Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım yaş 17 boy 174 kilo 63.5 vücut ölçülerim ;
bel:85
omuz:108
göğüs:90
pazu:31
Vücut geliştirmede daha ilk ayım salona gidiyorum ancak beslenme konusunda problem yaşıyorum nasıl beslenmem lazım bilmiyorum kulaktan duyma şeylerlede ilerlemek istemiyorum salonda bilgi akışı çok ancak ne kadar doğru bilmedigimden uygulamak istemiyorum aranizda yardimsever bi büyüğüm varsa bana uygulayabilcegim bi program hazırlarsa sevinirim sabah 8:30 tan 4 e kadar okuldayım öğle yemeginde öyle ızgaralar falan yeme şansımda yok elma vb. şeylerle geçiştiriyorum kilo almıyayım diye tost vb . yemiyorum lütfen cevaplarınızı veya özelden mesajlarınızı bekliyorum cok tesekkürler şimdiden kolaweightliftery gelsin

Protein tozu kullanımı hakkında sizlere bir sorum olacak;

Tavsiye edilen kullanımı sabah kalkar kalmaz ve spordan sonra ancak ben sabah erken saatlerde antrenmanımı yapıyorum saat 7.00'da uyanıp 9.00'da salonda oluyorum uyandığım zaman proteini alıyorum ve antrenman sonrası da protein kullanmam uygun olur mu zaman aralıkları yeterli midir?

abi benim bi sorum daha var :D şimdi sporu evde yaptığım için ısınmam pek mümkün olmuyo koşma falan yapamıyorum bi bel çevirme yapıyorum 200 tane omuzları içe çevirme yapıyorum bu tarz hareketler terlemiyorum ısınırken sonra başlıyorum şınav çekmeye bi tane arkadaş var etkili ısımazsan terlemezsen kaslar çalışmaz güçlenmez diyor kafamda soru işaretleri bırakıyor size soruyorum doğrumu dediği şey ? etkilermi kasların çalışmasını güçlenmesini ?

Merhabalar, kafama takılan bir kaç soru sormak istiyorum.

Boyum 192 cm, kilom 78. Boy uzun olduğu için çok ince duruyorum bu yüzden salona kaydoldum. Hacim kazanmak istiyorum yani şu incelikten kurtulmak istiyorum.

Forumdaki Göğüs, omuz vs egzersiz hareketlerine baktım. Kafama takılan şey, bunların hepsini aynı antrenmanda mı yapacağız? Mesela göğüs için 16 hareket koyulmuş. Bunları forumda konulma sırasına göre ve tamamını mı yapacağız? yardımcı olursanız sevinirim.

vlues;

linki incelemen faydalı olur.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/genel-beslenme-mant-nas-l-t58793.html

JnnBalzac;

verdiğin bilgiler doğrultusunda düşünürsek zamanlama mantıklı.

Barsav12;

eklemleri (öncelikle omuz!!, dirsek, bel, diz) ısıtan ısınma hareketleri yapabilirsin. bir miktar ter atmak fena olmaz. ama buna imkanın yoksa bahsettiğim eklemeleri ısıtma egzersizleriyle iyice ısındıktan sonra idmana başlayabilirsin. bir sıkıntı olmaz.

ilkan 35;

forumun antrenman-yeni başlayanlar-beslenme bölümünün sabit başlıklarını incelemen gerek. oralarda örnek antrenman ve beslenme programları mevcut.

YGS LYS hazırlanıyorum bu yüzden akşam 10 gibi çalışmayı düşünüyorum. Bunun beslenme programı vücut için ne gibi dezavantajları olur.

haftada 3 gün dershane ya da buna uygun bana program tavsiye edebilecek var mı? Sabah 9 - 13:50 arası dershane. Ama ders çalışmadan önce yorgunluk olur diye 22:00 ı düşündüm

Son düzenleme:
1.85 boyunda ve 68 kiloyum hem kilo almak hemde ağırlık çalışmak istiyorum ne önerirsiniz?

