furkan1354
Üye
öncelikle lütfen birbirimizin mesajlarını düzgün okuyalım ercan hocamız kung fu müsabakası ile ilgili birşey söylemedi
sevgili vücutcu , sanırım olaya daha fazla yorumlama yapmaman daha doğru olur gibi ?!...(
zira,yazdıklarında kendi içinde çelişen noktalar mevcut...hem diyorsun ,adam kickbokscu ,adamı 5-10 kişi gelir haşat eder, hem de ondan sonra "mma -giyotin vb hareketi" ?!...bir adam sokakta "rakibini yere alıp bunu yaparsa "başına neler gelir sanıyoruz ?!...((
diğer 5- 6 kişi çiçek mi atacaklar yerde ,rakibi ile uğraşan adama ?!...((
sokak için en kötü şey " kişinin yere inmesidir !..."
neyse, konuyu kapatmak belki de en iyisi...)
öncelikle lütfen birbirimizin mesajlarını düzgün okuyalım ercan hocamız kung fu müsabakası ile ilgili birşey söylemedi
Bencede fazla uzadı bu konu abi sokak için en kötü şey kişinin yere inmesidir ama şuurunu kaybetmiş halde değil adamı yatıracak yani kendi yatmayacak jiu jutsu tekniğiyle yere yatırır daha sonra kolunu kırabilir rahatlıkla diğer adamlara gelirsekse onlar engel olmaya çalışacaklar tabiki o yüzden sokakta dövüşecek adamın darbelere dayanıklı olması gerekiyor 5-6 kişiyi yere serse bile iyi bir dayak yiyecek mecbur.Abi sokak rakibini yere alıp bunu yaparsa başına neler gelir sanıyoruz demişsin ne gelirse gelir o zaman hiç açılmasaydı bu konu sokakta iş değişir kural yoktur hiçbirşey yoktur sokakta dövüşen adam rakibinin kolunu kırdığında gelecek zararı düşünmez çünkü sokak dövüşçüsü ve serserinin tekidir diğer zararları hiç saymıyorsunuz mesela bir boksör adamı kaşını yarsa buda suçtur ama sokakta dövüşmeyi göze alan bunlarıda göze alır demek istiyorum umarım anlarsınız demek istediklerimi.Sokakta tekwando karate falan bu tür felsefeye bağlı savunmaya dayalı sporlar bir işe yaramaz dışarıda sökmez bunlar.Dediğim gibi kalabalık bir grup olurlar neci olursan ol indirirler.Kolu kırılmış bacağı kırılmış falan dinlemezler.Ben tamamen bunlara karşıyım söylememe bakmayın ben dövüş sporlarının spor olarak yapılmasının yanındayım sağda solda görüyorum boks salonunda çıkıyor benim yaşıtlarımda ergenler egosunu tatmin etmek için kendinden küçük veya zayıf çocuklara sataşıyor vuruyor bu sporlar spor olarak görülmeli neden serserilik olarak görülüyorki açık açık söylüyorum hele trabzonda daha çok görürsünüz bu dediklerimi herkes boksör olmuş çıkmış sanki ama ben doğru yoldayım bu yolda ilerleyeceğim sokaklarda dövüşmekten birşey çıkmayacağını biliyorum gerçek sporcu önce ahlaklı olacak saygılı olacak disiplinli olacak sadece iyi dövüşmek yetmiyor iyi forumlar
yanlış anlaşılma olmuş. daha doğrusu ben eksik izah etmişim. orada ki kung-fu misaldi sadece.
yani, "kendi branşı olmayan bir disiplinde şampiyon olmasını beklemek" düşüncesini ortaya attım. ama sen bunu algılayamayıp, benim mesajları düzgün okumadığımla yargılamışsın.
ben diyorum ankara sen diyorsun, kara.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:05 ----------
yukarda ne yazmıştım?
-kavga yaratma, kavgadan kaç!
bir laf vardır bu konuya cuk diye oturmasada kafada bir izlenim yaratır. "havlayan köpek ısırmaz"
şimdi gerçekçi oluyoruz. tabiki kimse "neo" değil, kimse matrix'te de değil. gidelim 50 kişiyi birden dövelim. sonra uçalım supermencilik oynayalım felan.
karşına 10 kişi geldiyse yada indirelim 5 kişi geldiyse sen onları dövmekle uğraşmayacaksın. sana öğretilen dövmek, kavga etmek değil zaten. sorun burada, bunu anlayamadın sen sanırım. senin amacın, "kendine kaçacak pozisyon ve alan yaratmak"
daha önce yakın dövüş eğitimi almamış kişiyle 5 yıldır haftada 3-4 kere salona giden adam arasında dağlar kadar fark var. eğer sen, ben 10 kişide gelse paçamı kurtarırım bir şekilde diyebiliyorsan, bende; 20 kişi gelsin hepsini döverim derim.
bilincin bir şekilde açılıyor. sen sokakta elini kolunu sallayarak yürürken (Sen genelleme, üzerine alınma) ben sağıma, soluma, arkama bakarak yürürüm. 100metrede bir şerit değiştirip karşı tarafa geçerim. yani işin ne zaman başlayacağını ve nereye gideceğini sezerim. onun içinde 10 kişiye yakalanmam. istisnalar tabiki olabilir ama kaideyi bozmaz. şimdi benim karşıma, "ama köşedeki bina arkasından 10 kişi çıkarsa" diye gelme yani. öyle birşey olursa şansına güvenirsin ve tabiki kaçarsın.
