mtbowded2
Üye
Biyo kullanılabilirlik önemli bence. Hayvansal Proteinlerin biyo kullanılabilirlik oranları daha yüksek. Biyo kullanılabilirlik endeskleri:
Whey Protein 104
Tam Yumurta 100
İnek Sütü 91
Beyaz Yumurta 88
Balık 83
Et 80
Tavuk 79
Casein 77
Pirinç 74
Soya 59
Buğday 54
Fasulye 49
Yer Fıstığı 43
Fakat buğday proteini+lösin protein sentezini wheye göre daha yükseltiyormuş.
Yani hesaba katılmamalı ve bir öğünde bitkisel protein çok alınırsa bir ölçek bcaa alınmalı..
kaynak: kasvekuvvet.net
Whey Protein 104
Tam Yumurta 100
İnek Sütü 91
Beyaz Yumurta 88
Balık 83
Et 80
Tavuk 79
Casein 77
Pirinç 74
Soya 59
Buğday 54
Fasulye 49
Yer Fıstığı 43
Fakat buğday proteini+lösin protein sentezini wheye göre daha yükseltiyormuş.
Yani hesaba katılmamalı ve bir öğünde bitkisel protein çok alınırsa bir ölçek bcaa alınmalı..
kaynak: kasvekuvvet.net