Ev Yapımı Weight-Gainer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blitz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Blitz

Özel Üye
Flex dergisinin Ocak sayısı sayfa 256'dan aldım.

-Gainer Tarifesi-

-2 Kaşık whey protein (daha da ekonomik olsun diye 500ml yumurta akı da olabilir bence)
-250 gr. light süt
-1 orta boy muz
-60gr dekstroz veya sofra şekeri(bn olsam 2-3 çorba kaşığı bal koyardım)

Toplam besin değerleri : 60 gr. Protein, 90 gr. Carb, 2 gr. Yağ, 650 Kalori

Not: Verilen tarife tam yağlı süte göreydi aslında ama 10gr. yağ almanıza kıyamadım, zaten yanda da belirtmiş kalori miktarını artırmak için tam yağlı süt koyabilirsiniz diye.

buda bodybuilding.com dan alınma

HOMEMADE WEIGHT-GAINER

3 cups of whole milk (tam yağlı süt)
3 whole eggs (tüm yumurta)
1 cup of vanilla (chocolate or strawberry can be substituted) ice cream (dondurma)
2 bananas (muz)
1 cup of nonfat-powdered milk(süttozu)

1 cup yaklasık 200-250 gr arası gelir.buda bir subardağı veya kupaya denk gelicektir.

peki bi şekilde saklanabilirmi bu..yani ölçüleri 3-4 kat olarak ayarlasak...2-3 gün idare etse..buarada yumurtada çiğ değil mi?

flexor dedi:
deneyen varmı dostlar tadı nasıl :)
tadı süperdir flexor usta bence.. ama soguk yenmeli oda sıcaklıgında cirkin olabilir...

Blitz senin ki kilo aldırıcı degil tam.. meal replacement omus daha cok... Baris'in yazdıgı tam kilo aldırıcı.. yag ve kalorisi yogun

benim tarifi, bünyesi laktozo hassas olan kişiler içerken dikkatli olsunlar,bence süt miktarı 1 cup daha arttırılarak iki seferde tüketilmesi daha uygun olacaktır..ben yumurta akını çiğ olarak tüketmiyorum,büyük bir bölümünün sindirilmemesinden dolayı..eger tarifteki gibi çiğ olarak tüketicekler varsa pastorize kullansınlar,en azından hastalık tehlikesi ortadan kalkar...kilo alma problemının fazla olduğu kişiler,karışımı bal veya sofra sekeri ile tatlandırabilir..

hmm bu iş kafama yattı.yapı olarak baya zayıf sayılırım 1.80 boya 57 kg yakışmıyor.beslenme düzenimde inanın berbat sabah zar zor kahvaltı ögle yemeginde bi schnitzel bulabilirsem aksamda allah ne verdiyse.kilo alamıyorum hali ile bende şu karışımlardan baya bi hazırlayıp bu zaten degeri az ögünlerimi desteklemeyi düşünüyorum fakat yumurta akı denmiş bu çiğ mi yenecek? karışım pişirilmeyecek mi yani?yani cig yumurta oldugu gibi yenmeye hazır olarak karışımda mı olacak(acıkcası bence igrenc ve saglık konusunda kuşkulu!) bunu pişirsek?? yada en azından cig yumurta yerine başka bisy???

Bu ev tipi weight gainer ı ben daa önce denemiştim ama pek hoşuma gitmedi ya yumurta kokusu çok kötü gelio içerken burnuna.Ülkemizde yerli firmalar falan olsada bize ucuza suplement üretse bizde bunlardan az fiyata çokça alsakta sürümden kazanıp zengin olsalar,bizde böyle şeylerle uğraşmasak olmazmı???İstediğim Çok büyük bişey mi yahu :!: :!: :!:

LongLongBow dedi:
sanırım kimsenin karısımlardaki cig yumurta sorununa bir çözümü yok :)

Benim önerdiğim karışımda asıl yapılması gereken whey protein kullanmak, 2 kaşık yazdım ama kilon 90-100 civarı değilse 1 kaşık ile de gayet idare edersin; fazlası boşa da gidebilir zaten proteinin. Yumurta akı ise ucuz alternatif, yumurta akından kastım yeni yeni marketlerde bulunmaya başlayan pastörize yumurta akı. 250ml. yumurta akı (1 kutu) gayet yeterli olur bu karışıma (1 YTL civarı). Yine de pastörize dahi olsa çiğ yumurta akı içmek gerçekten feci gaz ve sindirim problemi yaratabiliyor, en iyisi whey protein kullanmak, yumurta akını da daha sonraki öğünlerde omlet olarak yemek.

gidip parayı protein tozlarına verecegiz galiba :) yumurtanın bir eşi yoksa paztorize olsa dahi tatının igrencliginden icemem cig yumurta =) anlaşıldı omlet yapayım ben bu karışımı o zaman =)

YAW BU SOFRE SEKERI DEDIGINIZ SEY SU BIZIM CAYIN ICINE KOYDUGUMUZ SEKERMI :)

jöntürk dedi:
Bu ev tipi weight gainer ı ben daa önce denemiştim ama pek hoşuma gitmedi ya yumurta kokusu çok kötü gelio içerken burnuna.Ülkemizde yerli firmalar falan olsada bize ucuza suplement üretse bizde bunlardan az fiyata çokça alsakta sürümden kazanıp zengin olsalar,bizde böyle şeylerle uğraşmasak olmazmı???İstediğim Çok büyük bişey mi yahu :!: :!: :!:
en son eskısehırde uretımı yapılıyordu fakat bazı nedenlerden dolayı fırma ıstanbula tasınmak zorunda kaldı.şu sıralar yoğun reklam kampanyası altında yarısmalar falan duzenlıyor.ürünler tutmadı.

bu markanın adı ne ve neden tutulmadı ki?tabi fiyatı diğer ürünlerle birebir yaparlarsa tutmaz en bi yabancı ürünlerin yarı fiyatına olcak ki tercih edilsin..

guardbody dedi:
jöntürk dedi:
en son eskısehırde uretımı yapılıyordu fakat bazı nedenlerden dolayı fırma ıstanbula tasınmak zorunda kaldı.şu sıralar yoğun reklam kampanyası altında yarısmalar falan duzenlıyor.ürünler tutmadı.
Hangi firma bu?

kusura bakmazsaniz ilk sorumun cevabini bekliyorum 1.5 aydir :D

nutrımax olabilirmi :?: :?:

Back
Yukarı