Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Forumda yakın zamanda revizyona sokacağız bu yenilenme adımında en çok sorulan 100 soruya soru cevap tarzında yer vereceğiz

hocam ben vg ye başlayalı 1 ay oldu fakat daha önce spor geçmişim olarak futbol ve güreş var yaşım 19 kilom 66 boyum 1.78 spor salonundaki hocam sana karbonhidrat ağırlıklı kilo aldırıcı alalım ki hacimli ol dedi ve ramazanda iftardan 2 saat sonra gidip sahura bir saat kala antremanı bitirip geliyorum ama sanki gelişeceğime var olan kaslarımda gidiyor ve kiloda aldığım yok bu oruç tutmamdan mı kaynaklanıyor yoksa aldığım takviye besin bende hiçbir işe yaramıyor mu ?

3. ayı bitirdim.Antrenman günleri tavuk filan yiyip protein almaya çalışsam da off günlerde beslenmeme dikkat edemiyorum.

Protein tozu almak için sizce bir kaç daha bekleyeyim ?

Kol ölçüme almıştım sadece başlarken soğuk 29.5'ten soğuk 32.5-33 gibi şu an.

Arkadaşlar yeni başladım yani bu hafta tam 1 ay olacak.Salondaki hocamız bana irileşmek istiyor musun diye sordu ve bende evet dedim 15 yaşındayım fakat sanırım yanlış bir seçim yaptım.İrileşmemi mi önerirsiniz yoksa teenwolf dizisindeki derek abimiz gibi bir vücut mu önerirsiniz :D

abi, benim yaşım 15 ve boyum 1.77 ve her gece süt içiyorum, 8-9 saat uyuyorum ve kas çalışıyorum. boyumun kısa kalmasından korkuyorum. sizce uzama ihtimalim var mı?

Arkadaşlar yeni başladım yani bu hafta tam 1 ay olacak.Salondaki hocamız bana irileşmek istiyor musun diye sordu ve bende evet dedim 15 yaşındayım fakat sanırım yanlış bir seçim yaptım.İrileşmemi mi önerirsiniz yoksa teenwolf dizisindeki derek abimiz gibi bir vücut mu önerirsiniz :D

Eline ağırlık almaya karar verdiysen aşağıdaki linkleri okumanı öneririm.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-baslayanlar-bolumu/13-yas-icin-vg-tavsiyeleri-15425.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...yanlar-icin-program-14-yas-ve-ustu-20050.html

Arkadaşlar merhaba benim bi sorum var. Foruma çok önceden üye olmuştum merak ettiklerimi okumak için ama şimdiki sorunu forumda bulamadım. Benim göbek ve göğüs çok yağlı. Tshrt giyemiyorum göğüs yüzünden. yaşım 21 boyum 1,72 kilom 70 . Çok aşırı kilolu değilim ama dediğim gibi göbek ve göğüs sorunm var. Jinekomasti değilim (doktora sordum) . Gelelim soruma; Bu göğüs yağlarından nasıl kurtulacagım spor salonuna basladım suan kardiyo agırlıklı calısıyorum. çoğu kişi eger göğüse yanlıs calısırsam gogus yaglarımın altındakı kas gelısır yag erımez ve berbat bı goruntu olusur dedıler. BEN BU GOGUS YAGLARINI NASIL ERITECEM? HANGI HAREKETLERI YAPMALIYIM. ŞİMDİDEN COK TESEKKURLER.

....

Arkadaşlar Merhaba 19 Yaşındayım 1.82 boy 95 kiloyum sizce fit bir görüntü olabilmesi için kaç aya ve nasıl bir çalışmaya ihtiyacım var ve kilomun ne olması gerekir yardımcı olurmusunuz

Arkadaşlar merhaba benim bi sorum var. Foruma çok önceden üye olmuştum merak ettiklerimi okumak için ama şimdiki sorunu forumda bulamadım. Benim göbek ve göğüs çok yağlı. Tshrt giyemiyorum göğüs yüzünden. yaşım 21 boyum 1,72 kilom 70 . Çok aşırı kilolu değilim ama dediğim gibi göbek ve göğüs sorunm var. Jinekomasti değilim (doktora sordum) . Gelelim soruma; Bu göğüs yağlarından nasıl kurtulacagım spor salonuna basladım suan kardiyo agırlıklı calısıyorum. çoğu kişi eger göğüse yanlıs calısırsam gogus yaglarımın altındakı kas gelısır yag erımez ve berbat bı goruntu olusur dedıler. BEN BU GOGUS YAGLARINI NASIL ERITECEM? HANGI HAREKETLERI YAPMALIYIM. ŞİMDİDEN COK TESEKKURLER.

