Hayvansal Ağırlıklı ve Bitkisel Ağırlıklı Beslenme Üzerine Görüşler

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan heldic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende karbonhidrat tukettigim zaman daha erken yataga girip yataktan cikasim gelmiyor daha yorgun düsuyorum isteksiz oluyorum

Tahillardaki glutemorfin süt deki kazemorfin insanlarda morfin etkisi gosterip rahatlatma hissi veriyor ama vucuda ve beyine zararli

Herkes deneme yanilma yontemi ile kendine uygun olani secer fakat ketojenik diyetlerin hastalik yapici sagliksiz oldugunu gosteren bir tane calisma yok ustune karbonhidrat tuketimine gore saglikli oldugunu gosteren calismalar var

Gunumuz hastaliklarina karsi set cekiyorsunuz resmen

Burda birsey ispatlamak pesinde degiliz zaten yanlis birsey yapiyorsak ilerde hasta bir birey olarak cezasini cekeriz
 
İspatlamak bilim adamlarının işi biz burada bilgilerimiz ışığında analiz sentez yaparak gerçeğe ulaşmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Herkes istediği gibi yaşar beslenir ancak birilerine birşeyler önerirken hele hele birşeyleri canavar ilan edip savaş ilan ederken gerçekten fikirlerinizin altı dolu dolmalı.Dediklerinizin altındaki mantığı açıklayamıyorsanız insan sağlığıyla ilgili bu kadar kesin konuşmalar yapmak insanları yanlış yönlendirmektir bence. İlk baştada dediğim gibi zehiri zehir yapan dozajıdır. Hayatta insanın herşeye karşı bellirli bir toleransı vardır. Bunu aşarsanız zarar verir. Birde bu tolere edilebilirlik her insanda değişir. Hatta zamandan zamanada fark edebilir.
Tahıllar hasta ediyor ? Hangi tahıl ? Kimin üzerinde ? Ne şartlar altında ?
Bu soruları 3 defa soruyorum sanıyorum. Bu sorulara net yanıtlar veremiyorsanız söylediğiniz şeylerin gerçekten elle tutulur bir tarafı olmaz. Dediğim gibi yanlızca hayvansal ağarlıklı beslenerek sağlık sorunlarını çözemezsiniz (tabi hayvansal ağarlıklı beslenme gerçekten herkes için faydalıysa) insan hayatındaki sorunların pek çok kaynağı var ve tek bir değişken üzerinden herşeyi düzeltemezsiniz. İnsan sağlığıyla ilgili böyle keskin konuşmalar yapmak tehlikelidir insanları yanlış yönlendirebilir o yüzden görüş bildiriyorsanız altınıda doldurmanız gerektiği düşüncesi içindeyim. Sürekli aynı şeyleri yazdığımın farkındayım ama yanıt alamadığım için yazıyorum.
 
forumda makaleler kisminda neden tahil yememeliyiz diye makale var onu okuyabilirsiniz

Bu konu 100 kere tartisildigi icin sizlede tartismak istemiyorum cunku sordugunuz sorularin hepsini cevapladim okursaniz eksik kalan kisimi sorabilirsiniz

Et den korkma meyve den kork isimli baslik var beslenme kisminda orda da sorularinizin cevabi var her konuda 10 kere yazmaya gerek gormuyorum
 
hangi tahıl tüketimi? ne kadar tüketim ?kimin tüketimi ? ne kadar süreli tüketimi hasta ediyor
Buna cevap verirseniz benim için yeterlidir.
 
sigara yada alkolu ne kadar kim ne kadar sure de hasta olacagina cevap verebiliyorsaniz bende buna cevap verebilirim
 
