Tuluğ TOPA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ketuda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tuluğ hocam merhaba adım levent çanakkalede ayhan hocanın salonuna gidiyorum,sizi aynı memleketliniz olan salona gelen bir arkadaş vasıtasıyla tanımış oldum,sitenizden resimlerinize baktım hayran kaldım,Türkiyenin sizin gibi vücutculara çok ihtiyacı var,başarılarınızın devamını dilerim.

Söylediğiniz guzel sözler için teşekkürler....Fakat bir kişinin yazdığı ''şeker hastasıdır'' gafını yalanlamak için müdahale etmek zorundayım...Aslında bu tip konularda söylenecek cok şey var ama neyse...Çok şükür sağlığım iyi....Sağlık herkesin hayatında önemli olmalı...Yarışmada görüşmek üzere...
NOT:Yarışma Caferağa spor salonunda...18-19 ekim

selam hocam ben oguz almanyada kalyiorum.sivasli hakan inanin eski ögrencilerindenim.siz hakan hocayi tzanirsiniz galiba onun salonunda sizin fotolariniz var.su an esi ve kendisi milli hakemlik yapiyolar.sizi her zaman sitede göremiyorum.hazir bulmusken degerlendirelim.bcaa hacim zamaninda faydali olurmu yoksa diet döneminde dahami iyi olur..saygilar hocam,,sivasli

Slm. Tuluğ Hoca, ben sizi internetten tanıdım. Antrenörlük yapıyorsanız eğer sizden özel ders alabilirmiyim.

Sayın Hocam.18-19 EKİM 2008 tarihleri arasında İstanbul Caferağa Kapalı spor salonunda yapılan Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerini seyretmek için İzmir den geldim.Yarışmada finale kalan sporculara bakarak vücut geliştirme sporunun ülkemizde epey bir yol katettiğini söylemek mümkün.Çok başarılı sporcular vardı.Ancak ben organizasyonun hatta salon içerisinde kurulan podyumun bu arkadaşların vermiş oldukları emeklere yakışmadığını düşünüyorum.Sayın başkanınızında konuşmasında değindiği üzere Vücut Geliştirme ve Fitnes federasyonu ülkemizin en büyük federasyonlarından biri ancak bu yarışmada organizasyon olarak bazı zafiyetleri olduğu kanısındayım.Başka bir örnekte vermek gerekirse ısınma odalarında sporcu arkadaşlar için hiçbir hazırlık yapılmamış.En azından onlar içinde birkaç ısınma sehpası ve serbest ağırlık konulabilirdi.Daha buna benzer eksiklikleri çoğaltmak mümkün ancak benim amacım eleştiriden çok gözlemelerimi sizin gibi federasyon yönetim düzeyinde sözü geçen bir insanla paylaşmaktı.Saygılarımı sunarım.

Hocam bende izledinizse son seçmeler ve organizasyon hakkındaki görüşlerinizi öğrenmeyi çok isterdim.

Benim görüşüm kısa kalıyor sizin düşüncelerinizi ve görüşünüzü merak ediyorum. Gerçi koltuklarda podyuma uzak kalıyor, bilsem dürbünle giderdim overalli değerlendirmek uzaktan imkansız gibiydi.

Siz bu seçmeler hakkında bir kaç söz söylerseniz sanırım benim gibi bir çok kişi çok memnun olacaktır.

arkadaslar sız tulug hocanın boyle bı yorum yapıcagını beklıomusunuz gercekten... bnce yapmaz... pollemıklerın adamı dııll cunku...

sayın tuluğ hocam benim problemim bisepsler ile ilgili yaklaşık 2.5 senedir vucut geliştirmeyle uğraşıyorum bu süre zarfında en büyük sorunum bisepslerin yeterince büyümemesi oldu
hep ölçü alıyorum 38-39- tek rara düşüyor çıkıyor
hocasm sorun vucut şekli değişti
gögüsler iyiy gelişirken biseps yetersiz küçük kalıyor
ağırlıkları arttırdım
hatta ve hatta acaba uzun zamandır sabit kilolarlamı çalışıyorum diyerek
tekmalı bucuklu ağuırlıklarada girdim
bana bi yol gösterin olmazsa hacam bana özel bi mesajla bisepsleri toparlamak için etkili bir proğramınızı özel mesajla paylaşırsanız çok minnettar kalırım hocam
bide unutmayın kocaeline yolunuz düşerse burada bir eviniz vardır.böyle bahçeli müstakil herzaman beklerim saygılarımla

Aslında bu konu böyle şuracıkda anlatılmaz...O yuzden sana genel birşeyler söylemeliyim....Mutlaka yaptıgın program cevap vermiyor diye düşünmelisin...Sürekli agır kilo kullanman veya sonucu hareketlerin kendinde araman dogru degil....Sisteme,idmanın prensibine ve niteliğine önem vermelisin....Son olarak ...cok çalısmak doğru calısmak demek değildir.......Sert ve efektif bir idmandan sonra bir sonraki (o bölge için)4-5 gun sonra olsun...sevgiler.....İyi düşüncelerin için teşekkür ederim....

