Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam ben forumda paylastiginiz"Evde dumbell ile çalışma programı" ile caliscam.(yas 17/boy 192/kilo 72)Bacak hareketi olmadigi icin haftada 4 gun ayak agirliklariyla kosmayi dusunuyorum uygun mudur :)? Hergun olmasada belirli gunler crs, cmt, pzr mesela sinav,barfiks de cekmemde sakinca var mi? ve son soru :) Kac kg luk dumbller almaliyim?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Yaşım 20 boyum 1.80 , kilom 75 evde iki adet dumbellım var ve sorunum şu ;
göğsümde özellikle meme uçlarında yağlanma var ve ben bunları eritmek istiyorum çünkü tişört olsun dar bir şeyler olsun onları giyince kötü bir görüntü oluşuyor.
Neler yapmalıyım bunları eritmek için hangi hareketleri tavsiye edersiniz ?

Hocam ben forumda paylastiginiz"Evde dumbell ile çalışma programı" ile caliscam.(yas 17/boy 192/kilo 72)Bacak hareketi olmadigi icin haftada 4 gun ayak agirliklariyla kosmayi dusunuyorum uygun mudur :)? Hergun olmasada belirli gunler crs, cmt, pzr mesela sinav,barfiks de cekmemde sakinca var mi? ve son soru :) Kac kg luk dumbller almaliyim?

amacın kilo almaksa sadece programı uygulaman yeterli. fazlasını yapmak daha fazla kas kazanmak anlamına gelmiyor. hatta kas kaybına bile neden olabilir.

boş çömelme ya da ellerine dambıl alıp çömelme hareketi, lunge vs gibi egzersizler yapabilirsin.

alacağın dumbılın kaç kg olacağını sen belirlemelisin. hareketleri nizami yapabileceğin kiloları deneyerek bulacaksın. her hareket için farklı kilolar kullanman gerekeceğinden ayarlı dambıl almanda fayda var.

Sadece kilo almak değil koşu kondisyonumunda olmasını istiyorum. Sağ ayağım 1,5 aydır alçıda bu cuma alçı çıkcak ama ayakta hiçbişey kalmamış .Bu duruma göre çömelme,lunge vs. mi yapıyım yoksa ayak ağırlıklarıyla mı koşayım ?

Selamlar

Fitnessa başlayalı 40 gün oldu ilk gün ölçümlerimle bugün ölçüm sonuçlarım aşağıdadır, acaba gelişme ne durumda sizin fikirleriniz almak istedim

Boy: 178
Kilo : 73 > 75
Omuz : 118 > 122
Göğüs : 108 > 109
Kol : 31 > 33
Bel : 93 > 92

Sadece kilo almak değil koşu kondisyonumunda olmasını istiyorum. Sağ ayağım 1,5 aydır alçıda bu cuma alçı çıkcak ama ayakta hiçbişey kalmamış .Bu duruma göre çömelme,lunge vs. mi yapıyım yoksa ayak ağırlıklarıyla mı koşayım ?

haftada bir gün koşabilirsin. ağırlık torbası takmana gerek yok. diğer günlerde programı uygulaman başlangıç için gayet yeterli olur.

Öncelikle sorularımı soruyorum fakat daha önce cevaplandıysa özür dilerim şimdiden. Foruma yeni üye oldum fakat önceden konuları araştırmıştım. Tecrübeli abilerim bir kaç sorum olacaktı şöyle :

1) 15 yaşındayım 66 kiloyum ve nerdeyse 1.70 olmak üzereyim. 10 yaşımdan beri düzenli olarak futbol oynarım ( Klüpte oynadım ) , bodye evde mekik ve şınav ile başladım sayılır. Salona gideceğim ama , boyumun uzaması için ağırlıkla çalışmalımıyım , çalışmalıysam kaç kg civarı olmalı _

2) Bacak kaslarım yeterince güçlü , ama göğüs karın ve biceps'lerinde daha kuvvetli olsun istiyorum . Protein desteği almalımıyım ? Almanın ne gibi yarar ve zararları olur ?

3)Lütfen saçmalama , daha fazla oku diye terslemeyin, birebirde daha sağlıklı dialog kurabilirim diye rica ediyorum. Son olarak öyle göbek falan yok ama göğüsler biraz sarkık :)

ŞİMDİDEN İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ...

