karbonhidratsız olmaz mı ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wolf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Karakaş Allah aşkına neyi zorluyorsunuz ki anlamıyorum?

Bir taraf diyor ki, başta hızlı Kh lar olmak üzere rafine ürünleri elinizden geldiğince terkedin, mümkün olduğunca sağlıklı yaşayın...

Sen diyorsun ki; hepsinde var hormon salın gitsin, bırak rafinesini değilini...

Bu mudur yani tartıştığımız olay?!!!

Lütfen yahu lütfen diyorum; düşmanca yaklaşmayın, yapıcı eleştirilerle gelinde okuyanların işine yarayacak yararlı bir tartışma çıksın ortaya!

Yani bu kaçıncı başlık artık mat etme adına konuyu lastik gibi bir ayıya köpeğe, bir insanlık tarihine filan çekip mahfettiğimiz...
Ettiğimiz diyorum çünkü bizim adamlarda çıkıp bir şey yazıyor buna iş çığrından çıkıyor...

Yani ciddi ciddi şu işi bir düzeltmemiz lazım arkadaşlar lütfen :)

Karbonhidatı azaltma düşüncesi bile bu hale getiriyor bazı insanları, düşün terketseler ne olacaklar. :) Bağımlılık kötü şey.

Tamam kardeşim sıkıntı değil, bende özür dilerim çünkü herkese mesaj vermek amaçlı yazdığım iletiyi belli ki tamamı sana olarak görüp sende alınmışsın ;)

Ama dediğim hala geçerli, ve bunu sadece sana bana filan bağlamıyorum, çünkü 5-6 kişi arasında filan geçiyor ve kaliteli tartışma üretemiyoruz abi bunu kabul edin yani, hepimiz kabul etmeliyiz...

aslında forumun geneline baktığımızda gayet güzel bir tartışma dönüyor bu başıkta tabii ki daha da iyi olabilir. olur böyle yanlış anlaşılmalar, önemli olan niyettir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:52 ----------

Karbonhidatı azaltma düşüncesi bile bu hale getiriyor bazı insanları, düşün terketseler ne olacaklar. :) Bağımlılık kötü şey.

abartma istersen. benim günlük şeker tüketimim (besinlerin içerisindekiler hariç) sıfırdır. bi de tutmuş bağımlı yapmışsın beni.

Direk şeker yemeye gerek yok, ekmek mesela insilün direncine neden oluyor. O pankreas 80 'li yaşlarda napacağını şaşıracak yazık değil mi? Belki rahat 100 seneyi görecekti ama biz onu erkenden bozmuş olduk vs. vs. Oturup yarım kilo baklava yiyenleri düşünemiyorum bile. Size özel söylemiyorum insanların %90 'ı dikkat etmez. Bu %90'ın bel ve kalça bölgesinde fazlalıkları vardır. Obez olmasalar bile bu yağlar dikkat etmediklerinin göstergesi.

beyin glikoz ve keton ları kullanabiliyor fakat beyinin ketonları kullanması beyin icin cok faydalı bazı beyin hastalıklarından uzun zamandır kullanılıp tedavi edici özelligi var belli zaman aralıgında muhakkak ketosise girilmeli

alzheimer epilepsi down sendromu beyin tümörü gibi hastalıklarda vucudu ketosise sokup uzun yıllar ketosis de tutuyolar

basagrısı 1 hafta icinde geciyor o kadar da bas agrısı cekmiyorsunuz zaten ilk baslarda

gunde 30 gr kadar karbonhidrat alımında vucud ketosis de kalıyor uzun zaman ketosis de kaldım.

Keton cisimleri asidik maddeler...

Kanda yükselmesi... asidoza huzursuzluğa, kalp kas hücrleri için hafif zayıflığa ve taşikardiye...

Sebep olur...

Alzheimer epilepsi down sendromu beyin tm. ... vs
ketozise soktuklarını duymadım...

