Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben bir şey soracağım. Şimdi ben bir sene önce tam 65 kiloydum. Yağ oranım %14 civarındaydı ve boyum 169 cm. Yaş 17. Ben geçen sene çok az yiyerek 55 kiloya kadar düştüm. Yağ oranım %8 oldu. Ama vücudumda, oturduğum zaman karnımın bazı bölgelerinde hafifte olsa sarkmalar kalmıştı. Ve göğüsüm hala yağlıydı ve büyüktü. O dönem mekik çalıştığım için vücudumun üst karın kasları çıkmıştı ama çok belli değildi ve hala üstünde yağ tabakası vardı. Ve bir süre sonra sınav stresiyle tüm verdiğim kiloları geri aldım.
Şimdi sorularıma gelirsek;
1- Karın kaslarıma üç ay çalışmama rağmen (her gün 4x25 crunch, 4x25 oblique crunch, 4x25 knee up, 4x25 ayakta durup dizleri çapraz çekme.) neden sadece üst göğüs kasları çıktı ve diğerleri çıkmadı. Hatta çıkan karın kasları çok hacimli ve estetik değildi.
2- Nasıl olurda yağ oranım %8 olmasına rağmen göğüslerimde ve karnımda hala yağlanma olabilir?
3- Ve, vücudumuzdaki karın kasları estetik olarakçok abuk sabuk bir görüntüye sahip olabilir mi? Yani kimsenin vücudu simetrik değildir, bu yüzden çoğu insanın karın kasları tam simetrik olmuyor ama çok garip bir görüntü olabilir mi?
Örneğin: soldaki çok geniş, sağ teki ona göre küçük. Bir alttaki üsttekine göre daha geniş gibi...

Selam arkadaşlar nereye sorucağım bilemedim en son acılan konularda yardım alırım diye düşündüm bir çok konuyu inceledim yinede fotoğraf paylaşıp yorumlarını almak istiyorum göğüs kaslarımla alakalı çok büyük bir sorunum var hocam layt calışıcaksın diyor makinede normal kaldırdığımdan daha hafif calışıcaksın diyor boş calışmak gibi birşey oluyor acıkcası bu kası eritmezmi okadar bilgimde yok sizlere sormak istedim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:38 ----------

Buyrun bu da kendi cabalarımla cektiğim resim http://r1307.hizliresim.com/1c/1/pt0hy.jpg

merhabalar zayıflamak istiyorumda 90 kiloya düşsemde yeter diyorum acaba merak ettiğim için soruyorum kusura bakmayın arkadaşlar. 1.81 boyunda 90 kilo olan bir insanın kasları kavisli ve güçlü olurmu yoksa normal balık etli mi olur.Fiziki görünüşü itibariyle kasları meydana çıkarmı yoksa normal etli mi gözükür.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bir doğru bilinen yanlış da biz ekleyelim..

Ailesinde Diabetes Mellitus(Şeker Hastalığı), Gut vb metabolik hastalığı olan kişiler bu sporu amatör düzeyde yapmalı ve hiç steroid, kür olayına falan girmemeliler..Çünkü genetik olarak bu hastalığa yatkın kişilerde steroid ve ilaç kürleri, bu hastalıkların çok daha erken yaşta ortaya çıkmasına yol açıyor..

Unutmamak gerekirki bu hastalıklar Grip gibi geçici değil ömürboyu süren ve hayatınızı zindana çeviren hastalıklar..

Herekese Merhabalar,

Ben başlayalı 2 hafta oldu...ilk 1 hafta zaten hamlık agrıları çektim 2. hafta daha iyi olurum die düşünürken daha kötüye gitmeye başladım enerji güç kalmadı resmen.. normal kaldırdığım ağırlığı geçin kendim ayakta nerdeyse zor duruyorum...Düzgünce beslenmeye çalışıyorum ama yetmio herhalde...Halimi gören herkezde protein tozu almam gerektigini söylüyor sizce napmam gerekli ? eee tabi bide ramazan var oruç var ... kafa_

Merhaba gerçekten merak ettiğim bi konu var,
Ektomorf yapılı bi insanın mide kası çalışması doğru mudur acaba mantıklı mı ? Zaten beli ince oluyo bide mide çalışıp hepten incelme olabilir mi ki daha çok incelip zayıflamasın ? Yoksa aksine genişler kalıp oturur mu yerine ? Ağzı olan konuşuyo çalışılmaması gerektiğini söyleyenler var ama gercekten bu sporu bilen birilerinden duymak daha doğru olur tabi ?

