Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
seni yalpalatacak kadar postür bozukluğu varsa, bunu düzeltmeye yönelik çalışmalısın. bu soruna odaklı çalışmazsan dengeyi daha da bozabilirsin. bu işi daha da ciddileştirir.

araştırmayı seviyorsan kas anatomisi ve kinesiyolojisi konularına bakabilirsin. böylece kasların çalışma mekanizmalarını, hangi kasın nereye bağlandığını ve hangi görevi yaptığını bilirsen, mantığı kavrarsan durumuna göre idman modelleri çıkarabilirsin. ancak bu hemen olmaz. zaman ve tecrübe lazım.

senin bu durumuna göre özel antrenman programı çıkarabilecek bir hocayı bulma ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum. özellikle sinop ta yaşıyorsan bu daha da zor.

bence fizik tedavi uzmanına görünmek mevcut durum içerisinde en mantıklısı olacaktır.

seni yalpalatacak kadar postür bozukluğu varsa, bunu düzeltmeye yönelik çalışmalısın. bu soruna odaklı çalışmazsan dengeyi daha da bozabilirsin. bu işi daha da ciddileştirir.

araştırmayı seviyorsan kas anatomisi ve kinesiyolojisi konularına bakabilirsin. böylece kasların çalışma mekanizmalarını, hangi kasın nereye bağlandığını ve hangi görevi yaptığını bilirsen, mantığı kavrarsan durumuna göre idman modelleri çıkarabilirsin. ancak bu hemen olmaz. zaman ve tecrübe lazım.

senin bu durumuna göre özel antrenman programı çıkarabilecek bir hocayı bulma ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum. özellikle sinop ta yaşıyorsan bu daha da zor.

bence fizik tedavi uzmanına görünmek mevcut durum içerisinde en mantıklısı olacaktır.

Öncelikle çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için . Birkaç haftalık 20şer dakikalık koşu bile vücudun dengeye gelmesini sağladı gibi . Doktora gittim fizik tedavi ortopedi ye yönlendirdi . Ortopedi de orta seviye kamburluk omurga da esneme var dediler . Korse tedavisi verdiler . Egzersiz verirler diye baktım ama vermediler . Verdikleri korse çok sıkıyor ve çok da etkili değil. Bunun yanında egzersiz de yapmak istiyorum ben kamburluk ve düz bir postür için hangi egzerszileri yapabilirim ? 1. ay programına hangi hareketleri katarak zayıf taraflarımı düzeltelerek iyileşme sağlayabilirim ? Bu konuda da yardımcı olur musunuz ?

dünya gözüyle görmedikten sonra burada senin durumundaki birine kafadan program vermek yanlış olur.

yandan, cepheden resimlerini yüklersen bir miktar fikir verebilir.

Durumum bu ; şu anda flexor un 1. ay programı konusundaki programı uyguluyorum 1 haftadır . Bu programa bu durumu düzeltmek için neleri eklemeliyim? veya hangi ezgersizler benim durumumu düzeltmeme yarar? nasıl çalışmalıyım yardımcı olabilir misiniz ?

AuhV.jpg (1236 x 910 pixels)
r6bwp.jpg (959 x 1899 pixels)
bBv8L.jpg (864 x 1761 pixels)
pC457.jpg (1535 x 1701 pixels)
WotdV.jpg (1372 x 1857 pixels)
6pS4Q.jpg (1536 x 2048 pixels)
C6zo.jpg (1536 x 2048 pixels)
HSN7a.jpg (1280 x 960 pixels)

resimlerini olabildiğince dikkatli incelemeye çalıştım.

benim gördüklerim;

kürek kemiklerinde (scapula) asimetri (orantısızlık,dengesizlik) var.

omuz başlarında öne doğru yavarlanma var.

anterior pelvic tilt denilen bel çukurunun olması gerekenden daha fazla olması durumu mevcut. bu sebeple çok göbekliymişsin gibi görünüyor (karın bölgende aşırı derecede yağ olduğunu düşünmüyorum. doğru mu?)

bel bölgesinde bulunan, leğen kemiğini (pelvis kemiği) son kaburgalara bağlayan sağlı sollu olan kaslar (quadratus lumborum) vardır. sende bu kasların sağda olanı olması gerekden daha kısa bu sebeple arkadan bakıldığında sağ kanatın daha çok dışarı çıkmış, kolun daha dışarıda gibi duruyor.

