Ev Yapımı Weight-Gainer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blitz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam akurti yaaa!!

bizde seni bekliyorduk yillardir gelsede turkiyeden birseyler gotursun diye.

forum kurallarini oku,bu sekilde devam edersen forumdan atilirsin!!!!

valla bu karışım bana leziz gibi geldi.
acaba diyorum ramzanda yatmadan önce ve sahurda karışımdan aldığımız protein kalıcı protein sınıfınamı giriyo.
3 tane tam yumurtanın tadını azaltsın diye içine muz saysını artırmamızdada bir sakınca yoktur zannımca...

Flex dergisinin Ocak sayısı sayfa 256'dan aldım.

-Gainer Tarifesi-

-2 Kaşık whey protein (daha da ekonomik olsun diye 500ml yumurta akı da olabilir bence)
-250 gr. light süt
-1 orta boy muz
-60gr dekstroz veya sofra şekeri(bn olsam 2-3 çorba kaşığı bal koyardım)

Toplam besin değerleri : 60 gr. Protein, 90 gr. Carb, 2 gr. Yağ, 650 Kalori

Not: Verilen tarife tam yağlı süte göreydi aslında ama 10gr. yağ almanıza kıyamadım, zaten yanda da belirtmiş kalori miktarını artırmak için tam yağlı süt koyabilirsiniz diye.

2 Kasık whey protein demissiniz bu kasik corba kasigi mi yoksa kendi olcegimi kendi olcegiyse diger maddelere ne gerek var :)

arkadaslar daha yeniyim.177 boy 63 kiloyum sizce bunun ortalaması nedir yani benim ideal kilom birde.Ben antremanlardan sonra 2 tane muz yiyorum birde süt iciyorum.Salondaki hoca sadece parayı aldi baska bir konuda yardımcı olmadı daha saolsun :) simdi ben ek olarak protein falan zart zurt bunları alayım mı ? yada weight gainer ? Öğrenci oldugum icin dogal yollardan kilo almam yani verdigim seyleri geri almam zor. ( Evde su bile olmuyor bazen yemek nasil yiecez biz :) )

arkadaslar öncelikle hepnize slm foruma yeni üye oldum size bi konuda danışmak istiorm bu sorum hepinize ben 1.80 boyunda 51 kiloyum anlıycağınız aşırı zayıfım ne yapmalıyım yiyorum ama bi türlü alamıyorum metabolizmam hızlı çalışıyo bana ne önerirsiniz

HOMEMADE WEIGHT-GAINER

3 cups of whole milk (tam yağlı süt)
3 whole eggs (tüm yumurta)
1 cup of vanilla (chocolate or strawberry can be substituted) ice cream (dondurma)
2 bananas (muz)
1 cup of nonfat-powdered milk(süttozu)

1 cup yaklasık 200-250 gr arası gelir.buda bir subardağı veya kupaya denk gelicektir.

arkdaşlar ben bişe anlamadım eğer bi yardım sever varsa bunlar nolcak yazsın anlamadım : birde bunlardan ne kadarı ne oluyor vallahi kafam karıştı :S vede şu şeker dediğiniz... ya biri reçete gibi yazsa olmazmı bakkaldan şunları al ve şunu yap :S

Ev yapımı WEIGHT-GAINER

3 bardak tam yağlı süt
3 tüm yumurta
3-4 kaşık dondurma diyebiliriz
2 muz dilimle
1 bardak süt tozu nescafe coffee mate olabilir ama 1 bardak fazla gibi biraz oyüzden süt tozunu sonradanda karıştırabilirsin sanırım

bunların hepsini at mixere karıştır hepsini sonra iç buakdar basit
ben daha denemedim deniycem yakında deneyince tadı hakkında bilgi veririm

Çiğ yumurtanın zararlarıyla ilgili konuşmaktan dilde tüy bitti.

Kullanmayı düşünen arkadaşlar forumu okurlarsa sağlıklarıyla ilgili daha doğru kararlar vermiş olurlar.

sleepy haklısın peki nası yapalım ne öneriyorsun yumurtayı nası katalım bu tarifin içine?

ben dün denedim ama evde dondurma yoktu oyüzden dondurma koymadım tarifteki aynı ölçüleri kullandım ve 2 tane büyük colaturka bardağı çıktı hepsinide içtim hiç bi rahatsızlığım yok şuana kadar dondurma koymama rağmen ve muzların iyi parçalanmamasına rağmen tadı okdar kötü deildi sanırım bütün maddeler birbirine karışmadı çünkü sadece 1 yudumunda çok kötü bi tat geldi o da yumurtanın tadıydı heralde mixer de iyice karıştırın ve muzları dilimleyerek koyun bence

sorum şu; ben bunu antremandan sonra mı önce mi akşam yemekten sonramı öncemi yada sabah kahvaltıda mı içiyim nasıl içmeliyim günde kaç öğün içmeliyim bi porsiyonu iki büyük cola turka bardağı kadar çıkıyor hepsini içmelimiyim?

bide süttozu olarak cafe mate kullanıyorum çokda ucuz bişi deil cafe mate bibardak çok fazla eve cafe mate dayanmaz yani onun yerine şeker fln koysam olmazmıki hem süt hem süttozu koymak birazda saçma deilmi ztn?

Çiğ yumurtanın zararlarıyla ilgili konuşmaktan dilde tüy bitti.

Kullanmayı düşünen arkadaşlar forumu okurlarsa sağlıklarıyla ilgili daha doğru kararlar vermiş olurlar.
bende sana katılıyorum ne olursa olsun asla cıg yumurta tarıfe eklenılımemelıdır eger eklenıceksede pastorıze yumurta eklenılmelıdır

sleepy haklısın peki nası yapalım ne öneriyorsun yumurtayı nası katalım bu tarifin içine?

ben dün denedim ama evde dondurma yoktu oyüzden dondurma koymadım tarifteki aynı ölçüleri kullandım ve 2 tane büyük colaturka bardağı çıktı hepsinide içtim hiç bi rahatsızlığım yok şuana kadar dondurma koymama rağmen ve muzların iyi parçalanmamasına rağmen tadı okdar kötü deildi sanırım bütün maddeler birbirine karışmadı çünkü sadece 1 yudumunda çok kötü bi tat geldi o da yumurtanın tadıydı heralde mixer de iyice karıştırın ve muzları dilimleyerek koyun bence

sorum şu; ben bunu antremandan sonra mı önce mi akşam yemekten sonramı öncemi yada sabah kahvaltıda mı içiyim nasıl içmeliyim günde kaç öğün içmeliyim bi porsiyonu iki büyük cola turka bardağı kadar çıkıyor hepsini içmelimiyim?

bide süttozu olarak cafe mate kullanıyorum çokda ucuz bişi deil cafe mate bibardak çok fazla eve cafe mate dayanmaz yani onun yerine şeker fln koysam olmazmıki hem süt hem süttozu koymak birazda saçma deilmi ztn?
oncelıkle cafemate sut tozu degıl bu toplumumuzda yer etmıs yanlıs bır kanı cafemate kave beyazlatıcı bır urun sut tozu sutun kurutulmasıyla elde edılır bambaska bır urundur cafemate ıse genellıkle yag ıtıva eder

Back
Yukarı