Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
94lüyüm 188 cm boyum var 88 kiloyum

herkese iyi akşamlar dilerim.yaklaşık on sene profesyonel basketbol oynadım.vücüdüm iyi idi.bir sıkıntı çekmiyordum.son iki sene üniversteye girmek adına sporu bıraktım.şimdi ise bir türk köbeğine sahibim.kollarım felan çok saldı.şimdi bu üç aylık yaz tatilinde başlamak üzere bir şeyler yapmak istiyorum.evimde barfiks demiri.agırlık seti.mekik aleti koşu bandı bulunmakta.bu spor hakkında hiçbir bilgim yok.vücüdümü düzeltmek istiyorum.şimdiden yardım edicek abilerime çok teşşekkür ederim.
boy:188
kilo:88

Ben yeni başladım 2 hafta oluyo salona gidiceğim günler yiyebildiğim kdr protein alıyorum ama önce bulk yapmak gerekiyomuş heralde yani çok ağırlık az tekrar ben az ağırlık çok tekrar yapıyorum şimdi daha kas yapmadan definasyon mu yapmaya başlamış oluyorum az ağırlık çok tekrar ile mi başlamalıyım yoksa çok ağırlık az tekrar mı? ve boy 1.72 kilo 66 ne kdr protein almam gerekiyor proteini hergün mü alıcam yoksa sadece spor günlerimi ?

İlk önce herkese merhabalar bu siteye yeni üye oldum vücut geliştirmede yeni sayılırım.

Benim amacım kişisel bi sebepten dolayı şınav mekik ve barfiks tekrar sayılarımı en üst seviyeye çıkartmak iki aylık bi süreç içierisinde bunun için de takviye almam gerektiğini düşüyorum daha önce muscletech whey protein kullandım fakat edindiğim bilgilere göre performans arttırıcı ( musclepharm assault şidddetle tavsiye ediliyor) ve kreatin asıl bu hedefim için gerekli olan takviye ürünler ikisini birlikte kullanmalımıyım yoksa sadece mp kullansam yetermi kreatin almak ekstra bi geliştirme sağlar mı bana burda ki tecrübeli isimler yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

ip atlayarak kilo verebileceğimi söylediler doğrumudur?
ip atlamak kalça ve bacaklarda hacim yaparmı?
Hacim olmaması için setlerim nasıl olmalı (az tekrar mı çok tekrarmı ağırlık boyutları )
ayarlanabilir dambıl setim var evde göğüs ve karın yağlarını eritebileceğim hareketler varmı?

Öncelikle herkese selamlar,
Yaşım 17 günlük olarak düzenli bir şekilde mekik ve şınav çekiyorum.Cumartesi günü hariç her gün 1 saat yüzme sporuyla uğraşıyorum.Boyum biraz daha uzasın diye body buildinge başlamayı erteledim.Şimdi sorularım :D :

1.Şınav ve mekiğin ne kadar faydası olur?
2.Yüzmeye son 1 aydır düzenli olarak gidiyorum.Yaşım çok mu geçmiş yoksa faydası olur mu olursa ne kadar olur?
3.Body building yapmak boy uzamasını durdurur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Yaşım 25 öncelikle spor geçmişi olan bir insanım ve Vg konusunda az çok bilgiye sahip olduğuma inanıyorum... Bu hayal ettiğimiz vucut tipi için belli bi zamandan sonra kür yapılması şart diyen bir kaç realist arkadaşım var bu ne kadar doğrudur?teşekkürler...Benim idealim alkttaki resim gibi mesela...

evde_kas_gelistirmek.jpg

Yaşım 25 öncelikle spor geçmişi olan bir insanım ve Vg konusunda az çok bilgiye sahip olduğuma inanıyorum... Bu hayal ettiğimiz vucut tipi için belli bi zamandan sonra kür yapılması şart diyen bir kaç realist arkadaşım var bu ne kadar doğrudur?teşekkürler...Benim idealim alkttaki resim gibi mesela...

Kür hiçbir zaman şart değildir. Başlamak için hiçbir zaman yaş geçmiş değildir.

Kür hiçbir zaman şart değildir. Başlamak için hiçbir zaman yaş geçmiş değildir.

kür almak benim için problem değil çocukluğum efedrinle geçti... alırım yani sorun değil ama hayalimdeki vucut için en az 2 kür deniliyor.... ne kadar doğru onu tespit etmeye calisiyorum zaman sıkıntı değil... 3 yıl sonra olsun ama benim olsun :)

jazz, resimdeki gibi bir vücut için ortalama 3-4 yıl iyi antreman ve beslenme gerekiyor. Resimdeki elemanda bakılınca kürlü gibi bir durumu yok. Varsa da gereksiz olmuş. Buna örnek olarak natural bodybuilding atletlerinden Rob Riches ı örnek olarak verebilirim.

merhaba
16 yaşındayım 4 kg dumbell ile evde çalışma programındaki hareketleri yapsam boy uzamasına bir etkisi olur mu?
ayrıca 4 kg lık dumbellar ile 3x8 çalışmaya başladım diyelim ne sıklıkla set sayısını artırmalıyım?

teşekkürler

Merhabalar öncelikle ben 16 yaşındayım 60 kiloyum.Bodye başlamak istiyorum özellikle baklava yapmak :o Çalışmak için Kilom uygun mu ? Protein hapı almayı düşünüyorum bana aynı zamanda kilo aldırırmı ?:confused: Birde Dambıl alacam Kaç kiloluk uygun olur ? Şimdiden Teşekkür Ederim :)

Son düzenleme:
kıllar kas gelişimini falan etkilemez, epilasyon şartta değildir..ancak görüntüyü bozduğunu düşünüyorsan istersen epilasyon yaptırabilirsin..

Merhabalar yaşım 15 , boyum 1.76 kilom ise 67 civarı - yanaklarım biraz tombul e haliyle göbek var gibi , ama sıkınca yan taraflar sıklaşıp fit bir göbek gibi gözüküyor
kilolumuyum?

Merhabalar yaşım 15 , boyum 1.76 kilom ise 67 civarı - yanaklarım biraz tombul e haliyle göbek var gibi , ama sıkınca yan taraflar sıklaşıp fit bir göbek gibi gözüküyor
kilolumuyum?
bunun sıkmakla yanakla ilgisi yok yağ oranını öğrenmek için yağ ölçümü yaptırabilirsin.

abi yaşım 17 175 boyum var
bu esnetme hareketleri dışında kas kütlesini artırmak için ağır çalışmaya özen gösteriyorum.arkadaşlar arasında neredeyse en kısa benim.psikolojik olayı geçtim bu konuda bi çekincem hiç olmamıştır çünkü aralarında en sağlıklısı da benim.ama bu gelişme çağında kemiklerin sertleşmesi olayı benim kafamı kurcaladı şimdi.
bu sporu aşırı aralıklarla yaptım 2 aydır düzenli gidiyorum.haftada 5 gün.
gerçekten boyumun daha uzama ihtimali olmicak mı :'(

Ducker, tanıdığım bir çok kişi var keşke boyun 1,65 filan olsa diyenler 1,75 gayet ideal bir boy bence...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 04:37 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 04:32 ----------

Merhaba ben yeni üye oldum ve bir sorum olacaktı
Bedenimizde kas oranı artınca kıllanma azalırmı?

:) değişik bir soru ben cevap veremem ama aşırı body yapan adamların hepsi kılsız :) onlarda kendileri alıyorlar diye biliyorum.

Back
Yukarı