skolyoz denilen omurga hattının eğri olduğu ortopedik bir hastalık var. ben dr. değilim. ama bu hastalık için dr lara bi danışmak gerekli olabilir.

benim gözlemlediklerim bunlar. bilerek kasların ve hastalıkların latince isimlerini de yazdım. bunları kullanarak internetten araştırma yapabilirsin.

sana özel bir çalışma programı olmalı. öncelikle bu asimetri problemlerini halletmen daha sonra normal programlara başlaman faydalı olur diye düşünüyorum. standart antrenmanlar bu sorunlarını daha da artırabilir.

açıkcası buradan sana herhangi bir antrenman yazmak istemiyorum. anlayamadığım şeyler de olabilir. eğer tam olarak durumunu kafamda netleştirebilseydim illaki bir şeyler yazardım.

bence farklı bir ortopedi ve fizik tedavi uzmanına görün. benim bahsettiğim şeylerden bahset. muhtemelen 'bir şeyin yok' gibi şeyler söylerler, hazır programlar verirler. işini iyi yapan iyi bir dr bulmalısın. spor hekimleri bu konuda daha tecrübelidir diye düşünüyorum. sinopta var mıdır bilmiyorum ama imkanın varsa ankara-istanbul da prof larla irtibata geçebilirsin.

moralini bozma. büyük ihtimalle bunlar yapısal şeyler değil. yani doğru antrenmanla düzelecek şeyler. araştırma, çalışmayla düzelir.

açıkçası benim yardımım bu kadar.

kolay gelsin.

benim gördüklerim;

anterior pelvic tilt denilen bel çukurunun olması gerekenden daha fazla olması durumu mevcut. bu sebeple çok göbekliymişsin gibi görünüyor (karın bölgende aşırı derecede yağ olduğunu düşünmüyorum. doğru mu?)

bel bölgesinde bulunan, leğen kemiğini (pelvis kemiği) son kaburgalara bağlayan sağlı sollu olan kaslar (quadratus lumborum) vardır. sende bu kasların sağda olanı olması gerekden daha kısa bu sebeple arkadan bakıldığında sağ kanatın daha çok dışarı çıkmış, kolun daha dışarıda gibi duruyor.

skolyoz denilen omurga hattının eğri olduğu ortopedik bir hastalık var. ben dr. değilim. ama bu hastalık için dr lara bi danışmak gerekli olabilir.

benim gözlemlediklerim bunlar. bilerek kasların ve hastalıkların latince isimlerini de yazdım. bunları kullanarak internetten araştırma yapabilirsin.

sana özel bir çalışma programı olmalı. öncelikle bu asimetri problemlerini halletmen daha sonra normal programlara başlaman faydalı olur diye düşünüyorum. standart antrenmanlar bu sorunlarını daha da artırabilir.

açıkcası buradan sana herhangi bir antrenman yazmak istemiyorum. anlayamadığım şeyler de olabilir. eğer tam olarak durumunu kafamda netleştirebilseydim illaki bir şeyler yazardım.

bence farklı bir ortopedi ve fizik tedavi uzmanına görün. benim bahsettiğim şeylerden bahset. muhtemelen 'bir şeyin yok' gibi şeyler söylerler, hazır programlar verirler. işini iyi yapan iyi bir dr bulmalısın. spor hekimleri bu konuda daha tecrübelidir diye düşünüyorum. sinopta var mıdır bilmiyorum ama imkanın varsa ankara-istanbul da prof larla irtibata geçebilirsin.

moralini bozma. büyük ihtimalle bunlar yapısal şeyler değil. yani doğru antrenmanla düzelecek şeyler. araştırma, çalışmayla düzelir.

kolay gelsin.

Evet göbek bölgemde öyle aşırı bir yağlanma yok ama öyle görünüyor. Normal programı bırakıyorum, sadece koşu yapıcam o halde şimdilik ve fizik tedavi ve ortopedi doktoruna ,farklı doktorlara gidicem bakalım onlar ne diyecekler aynen anlatıcam durumumu yardımınız için çok teşekkür ederim

benim gördüklerim;

kolay gelsin.