Şu mantıklı geldi.. Asidozda kafa içi basıncı düşer... beyin tümörünün oluşturduğu basınç artışını nispeten düşürür...

Yalnız buna gerek kalmadan... düşüren başka şeyler var... (aklıma gelen 4 yöntem... )

• Like
Reactions: Azi
ketoasidoz tip 1 diabet hastaliginda gorulur kan daki keton sayisi 15ml kadar cikar

Ketosis de 1 ile 3 arasidir ve zararsizdir normal beslenen bir insanin kaninda da keton vardir

Alzheimer parkinson epilepsi otizm down sendromu olan hastaliklarda ketosis diyeti kullanilir

Beyinin kendi icinde insulin mekanizmasi var vucudumuzdan bagimsiz calisan unlu sekerli gidalar insulin direncine sebeb oluyor ve beyin sekeri enerji kaynagi olarak kullanamiyor

Ketosis denen yagdan bol proteinden ve karbonhidrattan kit bir diyet uyguluyolar hastalara bu sefer keton cisimciklerini beyin kullanmaya basliyor ve beynin yakit sorunu bitiyor. Ayrica ketosisin beyin damarlarini actigi gorulmekte

Sandiginiz gibi sagliksiz degil aksine cok saglikli mesela inuit yani eskimo halklari tamamen ketojenik beslenirlerdi cocuk sahibide oluyolardi nesilleri boyle gidiyor :) tamamen hayvansal gida yemelerine ragmen kalp krizi obozite gibi hastaliklar gorulmemekte depresyon intihar vakalari hic olmamakta taki karbonhidratlarla tanisana kadar

Ketosis ve ketoasidozu birbirine karistirmayalim ketosis vucudun enerji ihtiyaci olarak calistirdigi bir mekanizma gayet dogal bir olay ve kalp beyin daha verimli calismakta

Ketoasidoz ise alkolik ve tip 1 diabet hastalarinda gorulen bir durum

ketoasidoz tip 1 diabet hastaliginda gorulur kan daki keton sayisi 15ml kadar cikar
....

Ketosis ve ketoasidozu birbirine karistirmayalim .....
....

Ketoasidoz ise alkolik ve tip 1 diabet hastalarinda gorulen bir durum

Ketozis ve ketoasidoz arasındaki fark keton cisimlerinin miktarı...

Keton cisimleri asidik madde oldukları için miktarın artası kan ph sını etkiliyor...

Temelde mekanizma aynı... ketoasidozda vücut kontrolünden çıkıyor... ketoziste vücudun kontrolünde... Fakat kontrole alması için gereken zamanda huzursuzluk meydana geliyor... bikarbonat sistemini böbreği devreye sokuyor...

Arasındaki farkın farkındayım...

Diğer bilgiler için teşekkürler...

• Like
Reactions: Azi
ama su var ketosis zararsiz ketoasidoz ise ölume kadar gidebilir

Ketosis diyetini ilk kez yapiyorsaniz ilk 1 2 hafta huzursuzluk bas agrisi olabiliyor daha sonra vucud adapte oluyor

Sandiginiz gibi sagliksiz degil aksine cok saglikli mesela inuit yani eskimo halklari tamamen ketojenik beslenirlerdi cocuk sahibide oluyolardi nesilleri boyle gidiyor :) tamamen hayvansal gida yemelerine ragmen kalp krizi obozite gibi hastaliklar gorulmemekte depresyon intihar vakalari hic olmamakta taki karbonhidratlarla tanisana kadar

heldic gene olmayan şeyleri hayal dünyandan varmış gibi yazıyorsun. eskimoların, inuitlerin ortalama yaşam süresi kaç söylesene? sen gene herzamanki mantığınla yazacaksın yok kutup ayısı saldırıları falan. :D ayrıca dünyadaki en yüksek intihar oranları da inuitler arasında görülüyor buna ne diyeceksin. hepsi tombiş tombiş 40'ında ölen tipler. :D

evet sehire goc edip beyaz adamin rafine gidalari ile tanisan eskimolar intihar etmektedir ama dogal gidalarla beslenenlerde intihar kalp krizi depresyon obozite gorulmuyor

