Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese slmlar.Hocam ben bu egzersizleri evde başlıcam.Fakat bunun yanında bir de karın kasları için ne önerirsiniz.Bu egzersizlerden hemen sonra mu çalışmalıyım..Haftada kaç kere yaplmalıyım ? Paylaşacağınız bilgi için şimdiden teşekkürler..

merhabalar. uzun zamandır, belirtmek gerekirse 6-7 aydır mümkün olduğunca aksatmadan iki gün çalışıp bir gün dinlenip bu programı uyguluyorum. vücudumda başladığım günle bugün arasında ciddi fark var. ilk başta 5 kg'ler ile başladım. daha sonra 7'ye çıkarttım, sonraları 10 kg'lıklar aldım. onlar da yetmeyince tekrar sayılarıyla, bu da yetmeyince set sayılarıyla oynadım derken bu kadar zaman geçti ve artık bu hareketlerden hem ben bıktım hem de vücudum alıştı :)

bunun üzerine ben de işi bir adım daha ilerletmek için bir ağırlık sehpası ve bar aldım. forumu çok okudum, çok aradım, sehpayı kullanarak yapılabilecek çok hareket buldum ancak buradaki gibi güzelce ve sistemli bir şekilde hazırlanmış programa ihtiyacım var. kafama göre hareketleri seçip yanlış yapmak istemiyorum. evde ağırlık sehpası, bar ve dumbbel'lar kullanarak uygulayabileceğim bir program önerebilir misiniz, ya da bununla ilgili benim bulamadığım bir konu var mı x?

yaş 30, boy 1.90 metre, kilo 85.

İki bölge arasında 20 dakika ara vermenizi öneririm demişsiniz.
Mesela 1. gün göğüs+kol yapıyoruz.
Göğüs yaptık, 20 dakika aradan sonra kol yaptık.

Peki tekrar belirli bir süre sonra göğüs yapacak mıyız, yoksa günde 1 kere mi yapacağız?

Ayrıca, bir kerede kaç kere göğüs/kol hareketi yapmamız gerekir, ya da kaç dakika? Mesela 30,40,50... kaç kere kaldırmamız gerekir göğüs hareketinde tek seferde?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:48 ----------

Soeumu daha sadeleştirmiş şekilde soracak olursam;

"Setleri Yeni başlayacaksanız bir ay boyunca 3 x8 2. 4x8 3 aydan sonra 12-10-8-6 şeklinde yapabilirsiniz"

bende bu kısmı tam olarak anlayamadım.
Yani 3x8 demek, günde 3 kere yapılacak, ve her seferinde 8 kere mi kaldırıp indirilecek demek?

Ben günde bir kaç kez yapıyordum şimdiye kadar. Örneğin bir göğüs hareketini 20 kere yapıp bırakıyordum, bir süre sonra tekrar yapıpyprdum, sonra kola geçiyordum... bu şekilde gidiyordum :)
Yanlış mı yapıyordum yani şimdiye kadar... Cevaplarsanız çok sevinirim bu 3x8 meselesini :)
teşekkürler.

bende tam bu soruyu soracaktım,aynı yerde takılmışız :)

benim sorum evde dumbell ile çalışma programında hareketlerin nasıl yapılacağı konusunda...

hareketli fotoğraflarda baştaki göğüsle ilgili çalışmalarda sırt sehpanın üzerinde ancak bel boşlukta gibi görünüyor.

ben onu belimi de sehpanın üzerine koyarak yapıyorum çok farkeder mi? yoksa illa belim boşlukta mı kalmalı? öyle belimi incitmekten çekiniyorum da.

Öncelikle program için çok teşekkür ederim :)

Ve bir sorum olacak :) Halter ile bench press çalışıp ardından bu programı fazladan uygulamak zarar verir mi ? Bench Press den kastım zorlayıcı kilo ile 4*8 tekrar...

bu sporda yeni sayılırım bu programı uygulamayı düşünüyorum benim bu spordaki amacım düzgün bir fiziğe sahip olmak yani hacimli bir görüntü fazlasında gözüm yok
1-bu program bu amaç için uygun mudur ?
2-arada 20dk demişsiniz bu süreyi azaltmamızın bi sakıncası olur mu?
3-bana kalsa kol (ön arka) karın(alt üst) ve göğüs kaslarını geliştirmem yeterli ama
okuduklarıma göre bu doğru değilmiş vücudu bütün olarak çalıştırmak gerekli imiş bu belirttiklerime ek olarak omuzda eklesem program yeterli olur mu? yani sizin verdiğiniz programa baktığımda eksik olarak karın görüyorum programa birde karın eklesem ve öyle devam etsem bu spordaki amacıma hizmeten yeterli olur mu eksik yada fazla birşey yapmış olur muyum
4-https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antreman-sistemi-zer-baysaling-t27912.html bu konuda anlattığınız çift set sistemi bu programda uygulayabilir miyim?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

pazartesi
göğüs-kol
salı
omuz-****ol
çarş
off
perş
sırt-bacak
cuma
göğüs-kol
cumartesi-
omuz-****ol
pazar off

pazartesi
sırt-bacak

çarşamba ve pazar off

hocam benım bı sorum olucak size bu ustte vermış oldugunuz programda ilk başlangıçta göğüs-kol yazıyor ikinci haftaya geçildıgınde ise pazartesı sırt-bacak yazıyor yanı nasıl oluyor tam anlamadım program hangı gunden sonra başa dönuyor bı zahmet anlatırsanız sevınırım.