güzel nokta :)
1. bunları kullananların hastalanma ihtimalide diğer değişkenlerden bağımsız düşünülemez.Ancak sağlık açısından riskleri çok ciddi olarak arttırdığı herkes tarafından anlaşılmış şeyler bunlar. Ayrıca yaşam kalitesinide çok büyük oranda düşürmektedir.
Ancak tahılları bunlarla bir tutmak çok çocuktadır.Bir besin maddesiyle insana hiçbir yararı olmayan maddeleri aynı kefeye koymak! Dediğim gibi birşeyi kullanmak için yararı zararından fazla olmalıdır.
Siz şimdi kalkıp insanların yüzyıllardır tükettiği besin maddelerini canavar ilan ediyorsunuz.İnsanların metabolik tipini hiçe sayarak karbonhidratlar zararlıdır diyorsunuz. Siz metabolik yapısı karbonhidrat tüketimine uygun birisini hayvansal ağarlıkla beslerseniz esas o adamı hasta edersiniz. Kaldıki bunu görüşünü savunduğunuz hekimlerde biliyor o yüzden sebze ya da et ağırlıklı diyorlar .Ancak yüzyıllardır tahıl tüketen bir topluma tahılları tüketmeyin demek saçmalıktır. (sabah akşam börekle poğaçayla beslenin beyaz un tüketin demiyorum dikkat edin!!! ) Burada toplumsal açıdan konuşuyoruz bazı kişilerde tahıl tüketimi elbette sorun yaratabilir (her besin maddesi birilerine dokunabilir gayet normal bir durum) . Zaten tam değerli beslendiğiniz sürece vücudunuzu dinlerseniz o size neyi yiyip neyden uzak durmanız gerektiğini belli edecektir. Öğreğin ben çok fazla fıstık yemeyen biriyimdir geçen gün biraz fazla yedim ve bana dokunduğunu fark ettim fıstığın.
 
güzel nokta :)
1. bunları kullananların hastalanma ihtimalide diğer değişkenlerden bağımsız düşünülemez.Ancak sağlık açısından riskleri çok ciddi olarak arttırdığı herkes tarafından anlaşılmış şeyler bunlar. Ayrıca yaşam kalitesinide çok büyük oranda düşürmektedir.
Ancak tahılları bunlarla bir tutmak çok çocuktadır.Bir besin maddesiyle insana hiçbir yararı olmayan maddeleri aynı kefeye koymak! Dediğim gibi birşeyi kullanmak için yararı zararından fazla olmalıdır.
Siz şimdi kalkıp insanların yüzyıllardır tükettiği besin maddelerini canavar ilan ediyorsunuz.İnsanların metabolik tipini hiçe sayarak karbonhidratlar zararlıdır diyorsunuz. Siz metabolik yapısı karbonhidrat tüketimine uygun birisini hayvansal ağarlıkla beslerseniz esas o adamı hasta edersiniz. Kaldıki bunu görüşünü savunduğunuz hekimlerde biliyor o yüzden sebze ya da et ağırlıklı diyorlar .Ancak yüzyıllardır tahıl tüketen bir topluma tahılları tüketmeyin demek saçmalıktır. (sabah akşam börekle poğaçayla beslenin beyaz un tüketin demiyorum dikkat edin!!! ) Burada toplumsal açıdan konuşuyoruz bazı kişilerde tahıl tüketimi elbette sorun yaratabilir (her besin maddesi birilerine dokunabilir gayet normal bir durum) . Zaten tam değerli beslendiğiniz sürece vücudunuzu dinlerseniz o size neyi yiyip neyden uzak durmanız gerektiğini belli edecektir. Öğreğin ben çok fazla fıstık yemeyen biriyimdir geçen gün biraz fazla yedim ve bana dokunduğunu fark ettim fıstığın.


http://www.dailymail.co.uk/health/a...ting-Carbohydrates-diet-make-live-longer.html



But now a U.S. geneticist is thought to have discovered the secret to a long life, full of health and energy. And the answer might be as simple as cutting down on carbohydrates.


Professor Cynthia Kenyon, whom many experts believe should win the Nobel Prize for her research into ageing, has discovered that the carbohydrates we eat — from bananas and potatoes to bread, pasta, biscuits and cakes — directly affect two key genes that govern youthfulness and longevity.

Bu bizim anlattığımız durumu kanıtlayan professör Cynthia Kenyon nobel ödülüne diğer beslenme uzmanları tarafından kazanılması öngörülmüş. Profesör yediğimiz karbonhidratın '' muzdan patatese ekmeğe bisküviler ve krakerlere kadar 2 tane geni etkilediğini kanıtlamış. Bu genler ne ? Gençlik ve uzun yaşam.

Sanırım bu bile ne kadar durumun aslında önemli olduğunu kanıtlıyor.

