ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her sabah omlet yumurta ile yediğim yulaftan nefret ediyorum. Her sabah 100 gram yemek zorundayım. Sütle denedim olmadı, yoğurtla denedim olmadı yumurtayla da olmuyor. Çok atınca ekmekten başka bişey yemiyor gibi oluyorum. Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.
Ben sütle pişiriyorum çokda güzel oluyor ama damak zevki farkli olabilir.
1 bardak süt (diledigin sütle yapabilirsin)
3 YK yulaf
1 tatli kasigi tarçin
1 küçük muz
muzu ezdikten sonra hepsini birlikte kisik ateste pişiriyorum. Kaynamadsn ocaktan alip bir kaseye boşaltiktan sonra ustune hindidtan cevizi ve arzu ettiğin meyvelerle süsleyebilirsin. Ben tadini cok begeniyorum.
Ölçüleri ihtiyaciniza gore arttirabibilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
 
Her sabah omlet yumurta ile yediğim yulaftan nefret ediyorum. Her sabah 100 gram yemek zorundayım. Sütle denedim olmadı, yoğurtla denedim olmadı yumurtayla da olmuyor. Çok atınca ekmekten başka bişey yemiyor gibi oluyorum. Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.
Ben bir adet muzu çatalla eziyorum yulaf soğuk süt üzerine 2 veya 3 cevizi parçalayıp 15-20 dk beklettikten sonra yiyorum güzel de tadı oluyor
 
Her sabah omlet yumurta ile yediğim yulaftan nefret ediyorum. Her sabah 100 gram yemek zorundayım. Sütle denedim olmadı, yoğurtla denedim olmadı yumurtayla da olmuyor. Çok atınca ekmekten başka bişey yemiyor gibi oluyorum. Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.
[DOUBLEPOST=1523958461][/DOUBLEPOST]Meb. Ben bir adet muzu çatal yardımıyla eziyorum (muz çok büyükse yarisini). Üzerine yulafi koyduktan sonra sütü koyup yumuşamasını bekliyorum 2 yada 3 tane ceviz 3 4 tane de kuru üzüm koyuyorim gayet de guzel oluyor denemeni tavsiye ederim
 
Kompleks içerikli bir karbonhidratı, basit karbonhidratlarla aynı anda kullanımına karşıyım.Yani ya cicibebe ye ya da hiç yulaf yeme kardeşim...
Özellikle spor öncesi tüketimde antrenman için ciddi enerji sağlayan bir ikili. Sindirim mekanizmaları farklı olduğu için birbirleriyle yarışmıyorlar buda vücuda ekstra enerji sağlıyor :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
şu yulafı yemek için sabahı iple çekiyorum hala yiyemeyen varmı :D bu aralar geceden yoğurtla karıştırıp muz veya her hangi bir meyve koyup karıştırıp dolaba atıyorum sabaha kadar yulaf yumuşuyor muhallebi dondurma karışımı bir şey oluyor azcıkda tarçın mis gibi kaşıklıyorsunuz işe veya okula gidenler için pratik kahvaltı :D
 
bilmiyorum daha önce benzerini yazan oldu mu ancak kendi tarifimide paylaşmak istedim. blenderın içine 1 su bardağı yulaf, 2 su bardağı süt, orta boy muz, çiğ fındık, 3 yumurta beyazı ve 2 tam yumurtayı atıyorum. üstüne olmazsa olmaz bal ekleyip karıştırıyorum. isterseniz buz ekleyip için isterseniz mikrodalgada veya tavada ısıtarak tüketin.
 
benim malzemelerim içim fit çikolatalı sütün yarısı, yulaf ezmesi, muz ve tarçın şekil olarakta tat olarakta waffledan farkı olmuyor..
 
Konuyu hortlatayım :)
Günde kaç öğün yenmeli ?
Sabah kahvaltısında ;
1 su bardağı yarısı kadar yulaf ezmesi
1 su bardağı süt kasenin içine
evde olanlar dan;
- az kuru üzüm,yarım muz koysam sabahları bu şekilde tüketilse bu şekilde gecede yenebilir mi ?
 
