heldic
forum Kurdu
ancak ,ayıları insan ırkları konsuna yakın olan bir örnek göstermek için koymuştum...
ayılar ve insan ırkları konusu cok yakınsa birbirine nationalgeographic diyor ki en uzun yasam polar yani sadece et ve yag tüketen polar ayı da. Bu konuda anlasalım ilk bas.
devam edelim
sn karatay dedi , diye antrenörler vb tecrübelerini, yaşanmışları vb bırakacaklar , doktorlar hastalara "serum,dekstroz "yerine "ciğer suyu" alacaklar...kadın o kadar coşmuş ki, nerdeyse "kolestrol virüsleri" öldürür, diye "aidsli hastlara "bile "et serumu ,yağ serumu bağlatacak ", antibiyotikler bi kenara atılacak .... (işin gırgırı) .)))
sorunuzun cevabı olarak 1 örnek vermek istiyorum Antibyotikleri bilirsiniz zararlı mikropların yanında faydalı mikropları da öldürdükleri icin bagırsak florasına ve kisiye zarar vermekte. Antibyotik kullanımı artık son care olarak düsünülmeli fakat ülkemizde grip oldugumuz zaman bile antibyotik yazılmakta. Karatay hocamızın kolestrol virusleri öldürür acıklaması ile ilgili bir calısma buldum paylasmak isterim
Kolesterolden zengin gıdalar akciğer tüberkülozlu (veremli) hastaları daha çabuk düzeltiyor
Bahsedilen araştırma Mexico Ulusal Solunum Hastalıkları Enstitütüsü’nden Dr. Mario H. Vargas ve arkadaşları tarafından yapılmış.
Araştırıcılar literatürde verem hastalığında kolesterol düşüklüğünün (hipokolesterolemi) sık görüldüğünü ve hastalığın ölümcüllüğünü arttırabileceği bulgularından hareket ederek kolesterolden zengin bir diyetin balgamdaki verem mikrobununun kaybolmasını hızını etkileyip etkilemediğini incelemişler.
Araştırma 21 erişkin akciğer tüberkülozlu hasta üzerinde yapılmış. Bütün hastalar izoniazid + rifampisin + pirazinamid + etambutol ‘den müteşekkil dört tüberküloz ilacı almışlar. Hastaların hiçbirinde tüberküloz ilaçlarına karşı bir direnç yokmuş ve hepsi AIDS (-) imiş. Çalışma 8 hafta sürmüş.
Hastalar iki gruba ayrılmış. Her iki grupta da kalori miktarı (2500kcal/gün) ve dağılımı benzer imiş. Kolesterolden zengin diyet alan gruptaki (deney grubu) günlük kolesterol tüketimi 800mg iken kontrol grubunda bu değer 250 mg imiş. Hem çalışma (136.7 mg/dL) hem de kontrol grubunun (157.9 mg/dL). Kan kolesterol düzeyleri ortalama Meksikalılarınkinden (190 mg/dL ) oldukça düşük imiş.
Kolesterolden zengin diyet alan grupta balgamdan mikrop temizlenmesi ortalama 14 gün sürerken bu sayı kontrol grubunda 28 gün imiş. Grupların 2. ve haftadaki balgamdan mikrop temizlenme oranları tabloda görülmektedir.
![]()
Her iki grupta da kolesterol düzeyleri 3 hafta içinde ortalama 200 mg/dL dolaylarına çıkarak plato yapmış. Fakat bu sırada HDL (iyi denilen kolesterol) değerleri, LDL’ye göre daha çok yükseldiğinden total kolesterol/HDL (2.7 den 1.5’e) ve LDL/HDL (3.3 den 1.8’e ) oranı azalmış.
Her iki grupta nefes darlığı ve öksürük aynı derecede azalmış, fakat yüksek kolesterol alan grupta balgam miktarı daha erken azalmış.
Yazarlar elde ettikleri sonuçlar ile kolesterolden zengin gıdanın tüberküloz tedavisinin ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini vurgulamışlardır.
buda konu hakkında pubmed calısmalarının gectigi sayfa
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2715657/
Belki dalga gecer gibi bir uslupla kolestrollerin virüsleri öldürecegine inanmıyorsunuz fakat gercek öyle ve Profosor Doktor Canan Karatay ın gecmisini okursanız eger dünya capında calısmaları olan bir doktor oldugunu görceksiniz.
pubmed nedir ?
PubMed, ücretsiz bir biyomedikal veritabanı. Sitede yer alan başvuru kitapları moleküler biyoloji, genetik ve tıp bilimleriyle ilgili konulara ışık tutmaktadır.
Sağlık bilimleri konusunda yapılan uluslararası çalışmalar, yayımlanan makaleler, en son gelişmeler de siteden izlenebilmektedir.
**şeker hastaları , diabetlileri örnek vermek...sanki, ağır diabetler bunu yaparsa iyileşir gibi hava yaratmak, nedense hep abd den örnekler vermek ( kaldı ki abd bu konuda kafayı yemiş , son derece yüksek oranda obezite, şişmanlık , yüksek enerji içeren yağları alan bir ülke , tüm dünyaya endekslemek ?!...)