Selamlar, forumdaki ilk mesajım olacak.. sanırım bu bölümde istediğimiz gibi soru sorabiliyoruz :)

Boyum 1.83, yaklaşık 9-10 hafta önce 93 kiloydum ve bu sürenin bir haftası dışında kendimce düzenli çalışmaya ve beslenmeye özen gösterdim.. Ara öğünlere filan pek riayet edemedim.. sağlıklı bir kahvaltı, doyuncaya kadar bi öğlen yemeği ve hafif bir akşam yemeği. Bunun dışında şeker, pizzla, kola, beyaz ekmeği çok çok nadiren tüketiyordum.. ki artık tamamen bıraktım. Şu an kilom 80 ama hala göbek var ve kollar, göğüs vs fazlasıyla ince :)

Sakıncası yoksa bir de fotoğraf yükleyeyim, daha iyi yardımcı olabilirsiniz belki :) http://hizliresimyukle.com/images/2013/07/14/tQLuj.jpg

____

Şu anda durum budur:
Ara öğünlerler beraber 5 öğün yemeye çalışıyorum. Protein günlük 100gr kadar oluyor sanırım. Toplam aldığım günlük kalori de yaklaşık 1300 kalori civarı.

Spora ise sitedeki salonda devam ediyorum ama hoca filan yok. Tamamen netten araştırdığım kadarıyla:

Haftada 6-7 gün 50-55 dak kardiyo. Alette yanlışlık yoksa, nabız 125-130 civarı oluyor genelde. 30dakika kadar bisiklet ve 20 dak kadar da tempolu yürüyüş. (arada 4-5 kez 1,5 dakika 8km hızla koşuyorum.)

Kardiyo sonrası 1 gün kol ve göğüs kasları, 1 gün de karın kasları üzerinde çalışıyorum.

___

Şimdi sorularım şöyle:
- Fotoğrafa göre sanırım 4-5 kilo daha göbekten gitmesi gerekiyor?
- Artık 55dk kardiyoyu azaltıp ağırlık çalışmasını artırmalı mıyım, yoksa henüz erken mi?
- Günlük yemek düzenimi çok fazla değiştirmem mümkün değil maalesef. Yağ yakıcı hayatta kullanmam ama protein takviyesi vs almam gerekiyor mu? Kollarımın ve göğsümün hacim kazanması için protein takviyesi şart mıdır?
- Dediğim gibi günlük 1200-1300 kalori alıyorum.. bunu azaltmam ya da artırmam gerekir mi? Ayrıca protein takviyesi alırsam yemekten kısmam mı gerekecek?
- Karın kası için 4 haftadan beri iki günde bir şu programı kullanıyorum.. bilirsiniz eminim: 8 min. Abs (8 dakikada Karın Kası) - YouTube
Ama bir süredir doğru düzgün yormuyor bile 8 dakika. Süreyi mi uzatmalyım yoksa ağırlık alarak mı çalışmalıyım? Kasların 1 gün dinlenmesi gerek diye biliyorum ama ertesi gün ağrı filan olmuyor artık. Bu programı hergün uygulasam gelişim daha mı yavaş olur? Ya da tavsiye edebileceğiniz başka bir program var mıdır?

____

İlk mesajdan başınızı ağrıttım, özür dilerim ama sormadan da öğrenilmiyor işte :)

ŞükrüCan;

İlk hafta için kendini çok zorladığını ve iyi beslenmeyip, dinlenmediğini düşünüyorum. link senin için;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

newlife;

karın egzersizleri bel ölçüsünü düşürmek için yapılmaz. diğer bölgelerin egzersizleri gibi hedef kası geliştirmek için yapılır. yani karın kasların genişler, büyür.

nowar;

fotoğrafına bakarak; senin yerinde olsam kardioyu 15 dk ye düşürüp, yoğun ağırlık çalışmasına başlardım. günlük 1200 kalori çok az. bu şekilde hacim alamazsın. yukarıda verdiğim linki incelemen faydalı olur. ama 'düzenli beslenmem imkansız' diyorsan doğru olmadığının bilincinde olarak gıda takviyelerini kullanabilirsin.