Doktora gittim ortopedi doktoruna röntgen çekildi omurga da eğrilik olduğunu ama skolyozik olmadığını söyledi doktor yani tamamen duruş kaynaklıymış bu çok sevindirici bir haberdi ikincisi de doktor da fitness ı seven ve uygulayan bir doktor çıktı ve bana dediği şey aynen sizin de dediğiniz gibi doğru hoca ve doğru idmanlarla hiçbir sıkıntın kalmaz dedi . Buraya kadar herşey çok iyi ama doğru hocayı nasıl bulurum ben birkaç hocaya başvurdum ama ücreti çok yüksek tutuyorlar . Ben maddi olarak iyi bir durumda da değilim açıkcası şu anda hoca konusu benim için çok zor görünüyor . Bunun haricinde neler yapabilirim bu durumu düzeltmek için ?

iyi ama doktorun işi daha bitmemiş ki. sana hangi tür hareketleri yapman gerektiğini söylemeli. bu onun işi olmasa bile seni koyduğu teşhisle birlikte fizik tedavi uzmanına sevk etmeli ve sana egzersiz programları çıkartmalı.

sen zaten nasıl çalışman gerektiğini bilsen doktora gitmezdin.

doktor durumunla ilgili ayrıntılı bir rapor yazdı mı?

hangi kaslar aşırı aktif, hangileri pasif gibi..

yukarıda resimlerine bakarak yorumlar yapmıştım. onlar gibi şeyler..

eğer doktor bu tip bilgiler verirse sorunu düzeltmen için gerekli şeyler hakkında daha net konuşabilirim. ama sadece kendi koyduğum teşhis üzerinden hareket etmem ve sana o doğrultuda antrenman önerileri vermem yanlış olur.

aynı doktora tekrar gitmeni ve burada yazdıklarını bir de ona söylemeni öneririm. yapman gereken egzersizlerin neler olduğunu, nasıl uygulaman gerektiğini sormalısın.

iyi ama doktorun işi daha bitmemiş ki. sana hangi tür hareketleri yapman gerektiğini söylemeli. bu onun işi olmasa bile seni koyduğu teşhisle birlikte fizik tedavi uzmanına sevk etmeli ve sana egzersiz programları çıkartmalı.

sen zaten nasıl çalışman gerektiğini bilsen doktora gitmezdin.

doktor durumunla ilgili ayrıntılı bir rapor yazdı mı?

hangi kaslar aşırı aktif, hangileri pasif gibi..

yukarıda resimlerine bakarak yorumlar yapmıştım. onlar gibi şeyler..

eğer doktor bu tip bilgiler verirse sorunu düzeltmen için gerekli şeyler hakkında daha net konuşabilirim. ama sadece kendi koyduğum teşhis üzerinden hareket etmem ve sana o doğrultuda antrenman önerileri vermem yanlış olur.

aynı doktora tekrar gitmeni ve burada yazdıklarını bir de ona söylemeni öneririm. yapman gereken egzersizlerin neler olduğunu, nasıl uygulaman gerektiğini sormalısın.

Keşke o gün sorsaymışım ben çünkü gittiğim doktor kastamonu da ben sinop tayım. Oraya tekrar gitmem uzun zaman alabilir en azından 15 gün den önce gidemem maddi problemim var işten ayrıldığım için neyse. Doktorun bana söylediği şey ; skolyozik bir durum olmadığını söyledi sıkıntı yapacak bir durum değil dedi yani hiç önemli değilmiş omurgadaki eğrilik çok azmış röntgeni gösterdi sırtımın ortasından aşağıya doğru inen kemikte az bişey sola dönüklük var. Ben fitness a gittiğimi söyleyince o da doğru antrenman doğru hocayla çözersin dedi ama ne tür antrenman yapmam gerektiğini söylemedi . Egzersiz falan da vermedi . Sadece magnezyum tedavisi verdi bacağıma sürekli kramp girecek gibi oluyordu onun için hepsi bu kadar . Neyse siz çok yardımcı oldunuz yine de teşekkür ederim herşey için , ben şimdilik bırakıyorum salonu internetten araştırıp evde yapabileceğim egzersizleri yaparım doktora tekrar gittiğimde de öğrenirim ne yapmam gerektiğini . Size minnettarım çok teşekkür ederim tekrar.

