Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
son 1 sene içersinde aralıklı olarak 7 ay kadar veya daha fazla spor yaptım ama düzenli yapamadım . mesela 3 ay yapıp 1 ay devam edememe sonra bidaha başlama gibisinden . ve daha öncede 1 kez protein tozu kullandım .0 dan başlamayı düşünüyorum bende 3 ay supplement kullanmadan mı gitmeliyim ?

Belirli bir düzene oturmadan kullanmamak gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz ben burada yeni başlayanlar olarak söz ettim sizin gerek mesleki gerek ise daha öncelerine dayanan alt yapınız sayesinde toparlanmanız kısa süreceğinden bu bahsettiğimiz süre sizi bağlamayabilir

gunaydın benımde bır sorum olacaktı ben daha onceden spor yapmıstım fakat bırakalı cok oldu ve tekrar baslamayı dusunuyorumm ve takvıye almayı dusunuyorumm amıno asıt kreatın ve argının sızce almalımıyım

gunaydın benımde bır sorum olacaktı ben daha onceden spor yapmıstım fakat bırakalı cok oldu ve tekrar baslamayı dusunuyorumm ve takvıye almayı dusunuyorumm amıno asıt kreatın ve argının sızce almalımıyım

Belirli bir beslenme ve spor düzenine sahip olmadan almana gerek yok.

bende 4.ayındayım 74 kilo başladım şimdi 70 kilodayım öyle değişik pek bir şey yok optimum gold whey protein tozu ,hard line proganner,optimum creatine micronized var optimum daha bu gün aldım creatine hiç kullanmadım öyle duruyor hard line salondaki hoca getirtti ondanda iyi bir kazık yedim 90 küsüratlı tozu 150 dayadı şimdi 3 tane toz var elimde bunları nasıl kullanacağımı hiç bilmiyorum forumda araştırdım biraz herkes farklı bir şeyler demiş benim bu konuda hiç bir bilgim yok forum sitesinde çok iyi kullanmayı bilmiyorum belki farklı yerlerede yazmam gerekiyordu dediğim gibi pek anlamıyorum fotoraflarınıda çektim onuda atamadım bulamadım nereden koyacağımı mesela merak ettim optimumdan günde kaç kaşık hard linedan kaç kaşık creatine nasıl neyle içeceğim bi kaç kişi meyve suyu dedi bazıları optimumla iç diyo ama ne kadar içine koyacağımı bilmiyorum 1 çay kaşığımı 1 tatlı kaşığımı neyse yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederiim ...

creatin antrenman öncesi ve sonrası 3-5 gr.

protein tozu ise ambalajın üzerinde yazdığı şekilde.. içinden çıkan ölçekle.. genelde 1 ölçek yeterli olur.

ancak başlığı baştan okumanı tavsiye ederim. yeni başlayanların gıda takviyesi alması elzem değildir.

arkadaslaslar ben yeni basladım kilom çok düşük boyum 1.69 kilom 57 kilo almak istiyorum birazda weigt gainer kuallanmam sakıncalımıdır

hangi protein kulanmam lazım ?

spora başlayalı 2 ay oldu 1,80 boy kilom 70 protein almak istiyorum hem kilo hem hacim kazanmak icin sizce hangi marka almam lazım amix anabolic masteer mi bsn-Syntha -6 mı yoksa whey gold standart mı değerli abilerim soruma cevap verirseniz memnum olurum thums:

wrestler ; kusuruma bakmayın ama bu siteye yeni üye oldum cok karışık geliyo ve inanınki bu yorumu bile yazmayı zor buldum :D eğer benim soruma cevap olarak burda cevap verirseniz cok memnun olurum HOCAM:o

Merhabalar,
Ben de yeni başlayan ve yeni üye olanlardanım.Forum çok geniş bir alan olduğundan muhtemelen sorularımın cevabu bir yerlerde vardır ama bulunması çok zor.

Ben spora başlayalı bir buçuk ay oldu.94 kilodan 90 kiloya düştüm.Boyum 1,82.Fazlalıklarım daha çok basen ve bel bölgesinde.

Sıkıntım şu : Yağ eritmek için 1 saat kardiyo yapıyorum daha sonra 1-2 saat ağırlık çalışıyorum kas geliştirmek için.Kollarım vücuduma göre ince.Ve kilo verdiğimde yaklaşık bir santim daha inceldi kolum.

Kas gelişimi için aminoasit protein tarzı supplement kullanmamı tavsiye eder misiniz.Nası ne şekilde kullanmalıyım.Hangi markadan ne almalıyım hiç bilmiyorum.

Yoksa fazla kiloları atmaya mı uğraşıym yine sadece.Fakat bu sefer de zaten az olan kaslardan da gidiyor ağırlık antrenmanı yapmama rağmen.

Teşekkürler cevaplarınız için.

ek gıdalar tartışma konusudur
ancak kesin olan bişey varsa sağlıklı yaşam için kaliteli beslenmelisin
aktif bir yaşam sürmelisin
spor yapacağım dersen önce sağlık kontrolünden geçip spor yapmanda sakınca varmı yokmu öğrenmelisin eğer yoksa
hem kardiyo hem bb bir arada yapabilirsin ama en önemlisi sağlıklı eslenmeden geçer
birde bukadar uzun antreman sakıncalı
maksimum 1 saat civarına ayarlamalısın
kardiyo+bb dahil
yeni başladığın için yazdım yoksa forumda cevaplar zaten var
sana tavsiyem tek tek konuları oku ve öğren

Arkadaşlar bu aminolardan hangisini tavsiye edersiniz. ..

Weider Amino 2200 (2700 mg - 325 tablet)
Universal Nutrition Amino 2700Hardline Nutrition Amino 9000SCIVATION XTEND 375 GRUNIVERSAL ATOMIC 7 384 GRWEIDER PREMIUM BCAA POWDER 500 GR

Merhaba arkadaşlar.Önceden evde spor yapiyordum 4 5 ay aradan sonra tekrar basladim ama bu sefer salonda başladım.Arkadaşımın büyük istegi sonucu hem ona hem bana protein t. aldık.2haftalik ısınma doneminden sonra ağır çalışmaya basladik geçen günkü antrenmandan sonra protein t.aldım ve halen kas ağrısı bulunmakta vücudumda(aradan 1gun gectı).protein almanın bir sakıncası olur mu sizce şimdiden cevaplar teşekkür ederin

Back
Yukarı