Cevap için teşekkürler @wrestler .. fotoğrafta belki net görünmüyor ama dediğim gibi göbekte baya fazlalık var. Özellikle oturunca o da kucağıma oturuyor gibi hissediyorum :D

Kardiyoyu 15dakikaya düşürür hele bir de kaloriyi artırırsam göbek uzun süre kalıcı olmaz mı? Yoksa ağırlık çalışarak harcadığım enerji, kalan 4-5 kiloyu harcamak için yeterli midir?

Kervana katılayım...

İyi günler,

İsmim Mehmet, 34 yaşındayım.

Forumu 4-5 aydır takip ediyorum. İdman, beslenme, dinlenme üçlüsü ve kaliteli bir yaşam biçimine sahip olma konusunda Türkiye'de rakipsiz, dünyanın ise sayılı forumlarındansınız. Türk halkının ihtiyacı olan her türlü bilgi var. Ve biraz araştırmayla ve bunları kendi hayatıyla harmanlayan her insan iyi bir yaşama sahip olabilir.

Tekrar teşekkür ederim bu forum için.

Dediğim gibi forumu takip ediyorum hemen her başlığını okumuşumdur ve öğrendiklerimi kendi yaşamıma uyarlayarak bugüne kadar gerek yanlış bildiklerimi düzeltmek, gerekse bildiğim ama yapmadığım şeyler konusunda farkındalığımı sağlaması açısından faydalı oldu. Ama bazı küçük noktalar var aklıma takılan ve cevabını bulamadığım.

Doğduğumdan beri özellikle de lise yıllarından sonra giderek artan bir oranda, aşırı kilolu bir insan olarak yaşadım.

Özellikle son 5-6 yıldır fastfood, düzensiz beslenme, geceyarıları yemekler, alkol kola vs vs...aklınıza gelebilecek her türlü kötü beslenme sonucu 110 kg'ya kadar çıktım.

Boyum 169. Geçen yıl sigarayı bırakınca 8 kg daha aldım ve 118 oldum. Ve özellikle sağolsun annemin baskısı sonucu endokrin bölümüne giderek bir diyetisyene göründüm. O bir program verdi, ben zaman içinde kendi hayatıma uyarlayarak bir yaşam biçimi haline getirdiğim beslenme sürecinde 14 ayda 74 kiloya indim.

Buraya kadar sağlıklı görünüyor ama sağlıksız olan kısmı sporsuz olmasıydı.

Güçsüz kalmaya ve iyice zayıf görünmeye başlayınca önce kondüsyon bisikletiyle 2 ay kadar sabahları kardiyo yaptım. Kollarımın giderek zayıflığını belli etmesi üzerine bodye başladım ve evde kendi çapımda 2 dumbell (3er kg) ile başladım bu spora.

Spora başlayana kadar beslenmem inanılmaz derecede saçmaydı(mış). Kaslardan da gitti tabi kaçınılmaz olarak. Bu yüzden forumda yazılanlardan da yola çıkarak önce sabah kahvaltımı güçlendirdim, ardından özellikle protein ve karbonhidratı kaliteli olanlarından seçmeye başladım.

Örneğin işyerinde köfte çıkacağı gün ton balığı ya da yumurta vs lor falan (hatta en son baharatlı tavuk yapıp 3-4 saat sonra tüketmek üzere) götürüyorum, kahvaltıda 2'si tam olmak üzere 4 yumurta ve yağsız 80 gram peynir tüketiyorum vs...

Çalışma koşullarım gereği bu sporu yalnız sabah yapabilirim, kalkınca. Zaman içinde bununla ilgili bir düzen oturttum. 4 ayda, 34 yılın boşvermişliğinin aksine gelişim var. Özellikle kol ve göğüs bölgesinde. Ama yine de daha fazla hacimlenebilmek ve kas kaybına neden olmamak için aşağıda yaptıklarım doğru mu? Bu konuda bu sporun duayenlerinin önerilerini bekliyorum...

