L-Carnitine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yicco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pardon verdıgınız yagmı yoksa kılonuz mesala 75 ken 70 mı dutunuz benım merak ettıgım kılo sabıttken vucutakı yag oranı l carnıtle azalıyomu bana cevap verebılırsenız cok sevınırım saygıllar dılıyorum

pardon verdıgınız yagmı yoksa kılonuz mesala 75 ken 70 mı dutunuz benım merak ettıgım kılo sabıttken vucutakı yag oranı l carnıtle azalıyomu bana cevap verebılırsenız cok sevınırım saygıllar dılıyorum

Bu sorunun cevabı antrenmanına ve egzersizlerine bağlı olarak değişir. L-carnitine almanın amacı yağ yakmak olabilir fakat iyi bir diyet ve iyi bir program ile kombine etmek gerekir.

oku oku gözlerim karardı .. herkez farklı bırsey söylemiş .. ben anladıklarımı yazayım doğrumu yanlışmı anlamısım lutfen yardımcı olun ..

- Şimdi l-cartinite sporla bırlıkte yapılınca yağ yakımına yardımcı oluyor
- Eczanelerde satılan ve fıyatı ucuz olanlar da hemen hemen aynı işi görüyor
- Günlük 1000 mg. almak yeterlı oluyor ??
- bunun yanında duzenlı beslenmek gerekıyor ..

DOĞRUMU ANLAMIŞIM :))

- birde eczaneye gidip l-carnıtıne almak ıstıyorum dememız yeterlımı ? yoksa neye göre alıyoruz
- 7 kılo vermek ıstıyorum sabahları spora basladım destek olarak kullanmayı dusunuyorum

cvp verırsenız sevınırım arkadaşlar .

L-Carnitine i eczaneden almayın.
www.supplementler.com gibi gıda takviyeleri satılan yerlerden alınız.
tavsiyem Hardline Carnifit.

Arkadaşlar L-carnetine ile kilo vermeden aynı sabit kilomuzda kalarak bel çevresini ve vücuttaki yağ oranını azaltmak mümkünmü acaba ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:54 ----------

Arkadaşlar L-carnetine ile kilo vermeden aynı sabit kilomuzda kalarak bel çevresini ve vücuttaki yağ oranını azaltmak mümkünmü acaba ?

ya arkadaşlar neden kımse net bırsey yazmıyor ? sıparıs verıcem ama bırcok marka ve cesıdı var yanlıs bısey almak ıstemıyorum .. ama anlamadım da ne almam gerekıyor

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:54 ----------

L-carnitine'in işlevi uzun zincirli yağ asitlerinin hücre çeperinden geçişini kolaylaştırmaktır. Normalde vücut zaten bi miktar l-carnitine üretir. Spor sırasında vücut yağ yakarken, eğer uzun zincirli bir yağ dokusuna rastlarsa kolay yolu seçip daha küçük yapılı molekülleri yakmayı tercih eder. Sonuç olarak ne yaparsan yap gitmeyen çok ufak miktarlarda yağlar birikir vücutta. L-carnitine alımıyla bu tarz yakılması zor yağları yakabilirsin. Doğal olarak yağ yaktığın için kilon azalacaktır. Ama yerine kas vs kazanıp kilonu sabit tutarak , yağlardan kurtulmuş olursun.

ya arkadaşlar neden kımse net bırsey yazmıyor ? sıparıs verıcem ama bırcok marka ve cesıdı var yanlıs bısey almak ıstemıyorum .. ama anlamadım da ne almam gerekıyor

ben solgarın maxi l carnitinini kullandım çok memnun kaldım hatta yarın tekrar alıp kullanıcam tavsiye ederim

Ben Hardline'in 500mg'lik 100 kapsül iceren Karnitin'ini aldim. 49 TL, arastirmalarima göre piyasadaki en ucuz Carnitine, hem de ücretsiz evine yolluyorlar. 2 aydir onu kullaniyorum, memnunum. Tek sorun, bana artik 1500mg gerekiyor, ancak öyle hissedebiliyorum etkisini, 3 kapsülü ayni anda her defasinda yutmak zorunda kaliyorum. Keske 1500mg lik tek kapsül üretseler.

Kimya konusunda bilgili biri olsa keske, bize eczanede ilac olarak satilanla bu sporcu destegi ürünleri satan firmalarin sattiklari L-Carnitine'leri karsilastirsa. Kimysal olarak farklari ve etkileri nedir?

l-carnitine aldığım zamanlar bende çarpıntı yapıyor, kendimi bir tuhaf hissediyorum acaba içinde içinde kafein mi var ?

Tek sorun, bana artik 1500mg gerekiyor, ancak öyle hissedebiliyorum etkisini, 3 kapsülü ayni anda her defasinda yutmak zorunda kaliyorum. Keske 1500mg lik tek kapsül üretseler.