Zaten ismini yazınca profesörün google a direk çıkıyor nobel ödülünü alabileceği....
yıllarca tahıldaki glutemorfin sayesinde morfin yemis gibi uyusuk gezen bir topluma uyusturucuyu bırak demek tabiki sacmalıktır :)

herkesin kendi yasamı bazıları ruh gibi yasamayıda sevebilir :)


Bu deney bile karbonhidratların zararlarını anlatabiliyor Nobel Ödülüne aday gösterilen profosor insan genleri üzerine calısıyor Genc ve uzun yasamın yolu karbonhidratı azaltmaktan geciyorsa Kim genc kalıp uzun yasam yasamak istemez ki ? Olayın sosyo ve ekonomik boyutlarını tartısırsak evet tahıllar ucuz bir enerji kaynagıdır ve tahıllar olmasa insanlar ac kalabilirdi. Dünya nufusu bu kadar cogalmazdı ve dünyanın dengesini böyle bozamazdık belkide

Kenyon, ‘Çok sayıda hastalık için yaşlanma en önemli risk faktörü. Yaşlanmayı geciktirirseniz, bütün bu hastalıklardan da kurtulursunuz.
Burada en önemli nokta yaşlılığın kader değil bir değişken olması’ görüşünde.
Eğitimini MIT ve Cambridge Üniversitelerinde tamamlayan Cynthia Kenyon bir yapısal biyolog, yani canlıların temel yapısal biyolojik
özellikleri üzerinde bir uzman. 2002 Tıp Nobel Ödülü sahibi Sydney Brenner'ın öğrencisi, onun yanında yetişti. İlk büyük araştırmasını
1993 yılında gerçekleştirdi. Laboratuvarında bir milimetre boyundaki bir nemadodun (iki seksin özelliklerini tek bir gövdede birleştiren
kurtçuk) yaşam süresini iki misli uzatarak, tüm dünyayı şaşırttı.
Son zamanlarda birkaç küçük değişiklik ilavesi ile, kurtçukların ömrü 6 misli uzadı.
Normal olarak kurtçuklar 20 gün yaşar. Oysa Kenyon'ın kurtçukları 125 gün yaşıyabiliyor.
Daha da ilginci, kurtçuklar ölünceye kadar zindeliklerini koruyabiliyor.
 
Son düzenleme:
1. Valla nobel ödülü almanın eurovisyon kazanmaktan ne kadar farkı olduğu tartışılır
Bu tarz ödüller rahatça siyasetin oyuncağı edilebilir.
2. Tahıllar yaşlandırıyormuş bunu sormaktan yoruldum artık hangi tahıllar hangi patates bana deyinki bi adam doğal (daha doğrusu doğala en yakın ) şekilde yetiştirilmiş tam buğday unu üzerinde şu kadar süre deney yapmış bizde hmm diyelim. Bisküviler rafine undan ve bir dünya insan sağlığına zarar veren maddeden yapılıyor şimdi bisküvi zarar veriyor diye tam buğday ekmeğini suçlamak gerçekten mantıksız gelmiyor mu ?
Dahası Adamların tahılı ya da patatesi muzu bilmem neyi hangi şartlarda yetiştirdiğini bilmiyoruz tahılın hangi tahıl olduğunu bilmiyoruz. Deneyin kimin üzerinde yapıldığını, ne şartlar altında yaşadığını bilmiyoruz. Ama bizden koyun gibi ''a bak adam böyle çalışma yapmış nobel ödülüde almış ozaman biz buna inanalım'' dememizi bekliyorsunuz.

-Tabi karbonhidratla beslenen binlerce yüksek verim sporcusunyn , bilimadamlarının falan ruh gibi yaşadığı uyuşuk herifler olduğu günde 10 saat yatıp 8 saatinide mesai bitsede eve gitsek diyen herifler olduğu ,kafalarının baslamadığı bu yüzden henüz ışık hızında gidecek araçlar yapamadıkları konusunda haklısınız hepimiz uyuşuğuz, hiçbirimiz düşünemiyoruz şu karbonhidratlar yüzünden. Ah gözün kör olsun karbonhidrat :)
 
Son düzenleme:
buyrun yeni yapılmıs bir calısma hemde hollanda da bir universitede

Şeker tüketen yaşlı gösteriyor
Hollanda'da yapılan bir araştırma şeker tüketenlerin olduklarından daha yaşlı gösterdiklerini ortaya çıkardı.

İSTANBUL - Hollanda Leiden Üniversitesi’nden Diana van Heemst ve ekibi tarafından yapılan araştırmada 569 kişilik grup 3’e ayrıldı ve hepsinin yemek sonrasında kanlarındaki şeker oranı ölçüldü. Ayrıca uzmanlar 33 kişilik diyabet hastası bir grubun da kan değerlerini ölçtü. Ardından 60 bağımsız gözlemciye katılımcıların fotoğrafları gösterildi ve yaşlarını tahmin etmeleri istendi.
Milliyet'in haberine göre; sonuçlarda kan şekeri yüksek çıkan kişilerin yaşlarının olduğundan daha büyük tahmin edildiği ortaya çıktı.