(Not: Bu spora başladığımdan bu yana kilo vermeyi sürdürdüm ve işin başında 75'i hedeflerken şu an 65 kgya kadar indim. Amacım 70'e kadar yalnız kas kütlesi edinerek çıkıp sabitlemek)

- 06.00 kalkış ve bir fincan kahve + en az 1 litre su

- 06.30 spor; 1 saat
- 5 dk bisiklet ısınma
- 10 dk esneme
- 30-35 dk body
- 15 dk mekik (5 değişik harekette 250 yarım
mekik şeklinde)
- 5 dk esneme

- 07.40; Spor bitince 200 ml üzüm suyu+50 gr lor
ya da 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu kreması + yoğurt
ya da ballı muz + 50 gr lor
ya da 100 gram yoğurt + 3 adet günkurusu

- Duş vs

- 08.10 kahvaltı
- 100 gr AOÇ light keçi veya 100 gr lor veya 50 gr yrm yağ pey
- 2si tam 4 yumurta veya 3 beyaz+100 gr tavuk göğüs
- küçük salata 5 zeytin
- 50 gram tam çavdar ekmeği veya 3 çorba kaşığı yağsız bulgur

- 09.00 işe gidiş

- 10.30; ara öğün
- 50 gr Tam çavdar ekmeği üzerine 30 gram
kendi yaptığım yerfıstığı ezmesi (200 gram yer fıstığına
1 tatlı kaşığı bal, başka birşey yok içinde)

- 13.30; öğle yemeği
- işyerinde parça tavuk ya da et varsa onu, yanında pilav varsa 2
kaşık, bulgursa 3-4 kaşık ve salata + yarım çorba ile
tüketiyorum.
Yok köfte vs gibi işlenmiş et varsa ton balığı ya da dışarıda
(pilav üstü tavuk) tüketiyorum. Et 150-200 gr civarında oluyor.

- 16.30; ara ögün
- şart değil ama çoğunlukla 100 gram yoğurt ile meyve

- 19.30; akşam
- 150-200 gram kırmızı et veya tavuk veya balık
- küçük bir tabak sebze yemeği
- bol limonlu salata

23.00-00.00 civarı uyku

(akşam ara öğün yok, ihtiyaç da duymuyorum)

---

Bu arada önümüzdeki hafta yağ ve kas kütlemi ölçtüreceğim. Zira çevremdekiler (ki bunlardan 2si doktor) göz çukurlarımın belirginleştiğini ve yağı biraz artırmam gerektiğini söyleyince faydalı yağları artırdım (öğün arasında yer fıstığı ezmesi, 2 avuç çiğ badem, leblebi fındık vs eklememin nedeni de bu)

Ama başka yağ eklemedim ve yemeklerim mümkün mertebe yağsız. Salataya da 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum o da sabahki salataya yalnızca.

----------

Spor programım ise;

Pzt ve perşembe: Göğüs+biceps

Salı ve cuma: Omuz + triceps

Çarşamba ve cumartesi: Sırt + bacak-kalça + trapez

3 kg dumbellar ile her hareketi 3x15 şeklinde yapıyorum

Göğüs için; incline dumbell press
flat dumbell fly
dumbell bench press
50 şınav

Biceps için; incline dumbell curls
hammer curls
concentration curls

Omuz için; dumbell shoulder press
arnold press
seated lateral raises
dumbell lateral raises

Triceps için; lying dumbell extensions
triceps dumbell kick backs

Sırt için; bent rows (dumbell ile yapıyorum halter
alacağım)
dumbell rowing

Bacak ve kalça için; squat
dead lift (şimdilik dumbell ile)

Dediğim gibi mekik her gün.

Pazar günleri ise dinlenme ve sabah aç karna ve akşam yemeği sonrası 1'er saat tempolu yürüyüş (1 saat boyunca dakikada 130 adım şeklinde ve parkur üzerinde 100 basamaklı uzun bir merdiven var)

----------

Düzenim kaba hatlarıyla böyle.

Bu sporda dinlenme, spor öncesi ve sonrası beslenme kas inşasını sağlayan unsurlar. Bu durumda düzenim doğru mudur?
Bu düzende yanlış bulduğunuz, düzeltmemi önereceğiniz bölümler nedir?

Sabır gösterip okuduğunuz için teşekkürler.