Site bunun için var bir ton şey var bunla ilgili aslında :) egzersiz beslenme bölümünde

s1) YGS LYS hazırlanıyorum bu yüzden akşam 10 gibi çalışmayı düşünüyorum. Bunun beslenme programı vücut için ne gibi dezavantajları olur.

haftada 3 gün dershane ya da buna uygun bana program tavsiye edebilecek var mı? Sabah 9 - 13:50 arası dershane. Ama ders çalışmadan önce yorgunluk olur diye 22:00 ı düşündüm

s2)ayrıca kuru yemiş gibi yiyeceklerde yağ felan oluyor ama çoğu kişi prgramında eklemiş bunun nedeni nedir?

s3) 55-60 kiloyum. Buda günlük 120 gr protein demek herşeyin içinde hep 1 gr 6 gr protein var oldukça zor gözüküyor bana dengelemek

Son düzenleme:
65-66 kiloyum 170 boyum var. yaklaşık 1 senelik amatör bisiklet geçmişim var biraz daha geliştirmek için spora başladım sadece bacak çalışmak istiyorum. son olarak 60 kilo ile bacak çalışmıştım aletin adını hatırlamıyorum. arada bir kol arkası çalışıyorum. görüntü dışında sadece bacak çalışmanın zararı olur mu ?

spor sonrası 2 tavuk göğüsü 2 yumurta yiyorum gün içinde de protein tüketmeye çalışıyorum. beslenmem yeterli mi? kaç gün ara verip ne kadar dinlenmem gerekir ?

Site bunun için var bir ton şey var bunla ilgili aslında :) egzersiz beslenme bölümünde

s1) YGS LYS hazırlanıyorum bu yüzden akşam 10 gibi çalışmayı düşünüyorum. Bunun beslenme programı vücut için ne gibi dezavantajları olur.

s2)ayrıca kuru yemiş gibi yiyeceklerde yağ felan oluyor ama çoğu kişi prgramında eklemiş bunun nedeni nedir?

s3) 55-60 kiloyum. Buda günlük 120 gr protein demek herşeyin içinde hep 1 gr 6 gr protein var oldukça zor gözüküyor bana dengelemek

2) bizler yağ yemeyiz diye bir şey mi var kuruyemiş/zeytinyağı vb. yağlar sağlıklı yağlardır ve vücudun ihtiyacı vardır. günlük yağ ihtiyacını gecmediğimiz sürece sorun olmaz kuruyemiş falan yemek.
3) sen hangi besinlerin protein değerine baktın meyve sebzelerin falan mı et ürünlerinin protein değeri genelde %20-25 arasında bişeydir.

Merhabalar. Merak ettiğim şey şu; örneğin göğüs çalışıyorum diyelim bench press yaptım. aradan ne kadar vakit geçmesi gerekiyor ki başka bir setleree, örneğin butterfly'a başlayayım?

merhaba, forumda yeniyim. yaklaşık 15 gündür bu sporu yapıyorum. belden aşağısı iyi, belden yukarısı helva gibi olduğundan spor salonundaki hoca üst tarafa anteranmanları bastı. hatta antrenmanlar da şöyle

5 dakika bisiklet
12X25X3 chest press
12X20X3 pectoral
12X30X2 lat machine çekme
12X32,5X2 low row çekme
12X10X3 shoulder press
12X4X3 dumbell yanlara açarak kaldırma
12X6X3 dumbell ayakta curl
12X15X2 cable jungle dirsekler yapışık kaldırma
15X50X2 leg press
15X3 crunch ayaklar havada mekik
15X3 eller göğüste mekik
20 dakika koşu

15. günümdeyim ve kollarım şekillenmeye başladı. ekstra olarak evde oturarak 5X10X3 curl yapıyorum. alkışlı şınav çekiyorum ama sadece 10 tane. :)

