bonatschi
Özel Üye
Bitkisel proteinler önemsiz değil.Bence bitkisel proteinleri tamamen ihmal ediyoruz.Benim bir arkadaşım piyade olarak askere gitti hiç kası yoktu geldiğinde bir baktım benim diyen bodyciden iyi omuz,kol,göğüs yapmış.Askerde protein,amino asit almadığına kırmızı et şansıda pek olmadığına göre nasıl beslendi ?
Mercimekpaso kara şimşek nohut vb şeyler inanması güç gerçekten.Sadece şişkinlikde değil gayet şekilli çalışılmış nasıl çalıştıklarınıda sordum 30 km intikal şınav mekik
.Diğer arkadaşlarıda genelde böyleymiş ki bunlar komando değil piyadeydiler.Genetiğide iyiydi herhalde
Bildiğim kadarıyla bitkisel proteini işlemesi vücut içinde daha kolay kesinlikle göz ardı edilmemeli.
Ancak askerlik ve bitkisel proteinin gelişime katkısı arasında kurduğunuz ilişki ne ölçüde geçerli, sorgulanır.
İşin içerisinde o kadar çok başka faktör var ki....
Bitkisel proteini vücudun işlemesi daha kolay diye bir şey yok.
Hayvansal ve bitkisel proteinlerin yapı taşları olan aminoasitlerın nitelikleri birbirinden farklı değildir, sadece bitkisel proteinlerde bulunan aminoasit çeşitliliği ile hayvansallarda bulunan aminoasit çeşitliliği birbirinden farklıdır.
Bitkisel proteinlerde kas gelişimi için çok önem arzeden bazı esansiyel aminoasitler bulunmayabilir.
O nedenle bitkisel kaynakları birbirleriyle ve hayvansal proteinlerle kombine etmek, bu eksikliği gidermek için iyi bir seçenek olabilir.