Hamsi Haşlama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Azi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yeşillikleri iyi yıkamazsa bağırsak kurdu kapabilir. :D
eti çiğ yersen ve ya iyi pişirmezsen de bağırsak kurdu yapar ona bakacak olursan.Yani önlemini almazsan her şey olabilir.

zrb bir besin piramiti düşünürseniz en tabandan yukarı doğru çıktıkça zehirli madde birikimi artar.Besin piramidinin en üstündeki canlı grubunda daha çok ağır metal birikmesi beklenir.Yani ben otta ağır metal yok demiyorum ama etle beslenen bir canlının vücudunda daha çok ağır metal olması beklenir.

sen şanslısın tabi yeşillikte ağır metal birikmesi olmuyor ne de olsa :D

evet aslında nerdeyse hıc olmuyordur sanırım :) cunku vejetaryen oldugum kadar organık gıda hasatasıyım bır nevı aldıgım domatesden hıyara kadar herseyı kesınlıkle organık sertıfıkalı alıyorum sanırım normale gore daha az zararlı madde var organıklerde :)

• Like
Reactions: Azi
Fırın tepsisinin altına yerleştir patatesi üstüne cuzip miktarda hamsiyi üstüne domates bişir 1 saat kadar mis gibi ne güzel :)

Değerli üyemiz;

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

Önceki Bölüm : Yeni Başlayanlar Bölümü

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

• Like
Bu gün balığımı bitirdikten 2.5 saat sonra antrenman yapmaya gittim.Her nefes alışverişimde balığın tadı ağzımdaydı.Performansımı da etkiledi,karnımda hafif şişkinlikte yaptı.Balığı bir daha antrenman öncesi tüketmeyeceğim.
antrenmandan sonra tüketebilirsin.protein çeşitliliği yaratmış olursun.

• Like
eger denizdeki kirliliğe dayanarak balığı az tüketin diyorsanız dünyada hicbir gıdayı tüketmemeniz gerekiyor.hepsi saglıgı hice sayan unsurlar var bunlardan en bilineni de gdo.yediğimiz tavuk hormonlar sayesinde hızlıca yetiştirilip kesiliyor.yumurta desen o tavugun yumurtası o da hormonlu.bence balık en gönül rahatlıgıyla tüketilecek bir protein kaynagıdır.
---------------------------

!)..hormon zehirlemez, öldürmez ,ama ağır metaller kümülatif şekilde birikerek kolayca kısada adamı mefta eder..((

2). bütün denizleri aynı kefeye koymak nasıl birşey?!...(( karadeniz ile bırakın okyanus u ,bir ege bile aynı kefeye konamaz...karadeniz de ve marmara da balık türü 135 lerden 12 ye düşmüş haldeyeken..)

3) gerçi tavuklar da, "hamsi "yani balık unu yerler fenni yemde ...ama, o hamsiler "peru açıklarında " temiz denizlerde yakalandığından "ağır metal "olayı minimumdur...

ağır metallerin şakası yoktur, öyle hormona falan benzemezler ve "kümülatif şekilde" vücutta birikirler ,bağları vücutta güçlü olur ve kolay kolay sökülmesi mümkün değildir...

• Like
fırında pişirmek için poşetler var tavuk için bulunmuş bir şey ama aynı etkiyi hamsidede gösterir hem daha kolay hem daha masrafsız olur

• Like
Back
Yukarı