Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
58 kiloyum 1.72 boyundayım ince bir yapım var.body başlamayı düşünüyorum iyi çalırsam kaç ayda orta güzellikte bi görünüme sahib olurum cevaplaya bilirmisiniz ?[DOUBLEPOST=1384774311][/DOUBLEPOST]
kırmızı kaslar esnek lifli yapıları gereği elastik gerilmelere maruz bırakılarak uyarılabilir ve öğretilebilirler..bunun yanı sıra antremanda yıpratılan kas lifleri antremansız günlerde beslenerek verilen uyarı ve esnemenin şiddetine bağlı olarak büyürler..
kemikler bu yöntemle büyümezler..beslenme ve genetik rol oynar..egzersizlerle boy uzamasında etki edilen bölge kemikler değil eklemlerdir..

kardeş ben 58 kiloyum 1.72 boyundayım ince bi yapım var bodye başlamayı düşünüyorum iyi çalırsam kaç ay gibi bi sürede vucudumun hacimlendiği dışardan belli olur

Üyelere sadece kullanıcı adları ile hitap ediniz! Lütfen forum kurallarını okuyunuz. Forum kuralları için tıklayınız!

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafın görmeden çok net şeyler yazmak mümkün değil ama anladığım kadarıyla çok olmasa da yağ oranın yüksek gibi.
Aşağıda sana vereceğim linkte 'En çok sorulan sorular ve cevapları' başlığında yağ yakımı bölümüne göz atmalısın. Yine aşağıdaki linkte evde yapılabilecek örnek antrenman programları ve beslenme ile ilgili yazılar mevcut. Bunlar seni yönlendirecektir.

Bodyforumtr kullanım kılavuzu | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Selamlar... Askeri okula gidiyorum ve okulun ufak bir nebze yeterli bir spor salonu var. Ancak şöyle sıkıntılı bir durum var ki beslenme o günün çıkan yemeğine bağlı. Haftada en az 2 kez et yemeği yiyorum ama yinede yağlı yemeklerde çıkıyor. Yemezsem de aç kalmak mecburiyetinde kalıyorum protein alma imkanım sütle mümkün ton balığı felan olmadığı ve içeri yiyecek sokmak yasak olduğu için sokamıyorum...

Sabah kahvaltıları genel olarak bal, tereyağı, peynir (beyaz-kaşar), zeytin, çay şeklinde çıkıyor. Bunun yanına bazen yumurta bazen haşlanmış patates veriliyor...

Ha şunuda belirteyim okula girdiğimde 57 kiloydum 3 ay oldu 65 oldum. Ancak şu protein ve düzgün beslnem işi biraz canımı sıkıyor tavsiyeleriniz neler sizce okulda çıkan yemeklerde yeterli olurmu vücut geliştirme için? Öyle çok iri yarı bir vücuda ihtiyacım yok fit hatları belirgin bir vücut olsun yeter.

not:Antrenmana haftada 3 gün izin veriliyor.

Bodyforumtr kullanım kılavuzu | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Yukarıdaki linkte beslenmeyle ilgili başlıklar var. O başlıklarda neler tüketilmeli yazıyor. Ancak sen bunları temin edemiyorsun diye antrenman yapmayacak ya da gelişemeyeceksin diye bir şey yok elbette. Elindeki imkanlar dahilinde çalışabilirsin. Belki maksimum gelişimi sağlayamayabilirsin ama çalışırsan illaki bir gelişim olacaktır. Olduğu kadar.

Yine yukarıdaki linkte örnek antrenman programları da mevcut. İnceleyebilirsin.

selam 26 yaşındayım 184 boy 95 kilom var göbek var oldukça hem kilo verip hemde vücut yapmak ne kadar mümkün aceba? birde ekmeği fazla kesemiyorum doymuyorum kesince ne yapmalıyım? sabah ve öğlen fazla bişe yemiyorum özellikle sabah ama akşam olunca 2 öğün yiyorum bunu durdurmanın bir yolu var mı? yeni başladım spora başlıklar hep kilo almak için :D kilo vermek adına bişe pek bulamadım