Öncelikle sorularımı soruyorum fakat daha önce cevaplandıysa özür dilerim şimdiden. Foruma yeni üye oldum fakat önceden konuları araştırmıştım. Tecrübeli abilerim bir kaç sorum olacaktı şöyle :

1) 15 yaşındayım 66 kiloyum ve nerdeyse 1.70 olmak üzereyim. 10 yaşımdan beri düzenli olarak futbol oynarım ( Klüpte oynadım ) , bodye evde mekik ve şınav ile başladım sayılır. Salona gideceğim ama , boyumun uzaması için ağırlıkla çalışmalımıyım , çalışmalıysam kaç kg civarı olmalı _

2) Bacak kaslarım yeterince güçlü , ama göğüs karın ve biceps'lerinde daha kuvvetli olsun istiyorum . Protein desteği almalımıyım ? Almanın ne gibi yarar ve zararları olur ?

3)Lütfen saçmalama , daha fazla oku diye terslemeyin, birebirde daha sağlıklı dialog kurabilirim diye rica ediyorum. Son olarak öyle göbek falan yok ama göğüsler biraz sarkık :)

ŞİMDİDEN İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ...

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...yanlar-icin-program-14-yas-ve-ustu-20050.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-baslayanlar-bolumu/13-yas-icin-vg-tavsiyeleri-15425.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...ement-proteinaminoasit-vs-kullanimi-8691.html

Selamlar ustalar. Ben 16 yaşındayım. 1.91 boy ve 91 kiloyum. Sadece göbek-göğüs-bel var. 2 aydır haftanın 3 günü gidiyorum. 3 ayda hızlıca göbek eritmek için ne yapmam lazım? Beslenmemi yola soktum şekerden ekmekten vs kaçınıyorum. Kardiyoyuda arttırdım. Merak ettiğim mekik gibi hareketler göbek eritmede işe yarıyor mu? Birde bu süreci hızlandırmak adına cla ve l-carnitine kullanmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? Ya da hardline'ın burner'ı var onu?

forumu okursan cevaplarını ve fazlasını bulacaksın
birde ekleyeyim hızlı kilo vermek iyi değildir deris sarkması olabilir
forumu araştıralım lütfen

Hocam tam olarak nerelere bakmam lazım? Birde endişe ettiğim bir konu makalelerin çoğu yıllık, hani bilemedim belki yıllarla farklı şeyler keşfedilmiştir güncel bilgileri takip edip öğrenmek istedim. Deri sarkması olacağını sanmıyorum öyle aşırı bir göbeğim yok çok şükür.

Ben 15 yaşındayım. Evde masraf yapmadan karın kası nasıl yapabilirim. Hangi hareketleri yapmalıyım. Yapmam gereken Hareketler nasıl yapılıyor? Yardımcı olurmusunuz? :)

Arkadaslar lutfen yardimci olun. Benim fazla kilom yok tek sikayetim ust bacaklarimin birlesik olmasi arasinda bosluk olsun istiyorum. Ne onerirsiniz? Duzenli spora gidiyorum. Okugum bazi yerlerde ic bacaklarini birlestirmek isteyenlerede ic bacak hareketi tavsiye edilmis. Ben incelsin istiyorum bende mi ayni seyleri yapicam yani lutfen yardimci olun

Selamlar
28 yaşındayım ve biraz geçte olsa bu spora başladım.
boyum 1.87 kilom 92 karın kısmımda yağlanma başladı ve bu beni çok rahatsız ediyor.
şimdi söylemek istediğim olay şu 1 hafta önce bir spor salonuna başladım herşey güzel hoş ama bugüne kadar ağırlık kaldırmadığım böyle bir spor yapmadığım için kol kaslarım çok ama çok kuvvetsiz özel makinalarda yukarı ağırlık kaldırılan aletlerde özellikle çok zorlanıyorum 2.5 kilo ile başladım ama inanılmaz eziyet gibi geliyor diğer makinalarda 20 kiloya kadar çıkabiliyorum ama ne varsa yukarı ağırlık kaldırmakta var bunu nasıl düzenli hale getirebilirim.
gittiğim salonda takviye alabileceğim söylediler böylece daha az zorlanarak egzersizleri yapabileceğim söylendi ortalama 40 günlük 3 tane ürün saydılar amino asit,yağ yakıcı ve birde farklı bir ürün söylediler ortalama 220 tl civarı tutuyor söylediklerine göre bunları hemen kullanmalımıyım böyle spor eziyete dönüyor bi yerden sonra yada ne yapmalıyım ki bu kolları kuvvetlendirebilirim yavaş yavaşta olsa.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam tam olarak nerelere bakmam lazım? Birde endişe ettiğim bir konu makalelerin çoğu yıllık, hani bilemedim belki yıllarla farklı şeyler keşfedilmiştir güncel bilgileri takip edip öğrenmek istedim. Deri sarkması olacağını sanmıyorum öyle aşırı bir göbeğim yok çok şükür.