Sayın Hocam.18-19 EKİM 2008 tarihleri arasında İstanbul Caferağa Kapalı spor salonunda yapılan Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerini seyretmek için İzmir den geldim.Yarışmada finale kalan sporculara bakarak vücut geliştirme sporunun ülkemizde epey bir yol katettiğini söylemek mümkün.Çok başarılı sporcular vardı.Ancak ben organizasyonun hatta salon içerisinde kurulan podyumun bu arkadaşların vermiş oldukları emeklere yakışmadığını düşünüyorum.Sayın başkanınızında konuşmasında değindiği üzere Vücut Geliştirme ve Fitnes federasyonu ülkemizin en büyük federasyonlarından biri ancak bu yarışmada organizasyon olarak bazı zafiyetleri olduğu kanısındayım.Başka bir örnekte vermek gerekirse ısınma odalarında sporcu arkadaşlar için hiçbir hazırlık yapılmamış.En azından onlar içinde birkaç ısınma sehpası ve serbest ağırlık konulabilirdi.Daha buna benzer eksiklikleri çoğaltmak mümkün ancak benim amacım eleştiriden çok gözlemelerimi sizin gibi federasyon yönetim düzeyinde sözü geçen bir insanla paylaşmaktı.Saygılarımı sunarım.

Sevgili kardeşim öncelikle seni temin ederim ki neredeyse butun uluslararası yarısmalarda hiç bir alet ,bench ..vs gibi şeyler göremezsin.....Ayrıca ısınma yerlerinin dar ve yetersiz oldugu konusunda haklısın ....Gönül isterki Abdi İpekçi de yapabilelim...Ama Caferağa ya bile o hafta sonu için kac para ödendi bir bilsen.....Tahmin edersin ki seninde aklına gelen şeyleri bende hep düşünüyorum.....Bu konuyu federasyonun butcesi ve yarısmalarla ilişkilendirmelisin.....Secimlerden sonra (eger kazanırsak) daha aktif olacağım....Zaten herşey iletişim sorunundan dolayı oluyor....Sen bilgilenirsen en azından etrafını bilgilendirirsin.......sevgiler
NOT:Bir yarışmanın 30 milyar civarı maliyeti var....Bütceyi hiç sorma ...inan cok üzülürsün................

Tuluğ hocam sizce müsabakalarda kilo ayrımı olması doğru mu? Mr.Olympia tarzı tek kilo kategorisi olsa daha mantıklı olmaz mı?
saygılar.

tuluğ hocam

hocam hedeflerimi yüksek tutarak çalışıyorum ileriye bakıyorum gelişme dönemindeyim ve şununda farkındayımki bu sporda gerçekten ileriye dönük ii başarılar elde etmek için benim araştırma çalışmalarım haricinde siz değerli hocamında bilgilerine yardımına ihtiyacım biliyorum hocam çok yogunsunuz farkındayım ama sizin iyiy niyrtinize inanarak banac yardımcı olmanızı umud ediyorum çünkü çok saygı duyduğum birisiniz sizin resimlerinizle idmanlara girer feyz alırdım şimdi hocamla birerbir fikrini alma şansı doğruyu sölemek gerekirse çok heyecanlandırıyor beni
hocam bide beslenme konusundada çok eksiğim ve yanlışlarımvar idmanlardaki hatalarım kadar hocam size detaylı bölge fotolarımı yollamak istersem beni bilgilerinizle yorumlarınızla auydınlatırmısınız çok şefref duyarım

hocam... bn sadece elımde olmayan seylere uzulurum... ve uzuldugum bı konu da sızı ızleyememıs olmak... aklımız yurt dısındakı kocaman abılerde oldugu ıcın kendı memleketımızde kı kocaman abılerı arastırmadım bıle... acıkcası bu kadar ıyı bı sporcunun Turkıyede olabılecegını dusunmemıstım...hocam buyuk bı kayıp yasıyoruz saten... ama o kadar yarısma yapmıssınızdır... hıc kamera cekımlerı yok mu... eften puften bı dunya kısının vıdeosu var ama neden sızınkılerı bulamıyoruz...

sonsuz saygılar...

bn vıdeoları buyuk bı keyıfle ızledım... buyuksun hocam...aslında orda olabılmek te vardı ama olsun... buna da sukur...izlemek ısteeyn arkadaslar olursa ozelden mesaj atsın... Saygılar hocam...

tuluğ hocam akif kama hakkında bızlerı bılgılendırebılırmısınız. bu forumda baska bı arkadasım aranızda gecen bır olaydan bahsetmıste ondan soruyorum. akif hocanında güç olarak cok ıyı oldugunu bırcok efsanesının oldugunu duymustum.
sımdıden tesekkuerler

Öncelikle sayın Tuluğ hocam büyük bir hayranınız olarak sizi takip etmeye çalışıyorum ve Türkiye adına gelmiş geçmiş en iyi sporculardan birisi olduğunuzu düşünüyorum.Ve aklıma takılana bir soruyu sormak istiyorum; resimlerinizin çoğuna dikkat ettimde kemik yapınız çok iyi gelişmiş.Ve özellkle kollarınız ve bileklerinizden yukarıya doğru muhteşem bir kalınlık kazanmış bunu acaba neye borçluyuz.

Ayrıca Gh hormonu kemik gelişimi için iyi sonuç verdiği yazılıp çizilir ve biz sporcuların bu hormonu kullanmasında bir sıkıntı olurmu? bu konuda da bilgilerinizi bekliyorum:o

Back
Yukarı