Sıvı l-carnitine almayı dene. piyasada bolca var ve kapsüle nazaran çok daha etkilidirler. Daha çabuk kana karışır vs vs...

l-carnitine aldığım zamanlar bende çarpıntı yapıyor, kendimi bir tuhaf hissediyorum acaba içinde içinde kafein mi var ?

Nerdeyse tüm l-carnitinler sadece l-carnitine'dir. Cafein felan kesinlikle görmedim daha hiç bir l-carnitine'de. Hydroxycut tarzı termojenik ürünlerde olur cafein.
Hardline carnifit'de ve benzeri sıvı l-carnitine'lerde taurin olabilir. Extra enerji sağlar. Ama l-carnitine ve çarpıntı ilk defa duydum. Doktoruna sor derim, o şekilde koşma bence.

yag yakici supplementlerin 12 haftadan fazla kullanilmamasi

Bugün gazetelerdeki haberi okuyunca aklima kac zamandir takilan konuyu size de sorayim istedim. bb yapan cocuk bütün supplementleri yüksek dozlarda alinca kalp krizi gecirmis. Supplementler konusunda cok dikkatli olmak lazim. Üstünde yazan kullanim talimatlarini iyi okumak ve hatta daha da arastirmak lazim.

Sorum su. Bir bayan fitness trainer'i yag yakici supplementlerin 12 haftadan fazla kullanilmamasi gerektigini yazmis. Ben 5 aydir L-Carnitine kullaniyorum, ne olacak simdi, birakmalimiyim? Link asagida:

http://www.muscleandfitnesstrainer.com/home/trainers/lisa-robins/questions/71

Benim kendi düsüncem su: zaten 500 den 1500'e cikarmistim miktari, bu demektir ki vücut iyice alisti bu L-Carnitine'e. Biraz ara verip vücudu dinlendirmeliyim. Sonra tekrar baslayabilirim. Hem kilo verme ve kaslanma sürecinde vücudu degisik bicimlerde sasirtmak pozitif etki yaratiyor. Ancak ne kadar ara vermeliyim bilmiyorum? Birkeresinde 1-2 hafta ara vermistim pek ise yaramamisti. Ancak sunu da söylemeliyimki L-Carnitine alip kosmaya basladigim zaman inanilmaz rahatlik yasiyorum, daha iyi nefes alip veriyorum, sanki oksijen maskesi takmisim gibi. Nefes nefese kalip, kalbimin deli gibi carptigini hissetmiyorum. Durum böyle olunca da bütün konsantrasyonumu bacaklarima ve kaslarimi hissetmeye veriyorum.

Arkadaşlar benim gitdiğim salonda sıvı olarak karnitin satıyorlar, son zamanlarda alıyorum, 1500mg, ananaslı,limonlu güzel çeşitleri var, şimdi ben bunu ağırlık çalıştığım günlerdede kullanmam gerekiyor, yağ yakımım için, definasyonda olduğumdan yağlardan kurtulmam gerek, bir şişenin yarısını içiyorum, yarımını ise sonraki güne saklıyorum, yada tam olarak 1500 mg yi ağırlık antremanından daha sonra 20 dklık koşu yaptığımdan kullanmamı öneriyormusunuz? birde kaç dakika önce kullanmak daha maküldür?

Arkadaşlar doktorasını sporcu beslenmesi ve sakatlıklar üzerine yapmış diyetisyenimle 1.5 senede 20 kg verdim ve şu an 6 aydır doğru beslenme ile kilomu koruyorum.

Aralıklarla daha çok yağ yakabilmek için l-cartine kullansam mı diye sorduğumda bana "hiç gerek yok kullansan da hiçbir işe yaramaz ama zararı da yok vücuttan güzelce idrarla atarsın dedi. Sen ingilizce bilen birisin www.sciencedirect.com dan bilimsel makaleleri incelediğin zaman son yapılan araştırmalarda l-carnitine'in de hiç bir işe yaramadığı ispatlanmış" dedi.

Ek bilgi olarak da protein tozu vs onları sordum. "Biz protein tozunu sağlıklı şekilde et ve ürünleri yiyemeyen kişilere veriyoruz senin bunu almana hiç ama hiç gerek yok" dedi. Ayrıca "eğer çok yoğun antreman yapıyorsan ve gücünde ciddi azalma hissediyorsan iki noktaya dikkat edeceksin: 1-) vücudundaki su durumu ve 2-) kanındaki demir miktarı. Bu ikisinde bir azalma varsa istediğin kadar spor yap istediğin kadar enerji vericiler kullan gücün tükenir" dedi.

Forum bilgilensin diye paylaştım.

Merhabalar,
Solgar maxi l-carnitin'i 2 aydır spordan 40 dakika önce alıyorum. Gordugum olumlu yanıtlar sonucu gün içindede 1 defa almaya başladım. Doğru yapıyorum? Yediklerimden fast food börek tatlı tarzı seyler değil.

Cevabınızı bekliyorum TSK ederim.