Arkadaslar forumu ıyıce okuyan bırıyım. jınekomastı hakkındakı konuları,hiit programı,interval vs hepsını dıkkatlıce okudum ama yukarda sordugum soruya dırek cevap bulamadım yardımlarınızı beklıyorum

beyler 16 yaşındayım 64 kiloyum ideal kilom 64 olsa bile vücdumda yağlanma var özellikle göbek bölgemde 2 aydır düzenli spor yapıyorum 3 kilo verdim 3 haftadırda yediklerime dikkat ediyorum ama göbek gölgem küçülmüyo 1 haftadır mekik çekiyorum 2 günde bir biri yardım etsin cevap yazdın acill şimdiden teşekkürler

Hocam şimdi yaşım 17 boy 1.60...

- Bench press, Inlcine bench press, Decline bench press vs.. Yapsam fakat hafif ağırlıklarla bir sıkıntı olur mu boy uzamasında? Doktora sorduğumda erkek 21 yaşına kadar uzar o yüzden fazla ağırlık çalışma dedi

İyi akşamlar herkeze ben 0 dan başlıyorum 1.83 boyunda 70 kiloyum 1 sene önce 80 kiloydum zayıfladım biraz. Şimdi bulunduğum ilçede spor solonu yok Evde yapabileceğim temel ve basit hareketler nedir yardımcı olursanız minnettar kalacağım. 17 yaşındayım.

Teşekkürler kilo aldırıcı amino asit vs eczanelerde buluna bilecek şeylermi ve yeni başlayanlar için basit bir program varmı mesala günde 20 şınav 20 mekik ve attıınız linkteki hareketlerden bir kaçı secilip yeni başlayanlar için basit bir program ayarlıyamazmısınız oldukca anlaşılır bir biçimde. ?

Öncelikle merhaba bu sporda yeniyim 1.5 ay kadar oldu. aklıma takılan bir kaç soru var pek araştırma yapamadım cevaplayabilirseniz eğer sevinirim.. 186 boyum var 108 kiloyum haliyle kapı gibi diye tabir edilen bi vucut yapım var..

1. Kafein ve aspirin kullanıyorum uzun vadede bi zararı olurmu ?

2. Kilo vermeden vucut geliştirirsemçok şişer miyim ?

3. Verilen programın dısında örneğin bench pres 10 ar kilo takılı iken 10x4 tekrar yapıyorum daha fazla yapmanın bi zararı olur mu ?

4. Protein tozu kullanmamı önerdiler yemeklerden önce kullanıyorum iştah kapanıyor ancak kilom aynı olmasına rağmen hacim olarak şiştiğimi hissediyorum sizce toz kullanmaya devam etmeli miyim ?

Cevapları forumda olablir ama mobilden girdiğimiçin problem yaşıyorum cevaplar varsa kusura bakmayın lütfen.

yardımcı olabilir misiniz

S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

S:Anrenman yapmayı bırakınca kasların sarktığı doğru mu?
C:Nedense bu söylenti halk arasında çok yaygın.Aksine antrenman yapmayı bırakınca kaslar sarkmaz ,küçülür.Elbette kasların içinde hava veya su yok ki sarksın.Kaslar olağan zorlama ile karşılaşmayınca kas hacminde bir azalma-atrofi oluşur.Bu olayı en iyi uzun süre hareket edemeyen yatalak hastalarda veya kolu yada bir eklemi sakatlanmış kişilerde gözlemyebilirsiniz.Bu şahısların söz konusu adalelerinde gözle görülür derecede bir küçülme gerçekleşir,ama sarkma olmaz.Nitekim "kas hafızası" denen olaydan ötürü uzun süre baskı görmemiş kaslar eski formlarını çok kısa zamanda yakalamaktadırlar.Yalnız şunu da belirtmekte fayda var ki enerji tüketiminin azalmasından dolayı yağ dokusunda bir artma olabilir.

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.
abi böyle iyi demişsinde ben body e baslayacagım ama kilom biraz fazla :D 1 98 boyum var 105 de kilom ne yapmalıyım

Selam arkadaşlar. Ben düzensiz kilo aldığım için göğsümde meme uçlarında yağlanma oldu ve t-shirt falan giyince çok kötü bir görüntü oluşturdu. Acaba bu meme uçlarındaki yağları nasıl eritebilirim ? Elimde 2 adet dumbell var ve forumdaki evde dumbell hareketlerinden göğüs hareketlerini yapıyorum ama pek bir faydası olmadı şimdilik. yardımınız için teşekkürler.

Back
Yukarı