gıda takviyesi almadan doğru beslenerek ve çalışarak da yağ yakımını fevkalade gerçekleştirebilirsin. beslenme, antrenman ve yeni başlayanlar bölümlerinin sabit başlıklarından işine yarayacak kısımlar oldukça faydalı olacaktır.

o yağları 3 ayda yapmadığına göre 3 ay da eritmek de çok mümkün değil. acele etmeden düzenli bir şekilde doğru şeyleri uygulayarak yağlardan kurtulabilirsin. bu zor ve uzun olur.

Canumut; dedi:
Ben 15 yaşındayım. Evde masraf yapmadan karın kası nasıl yapabilirim. Hangi hareketleri yapmalıyım. Yapmam gereken Hareketler nasıl yapılıyor? Yardımcı olurmusunuz?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/vucut-gelistirme-egzersiz-hareketleri/karin-204.html

getstoned; dedi:
Selamlar
28 yaşındayım ve biraz geçte olsa bu spora başladım.
boyum 1.87 kilom 92 karın kısmımda yağlanma başladı ve bu beni çok rahatsız ediyor.
şimdi söylemek istediğim olay şu 1 hafta önce bir spor salonuna başladım herşey güzel hoş ama bugüne kadar ağırlık kaldırmadığım böyle bir spor yapmadığım için kol kaslarım çok ama çok kuvvetsiz özel makinalarda yukarı ağırlık kaldırılan aletlerde özellikle çok zorlanıyorum 2.5 kilo ile başladım ama inanılmaz eziyet gibi geliyor diğer makinalarda 20 kiloya kadar çıkabiliyorum ama ne varsa yukarı ağırlık kaldırmakta var bunu nasıl düzenli hale getirebilirim.
gittiğim salonda takviye alabileceğim söylediler böylece daha az zorlanarak egzersizleri yapabileceğim söylendi ortalama 40 günlük 3 tane ürün saydılar amino asit,yağ yakıcı ve birde farklı bir ürün söylediler ortalama 220 tl civarı tutuyor söylediklerine göre bunları hemen kullanmalımıyım böyle spor eziyete dönüyor bi yerden sonra yada ne yapmalıyım ki bu kolları kuvvetlendirebilirim yavaş yavaşta olsa.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

salona başlamadan önce evde kendi ağırlığınla yapabileceğin egzersizlerle çalışmanı ve bir temel atmanı öneririm. ardından spor salonuna başlamak en doğrusu olur.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-yapilabilecek-calisma-programlari-66280.html

gıda takviyeleriyle güç kazanımı arasında çok büyük bir bağ yok. yeni başlayanlar için kesinlikle gerekli değildir.

beslenme bölümünün sabit başlıklarına göz atmalısın. ve imzamdaki kırmızı buton yardımcı olabilir.