Merhaba arkadaşlar
Ben 3 aydır vg yapıyorum 2. ayda protein kullanmaya başladım (Syhntha-6 2kg) ve 1 kuttu bitti şuan QNT metapure whey izole aldım ancak hocam "senin vucudun kilo almaya müsait değil dedi ve öyle sen neden proten kullanıyorsun gainer kullansan daha verimli olur" diye uyardı ve gainer almay kara verdim. Şu an kafamda QNT 300 ve HardlineProGainer var ikisi arasında gidip geliyorum.
Sorularım Şunlar
1. Hangi Gaineri Almalıyım? Nenden ?
2. Elimde QNT Metapure Whey İzole Protein var bunla nasıl kombinasyon yapıp kullanırsam daha etkili olur (protein heba olmasın)
3. Protein ve Gainer kombinasyonunda kullanmam gereken porsiyon/ölçü miktarı nasıl olmalıdır
4. Vitargo Gainer nasıl bir ürün ?

ANTRENMAN BİLGİM
2.5 AYDIR 6 GÜN SPOR 1 GÜN OFF olarak
Pzrtsi ve Prşmbe Günü Göğüs (6 hareket 4x10) - Bacak (2 hareket menüküs yüüznden)
Salı ve Cuma Günü Ön kol (4 hareket 4x8) -Arka kol (3 hareket 4x8)
Çrşmb ve Cmrtesi günü Omuz (3 hareket 4x10) - Sırt (4 hareket 4x10)
1 HAFTADIR İSE
Pzrtesi ve Perşembe Günü Göğüs (5 hareket 5. hareket Pullover ile sırta geçiş yapıyorum) - Sırt (3 hareket) - Bacak (3 hareket)
Salı ve Cuma günü Omuz (3hareket) - Ön Kol (3 hareket) - Arka kol (3 hareket)
Bu programın piramit 4 x 12-10-8-6 üzerine
Çarşamba Cumartesi Pazar OFF günlerim

NOT: KYK yurdunda kaldığım için beslenmem biraz zayıf kalıyor
Yardımlar için şimdiden TEŞEKKÜRLER..

Ben Bu Yaz Optimum Serious Mass 2727 gr Kullanmayı Düşünüyorum ... Fakat Kullanıp Kilo Aldıktan Sonra Bırakınca Eski Kiloma Dönermiyim ?

Öncelikle herkeze merhaba doğru yere yazdığımdan pek emin değilim yeni üyeyim ama yardımınıza ihtiyacım var mümkünse; boyum 181 kilom 83 4 haftadır vg yapmaya çalışıyorum 4 5 yıl önce kendi imkanlarımla 1 yıl kadar çalıştım ve 2 yıl kadar taekwandoyaptım fakat orantısız dambıllarla kollarım ve göğüslerde baya bi ilerleme olmuştu şimdi profesyonel olarak yapmaya çalışıcam faat çalıştığım iş baya yorucu salona gittiğimde doğal olarak yorgun düşüyorum elimden geldiğince yediğime dikkat ediyorum ama şirkette ne yemek çıkarsa onu yiyoruz sadece ek olarak bol süt muz fındık ton balığı ilave yapıyorum ama yeterlimi bilmiyorum takviye almalımıyım yoksa böyle devam etmelimiyim sabırlı biriyim ama bilgili insanlardan destek almak beni mutlu edicek şimdiden teşekkürler..[DOUBLEPOST=1392736131][/DOUBLEPOST]Öncelikle herkeze merhaba doğru yere yazdığımdan pek emin değilim yeni üyeyim ama yardımınıza ihtiyacım var mümkünse; boyum 181 kilom 83 4 haftadır vg yapmaya çalışıyorum 4 5 yıl önce kendi imkanlarımla 1 yıl kadar çalıştım ve 2 yıl kadar taekwandoyaptım fakat orantısız dambıllarla kollarım ve göğüslerde baya bi ilerleme olmuştu şimdi profesyonel olarak yapmaya çalışıcam faat çalıştığım iş baya yorucu salona gittiğimde doğal olarak yorgun düşüyorum elimden geldiğince yediğime dikkat ediyorum ama şirkette ne yemek çıkarsa onu yiyoruz sadece ek olarak bol süt muz fındık ton balığı ilave yapıyorum ama yeterlimi bilmiyorum takviye almalımıyım yoksa böyle devam etmelimiyim sabırlı biriyim ama bilgili insanlardan destek almak beni mutlu edicek şimdiden teşekkürler..