Araştırma sırasında çalışmaya katılan kişilerin gerçek yaşı, sigara alışkanlığı ve güneşlenme sıklıkları da dikkate alındı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25310997/#storyContinued


kan sekerini ne yükseltir ?

Yaglar mı
Proteinler mi ?
Karbonhidratlar mı ?

Buna vereceginiz cevap ile demek istedigimizi anlarsınız
 
bu deney nekadar sürede yapılmış nasıl yapılmış deneye girenlerin yaşantıları nasıl

hıcbırsey kanıtlamayan boş bır deneyı buraya koymuşsunuz

asıl yaşlı gösteren stresli hayattır ve genlerdır jennıfer anıston kaç yasında genc kız gıbı duruyor kendısı taş devrı dıyetımı uyguluyor kım hıc karbonhıdrat almamış hayatında ?

bu nasıl test hıcbırsey kanıtlamıyor hatta şişman kısıler daha genc ve daha mutlu gözükürler buda benım gözlemım
 
sizin gözlemleriniz bizler icin birsey ifade etmezken saygın bir universitenin yaptıgı gözlemler bizler icin cok sey ifade ediyor.

Eger merak ediyorsanız ne sekilde yapıldıgını universiteyi bulun maillesin bizlerede acıklamıs olursunuz
 
Sayın heldic , engin tecrübe ve bilginize dayanarak bize nasıl bir beslenme programı önerebılırsnız? Ben hacim dönemndyım bulundumuz mevsımıde goz onune alırsak.Bu konuyu okuduktan sonra sabah ve spordan sonra aldıgım prinç'i kesmeyi düşnüyorum.Ayrıca ant'dan sonra insülin icin aldıgımız dekstroz maltodext karısımını kesmelimiyim? Antremandan 1.5 2 saat önce aldıgım bir su bardağı yulaf yani 100gr civarı buda 60 gr karbonhidrat eder desek ortalama bunun bana ne gibi bir zararı olabılır? Yanı demek istedigim karbonhidrat almadan hacim almak mümkünmü? Mümkünse yarısmacı arkadaslar nden hacm donemnde proteini düsürp hayvan gibi karbonhdrat almaktadır?
 
Sayın heldic , engin tecrübe ve bilginize dayanarak bize nasıl bir beslenme programı önerebılırsnız? Ben hacim dönemndyım bulundumuz mevsımıde goz onune alırsak.Bu konuyu okuduktan sonra sabah ve spordan sonra aldıgım prinç'i kesmeyi düşnüyorum.Ayrıca ant'dan sonra insülin icin aldıgımız dekstroz maltodext karısımını kesmelimiyim? Antremandan 1.5 2 saat önce aldıgım bir su bardağı yulaf yani 100gr civarı buda 60 gr karbonhidrat eder desek ortalama bunun bana ne gibi bir zararı olabılır? Yanı demek istedigim karbonhidrat almadan hacim almak mümkünmü? Mümkünse yarısmacı arkadaslar nden hacm donemnde proteini düsürp hayvan gibi karbonhdrat almaktadır?


ben doktor degilim. sporcu beslenmesi olarak önerebilecegim su yazılar var okuyup kafanıza uygun gelirse kendinize göre bir program cıkarıp üzerinizde gözlemleyebilirsiniz

http://beslenmebulteni.com/bes/inde...38:sporcu-beslenmesi&catid=37:spor&Itemid=397
 
Aslında benm sznden ogrenmek ıstedıgım spor oncesı karbonhıdrat almamdan dolayı bır enerji düşüşü yaşayabılrmym?Antrmndn sonra şeker önerırmsnız?Ben sadece sizin bu konuya olan hakımıyetınıze dayanaraktan tavsıyelrnızı almak istedim.Yoksa makaleden bol ne var ben özet istiyorum :) Ayrıca bu keto dıyetlerıne gecmeyı cok ıstedım gecen sene hep ama sanırım bızım yaşta ögrenci arkadaslar ıcın uygun değil bu tarz beslenme.Şayet ewde karbonhidrat yerıne et tüketmem durumunda evlatlıktan red edilebılrm :)
 
agırlık antremanından önce ve sonra karbonhidrat alınabilir diger zamanlarda alınmasına gerek yok
 
Ya bakın dünyada bilginin en çok manipule edildiği dönemde yaşıyoruz. Hani ortada düzgün bilgi yokki tam tahıl mı beyaz şeker mi bu . Bu şeker hangi şeker bilgi yok.
Kaldıki saygın üniversite tabiri size hiç yakışmıyor. İlaç sektörünün ilaçlarını onaylayan araştırmalarda bu saygın üniversitelerden çıkmıyor mu. Statin kullanımını onaylayan araştırmalar nereden çıkıyor. O araştırmalara gelince satılmış bilim buna gelince çok yaşasın bilim.

