eger denizdeki kirliliğe dayanarak balığı az tüketin diyorsanız dünyada hicbir gıdayı tüketmemeniz gerekiyor.hepsi saglıgı hice sayan unsurlar var bunlardan en bilineni de gdo.yediğimiz tavuk hormonlar sayesinde hızlıca yetiştirilip kesiliyor.yumurta desen o tavugun yumurtası o da hormonlu.bence balık en gönül rahatlıgıyla tüketilecek bir protein kaynagıdır.
---------------------------
!)..hormon zehirlemez, öldürmez ,ama ağır metaller kümülatif şekilde birikerek kolayca kısada adamı mefta eder..((
2). bütün denizleri aynı kefeye koymak nasıl birşey?!...(( karadeniz ile bırakın okyanus u ,bir ege bile aynı kefeye konamaz...karadeniz de ve marmara da balık türü 135 lerden 12 ye düşmüş haldeyeken..)
3) gerçi tavuklar da, "hamsi "yani balık unu yerler fenni yemde ...ama, o hamsiler "peru açıklarında " temiz denizlerde yakalandığından "ağır metal "olayı minimumdur...
ağır metallerin şakası yoktur, öyle hormona falan benzemezler ve "kümülatif şekilde" vücutta birikirler ,bağları vücutta güçlü olur ve kolay kolay sökülmesi mümkün değildir...