Konuyu hortlatayım :)
Günde kaç öğün yenmeli ?
Sabah kahvaltısında ;
1 su bardağı yarısı kadar yulaf ezmesi
1 su bardağı süt kasenin içine
evde olanlar dan;
- az kuru üzüm,yarım muz koysam sabahları bu şekilde tüketilse bu şekilde gecede yenebilir mi ?
Antrenmandan 1,2 saat önce yemen daha iyi olur. Su bardağının yarısı az bir miktar. Tek öğünde 150gr yemeye alıştırsan kendini iyi olur. Yemekle aran iyiyse günde 1kez antrenmandan önce alsan yeterli bence. Yemek fazla yiyemiyorsan yulafa asıl. Neyle nasıl yediğin pek önemi yok ben yoğurtla karıştırarak yerdim.
 
Ben lifalifi kahvaltılarda şöyle kullanıyorum.
Karışım...
-100 Gram yulaf ezmesini robotta çekiyorum. Tam un kıvamına getirmiyorum isteyen yapabilir. Bir yulaf tanesinin 5 6 parçaya bölündüğünü düşünün öyle oluyor.
-Sonra üstüne 3 yumurta kırıyorum. İsteyen yulaf ezmesi oranına göre yumurta sayısını da arttırabilir
-50 ml kadar süt ekliyorum. Eklemeden de yaptım çok yavan oluyor.
-4 çay kaşığı kakao ekliyorum.

İsteğe bağlı olarak lor peyniri de ekleyebilirsiniz fakat biraz iyi öğütmeniz gerekecek yoksa lor parçalanmıyor ve piştikten sonra tane tane ağıza geliyor.
Ayrıca yine isteğe bağlı olarak şeker de ekleyebilirsiniz, şeker ekleyince çok güzel bir tadı oluyor. 3 çay kaşığı şeker ekliyorum 40 50 kalorinin bana bir zararı yok. Bulktayım.TheShortestStraw

Pişirme...
-Krep tavasıyla pişiriyoruz çünkü yaptığımız şey YULAFLI KREP.
-Tavaya 1 damla yağ döküp sürme fırçasıyla heryerine eşit olacak şekilde (kenarlarına da) yayıyoruz. Eğer yapışmadan pişirebilirseniz yağa da gerek kalmaz. Ben o riski almıyorum bazen yapışıyor bazen yapışmıyor.
-Sonra ocağı açıyoruz tava 1 dakikada falan ısınıyor. Karışımımızı döküyoruz. Bir yüzünün pişmesi 3 4 dakika sürüyor. Yakmamaya dikkat edin.
-Diğer yüzüde piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Benim yaptığım krepin yaklaşık besin değerleri:
665 kalori
34 gram protein (14 gramı yulaftan, 18 gramı yumurtadan, 2 gramı sütten geliyor)
69 gram karbonhidrat
23 gram yağ (7.5 gramı yulaftan, 14 gramı yumurtadan, 1.5 gramı sütten geliyor)
 
Son düzenleme:
  • Like
Reactions: F35
Yulaf ülkemizde çok üstünde fiyatla sattıklarını düşünüyorum yulaf , baldo pirinçten nasıl pahalı olabilir.
Kilo fiyatı 17 TL şaka gibi.
 
  • Like
Reactions: F35
Yulaf ülkemizde çok üstünde fiyatla sattıklarını düşünüyorum yulaf , baldo pirinçten nasıl pahalı olabilir.
Kilo fiyatı 17 TL şaka gibi.
Hocam benim stoğum var yoksa ben de bu fiyatlardan almam. SKT 2020 Temmuz olacak şekilde paket maliyeti 4 tlden aldığım lifaliflerden 5 tane kaldı. Bitince ne yaparım bilmiyorum : unamused:
 
Önceden üşendiğimden hiç pişirip de yememiştim. Son zamanlarda birkaç farklı yerde hep pişirilerek tüketildiğini görünce ben de denedim ve resmen bugüne kadar pişirmediğime pişman oldum. Sütle birlikte pişirince gayet de yenilebilir bir tad alıyor.
 
Back
Yukarı