Saygılarımla

Son düzenleme:
Cevap için teşekkürler @wrestler .. fotoğrafta belki net görünmüyor ama dediğim gibi göbekte baya fazlalık var. Özellikle oturunca o da kucağıma oturuyor gibi hissediyorum :D

Kardiyoyu 15dakikaya düşürür hele bir de kaloriyi artırırsam göbek uzun süre kalıcı olmaz mı? Yoksa ağırlık çalışarak harcadığım enerji, kalan 4-5 kiloyu harcamak için yeterli midir?

aynen.. zaman içerisinde çalışmayla birlikte doğru beslenme ile desteklendiğinde kalan fazlalıkların büyük bölümü de gidecektir.

beyler 16 yaşında 174 boyundayım göbeğim ve birazda göğüslerim büyük hergün 50 dk yürüyorum tam olarak 5.5km yol alıp 350 cal yakıyotrum arkaşım zayıflarken şınav çekme göğüslerin büyür dedi doğrumu ve arkadaşlar göbeğimi ve göğüsü küçütülmeme yardımcı olun acil şimdiden teşekkürler

beyler 16 yaşında 174 boyundayım göbeğim ve birazda göğüslerim büyük hergün 50 dk yürüyorum tam olarak 5.5km yol alıp 350 cal yakıyotrum arkaşım zayıflarken şınav çekme göğüslerin büyür dedi doğrumu ve arkadaşlar göbeğimi ve göğüsü küçütülmeme yardımcı olun acil şimdiden teşekkürler

Bildiğim kadarıyla cevap vereyim, yanlışım olursa düzeltilir zaten :)

Öncelikle şinav çekerek göğsün 'istemediğin şekilde' büyümez. Beslenmen de normalse, kol ve göğüs kasların gelişir ve kas kütlesi arttığı için daha fazla kalori yakıp zayıflamana da sebep olur. Ayrıca kardiyo ile beraber devam edersen de, göğüs ve bel bölgesindeki yağlanma kabolacak ve kaslar belirginleşmeye başlayacaktır. Ama sadece şinavla kalman da dengesiz bir gelişime sebep olur diye düşünüyorum. Üstelik aynı kas gurubunu hergün hergün zorlamak gelişim anlamına da gelmez. Forumda yeni başlayanlar ve vücut çalışırken kilo vermek isteyenler için çalışma programları var. Rahatlıkla bulabilirsin.

Günlük 50 dakika yürümen de mutlaka faydalı olur. Sonuçta enerji harcıyorsun ve tabii ki zayıflamana yardımcı olur ama zamanını daha verimli kullanmak istersen forumdaki kardiyo programlarına göz at derim.

Kardiyoda amaç metabolizma hızını uzun süre belli bir seviyenin üzerinde tutmaktır. Böylece gün boyu daha fazla enerji harcamış olursun. Yani sadece yürüyerek yaktığın enerjiyle yetinmeyip, vücudu sürekli çalışır vaziyette tutman önemli.

Kardiyodan en fazla verim alabilmek için ise (17 yaşındaki birisi için) kardiyo süresince nabzını 120-150 aralığında tutman gerekir. En iyi aralık ise 120-135 diyebilirim. Bu durumda hem kendini aşırı zorlamamış olursun hem de harcadığın kaloriyi %60 oranında yağ yakarak elde edebilirsin. Tabi bu yağların koldan mı, göğüsten mi, göbekten mi gideceğine vücut kendi kara verir :) Ama düzenli olarak çalışırsan, eninde sonunda hepsi kaybolacaktır. Kardiyo çalışırken kendini bundan fazla zorlarsan şüphesiz daha fazla kalori harcarsın ama yaktığın yağ oranı %40'lara kadar düşer ki bu da istediğin bir sonuç olmaz.

Eğer çok hafif tempoda yürüyorsan, vaktini yine verimli kullanmıyorsun demektir. Böylece hem düşük kalori harcamış olursun hem de metabolizma hızını yeterince yükseltemezsin.

___

Tabi burada en önemli şey beslenme. Kilo vermek için yola çıktığımda günlük 600-700 kalorilik diyetler yapıyordum ki büyük yanlış. Az yiyerek hem kendime eziyet ettim hem de metabolizma hızımı düşürdüğüm için çok çok daha yavaş kilo verdim. Düzenli 3 öğün ve en az 2 ara öğün hızlı ve doğru sonuç verir. Bu linkte gerekli olan tüm bilgiler var: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

Son düzenleme:
Hocam yaşım 20. 1.80 boyum 62 kilom var. Vg ye yeni başlayacam fakat bu kilo ile mi başlayım yoksa kilo aldıktan sonra mı. Şayet kilo almamı tavsiye ederseniz kaç kilo olmalıyım. Teşekkürler...

teşekkür hocam

Bildiğim kadarıyla cevap vereyim, yanlışım olursa düzeltilir zaten :)