en azından kaçmayı öğrenmek güzeldir. ben bu eğitimime rağmen kendimle gerçekçi olup kaçarım. etrafımı sararlarsa o pozisyonu yaratmak için dövüşürüm. ama bilinçsiz insan gururu okşandığı için kaçmaz dayağı yer.
boksör sokakta dövüşürse ahlakına yakışmaz ve yasalarda bu vardır.bu gibi dövüş sporlarında lisans veya kuşak sahibi kişilerin yumruğu tekmesi silah sayılır.ben birinin çenesini kırarım tazminatla veya 2-3 aydaçıkarım mesela ama boksör kırar ne lisansı kalır gazetede okudum çene kırmış 5 yıl hapis yatcak şimdi adam.
Evet bende karşıyım boksörlerin sokakta dövüşmesine ahlakına yakışmıyor sporcu gibi davranmayı bilmek lazım.
Dediğin şeyin sadece sonuna katılıyorum.Gereksiz yere kimse kavga etmemeli hele bir sporcu.ama ondan önce söylediğin şeyler tamamıyla saçmalık eğer bir front kick ile rakibin kafası patlasaydı göğsü delinseydi bir ''Buakaw'' ın her maçında birilerinin kafasının göğsünün delinmiş olması gerekirdi.Ama böyle değil ne mücadelesporu yapanlar demirden nede yapmayanlar camdan yaratılmış değil malesef.Demekki sizde şu spora gidip ''kendini ve kendisi gibileri titan zanneden spor yapmayanlarıda çat kırıldı tek yumrukla beynini dağılacağını sanan '' kişilerdensiniz.Ama böyle değil malesef.Hele bir ''leğen kemiği'' kesinlikle vurgulamak istiyorum vücudun en sağlam olan kemiğini tek tekmeyle kırması şaka bile olamaz.Bende mücadelesporuyla uğraşıyorum ama hiç böyle düşüncem olmadı.Yıllardır spor yapıyorum, Kick Box, Boks, Wushu-sanda yaptım uzun zaman, ama açıkcası beni tatmin etmediler, sonra muay thai ye geçtim, diğer öğrendiklerimin hepsini kapsıyor..
Yumruk, diz dirsek, tekme, istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.
kendinizi savunma amaçlı rakip size saldırıken front kick atmanız ( karnına yada göğsüne) onu yeterince sersemletir ve ağrı verir, çok sert vurursanız kaburgasını kırabilirsiniz, bu yeterli olacaktır. ben şahsen bir sporcunun sokakta kavga etmesine karşıyım, Bir muay thai sporcusu bir tekme ile rakibinin boyununu,kolunu, bacağını yada leğen kemiğini kırabilir.. aşağı yukarı 1 yıl eğitim göre bir thai boks sporcusu nun bir low kick baskısı 150-200 kg arasındadır.. bu da tek tekmeyle rakibi sakat bırakabileceği anlamına geliyor.
kendinizi rakibin yerine koyduğunuzda ister istemez kötü oluyorsunuz. bu yüzden ben sokakta kendini savunmak ZORUNDA kalırsam ya direk yumruk kullanıyorum ( kroşe yaada aparkat kullanmıyorum çok tehlikeli) ya da front kick. çok acaip caydırıcı ve fazla zarar vermiyor.
Unutmayalım kavga bu hayattaki en kötü iki şeyden birisi, Savaş ve Kavga..
Tabi canını, malını, namusunu korumak zorunda kalmadıkca.
Selametle..
judonun yanında güreş yada bjj ile beraber muay thaiarkadaşlar judo hakkında ne söylemek istersiniz?![]()
7 sene kadar boks ile uğraştım sakatlandıksan sonra bırakmak zorunda kaldım bence hiç bir dövüşcü boksör kadar dayanıklı olamaz ve boksör kadar iyi yumruk atamaz en iyi kondisyonda döksördedir gerçekden çok ağır antremanları var şuan vücüt çalışıyorum aradaki farkı çok iyi anlıyorum siz güçlü bi adamı getirseniz de 5 dk durmadan yumruk atamaz ama boksör 1 saat durmadan yumruk atabilir
ben eskiden taekwondo yaptım. sadece kendi fikrimi söyleyeyim. hapkidoda öğretildi.
güçsüz adam bir şey yapamaz.
dayak yemeye dayana bilecen.
her yerinle dövüşe bilmelisin. sonuçta bu sokak. adam seni öldürebilirde. kural yok
tecrüben olacak.
hareket yapacaksan pratik olan reflexleşmiş hareketleri yapacan. deneme yapmayacaksın.
işte sıralarsam nekadar geniş kural o kadar artı:
pankreas> muay tai> kick box> taekwondo= box>....
ama ne yapıyorsan iyi yapmalısın. bir videoda izledim. bir tekvandocuyla taiboxcu kickbox kurallarına göre kapışıyordu, tekvandocu çok iyiydi resmen parçaladı adamı.
en iyisi güçlü olacaz, refleks çalışcaz...
birde bir cumhur başkanlığı korumasınkavga edişini gördüm... adam ona tekme attı adamın bacağı nasıl kırıldı anlamadım. birsürü tekme attım yedim. bacaklarımız fena çarpıştıhiçbişi olmadı. adam nasıl bir tekme atarak kırdı o bacağı çözemedim.