Eger kaynaginiz varsa paylasin :) ben her soyledigimi kaynaklarla desteklemeye calisiyorum fakat karsit gorusunuz olarak kaynak koyun

Eskimolarin ortalama yasam sureleri
Eskimolarda intihar depresyon cok fazla olduguna dair kaynak
Eskimolarda ki kalp krizi obozite oranlari

siz ekleyemezseniz ben eklerim ama sizin dediklerinizin tam tersi cıkmakta

Son düzenleme:
karbonhidratı kestim keseli aşırı agresif oldum.
ondan mı kaynaklanıyor arkadaşlar nedeni sizce nedir ?

arkadaşlarımla problem yaşamaktayım :D

testesteron yuksekligindendir :)

yok neden arkadaşlarıma saldırayım.
sadece zaten keskin olan tavrım daha da keskinleşti o kadar.

zaten samimi arkadaşlarım fark etti de söyledi.
belki başka nedenler vardır bilemiyorum.
finaller falan..

heldic
ne yapmam lazım bu durumdan kurtulmak icin :)

guzel bir durum bu bence :) yagi cogalt biraz daha tuket bakalim

peki saglıklı yagları eve gidince tüketerim artık :)
bi de mesela geçen gün akşam saatlerinde bir dilim pasta yemek zorunda kaldım.
1. aylık sürecte ilk kez.

bugun arkadaşlar adana yediler bimden aldıgı ben yemedim mesela bu tür şeyleri abartmadan haftada 1 yada iki haftada bir yesem bir problem olur mu ?

hazir adana soya dolu et yok

sekerin zararlari belli dilersen tuketebilirsin

heldic yağ yağ yağ diyorsun insanlar milyonlarca yıldır nasıl senin dediğin şekilde yağ tüketebilirler hiç mantığın alıyor mu? insanlar kaç bin yıldır tereyağı yapmayı öğrendiler, kaç bin yıldır zeytinin yağını çıkartıp yemeye başladılar? sanki insanlar eskiden tereyağı, zeytinyağı tüketiyorlardı sizin gibi. iki lafından birisi yağ peki bu ne kadar insanların doğal beslenmesine uyuyor? insanlar doğal beslenmelerinde ne kadar yağ tüketebiliyorlardı? sadece bulabilirlerse bazı bitki ve yemişlerden ve bulabilirlerse etlerden yağ alıyorlardı ki bunlar oldukça kısıtlı. sanki insanların doğal beslenmesi yağ üzerineymiş gibi insanları yanıltıyorsun.

Karakaş neden yağları o kadar özellikle vurguluyor biliyormusun?

Ben kendim tecrübe ettim anladım yağların önemini; low-carb yapıp verim alamadığım ay Kh ları kısmıştım ama her şeyi yağsız yiyordum... Ve verimli bir yağ yakımı gerçekleşmedi...
Fakat karatay beslenmesine geçtiğimde Kh lar biraz daha itinalı kısıldı ama yağları aşırı arttırdım ve müthiş bir yağ yakımı elde ettim...

Yani vücutta ki önemi nedir, metabolizma da ki anlamı nedir ayrıntılı bilmiyorum ama bu tip beslenmeleri gerçekten de yağ alımını arttırarak desteklemediğin sürece verim alamıyorsun ;)

İnşallah bir gün sende denersin :D

ben dışarıdan sıfır yağ kullanıyorum
yumurta yemeklerde tavuk sebze vb. besinlere bir yağ koymuyorum.
karbonhidratı da kesmiş bulunmaktayım.

zeus sanırım yağı arttıkmakla artık yemeklere azami miktarda yağ koymaktan bahsediyor sanırım ?
yağ derken sağlıklı yağ tabii ki zeytinyağı gibi

Back
Yukarı