merabalar yenı aranızda olmaktan ve bılgılerınızden faydalanmak adına sımdıden tesekkurler bodyforum uyelerım
yasım 27
boyum 178
kılom 105
sız degerlı uyeler vucut gelıstırmeye pazartesı gunu baslayacagım 31.03.2014 tarıfınde nasıp olursa
baslayacagımspor saolununda buhar banyosu sauna havuz hersey mevcut sıze soracagım seyse yenı basladıgım ıcın kuskularım ve suphelerım var kac ayda fazla kılolarımdan ve vucut kendını bellı edecek hale gelır haftada 3 gun gıtmeyı dusunuyorum sızce uygunmudur sımdıden tesekkurlerrr[DOUBLEPOST=1396446647][/DOUBLEPOST]merabalar yenı aranızda olmaktan ve bılgılerınızden faydalanmak adına sımdıden tesekkurler bodyforum uyelerım
yasım 27
boyum 178
kılom 105
sız degerlı uyeler vucut gelıstırmeye pazartesı gunu baslayacagım 31.03.2014 tarıfınde nasıp olursa
baslayacagımspor saolununda buhar banyosu sauna havuz hersey mevcut sıze soracagım seyse yenı basladıgım ıcın kuskularım ve suphelerım var kac ayda fazla kılolarımdan ve vucut kendını bellı edecek hale gelır haftada 3 gun gıtmeyı dusunuyorum sızce uygunmudur sımdıden tesekkurlerrr

Herkese iyi çalışmalar bir soru sormak istiyorum 22 yaşındayım 5 aydır çalışıyorum başlangıçta kol kasım 31 cm iken şimdi 36.5 civarlarında birer gün arayla çalışıyorum gelişim sizce nasıl
yardımlarınız için teşekkür ederim.

Herkese iyi çalışmalar bir soru sormak istiyorum 22 yaşındayım 5 aydır çalışıyorum başlangıçta kol kasım 31 cm iken şimdi 36.5 civarlarında birer gün arayla çalışıyorum gelişim sizce nasıl
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kolunu doğru ölçtüğüne emin misin 5 ay önce. Yada daha önce vücut geliştirmeyle ilgilendin mi herhangi bi supplement kullanıyomusun ? eğer bu soruların cevabı hayır ise başarılı bi gelişimin var demektir

Kolunu doğru ölçtüğüne emin misin 5 ay önce. Yada daha önce vücut geliştirmeyle ilgilendin mi herhangi bi supplement kullanıyomusun ? eğer bu soruların cevabı hayır ise başarılı bi gelişimin var demektir

Evet hocam ölçmüştü ilk başladığım.Daha önce 105 kiloydum kardiyo çalıştım 4 ay gibi sürede 80 82 civarına indim daha önce hiç vücut geliştirmeyle uğraşmadım 1.5 kadar kreatin kulandım çok fayda sağladı mı emin değilim ama enerji olarak iyidi.
sorunum biraz daha yağ yakıp kasları görünür hale getirmek karın kaslarımı hissediyorum ama yağdan belirgin değil diyet yapsam aç kalıyorum enerjim düşüyor bu konuda sıkıntım var yardım edebilirseniz çok sevinirim :)

Karın kasları zor iş ya karın kası çıkarayım derken diğer bölgeleri güçsüzlestirenlerde var dikkatlı olmak gerek karın kası boğazla ilgili daha çok.

Değerli abiler yaş 16 kilo 70 boy 170 evde kendi çabalarımla spora başlayacağım sizce kaç kg dambıll almalıyım değerli cevaplarınızı bekliyorum

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalbin büyümesi beni çok endişelendirmişti ilk duyduğumda, çok korkmuştum ve hemen araştırdım ama kafam o kadar çok karıştıki okuduğumdanda bir şey anlamaz oldum. Protein tozu gibi hiç bir ek besin kullanmadan bu spora başlasam benimde kalbim büyüyecekmi ? Çok istiyorum bu spora başlamak, her şeyimi hazırladım çantam ayakkabım güselce, paramıda hazır ettim 2 gün sonra başlayacaktım ki kalbin büyümesi çıktı ortaya ve şimdi korkuyorum salona yazılmaya. Biraz aptal gözükebilirim biliyorum ancak derdimi anlatmadan da yaptığım araştırmanın faydası olmuyor psikolojik. Düşünüyorum inşaatlarda taş taşıyan insanları ve diyorum ki hepsinin kalbi büyümüşmü acaba diye :)

Back
Yukarı