Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hocam saygılar
verdiğniz bilgiler için çok teşekkür ederim bilgilerinize deneyımınıze ihtiyacım var spora başlayalı 4. ayım bitti 5 . aya giriyorum boyum 175 kilom 81,5 tu simdi ise 77 kg mım haftada 3 kez antremana gidiyorum omuzlarımdan göğüslerimden bacaklarımdan erimişim suan kilomu koruyarak kütle yapmak istiyorum
yaklaşık 1,5 aydadır formu takıp ediyorum kafam karıştı ek takvıye olarak ne kullanmalıyım amino asitmi protein tozumu ve hangi markayı onerirsinız ben winer ona bakıyorum ama belirttiğim gibi kilo almak ıstemıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Boy∴183 kilo:77 , 4 aydir spor yapiyorum. 9Kilo aldim ama beslenmem ve supplement destegim iyi olmasina karsin son 1 aydir sadece 1 kilo alabildim..haftada 5 gun agirlik giriyorum.ektomorf vücut yapısına sahibim.suplement kullanmaya son 1 bucuk aydir basladim. Araştırdigim kadarîyla dymatize iso 100 whey+bcaa+glutamin kullaniyorm. Sabahbkalkinca glutamin+idman oncesi 3lu kombin+idman sonrasi 3 lu kombin+yatmadan glutamkn kullaniyorm.beslenmem dosyada.. ek olarak aksam 9da bir ogun ve 8de aragunde var. Supplement de nerede yanlis yapıyorum yada yapiyormuyum?

Eklentiler

• IMG_201405243783.jpg
    IMG_201405243783.jpg
    22,3 KB · Görüntüleme: 377
Flexor hocam ve arkadaşlar ben 2 ayda 86 kilodan 79 kiloya düştüm ve 1 haftadır vgye başladım flexor hocanın ilk başlayanlar için verdiği programı uyguluyorum yazıldığım salondaki hoca yağ yakıcı ve amino asit kullan diyor ama ben bunu kar amaçlı söylediğini düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlar bu konuda aydınlatırsa sevinirim

merhaba ben fitnessa yazıldım protein tozu aldım vpx-syngex-protein-2270-gr antremanlardan sonra 1 ölçekte 20 gr protein var sadece antremanlardan sonra alıcam zararı olurmu yeni başladığım için

Bence en az 3 ay spor yaptiktan sonra basla once beslenme antreman ve mental acidan bu sporda duzeni sagla sonra kullanabilirsin .antreman once ve sonra bir zarari yoktur.unutma ama bunlar mucize yaratmaz

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba ben fitnessa yazıldım protein tozu aldım vpx-syngex-protein-2270-gr antremanlardan sonra 1 ölçekte 20 gr protein var sadece antremanlardan sonra alıcam zararı olurmu yeni başladığım için

Bence en az 3 ay spor yaptiktan sonra basla once beslenme antreman ve mental acidan bu sporda duzeni sagla sonra kullanabilirsin .antreman once ve sonra bir zarari yoktur.unutma ama bunlar mucize yaratmaz

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam merhaba.v.g'ye yeni başladım 1,77 boy 69 kiloyum hocanın verdiği programlardan sonra yarim saat yürüme bandı ve 15 dk da bisiklet yapıyorum bunun yaninda twist te yapıyorum ağırlık antrenmanı dışında. Sorum ise ağırlık anteremanlari dışında yağ yakma için yaptığım bu kardiyo çalışmaları bana hacim kaybı yaşatır mı ve hacim kazanmak için bi öneriniz var mı :) ? Simdiden teşekkürler

Merhabalar spora yeni başladım 2 günde bir gidiyorum bu konuda ne dersiniz? beslenmeme dikkat ediyorum ama kas kütlemde belirgin bir değişiklik yok gibi fitness doktorum diye bir siteden bize program verdiler hiçbir şey yapma resmen yemek ye diyorlar artık tıkanıyorum boyuma göre kilomun iyi olduğunu düşünüyorum 1.77 boy ve 70 kiloyum azda olsa göbeğim bile var :) Bunlar bana yanlış program mı verdiler benim derdim kas kütlesini ve hacmimi artırmak ama program kilo alma programı şimdi ne yapmalıyım supplement kullanmak istiyorum bu konuda ne önerirsiniz? Bütçemi çok zorlamasını istemiyorum ama bir de son olarak 21 yaşından gün almaya başladım benim boyum barfiksle beslenmeyle falan bi şekilde uzar mı?

