ercan gürgöze
Üye
elmalar ,armutlar iyice karışmış ?!...)))
bazı noktalar:
** bizim babalarımız ,dedelerimiz " eskimo ,ya da pigme "değil...kendileri , "tahıl ,sebze vb" ağırlıklı bir beslenme kültürüne girmeyi tercih etmişlre ve devam...( konu tabi ki endüstriyel şeker,gıda endüstrisi değil...konuya ,sadece "bitkisel -hayvansal "yönünden bakılması ...yoksa , "günde 2 sanayi tipi 2 çikolata , cips vb" söz konusu değil...bu olayı saptırır...tabi ki , bir eskimoyu , alıp "çikolata, sebze "ile beslerseniz sağlığı bozulur ...bu biraz bir tavşanı alıp ,kıyma ile beslemeye , veya bir aslanı alıp "ekmekle "beslemeye benzer...veya , obez amerikalılar ile mukayese...( amerikalılar belki de dünya da "beslenme ,sağlık "konularında en son baz alınacak kişiler...( ayrıca, günde yaşamak için 18 saat çaba gösteren "ekimo, pigme " vb ile kıçını masadan ayırmayan batılıların günlük 2 saatlik eforlarını mukayese etmek ne derece doğru?...çalıştır bakalım "batılıyı " günde 14-15 saat eskimo ,pigme gibi ,bakalım kolestrolü kaça düşecek?!...))
**ayrıca, bu natürel ortamda hayvansal beslenen " pigme, eskimo vb" nin hayat ortalaması (hastalıklar vb" hariç acaba merak edip inceleyen var oldu mu?!...pigmeler zaten, çok hızlı gelişim gösterdiklerinden 25 -28 yaşlarda mefta , eskimolar 50 yi geçmez...diğerleri de keza öyle...bu ulusların hiçbiri, beslenme alanında yeterli katkıyı sağlayamayan insan toplulukları...zaten, sağlayabilseler di " gelişmeleri" son derece farklı olur
**uzun yaşayan topluluklar "okinawa vb" gibi yaşamlarını " sebze, tahıl ve balık " yönünde geliştiren topluluklar...ayrıca, kafkas ulusları da ...ancak, bunlarda radikal farklılıklar mevcut, boy boy farklılıklar radikal boyutta...
**endüstriyel tipte gıda tüketmek ayrı bir konu...konumuz , " bitkisel -hayvansal" ...bu bağlamda özen gösterilmesi gerekir...)
(not: insanlar 5 milyon yıldır et yemiyor ...atamız sayılan lucy (3-3.5 milyon yıl öncesi) otçul ve meyvacıydı...et olayı ,leş yemeye başlamak çoook sonraları...)
bazı noktalar:
** bizim babalarımız ,dedelerimiz " eskimo ,ya da pigme "değil...kendileri , "tahıl ,sebze vb" ağırlıklı bir beslenme kültürüne girmeyi tercih etmişlre ve devam...( konu tabi ki endüstriyel şeker,gıda endüstrisi değil...konuya ,sadece "bitkisel -hayvansal "yönünden bakılması ...yoksa , "günde 2 sanayi tipi 2 çikolata , cips vb" söz konusu değil...bu olayı saptırır...tabi ki , bir eskimoyu , alıp "çikolata, sebze "ile beslerseniz sağlığı bozulur ...bu biraz bir tavşanı alıp ,kıyma ile beslemeye , veya bir aslanı alıp "ekmekle "beslemeye benzer...veya , obez amerikalılar ile mukayese...( amerikalılar belki de dünya da "beslenme ,sağlık "konularında en son baz alınacak kişiler...( ayrıca, günde yaşamak için 18 saat çaba gösteren "ekimo, pigme " vb ile kıçını masadan ayırmayan batılıların günlük 2 saatlik eforlarını mukayese etmek ne derece doğru?...çalıştır bakalım "batılıyı " günde 14-15 saat eskimo ,pigme gibi ,bakalım kolestrolü kaça düşecek?!...))
**ayrıca, bu natürel ortamda hayvansal beslenen " pigme, eskimo vb" nin hayat ortalaması (hastalıklar vb" hariç acaba merak edip inceleyen var oldu mu?!...pigmeler zaten, çok hızlı gelişim gösterdiklerinden 25 -28 yaşlarda mefta , eskimolar 50 yi geçmez...diğerleri de keza öyle...bu ulusların hiçbiri, beslenme alanında yeterli katkıyı sağlayamayan insan toplulukları...zaten, sağlayabilseler di " gelişmeleri" son derece farklı olur
**uzun yaşayan topluluklar "okinawa vb" gibi yaşamlarını " sebze, tahıl ve balık " yönünde geliştiren topluluklar...ayrıca, kafkas ulusları da ...ancak, bunlarda radikal farklılıklar mevcut, boy boy farklılıklar radikal boyutta...
**endüstriyel tipte gıda tüketmek ayrı bir konu...konumuz , " bitkisel -hayvansal" ...bu bağlamda özen gösterilmesi gerekir...)
(not: insanlar 5 milyon yıldır et yemiyor ...atamız sayılan lucy (3-3.5 milyon yıl öncesi) otçul ve meyvacıydı...et olayı ,leş yemeye başlamak çoook sonraları...)
Son düzenleme: