Başlangıçta özellikle creatine gibi depolanabililen maddeler gereksiz. Zaten kaslar şiddetli gerilime maruz kalmamış ve doygun. İlk bir kaç ayda vücudu bu açıdan tüketmekte fayda görüyorum. Ayrıca bilinçsizce işlenmiş protein kaynaklarına yüklenmenin de yan etkileri, yeni başlamış ve düşük kilolu bir adamda daha dramatik olacaktır. Aşırı sivilcelenme, idrar bozuklukları kişiyi yersiz korkuya ve endişeye sürükleyebilir. Sonuçta supplementlar ilaç olmasa da kırmızı et kadar da doğal değiller. Her zaman dediğim gibi kola ne kadar doğalsa supplementlar da o kadar doğal ve gerektiği miktar ve zamanda kullanılmalı.
İlk üç ay sonunda creatine ve antreman sonrası için bcaa uygun olacaktır. Beslenme zamanları için sorun yaşayanlar gainer ve whey de kullanabilirler. Kilo fazlası olanlar için l-carnitine ya da cla da yine ileriki dönemler için faydalı olacaktır.
Aslında sorumun cevabının bulma düşüncesiyle 6.7. sayfalara kadar geldim. Malesef iş yerinde internete girebiliyorum. İş yerinde zaman ne yazzıki kısıtlı oluyor. O yüzden soruma daha önce de cevap verilmişşşse özür dilerim öncelikle.
Ben Flexorun 2-3.ay programını ne yazzıkki 4 aylık gibi bir sürede bitirebildim.15 seferlik programı, 23 antreman olarak bu gecikmeden dolayı fazlalıştırdım. bu 4 aylık sürede bazı antremanlar haftada 1 güne denk geldi yoğun iş hayatından dolayı. Ama 1 haftadan daha fazla uzun süreli bırakma olmadı bu programı.
Diyet programı olarak ta SCHWARZXXL verdiği yeni başlayanlar programını uyguladım.
yaşım 34
kilom 73 (programa başladığım kilo civarındayım hala)
boy 170
şuanda kaslı bir yapım var. ama malesef karın bölgesi ve karnın yan tarafları biraz yağlı öle göbekli bir yağ değil tabikide. Bu program son 15 günlük döneminde diyet yapmak istedim karın bölgesinde ki yağları eritmek için pek başarılıda olmadım. Kaslarda kaybolma oldu malesef ve güç kaybıda yaşadım.
bu son hatfa 23. antermanı Salı ve perşembe günleri yapacam. Sonrası için Hocamla birlikte ağır bir anteman programına geçmeyi düşünüyorum.
Sizin tasviyelerinize uyarak bu programlar neticesinde ek besin takviyesi kullanımına geçmeyi düşünüyorum.
Araştırmara elbette forumdan devam ediyorum.
SCHWARZXXL in dediği diyet programını uygulamıştım. Ek besin takviyesi için yine onun tavsiyeseni gördüm burada.
Yalnız kafama takılan bazı sorular var.
creatine ve BCAA aynı şeylermidir?
Çünkü Kreatin satan bir internet sayfasında bu açıklama vardı.
Kreatin (Creatine) ürünleri genellikle toz halinde bulunan ve herhangi bir sıvı ile tüketilebilen bir amino asit grubudur.
Forumun başka sayfasında da BCAA yle ilgili şöyle bir yazı.
BCAA, Branched Chain Amino Acides'in kısaltması olup, L-Leucin, L Valin ve L- Isoleucin'den meydaha gelir.
MArka olarak tavsiyeler de bulanabiliyor muyuz ?
Bunların yanında fazla kilolarım için l-carnitine ya da cla da 'ya başlamama durumum müsait mi?
Not Bu konuda Deneyimli kişilerin tavsiyelerine de açığım