Sigara İçiyor Musunuz?

Sigara içiyor musunuz?

• Total voters
    2.529
birde dudak kanseri yapıyor...
sürekli belli bir yerde yakıp, içildiği için...
sigara, parmaklar temiz olmadığıdan..
dudağın o kısmı pislikten, mikropla, sürekli iltahaplanıyor...

35 yaşındayım.15 sene sigara içtim hemde büyük bir keyifle.Son 1 senedir bırakma olgusu kafama yerleşmişti ama zamanını bilmiyordum.1,5 ay önce paketim bitti.Almak için markete gidecektim ki "madem bitti,almayayım bırakayım"dedim ve bıraktım.Takip eden hafta içinde eşimi de kandırdım (-ki kendisi sigara içmez) hadi dedim spor salonuna kayıt yaptıralım ve derken kendimi BB ile uğraşır buldum.Sigarayı bıraktığım gün 58 kilo idim bugün sporda 7.antrenmanımı yaptım ve 65 kiloyum.2 kilo almayı beceremeyen ben tam 7 kilo almıştım hemde bir kısmı kas kütlesi olarak.Halimden çok memnunum ve bu sporda 1 sene sonra nasıl bir vücuda sahip olacağımı merak etmiyor değilim ancak sabırla,azimle ve sistemli olarak devam ediyorum.Darısı sigara ile mücadelede sorun yaşayan tiryakilerimize..
Saygı ve sevgilerimle

ne sigara ne alkol.....kahve ihtiyaç oldukça....çayı mecbur kaldıkça içerim....kola çok içerdim şimdi haftada 1 bardak anca.....ama eskiden günde 8-10 bardak çay içerdim hemde bol şekerli artık içmiyorum.....kahvaltıda şekersiz süt yada meyva suyu......

Alkol yok, sigara yok , kahveyi baya uzu zamandır içmiyorum ama cappucino içerim xD çay içerim kola babamlar aldığında arada içiyorum. Alkol , sigara zaten haram aklı olan içmez (:

benimde nredeyse 4 ay olucak çok şükür :) hiç bırakamıcağımı sanmıstım .. çok denemiştim belki 20-30 sefer ama çok uzun olmamıstı .. 10 sene içmisimdir heralde .. çok pişmanım keske hiç içmeseydim .. bırakmam da şöyle oldu
yaklasık 1,5 sene spora ara vermek zorunda kalmıstım .. 4ay önce tekrar spor a başlama imkanım oldu fakat busefer kendi kendimi şartladım ya spor ya sigara .. ikisi beraber bundan sonra olmucak diye .. ve spor dedim :) normalde 1 paketi geçmezdi içtiğim sigara ama tiryakiydim ..son gün bilinçli olarak 2 paket sigara içmiştim midem bulana bulana .. sonra tiksindim 1 hafta midem bulandı .. sonra rekorum olan 3 haftayı egale ettim ama tekrar canım çekmeye basladı .. aslında kafamda bitirmiştim ama inanılmaz canım sigara çekiyordu .. 10 senedir hayatıım da olan sigarayı sanırım 1ay hiç bırakamamıstım ..sonra kendi kendime 1 ay bırakabilsem dedim bari .. ve nihayet 1 ay olmustu .. inanırmısınız rüyalarıma girmeye başlamıstı .. hatta sabah kalktığımda gerçek sanıp kendi kendime ne güzel 1ay olmustu bi çuval inciri berbar ettim düşüncesiyle kalkıyorum .. yani geçekten kararlıydım aslında ama hep tekrar başlıcağımdan korkuyordum .. sigarayı bıraktığım ilk ay haftada 3 gün kosu yaptım günde 5-8 km arası .. kosarken ciğerlerimin nekadar kötü durumda olduğunu farkettim çok zorlandım ..
bunun yanısıra dişlerimdeki sararmalar ve sigaradan olusan tartarlarbeni çok rahatsız ediyordu .. dişçiye gidip dişlerimi temizlettirdim . . iyikide temizletmişim çünkü okadar berbat durumdaymıs ki bunu kendim görünce zaten iyice nefret etmeye başladım . . artık bıraktım diyebiliyorum :) hatta birisi ateşin varmı felan dediği zaman kullanmıyorum diyorum .. insallah herkes bırakır bu illeti .. herşeyiyle zarar ..

asla !!! allahta nasip etmesin

çok acı bir sağlık haberi aldığım gün bıraktım sigarayı.
zamanını saymıyorum, zira ikinci çocuğun doğumundan 1 hafta evveldi. ordan biliyorum.
demek ki, 3,5 seneden fazla olmuş.

sigara dumanı aslında egzos gazlarından daha fazla zehirli, ama günde 2 paket sigara içen insan nedense egzos gazından kaçar. suratını ekşitir. e sen daha ağır bir zehir için para veriyorsun, onu da çeksene içine...tuhaf durum.

sigara kullanıyorum. Alkol anca ayda bir . Bu sıklıkta alkol sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum vfe zaten 1ekimde sigarayı bırakıcam :D

sigara kullanıyorum. Alkol anca ayda bir . Bu sıklıkta alkol sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum vfe zaten 1ekimde sigarayı bırakıcam :D

Bugün 1 Ekim bıraktın mı sigarayı?

Sigara ve alkol kullanıp fitness yapan arkadaşlar var dalga geçiyorum onlarla.Bu spora başlayan biri sigara ve alkolu bırakması gerekir çünkü sigara gelişimi yavaşlatıyor.

evet sigara gelişimi yavaşlatır zinden düşürür...benim kafam bozulursa millete çatmamak için sigara içerim ama çok nadiren.

içenlere Allah kurtarsın dşyorum başkada kelime bulamıyorum. inşallah bırakırlar. en onemliside etrafa yaydıkları koku bunu içtikleri için anlamıyorlar bir anlasalar eminim hepsi bırakacaktır.

fitnessa başladıktan sonra tamamen bıraktım diyebilirim. ancak ayda bir rakı-balık veya bi içki sofrasında içerim bi de arada kafam çok yoğun olduğunda kullanırım.
kullanmamak en iyisi!

arada bir içenleri anlamıyorum. günde yarım paket içerdim 2 ay oldu bırakalı. bıraktıktan bir ay sonra kafam attı yakıyım bi sigara dedim ölüyodum gözlerim yaşardı nefesim kesildi ilk fırtta. aman allahım dedim bunu nasıl içiyomuşum ben. arada bir içenler nasıl içiyo acaba merak ediyorum

Back
Yukarı