Eğer 'sırtımın ortasından aşağıya doğru inen kemikte az bir şey sola dönüklük var' şeklinde bir yorumda bulunmuşsa bu benim dediğim şeyle örtüşüyor olabilir.

bak gönderdiğin bu resimde;

6pS4Q.jpg (1536 x 2048 pixels)

omurganın bel bölümüde hafif sola doğru bir kayıklık var. bu da bahsettiğim gibi sağ taraftaki quadratus lumborumun olması gerekenden kısa olması sebebiyle şekilleniyor olabilir. bu sebeple belinin sağ tarafı kısalıyor, sol tarafı uzuyor bu sebeple de omurga sola doğru meylediyor olabilir. çözümü sağ tarafını esnetmek olabilir.

quadratus lumborum; son kaburga ile leğen kemiği arasını bağlar. bizim sağa ya da sola eğilmemizi sağlar.

quadratus_lumborum220.jpg

streching_clip_image069.jpg

resimdeki gibi. sen sol tarafına doğru eğileceksin ki sağ tarafın esnesin.

bu yönde araştırma yapmanı öneririm.

kolay gelsin..

vg'ye yeni başladım ve haftada 3 gün birer gün dinlenme prensibine göre çalışıyorum. Çalışma programım 1.gün biceps göğüs 2.gün omuz triceps 3. gün bacak kanat (sırt) olacak şekilde. Çalışma programımın dışında her akşam 3 x 20 şınav ve 3 x 50 mekik yapıyorum fırsat buldukça gün içerisinde barfiks'e asılıyorum. 3 günlük çalışma programının içine karın çalışmasını mı eklemeliyim yada bu şekilde devam etmem dahamı yararlı olur ? Birde her akşam çektiğim şınav göğüs kaslarımın dinlenme safhasını , barfikse asıldığımda da omuz kaslarımın dinlenme safhasını olumsuz yönde etkilermi ?

son sorduğun sorunun cevabı; evet, etkiler. kasları çalıştırdıktan sonra büyük kaslar için 3, küçük kaslar için 2 gün dinlenilmesi öneriliyor. en azından 2 ye 1 olmalı. sen kasların toparlanma sürecinde onları tekrar yıkıyorsun. eğer antrenmanların hakkını vererek yapıyorsan ekstradan şinav ve barfikse gerek yok. mekik çekebilirsin.

Ben 16 yasındayım boyum 174cm 50 kg yim.3 kg lik Dumbellerle çalışıyorum Mekik Şınav Barfiks (En fazla 4 kere çekebilsemde :D) vs. yapıyorum.Bunun yanında esnetme hareketleri yapıyorum vucudum esneklik kazansın diye.(Odun gibiyim ondan esnetmek istiyorum kendimi)
Acaba hangi hareketleri yapmalıyım kas geliştirmek için.
Çalıştırdıgımız bolgeleri dinlenmeleri için 1 gün çalıştırmamalımıyız şuan aklımda ki sorular sadece bunlar bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

Belki yeri değil ama bir şey sormak istiyorum ben 1 yıl civarı 5kg lık tek ağırlıkla evde hafif bir şekilde çalışıyordum geçen gün artık ağırlığı artırmaya karar verdim gittim bir tane normal kısa bar aldım eve geldim sonra farklı bir yerden 3x2 kg ağırlık plakası aldım ama ne yaptıysam bir türlü bara sokamıyorum hepsi standart sanıyordum ama herhalde değil? bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

genelde 1" dir ama bazıları 1" den büyüktür
yani hepsi standart değil

genelde 1" dir ama bazıları 1" den büyüktür
yani hepsi standart değil

Yani barı değiştirmem gerekiyor?kafa_

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:19 ----------

Şöyle resimler ekledim belki daha iyi anlaşılır bar plakaya tam geliyor gibi ama girmiyor barın vidasınada normal şartlarda ittirerek girmiyor ama vida gibi olduğu için çevirerek oturuyor plakada ise vida gibi çizgiler olmadığı için çevirincede fayda etmiyor.duh:( Bir tekniği falan mı var acaba? :D

Çok teşekkürler.

demek ki barın çapı flanşın delik çapından büyük.

resimlerden anladığım kadarıyla bar hepimizin kullandığı kalıpta olandan. ancak flanşın markası (busso) pek bilinen bir marka değil. buradan yola çıkarak standart dışı olanın flanş olduğunu, flanşı değiştirirsen sorunu halledebilceğini düşünüyorum.

Back
Yukarı