Yag Yakicida israr ediyorum

Ben L-Carnitine ile kilo vermeye devam ediyorum. Ancak artik 2000 mg almayi düsünüyorum cünkü eskisi gibi sihirli etkilerini (performans artirici, yorgunluk engelleyici) hissetmiyorum egzersizlerim sirasinda. Sanki enerjim daha cabuk tükeniyor. Internetten yaptigim arastirmalarda 2000mg kullanimlara cok nadir rastladim. Genelde 1000-1500 mg öneriliyor.

Bazen tamamen birakmayi da düsünüyorum, bazen de dozaji artirmayi düsünüyorum.
:confused:

Alternatif yag yakici olarak Arginine önerenler de oldu ama onun yag yakma prosesi L-Carnitine'den cok farkli.L-Carnitine direkt yag hücrelerine etki ediyor, oysa Arginine kaslari sisirip yag tabakalarini sikistiriyor ve yag hücrelerinin kana karismasini sagliyor. Ayrica Arginine'in kaslarda daha fazla su depoladigini okudum, bu da vücudun toplam agirligini artiriyor. Ben vücudumda su toplansin istemiyorum.

Yag yakici olarak ayrica günde 2 bardak yesil cay iciyorum. Metabolizma hizlandirici olarak aci biber ekliyorum yemeklere uygunsa.

Illaki supplement kullanmak istiyorum. Siz ne önerirsiniz? Herhalde bir 2-3 kilo daha vermem gerekiyor. Zaten normal sinirlardayim ancak biraz daha yag yakmak istiyorum.

Lütfen kafein ya da kafeinli supplementler önermeyin.

Önerileriniz icin simdiden cok cok tesekkürler

Clenbuterol kürü ile desteklersen iyi yağ yakarsın L-carnitinide yanında kullandığında müthiş sonuçlar elde ettim ben tabi koşuda işin içinde. Mümkün ama özen göstermek gerekiyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:54 ----------

hgh kullanaraksa tabiki mumkundur yada yaglanmadan vucut gelistirmek benim bildiklerim bunlar hem definasyona girip hem vucut gelistirmek nasıl oluyor anlatabilirmisin ?

Ben L-Carnitine ile kilo vermeye devam ediyorum. Ancak artik 2000 mg almayi düsünüyorum cünkü eskisi gibi sihirli etkilerini (performans artirici, yorgunluk engelleyici) hissetmiyorum egzersizlerim sirasinda. Sanki enerjim daha cabuk tükeniyor. Internetten yaptigim arastirmalarda 2000mg kullanimlara cok nadir rastladim. Genelde 1000-1500 mg öneriliyor.

Bazen tamamen birakmayi da düsünüyorum, bazen de dozaji artirmayi düsünüyorum. :confused:

Alternatif yag yakici olarak Arginine önerenler de oldu ama onun yag yakma prosesi L-Carnitine'den cok farkli.L-Carnitine direkt yag hücrelerine etki ediyor, oysa Arginine kaslari sisirip yag tabakalarini sikistiriyor ve yag hücrelerinin kana karismasini sagliyor. Ayrica Arginine'in kaslarda daha fazla su depoladigini okudum, bu da vücudun toplam agirligini artiriyor. Ben vücudumda su toplansin istemiyorum.

Yag yakici olarak ayrica günde 2 bardak yesil cay iciyorum. Metabolizma hizlandirici olarak aci biber ekliyorum yemeklere uygunsa.

Illaki supplement kullanmak istiyorum. Siz ne önerirsiniz? Herhalde bir 2-3 kilo daha vermem gerekiyor. Zaten normal sinirlardayim ancak biraz daha yag yakmak istiyorum.

Lütfen kafein ya da kafeinli supplementler önermeyin.

Önerileriniz icin simdiden cok cok tesekkürler

2700 mg ile iyi sonuçlar alabilirsin ben onu kullandım.

ya nasıl kalkıp spor yapıosunuz ( daha once her sabah 2-3 saat yuruyus yapan bırıydım ) bır turlu kaldıramıyorum kendımı sabahları :(( butun verdıgım kıloları gerı aldım mıskınmıyım neyım öfff :(

Şahsen 24'lü hardline carnifit kullanan birisi olarak 1 kg verebildim. bol ter attırıyor ama kilo veremedim. antrenmandan yarım saat önce aldım.

Kendi adima sunu söyleyebilirim ki sabahlari spor yapmayi sevmiyorum, haftasonlari bazen sabahlari yapiyorum. Ben de sabahlari hic kalkamiyorum, gece cok gec yattigim icin. Genelde aksamüstlerini tercih ediyorum. Kisaca ben de tembellerdenim ama 7 ayda toplam 11 kilo'ya yakin verdim. Sporu hangi satte yaptiginin tabiiki cok önemi var ama daha da önemli olan sey düzenli ve disiplinli yapmak.

ya nasıl kalkıp spor yapıosunuz ( daha once her sabah 2-3 saat yuruyus yapan bırıydım ) bır turlu kaldıramıyorum kendımı sabahları :(( butun verdıgım kıloları gerı aldım mıskınmıyım neyım öfff :(

Back
Yukarı