Merhabalar ben de spora yeni başladım. 2 hafta oldu başlayalı ve her gün düzenli olarak fitnessa gidip kas çalışıyorum . Kırmızı et sevmediğim için dün ptürotein tozu aldım ve sporumun 15.gününde başlamayı düşünüyorum. Okuduğum yorumlara göre 2 3 aydan spüonra başlanılması önerirmiş fakat Eylül'de tekrar üniversite derslerim başlayacak daha da yorucu olarak , bu yüzden spora gidecek vakit bulamayacağım ama evde dambıllarla çalışmaya devam edeceğim. 185 boy 70.5 kilom var. Şimdiden az da olsa kaslarım çıkmaya başladı, hocamın dediğine göre anatomim çok uygun kas yapmaya. 2 sorum var: 1) 2.5 ay boyunca protein tozu kullanacağım her gün spora giderek etkisini görür müyüm.
2) dambıllarla kol ve göğüs çalışacağım evde Eylül'den sonra . Bu güzel forumda yapabileceğim hareketleri hangi bölümden bulabilirim ve her gün az az yaparak bu 3 ayda yapabileceğim kası koruyabilir miyim.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler ve herkese iyi çalışmalar :)

merhabalar bb calısmaya baslıyalı 2,5 ay gıbı bı zaman dılımı oldu boyum 1,87 kılom ıse 80 sorunum ıse proteın tozu mu almalıyım yoksa krbonhıtrat+proteın karısımı ıle mı baslamıyım bılemedım .sizce ne yapmalıyım cevap veren arkadaslara sımdıden tesekkurler

Arkadaşar vücut geliştirme sporuna yabancı biri olmamakla
beraber ek besinlere(takviye) azda olsa yabancı sayılırım. Bu ay
sonu futbol oynadığım için yeni sezon antrenmanlarım başlıyor
akabinde salonda çalışmalarımda, doğal olarak haftanın 6 günü
yorucu idmanlar ne kadar iyi beslensem ve dinlensemde kas ağrıları vs. olacaktır bunu önceki yıllardan biliyorum. Bu yüzden
önceki gün Whey 3Matrix, Bcaa6000 ve uyku öncesi E-400(e
vitamini) aldım. Yaş:17 Boy:177 cm. Kilo:65 Sizlere sorum bu
ürenleri evre evre ne kadar hangi dozlarda kullanmam gerektiğini
bu konuda bilgili arkadaşlarımın yanıtlaması.

beyler antremandan önce gainer antremandan sonra protein tozu olsam çok mu yorarım ciğerleri sağlık açısından sıkıntı olur mu? zaten gainerım az kaldı en fazla 10 antreman idare eder

Arkadaşar vücut geliştirme sporuna yabancı biri olmamakla
beraber ek besinlere(takviye) azda olsa yabancı sayılırım. Bu ay
sonu futbol oynadığım için yeni sezon antrenmanlarım başlıyor
akabinde salonda çalışmalarımda, doğal olarak haftanın 6 günü
yorucu idmanlar ne kadar iyi beslensem ve dinlensemde kas ağrıları vs. olacaktır bunu önceki yıllardan biliyorum. Bu yüzden
önceki gün Whey 3Matrix, Bcaa6000 ve uyku öncesi E-400(e
vitamini) aldım. Yaş:17 Boy:177 cm. Kilo:65 Sizlere sorum bu
ürenleri evre evre ne kadar hangi dozlarda kullanmam gerektiğini
bu konuda bilgili arkadaşlarımın yanıtlaması.
Yok mu cevap verebilecek?

yeni başlayanlar için beslenme olarak neler önerirsiniz ! suppplementler erken olur demiş çoğu kişi.bende kullanmayı düşünmüyorum ilk başlarda.yaş 26 boy 1 76 kilo 73.kilo almama gerek var mı?

Herkese merhaba .
Benim yaşım 16 .Boyum 171 cm kilom 76
Biraz kol kasım birazda bacak kasım var.Ama göğüslerim biraz büyük ve göğuslerim beni aşırı rahatsız ediyor göğüs ucu meme yağlanmasi yok . Yani göğüsümün hastalığı felan yok. Ve şimdi fitnesa başlıyacağım bir faydası olurmu ? Mememi nasil küçültürüm
LÜTFEN YARDIMCI OLUN

yeni başlayanlar için beslenme olarak neler önerirsiniz ! suppplementler erken olur demiş çoğu kişi.bende kullanmayı düşünmüyorum ilk başlarda.yaş 26 boy 1 76 kilo 73.kilo almama gerek var mı?

her öğün mutlaka protein al. kaliteli karbon hidratlarıda fazla kaçırmadan tüket misal aldığın protenin yarısı kadar. öğünlerine yeşillik eklemeyi unutma ( kabız olmak istemiyorsan) toplamda 1 gün için 150 gram protein alacak şekilde öğünerini ayarla.

Hocam yeni başlayan kişininde protein ihtiyacını karşılaması lazım değil mi? Örneğin benim 105 gram protein almam gerekiyor yanlış hesaplamadıysam.(75 kiloyum) 1.5 ay olacak haftada başlıyalı. Kollar 3 cm büyüdü şimdiden çok iyi beslendim antremanlara düzenli gittim, adım adım ağırlık attırdım. Sadece yemek değil meyve, süt, yulaf ezmesi takviyesi yaptım. Fakat artık havalar iyice ısındı yiyemiyorum kışın yine düzelirim ama kışa kadar protein ihtiyacımı zor karşılarım bu şartlarda. Bu gün ilk defa protein tozu kullandım antremandan sonra. Günde 35 gram proteinimi tozdan almam yanlış mı sizce? Siz boşa gider vücut almaz yazmışsınız ama yediğim besinlerle ve protein tozuyla tam ihtiyacımı karşılıyorum hesaplarıma göre. Eskisi gibi yesem üstüne birde protein tozu içsem haklısınız boşa gider ama bu şartlarda gitmez diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz? Sadece antremandan sonra kullanacağım.

Back
Yukarı