinyağı dökün ve silin. Ardından tavaya harcı iyice yayın. Kalınlığı yaklaşık iki lavaş kalınlığında oluyor sanırım. Bir kaç kere arkasını önünü çevirin bir kapak yardımıyla. Ardından da 4 ile 8 arasında parçaya bölün.
Afiyet olsun.

valla bende yiyorum ama tadı pek hoş değil bende meyvelerle falan zenginleştiriyorum
içine süt muz kiraz damla çikolata katıyorum
yada şöyle deneyin biraz daha güzel oluyo yogurt bal kiraz yulaf ezmesi katın bi nevi böylede iyidir ama ben sabah namazında kullanmaya başladım robotta çekip toz haline getirip sütle içiyorum daha iyi oluyo

İlk defa soğuk sütle denedim. Ömrümde bu kadar iğrenç bir şey yediğimi hatırlamıyorum. İlk başta idare eder gibi duruyor; ama 2-3 kaşıktan sonra acayip bayıyor.

2 su bardağı yulafı 2 su bardağı süt ile karıştırıp içine 1 ölçek whey koyup blenderda karıştırıyorum. Yulaflar toz haline geliyor zaten. İçimi çok kolay bir besin haline geliyor.

Üzerine de 4 yumurta yiyince başarılı bir kahvaltının sonuna geliyoruz ;)

ben sütle pişiriyorum birazda kuru üzüm atıyorum nefis oluyor tavsiye ederim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:10 ----------

arkadaşlar bunu ne amaçla kullandıgınızı öğrenebilirmiyim? kilo vermeye yardımcı olur mu acaba?

Yulaf ezmesi ilk başta tadı at yemi gibi geliyor ancak daha sonra alışıyor insan. Bir arkadaşımız yazmış sütte iyice bekletilince yumuşuyor ve yemesi çok daha kolay bir hale geliyor. Bunun yanı sıra süt,muz,tarçın,nesquik vs. gibi bir karışımın içine katabilir ve blenderda iyice parçalayabilirsiniz. Un ufak oluyor ve tadını almıyorsunuz. Bir nevi protein tozu işlevi görmüş oluyor.

Evin yakınındaki bütün marketlere bakkallara vs. sordum bulamıyorum ya ne bulunmaz şeymiş şu yulaf ezmesi?? Büyük marketlere mi gitmek lazım?

Arkadaşlar bu yulaf ezmesini yemek zoruma gidiyor bende un haline getirip 100 gr mı 3 bardak su şeklinde hızlıca içiyorum 1 dakika sürmüyo bu şekilde 2 paket bile içerim günde ama asıl sormak istediğim besin değerlerinden bişey kaybedip kaybetmediği ? Büyük marketlerde kesin oluyor rap kardeş ankarada küçük marketlerin çoğunda da var.

Ben antrenmandan sonra ve sahurda 100er gram yiyiyorum. Off günlerde de sadece sahurda yiyiyorum doğru mudur ? Bir de merak ettiğim konu göbek yapar mı acaba. Ayrıca tafıda gayet güzelmiş :)

arkadaşlar ben sütle beraber kellogs sade gevrek yiyordum ancak daha hızlı kilo vermek için bıraktım.migrostan eti müsli aldım kalorisi daha düşük gözüküyor lifaliften sizce doğru bir tercihmi yaptım.müslinin yanına eşit oranda lifalif koysam sütle beraber sizce nasıl olur.(2 ayda 120 den 105 e düştüm 1aydır fitnes,vg yapıyorum,boy;178 yaş22)

Back
Yukarı