Çok güzel bir mantık ve doğru bir noktaya parmak bastınız teşekkür ettim. ^^ L-carnitine ve CLA'ya başladım artık ama diet ve sporada dikkat ediyorum artık. Diet yapmıyordum pek fazla. Tatlıyı tamamen çıkarmak mı gerekiyor hayatımızdan? Öyle hardcore body builder'lar gibi beslenmiyorum ben hocam. Sabah 2 dilim kepekli ekmeği geçmiyorum, protein ağırlıklı besleniyorum, öğlen yine bulgur pilavı + tavuk,et ne olursa beslenip akşamda aynı şekilde besleniyorum. Ekmek ve tatlıyı çıkardım hayatımdan. Kilo vermeye yönelik diete uygun bir program mı benim yaptığım? Yani kısaca özetlersem

-Sabah 2 yumurta-peynir-az fındık,badem-2 ince dilim kepekli ekmek-şekersiz çay

-Öğlen meyve ya da bulgur pilavı(aşırıya kaçmadan az miktar)-tavuk,et,köfte 3'lüsünden biri

-Akşam yine protein ağırlıklı karbonhidratı sadece hep olmamak şartıyla bulgur pilavı + et, tavuk,köfte 3'lüsünden biri

Bu şekilde besleniyorum. Haftanın 5 günü çalışıyorum. 3 gün 20dk kardiyo + o günkü ağırlık programım, diğer 2 gün ise 30 dk kardiyo ve aerobil hareketler,mekikler vs. Doğru gidiyor muyum? Düzeltmem gereken bir şeyler var mı? Böyle devam edersem 2014'e girmeden iyi bir vücuda kavuşur muyum? L-Carnitine ve CLA'yı 1 ay kullanacağım sadece etkisini gözlemlemek adına.

merhaba 18 yaşındayım 1.78 boyundayım 77 kiloyum bu spora 1 hafta içinde başlayacağım ve fazla bir kas yapmak istemiyorum biraz geliştirip sonra oluşan kası korumak istiyorum vücudumda hiç yağ yok diyebilirim nasıl bir program uygulamalıyım yardım ederseniz sevinirim teşekkürler..

evde kendiniz mi çalışmak istiyorsunuz? Forumda sabit konular var bu konu hakkında yeni başlayanlar gölümünde bakarsanız tama aradığını şeyi bulacaksınız.

Merhabalar, 4 aydır spor yapıyorum ilk 2 ayyağ yakıcı ve diyetle 10 kilo verdim. Şuan 1,83 boy, 26 yaş, 79 kiloyum. Fakat son zamanlarda karbonhidratta almam gereği üzerine pirinç lapası yiyorum antremanlardan önce. Ama sürekli bir korkum var göbekte veya vücutta yağlanma yapar mı diye. Çünkü hala vücudumda yağ oranının yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir aydır anteremanlarda 2 ölçek whely protein alıyorum. Çalıştığım için bazen antreman günlerinde düzensiz lik oluyor ve 3 gün üst üste gidip 4 gün gidemiyorum. Bana bir yol gösterirseniz çok sevinicem. BU şekildeki kafa karışıklığıyla rahat bir sporda yapamıyorum, Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, 4 aydır spor yapıyorum ilk 2 ayyağ yakıcı ve diyetle 10 kilo verdim. Şuan 1,83 boy, 26 yaş, 79 kiloyum. Fakat son zamanlarda karbonhidratta almam gereği üzerine pirinç lapası yiyorum antremanlardan önce. Ama sürekli bir korkum var göbekte veya vücutta yağlanma yapar mı diye. Çünkü hala vücudumda yağ oranının yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir aydır anteremanlarda 2 ölçek whely protein alıyorum. Çalıştığım için bazen antreman günlerinde düzensiz lik oluyor ve 3 gün üst üste gidip 4 gün gidemiyorum. Bana bir yol gösterirseniz çok sevinicem. BU şekildeki kafa karışıklığıyla rahat bir sporda yapamıyorum, Şimdiden teşekkürler.

ne gibi bir yol gösterilmesini bekliyorsunuz anlayamadım ama bizler profesyonel sporcular değiliz. işimizin yanı sıra bunu yürütmeye çalışıyoruz. bazen aksaklıklar olabiliyor. amaç devamlı olarak bunu götürebilmek olmalı. karşılığını illaki alırsınız..

antrenman çıkarabilmek için tabii ki enerji almak gerekiyor. bunun için antrenman öncesi k.h almanızda bir sakınca yok. ancak bunun miktarını vücudunuzu gözlemlemek suretiyle siz belirleyeceksiniz. nasıl; antrenmanı çıkaramıyor, halsizlik geliyorsa k.h yi bir miktar daha artırmalısınız. ya da yağ oranınız artıyorsa k.h yi fazla kaçırmışsınız vs gibi..

Back
Yukarı