şimdi gelelim merak ettiğim konuya, ben ağırlıklı olarak göğüs kısmının gelişmesini istiyorum. bunlara ekstra olarak neler yapabilirim ya da kiloları artırabilir miyim bazı hareketlerin.

ayrıca önerebileceğiniz bir yemek düzeni var mıdır? genelde 11 gibi kahvaltı yapan biriyim en azından bu aralar.

yaş 27
kilo 78
boy 181

yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bazı arkadaşların vücutlarıan bakıyorum gerçekten çok iyi çok iri ama karın kaslarının görüntüsü bazen tüm vücudun görüntüsünü bozuyor. Mesela kimisi yamuk, kimisi gerçekten çok güzel düz kimisi biraz çarpık. Bu düzen neye göre değişiyor? Karnımı sıkıp baktığımda benimkiler düz gözüküyor ileride geliştiğinde düz mü olacak yamuk mu?

Merhaba,yeni üye oldum.

Şimdi ben ölçüme girdim ve 1.77 boy,79 kilo ve 11.2 yağ var denildi göbekte toplanmış yağ.11.2 dedikleri yüzde miydi kilo muydu bir türlü anlayamadım.

Birde protein tozu gibi ürünleri ne zaman kullanmaya başlamalıyım ? Bulking ve cutting gibi terimler okudum,öğrendim.Spor salonunda bana ilk önce güçlendirme sonra şekillendirme yaparız dediler ama büyük ihtimal standart bir program yazdılar.Ben kaslar belirgin olsun istiyorum,dengeli ve çok abartılı olmayan bir vucut.

Son bir şey nette çok aradım bulamadım,vucut çalışmalarına başladıktan sonra kardiyo ne sıklıkta ne şekilde yapılmalıdır ?

Merhaba,
Forumu yaklaşık 2 saatir okuyorum belli şeyleri öğrendim ama soracağım sorunun cevabını NET olarak alamadım. O yüzden buradan sormamda sakınca yoktur umarım.

EDİT : Yaşım 20. 187 yada 188 boyum var. 95 kilo civarındayım. Biraz göbeğim var. Önce nereden başlamalıyım.

Kardio vs. yapıp kilo vermeye mi çalışmalıyım yoksa vucudumu güçlendirip şekillendirme yaparken kilo verebilir miyim ?

Örnek olarak verecek olursa ( https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t12393.html ) linkindeki 1. ay programı için yazıyorum
Haftanın 4 günü çalışma 3 günü dinlenme. O 3 gün ben koşu yapsam kilo ve güçlendirmeyi bir arada yapabilir miyim ?

Bu konuda yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

İyi günler :)

Son düzenleme:
mesut-rr;

sorularınla ilgili forumda çok uzunca ve dataylıca konuşuldu. yeni başlayanlar-antrenman ve beslenme bölümlerinin sabit başlıklarını incelersen bilgilere ulaşabilirsin.

eskilerde;

forumu 2 saattir okuduğundan bahsetmişsin. ben senelerdir okuyorum belki okuduğum forumun ancak %10 u dur, belki yoktur bile :) 2 saatte bu iş imkansız ;)

Sadece belli bir noktaya odaklanmasaydık ıyıydı :)

Tum postuma bır cevap verebılır mısınız ?

Sordugum sorular ıcın tavsıye ve olup olmayacagı :)

Ben 2 hafta falan oldu başlayalı sadece sırt çalıştım çünkü bende postür bozukluğu mevcut sol tarafım aşırı zayıf özellikle sol kanat ve omuz ve trapez kaslarım çok zayıf o yüzden sola yalpalıyomuş gibi yürüyorum yürürken bile . Doktora gittim ve vücut geliştirme senin sorununu kökten çözer dedi . Nasıl çalışmalıyım normal programa geçiyorum artık . Normal çalışırken vücudum aynı orantıda mı gelişir yoksa daha fazla zayıf tarafımı çalıştırmalıyım . Hangi konuları okumalıyım ? Yardımcı olur musunuz ?

Back
Yukarı