Öncelikle şinav çekerek göğsün 'istemediğin şekilde' büyümez. Beslenmen de normalse, kol ve göğüs kasların gelişir ve kas kütlesi arttığı için daha fazla kalori yakıp zayıflamana da sebep olur. Ayrıca kardiyo ile beraber devam edersen de, göğüs ve bel bölgesindeki yağlanma kabolacak ve kaslar belirginleşmeye başlayacaktır. Ama sadece şinavla kalman da dengesiz bir gelişime sebep olur diye düşünüyorum. Üstelik aynı kas gurubunu hergün hergün zorlamak gelişim anlamına da gelmez. Forumda yeni başlayanlar ve vücut çalışırken kilo vermek isteyenler için çalışma programları var. Rahatlıkla bulabilirsin.

Günlük 50 dakika yürümen de mutlaka faydalı olur. Sonuçta enerji harcıyorsun ve tabii ki zayıflamana yardımcı olur ama zamanını daha verimli kullanmak istersen forumdaki kardiyo programlarına göz at derim.

Kardiyoda amaç metabolizma hızını uzun süre belli bir seviyenin üzerinde tutmaktır. Böylece gün boyu daha fazla enerji harcamış olursun. Yani sadece yürüyerek yaktığın enerjiyle yetinmeyip, vücudu sürekli çalışır vaziyette tutman önemli.

Kardiyodan en fazla verim alabilmek için ise (17 yaşındaki birisi için) kardiyo süresince nabzını 120-150 aralığında tutman gerekir. En iyi aralık ise 120-135 diyebilirim. Bu durumda hem kendini aşırı zorlamamış olursun hem de harcadığın kaloriyi %60 oranında yağ yakarak elde edebilirsin. Tabi bu yağların koldan mı, göğüsten mi, göbekten mi gideceğine vücut kendi kara verir :) Ama düzenli olarak çalışırsan, eninde sonunda hepsi kaybolacaktır. Kardiyo çalışırken kendini bundan fazla zorlarsan şüphesiz daha fazla kalori harcarsın ama yaktığın yağ oranı %40'lara kadar düşer ki bu da istediğin bir sonuç olmaz.

Eğer çok hafif tempoda yürüyorsan, vaktini yine verimli kullanmıyorsun demektir. Böylece hem düşük kalori harcamış olursun hem de metabolizma hızını yeterince yükseltemezsin.

___

Tabi burada en önemli şey beslenme. Kilo vermek için yola çıktığımda günlük 600-700 kalorilik diyetler yapıyordum ki büyük yanlış. Az yiyerek hem kendime eziyet ettim hem de metabolizma hızımı düşürdüğüm için çok çok daha yavaş kilo verdim. Düzenli 3 öğün ve en az 2 ara öğün hızlı ve doğru sonuç verir. Bu linkte gerekli olan tüm bilgiler var: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html
hocam şimdi ben zayıfladımda sadece göbeğim büyük son 2 haftadır yağlı şeyler yemiyorum hergün düzelli sporumuda yapıyorum ama göbek küçülmüyo bugün cardiyoya başladım kardiyonun 2-3 hafta sonra yarrarı olumu hacom acil cevap tekne turuna gitcem kızlar falanda var göbeğin büyük olması fiziği bitiriyor hocam şimdiden teşekkürler

hocam şimdi ben zayıfladımda sadece göbeğim büyük son 2 haftadır yağlı şeyler yemiyorum hergün düzelli sporumuda yapıyorum ama göbek küçülmüyo bugün cardiyoya başladım kardiyonun 2-3 hafta sonra yarrarı olumu hacom acil cevap tekne turuna gitcem kızlar falanda var göbeğin büyük olması fiziği bitiriyor hocam şimdiden teşekkürler

Valla plan güzel ama o işler öyle olmuyor işte. :) Yani ne kadar çok çalışırsan, enerji harcarsan göbek o kadar hızlı gitmiyor. Bir üst limiti var bunun. En ideal şartlarda ayda 4-5 kilodan fazla yağ yakmak mümkün değil diye biliyorum.

3 haftada bu işin ne kadar imkansız olduğunu şöyle anlatayım: Yanlış hesap yapmıyorsam eğer, 3 hafta boyunca tek lokma yemesen ve hergün spor yapsan, kaslardan hiç kaybetmeden sadece göbekten yakarak hayatta kalmaya çalışsan bile 5-6 kilo gider. Ki dediğim gibi böyle birşey mümkün değil.