Eskiden savaş topla tüfekleydi sonra ekonomiye kaydı. Şimdiyse dünyada savaş bilgi üzerinden yapılıyor.İnsanları yanlış bilgilendirerek bir toplumu rahatça çökertebilirsiniz. Bunun için zaten üniversiteler, araştıma kurumları, saygın gazeteler, bilgi çöplüğü bir internet var kullanabileceğiniz. Herkes kendi görüşünü destekleyecek yazılar yayınlar araştırmalar bulabilir çok kolay :)

-O yüzden şu üniversite yapmış şu professör yapmış bu araştırmayı benim için birşey ifade etmiyor . Araştırmanın verileri elimizde olur bizde temel bilimlerden edindiğimiz bilgilerin ışığımda bir analiz sentez yaparız.
 
Ya bakın dünyada bilginin en çok manipule edildiği dönemde yaşıyoruz. Hani ortada düzgün bilgi yokki tam tahıl mı beyaz şeker mi bu . Bu şeker hangi şeker bilgi yok.
Kaldıki saygın üniversite tabiri size hiç yakışmıyor. İlaç sektörünün ilaçlarını onaylayan araştırmalarda bu saygın üniversitelerden çıkmıyor mu. Statin kullanımını onaylayan araştırmalar nereden çıkıyor. O araştırmalara gelince satılmış bilim buna gelince çok yaşasın bilim.

Eskiden savaş topla tüfekleydi sonra ekonomiye kaydı. Şimdiyse dünyada savaş bilgi üzerinden yapılıyor.İnsanları yanlış bilgilendirerek bir toplumu rahatça çökertebilirsiniz. Bunun için zaten üniversiteler, araştıma kurumları, saygın gazeteler, bilgi çöplüğü bir internet var kullanabileceğiniz. Herkes kendi görüşünü destekleyecek yazılar yayınlar araştırmalar bulabilir çok kolay :)

-O yüzden şu üniversite yapmış şu professör yapmış bu araştırmayı benim için birşey ifade etmiyor . Araştırmanın verileri elimizde olur bizde temel bilimlerden edindiğimiz bilgilerin ışığımda bir analiz sentez yaparız.


bu dediklerinizden dolayı rafine edilmis insan sofrasına sonradan girmis ucuz enerji kaynagı olan depolanması kolay satılması ayrı bir kolay olan

meyve sebze et ve yag dısındaki gıdalara tamamen karsıyım.


bu benim düsüncem size 100 lerce kaynak calısma getirsem ne farkedecek kafanızdaki düsünce degismedigine göre konuyu uzatmanın anlamı yok
 
Son düzenleme:
Bakın hiçbirşey getiremediniz ki benim önüme böyle havalı üniversite isimleriyle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Söylediğim hiçbirşeye mantıklı cevaplar vermiyorsunuz sadece ölsün karbonhidratlar yaşasın protein yağ tarzı bir slogan söylüyorsunuz. Kendisini sorgulamayan esas kişi sizsiniz. Ben taşdevri diyetinide uyguladım karbonhidrat ağarlıklı diyette uyguladım. Taş devri diyetinden okadarda fayda sağlamadığımı söyledim. Burada yazdıklarımızı belki yüzlerce insan okuyor. Bunu okuyanlar etraflarındakilere anlatıyor ve ciddi bir kesme dağılıyor buradaki bilgiler (doğruluğu yanlışlığı pek sorgulanmıyor ne yazıkki :( ). İnsan sağlığıyla ilgili böyle radikal ve keskin konuşmalar yapıyorsanız gerçekten altı dolu dolu bilgiler önümüze koymalısınız. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı.
Sevgiler saygılar..
 
zaten o ünüversite bırseyı kanıtlayamamıskı 500 ınsanın resmıne bakıp yaş tahmını etmısler adamlar falcılık yapmış resmen heldıc sızde resmınız koyun tamın yapalım

sankı yaşlı gosteren tek şey karbonhıdratmış gıbı bır yazı olmuş asıl endenı stress yaşadığımız hayat hava kırlılıgı bırcok faktor var işinize gelenı kabul etmeyın
 
bu konu bastan asagi tartisma ve bilimsel calismalarla dolu bu forumun calisani degilim her istediginizi onunuze cikarcam actigim konulari okuyun
 
Back
Yukarı