Sırt antrenmanı tamamdır.Ön kol-bilek çalışmasını sırt antrenmanı sonuna değil de yarınki boş günüme bıraktım.Yarın gidip sadece bilek çalışacağım.Bu şekilde daha çok verim alacağımı düşünüyorum ön kol-bilek adına.
Bugünkü antrenmanda sadece T Bar Row'da biraz güç düşüklüğü hissettim,belki salon boş olduğu için bir motivasyon eksikliği oldu,bilmiyorum.Geçen hafta olimpik barın ucuna 50-50-60-60 kg takıp çalışmışken,bu hafta 50-50-55-40 kg ile çalıştım.Son sette daha ağır kaldırma dürtümün önüne geçerek,ağırlığı 40 kg'a kadar düşürüp tamamen nizami ve "bentover" şeklinde 10 tekrar yaptım.
Bir paragraf da barfikse açayım.Bu hafta +10 kg ile bir değil iki set çalıştım.Haftaya vücut ağırlığı ile çalışacağım 5. bir set ekleyip,yapabildiğim kadar tekrarla bitirmek istiyorum barfiksi.
2.Gün
Sırt
-Geniş Tutuş Göğüse Barfix 12-12-12-10 (İlk set vücut ağırlığıyla,+5 kg ile,+10 kg ile,+10 kg ile)
-Narrow Grip Lat Pulldown 10-10-10 (65 kg,70 kg,75 kg)
-T Bar Row 10-10-8-10 (20 kg'lık olimpik barın ucuna 50 kg,50 kg,55 kg,40 kg )
-One Arm Dumbbell Row 10-10-10-8 (25 kg,27.5 kg,30 kg,35 kg)
-Hyperexension 20-15-15
Bu arada ön kol-bilek geliştirme konusunda hocamla konuştum bugün."Powerball" diye bir aleti tavsiye etti,fiyatı biraz yüksek gibi (70 liradan başlayıp 220 liraya kadar çıkıyor) ama alışveriş merkezine gittiğimde spor mağazalarına bir bakmayı düşünüyorum.İnternette bulduğum bilgileri de paylaşayım.
[YOUTUBE]r5cM84qSj5o[/YOUTUBE]
PowerBall Size Ne Kazandırır?
· Daktilo, klavye, mouse kullanan ve piyano çalanların çok sık karşılaştığı bilek incinmeleri ve ağrılarından kurtulmaları için uygun bir çözümdür. Bilek bağlarının kireçlenmesini önler, spor yaparken incinen bilekler için iyi bir masaj sağlar.
· Düşük hızla çevirildiğinde, stress alıcı ve yorgunluk giderici etkisi vardır. İş yerinizde canınızı sıkan bir durum olduğunda PowerBall'unuzu ve çayınızı/kahvenizi alıp kendinize 7dk ayırın, göreceksiniz döndüğünüzde sıkıntınızdan eser kalmayacak ve enerji dolu bir şekilde işinize kaldığınız yerden devam edeceksiniz.
· Parmak, el, bilek, önkol (dirsek ile bilek arası) ve kol kaslarını güçlendirir. El-kol,bilek,omuz incinmeleri sonrasında fizik tedavi görenler de kullanabilir, elin eski haline ve eski gücüne kavuşmasında kademe hızlandırıcı etki sağlar.
· Badminton, golf, tenis, bowling, beyzbol, basketbol, masa tenisi vb. spor tutkunları için el,kol,bilek, omuz masajı ve kas güçlendirici etkisinden dolayı çok yararlı bir egzersiz aracıdır ve spor alanında daha yüksek başarı elde etmenizi sağlar.
· PowerBall hemen hemen sınırsız güç dağılımına sahiptir. Dönüş hızına bağlı olarak 1-40lbs arasında bir kuvvet gerektirir, buda yaklaşık 50 farklı dambıl demektir.
· Alışkanlık Yapar. Kullandıkça müptelası olursunuz ve zamanla vazgeçilmez bir tutku haline dönüşür.