Öncelikle S.a Forumunuz Uzun Süredir Takip Ediyorum Body Yeni ilgilenmeye başladım evde 2 adet dumbıl(10 kg) aldım 3 gündür evde çalışıyorum dogru duzgun 1 çalışma programım yok evde boş vakit buldukça çalışıyorum ama kollarım ve özellikle bileklerimde aşırı ağrı var dambılları kaldırırken oluyor dambıllardan sonra şınav ve mekik çekimi yapıyorum

Sorum Şu

Kollarım Ve Bileklerimin Ağrıması Yeni Başlıyanlar İçin Normal 1 durum mu yoksa ben kendime aşırımı yüklenmiş oluyorum

Merhaba ,

konuyu son 45 dakkadır bayağa bir inceledim ama üye yorumlarına pek dikak etmedim umarımda sorucağım soru daha önce sorulmamıs olsun baska forumlarada baktım bu konu hakkında ama en kaliteli oalrak sizi gördüğüm için buraya üye oldum :)

soruma geçicek olursam, ben 60 kiloyum1.80 boyum var kullanılan dumbell larin kilo ile orantılı olması gerektiğini sanıyorum resimleri incledim kilolar ile dumbell lar arasında ilişki bulamadım 60 kilo biri olarak bana kaç hilo dumbell önerirsiniz bu hareketleri kaçar defa ne kadar süre arayla ve gün içinde ne sıklıkla yapacagımız hakkında biraz bilgi verebilirseniz çok yardımcı olmus olacaksınız şimdiden teşükkürler ...

Merhaba. Ben 15 yaşındayım yaklaşık 58 kiloyum ve 1.72 boya sahibim. Evde dumbell ile çalışmak istiyorum ve boy uzamamı engellemicek hareketleri öğrenmek istiyorum.

14 yaş civarı için boy uzamasını engellemicek hareketleri gösterdiğiniz bir konunuz var tamam ama o spor salonuyla ilgliyidi. ben evde dumbell ile çalışırken hangi hareketlerin boy uzamasını engellemediğini öğrenirsem çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler

Flexor hocam Bu güzel program için Öncelikle Teşekkürler. Hemen Bu programa başlıyacağım. Bacak ve Sırt Programınızıda Ekliyerek toplam 4 gün calisicam 1 gün dinlinicem böylece 5 günü tamamlicam..

4x8 ile basliyorum cünkü daha oncede calısıyordum yeni degil.

Etkili olacağını sanıyorum . Teşekkürler Paylaşım için.bench_O

Ayrıca Hergün Karın Çalısmasıda ekliyorum. Forumda Verilen Karın Çalıstırma Hareketlerini yaklaık 10 hareket Hergün uygulicam çalısmalardan sonra.

hocam ben 1 gün kol göğüs diger gün sırt arka kol sürekli yapıyorum. arada da 8 dk lık videolar var onları uyguluyorum ama fazla yüklenince kaslarda küçülme olur demişlerdi öyle bişey söz konusumu sizce ?

SEtler arası ne kadar bekliyeceğiz peki?

Bende malesef 2.3 kg lik dumbell var.Ağırlık az olduğu için ben 50-100 arası tekrar yapabildiğim kadarda set yapıorum yani setin belli bir sayısı olmadan . Doğrumududur ?:confused:dumbelllls

Arkadaslar ben 17 yasındayım ve kilom 57 fakat göbeğim var.Ben vücudumu geliştirmeye karar verdim ve internette arastırma yaparken, bu güzel siteye üye oldum. Herkese merhabalar.
Flexor hocamın evde 2 dumbell ile kas calısma programını uyguluyacam.Daha salona gitmiyecem. Evde kendim yavas yavas çalısacam.Ben body hakkında hiç birssey bilmiyorum. Fakat forum ve siin yardımlarınızla öğreneceğime inanıyorum.
İlk sorum bu dumbell ile evde çalısma programında flexor hocam setler 3*8 sonraki hafta 4*8 yazmıs bunu bana acıklar mısınız? Yani ordaki hareketleri ben kaç ar dk arala ve kaç dk yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim.Bu arada ben 4*2=8 kg lık dumbell aldım onlarla calıscam.
İlgilendiğiniz için çok tesekkür ederim.

Arkadaslar ben 17 yasındayım ve kilom 57 fakat göbeğim var.Ben vücudumu geliştirmeye karar verdim ve internette arastırma yaparken, bu güzel siteye üye oldum. Herkese merhabalar.
Flexor hocamın evde 2 dumbell ile kas calısma programını uyguluyacam.Daha salona gitmiyecem. Evde kendim yavas yavas çalısacam.Ben body hakkında hiç birssey bilmiyorum. Fakat forum ve siin yardımlarınızla öğreneceğime inanıyorum.
İlk sorum bu dumbell ile evde çalısma programında flexor hocam setler 3*8 sonraki hafta 4*8 yazmıs bunu bana acıklar mısınız? Yani ordaki hareketleri ben kaç ar dk arala ve kaç dk yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim.Bu arada ben 4*2=8 kg lık dumbell aldım onlarla calıscam.
İlgilendiğiniz için çok tesekkür ederim.

tekrar,bir hareketi kaç kez yaptıgınızdır.set ise tekrar ların sayısıdır burda yapcagın sabit 8tekrarı nizami olarak yapmak ve dinlenip tekrar yapmak.
daha açık söyliycek olursam hareketi 8kez yap sonra 30-45 saniye arası dinlen ve sonra yine 8kez yap bunu ilk hafta 3kez yap.sonraki haftalarda 4kez.
forumu oku gerçekten aradıklarının hepsi var kolay gelsin...

Back
Yukarı