Araba kullanmayı öğrenenler için yokuşu çıktığın vitesle ineceksin derler. Anladığım kadarıyla yağ yakmak da böyle birşey. 1-2 yılda aldığın göbeği 3-4 aydan önce veremiyorsun maalesef. Aynı dertten ben de muzdaribim. 3 Ayda 14 kilo verdim ama ne kadarı göbekten, Allah bilir.. hala göbekte 2-3 kilo taşıyorum kanguru gibi :)

Sen hiç kafana takma.. planlı bir şekilde sporunu yap, forumda anlatıldığı gibi güzel bir beslenme programı yap.. ve en önemlisi, en azında 1-2 ay daha o göbekle yaşamaya alıştır kendini. Daha az yiyerek, daha çok çalışarak daha hızlı eritemeyi düşünme yani. Daha kötü bile olur. Dediğim gibi belli limitler var maalesef..

Valla plan güzel ama o işler öyle olmuyor işte. :) Yani ne kadar çok çalışırsan, enerji harcarsan göbek o kadar hızlı gitmiyor. Bir üst limiti var bunun. En ideal şartlarda ayda 4-5 kilodan fazla yağ yakmak mümkün değil diye biliyorum.

3 haftada bu işin ne kadar imkansız olduğunu şöyle anlatayım: Yanlış hesap yapmıyorsam eğer, 3 hafta boyunca tek lokma yemesen ve hergün spor yapsan, kaslardan hiç kaybetmeden sadece göbekten yakarak hayatta kalmaya çalışsan bile 5-6 kilo gider. Ki dediğim gibi böyle birşey mümkün değil.

Araba kullanmayı öğrenenler için yokuşu çıktığın vitesle ineceksin derler. Anladığım kadarıyla yağ yakmak da böyle birşey. 1-2 yılda aldığın göbeği 3-4 aydan önce veremiyorsun maalesef. Aynı dertten ben de muzdaribim. 3 Ayda 14 kilo verdim ama ne kadarı göbekten, Allah bilir.. hala göbekte 2-3 kilo taşıyorum kanguru gibi :)

Sen hiç kafana takma.. planlı bir şekilde sporunu yap, forumda anlatıldığı gibi güzel bir beslenme programı yap.. ve en önemlisi, en azında 1-2 ay daha o göbekle yaşamaya alıştır kendini. Daha az yiyerek, daha çok çalışarak daha hızlı eritemeyi düşünme yani. Daha kötü bile olur. Dediğim gibi belli limitler var maalesef..
hocam şimdi ben 45 gündür düzenli spomu yapıyorum arkadaşlarımda baya zayıfladın dedi hocam yediklerime dikkat etcem zaten evde 1 gün fitness 1 gün kardiyo çalışıyorum pazar günü birşey yapmıyorum hocam işe yararmı yadım edin şimdiden teşekekürrler

iyi gunler ben karın kası yapmak ıstıyorum aslında karın kasım var kendımı sıktıgım zaman sertlıgı hıssedıyorum ama kasın uzerınde elle tutulacak kadar yag var daha kolay erımesı ıcın ne yapabılırım ?

hocam şimdi ben 45 gündür düzenli spomu yapıyorum arkadaşlarımda baya zayıfladın dedi hocam yediklerime dikkat etcem zaten evde 1 gün fitness 1 gün kardiyo çalışıyorum pazar günü birşey yapmıyorum hocam işe yararmı yadım edin şimdiden teşekekürrler

Sen acele cevap istedikçe ben yazıyorum.. hocam diye hitap etmeni de arkadaşça bir hitap olarak algıladığımdan. yoksa hocalığım, uzmanlığım filan yok yani. Sadece uzmanlardan duyduklarımı aktarıyorum. Belki sussam, gerçekten bilenler yardımcı olsa daha iyi olur :)

Ama söyleyeceklerini tahmin edebiliyorum.. ki doğru. Bu konuda oldukça fazla bilgilendirici başlık var forumda. Tek diyebileceğim kardiyoyu haftada 6-7 güne çıkarmanda bir mahsur yok. Doğru yaptığın, aralıksız maksimum 1 saati geçmediğin sürece ;)

Back
Yukarı