Evet ercan bey tip 2 diabetliler bu diyeti yaparak iyilesiyolar. Niye sasırıyorsunuz

Tip 2 diyabet hastaları, "Taş Devri Diyeti" olarak da bilinen protein diyeti ile insülini bıraktı. Bu diyete göre sabahları yumurta serbest, öğlen yemeğinde istenildiği kadar et yenebiliyor. Endekronoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan onlarca diyabet hastasına bu diyeti uygulayarak başarı sağladı. Mocan'ın hastaları arasında 100-200 ünite insülini yavaş yavaş azaltıp bırakan var. Bu hastalar bir yıllık süre içinde ölçümlerini yapmayı sürdürecekler ancak diyete bağlı kaldıkları süre içinde tekrar insülin kullanmaları beklenmiyor. Bu özel diyet için hastalara önce özel beslenme programları ayarlanıyor. "Taş Devri Diyeti" olarak bilinen protein ağırlıklı beslenme modeli öğretiliyor. Kolesterol sorunu olmayan hastalar bu diyeti kolaylıkla uygulayabiliyor. Diyet, hastalara yavaş yavaş kilo verdirirken, şeker düzeylerini kontrol altına alıyor. Karbonhidrat alınmadığı için hızlı şeker oynamaları yaşanmıyor.
25 yıllık hastalar kilo verirken iyileşiyor
59 yaşındaki, 14 yıllık şeker hastası Şemim Arısan, 2 ayda 71 kilodan 64'e düşerek insülini bıraktı.![]()
Müjdelen Olgaç 59 yaşında, 8 yıldır şeker hastası. 101 kiloydu, 4 ayda 21 kilo verdi, şu an 80 kilo. Şekeri 330 civarındaydı. Günde 44 ünite insülin kullanıyordu. Tedaviye başladıktan 1.5 ay sonra insülini bıraktı.![]()
66 yaşındaki Gülsen Yaka tam 25 yıllık şeker hastası. Diyete başlayalı bir ay oldu. 15 günde 78 kilodan 75 kiloya düştü. Haşimato hastalığı ve hipotiroidi de var. Şekeri 200'lerden 100'lere düştü ve insülin dozu da 20 günde 98 üniteden 12 üniteye indi. İnsülini bıraktı, kontrolleri sürüyor. 10 kilo daha vermesi planlanıyor.![]()
Nükhet Aktan 142 kilodan 112'ye düştü. Günde 100 ünite insülin kullanıyordu, şimdi 48 ünite kullanıyor. Hedef, 50 kilo daha verip insülini bırakması.![]()
Perihan Öztaşkın 25 yıllık şeker hastası. Günde 200 ünite insülin kullanıyordu. Şu an 100 ünite kullanıyor.![]()
Halise Çalışır 3 yıllık şeker, 6 yıllık tansiyon hastası. Bir ay önce diyete başladı. 95 kilodan 90 kiloya düştü. Şekeri 200 civarındaydı. 36 ünite insülin kullanırken şimdi şekeri 100'lerde ve insülini 10 üniteye kadar düştü. Yakında insülini bırakması hedefleniyor.![]()
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/03/03/tas_devri_diyetiyle_insulini_biraktilar
buyrun bir doktorun tip 2 diabet hastalarını sadece tas devri diyeti yaparak zayıflatıp insulin bıraktırıp saglıklarına kavusmaları
"hayvansal protein ve yağ "kullanan ömürlerinin çok daha kısa olduğu bir gerçekken
bu nasıl bir gercek ki ? Neyi nasıl karsılastırdınız ?
köylerde yasayıp hayvansal protein ve yag yiyen massailer de kalp krizi obozite damar tıkanıklıgı gibi günümüzün hastalıkları gözükmezken sehire göcen karbonhidrat agırlıklı beslenen massailerde günümüzün tüm hastalıkları gözükmekte ? Bu iddanızın dayanagı nedir ?
simdi 1930 yılında iste dünyada ki ortalama yas suydu buydu dersiniz dünyadaki ortalama yasın yükselmesinin en büyük sebebi bebek ölümlerinin azalması ve icilebilir temiz suya daha cok ulasılması.
enerji sistemleri üzerinde "karbonhidratları" sanki herşeyin sorumlusu gibi göstermek, 120-130 kgs altının normal değer bile kabul edilmediği " abd standartları" ile konuşmak , onlardan örnekler vermek ...ortalama bir abd li "süt, et, tavuk, vb" yemediği zaman kendini hasta hisseder...çocukların bile günde 2 litre litre süt içtiği ülkeden ,et tüketiminin, hayvansal tüketimin en üst ,çılgınca boyutlarda olduğu , porsiyonların bizim 3 misli olduğu ülkeden, boyutların, tüketimin herşeyin abzürt olduğu ülke değerleri ile konuşmak ne derece genelleme açısından doğru olabilir ki?!...
abd li süt mü iciyor

Otto Warburg daha 1931 lerde kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı bir metabolizmasının ve şekerin kanserli hücreleri beslediğini ispatlayarak -Nobel Tıp- Ödülünü almıştır.
İngiltere'de 1800 lerde yıllık kişi başına şeker tüketimi 5 kg. İken, bugün 70 kg'ın üzerine çıkmıştır.
ABD' de 19. yüzyılın sonlarına doğru yıllık kişi başı şeker tüketimi 2,3 kg düzeyinde iken bugün 75 kg'a yükselmiştir.
abd de ki obozite ve kanserin sebebi şeker tüketimidir. Yoksa yedikleri biftekler degil.
****uzun yaşamın sırıı söz konusu ise ,bunun çeşitlilik ve az enerji alımı ,yani kalorifik değeri düşük gıda ve diyetlerle yapılması önemli konu, zaten kimse bu konuda tartışmaz bile...
uzun yasamın sırrı düsük ve az enerji alımının yanında insulin hormonunu olabildigince az salgılatmaktır yani 1500 kalori alıyorum ama şeker den dusuk kalori aldım demek degil.
" % 70 carbs, % 20 protein, % 10 yağ " +/- %10 değerlerde değişkenlik olarak çıkmakta ...
elinizde bir calışma varmı ? Yoksa ezbercilik mi yapıyorsunuz ?