Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı
Hayır, vücut geliştirme için ama dolaylı yoldan futbolun verdiği bir takım kas yıpranmalarınıda önler diye düşünüyorum sadece haftanın büyük çoğunluğunu spor yaparak geçirdiğimi belirtmek istemiştim.
her öğün mutlaka protein al. kaliteli karbon hidratlarıda fazla kaçırmadan tüket misal aldığın protenin yarısı kadar. öğünlerine yeşillik eklemeyi unutma ( kabız olmak istemiyorsan) toplamda 1 gün için 150 gram protein alacak şekilde öğünerini ayarla.
Dostum şimdi diyelim 60 kilosun ve spor yapıyorsun.Normalde spor yapmasan 60 gr protein normal bir insan için yetiyor senin iki katı alman gerekiyor 120 gr mesela.Karbonhidrat olmadan spor filan yapamazsın gücü nereden alacaksın kaliteli karbo alacaksın yulaf ezmesi en güzel örnek makarna da öyle.Ama gidip kısa süren basit şekerli karboları alırsan hem kilo alırsın hem yağlanma olasılığın yüksek.Şunu da eklemek istiyorum mesela 60 kılosun 1.78 boyun var atıyorum bunun hesaplayan çok sistem var genellikle biraz üstü yada altı tutuyor oranların.1000 kalori alman gerekiyorsa mesela bunun ustune cıkarsan kılo alırsın altına dusersen kılo verirsn[DOUBLEPOST=1406630671][/DOUBLEPOST]
Hayır, vücut geliştirme için ama dolaylı yoldan futbolun verdiği bir takım kas yıpranmalarınıda önler diye düşünüyorum sadece haftanın büyük çoğunluğunu spor yaparak geçirdiğimi belirtmek istemiştim.
bana kalırsa yıne vucut geliştirme ant.öncesi sonrası al proteini ant snrasıda whey ıle bcaa karıştırabılrsn.Her gün kullanırsan çok gitmez keşke nox ürünü de tercih etseydin hem kas agrılarını cabuk geçirirdi hem futbolda daha rahat ederdin
Ben spora daha önceleri 1ay ve 2 ay şeklinde 2 defa başladım ve bıraktım. Ancak şimdi evde ağır(Kg olarak yükselen bir grafik ancak fazla set sayısı ile günaşırı antrenman yaparak) bir spora başlamak istiyorum. (Kol ve göğüs ağırlıklı) Pazu = 20cm Böyle pazu mu olur o yüzden Protein tozu ve kreatinin satın aldım. Ancak bu yazınızı okuduktan sonra kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım. Acaba protein tozu ile 1 hafta başlayıp 2.hafta kreatine mi başlamalıyım. Sizin öneriniz nedir?
Xpro Whey Complex Protein Tozu 2280 gr. Optimum Creatine Powder 300 gr
Ayrıca ilk defa kreatinin kullanacağım 80 kiloyum. yükleme evresinde 20 gr. kullanmamın (geçmişte bir sağlık problemi yaşamadım) herhangi bir olumsuz yönü olur mu ? Kreatinin 1 ay kullanıp 1 ay ara vermeyi düşünüyorum.
Merhabalar ben 15 yasindayim 1.80 boy 70 kilo kilo almak istiyorum beslenmem duzgun yulafli omlet tavuk falan baslayali 7 ay oldu sizce protein tozu ve creatine almaya baslamalimiyim
Herkese merhaba öncelikle 17 yaşındayım boy 1.85 kilo 69 futbolcuyum sorum şu arkadaşlar hedefim 75-76 kilo olabilmek ve bunu sadece kas olarak kabul edelim gainer protein ve amino asit almayı düşünüyorum fakat bulunduğum yerde fitness salonu yok tesiste dumbell vs. aletlerle çalışcam sizlerin önerisi nedir genellikle baldır üst adele ağırlıklı çalışıcam yardım ederseniz sevinirim çünkü çok kararsın kaldım bazı abilerim alma diyo bazıları al diyo burda baya bilgili arkadaşlar var yardım ederseniz fikir verirseniz çok iyi olucak benim için teşekküler şimdiden ^^
Herkes okadar alakasız şeyler yazıyor ki hangisi doğru anlamak zorlaşıyor ve kafa karıştırıyor...................Kendimi yeni bir dil öğrenmeye çalışan biri gibi hissediyorum....ama herkes faklı bi dil kullanıyor ve çok karmaşıklaşıyor olay.....kullanıcıların çoğununda ne forum kurallarından ne bi forum düzeninden haberdar olmadığını düşünüyorum...bilen bilmeyen yanlış bilen çok bilen.....herkes bişeyler yazıyor.... bu sporda 1.haftam ve kafam gerçekten karışık
Hocam iyi geceler. İlk sayfadan itibaren tüm entryleri okumaya çalıştım ancak 41 sayfa olunca bitiremedim. Biraz sonra soracağım soru önceden soruldu mu bilmiyorum ancak cevabı benim için çok önemli. Ben 2-3 aydır vg ile ilgileniyorum. Düzenli olarak hiç aksatmadım. Kas kütlem arttı. Ağırlıklarda arttı. Ancak hacmim aynen duruyor. Benim karın ve göğüs bölgem yağlıydı. Hiç erimediler. Onlar erimedikleri için kaslarda görünmüyor. Acaba bu kullandığım supplement yüzünden mi oldu. Ben 180 boyunda 85 kiloyum. Kardiyo antremanımıda aksatmıyorum. Sizce supplementin içindeki yağ ve karbonhidrattan dolayı mı böyle oldu?
Hocam iyi geceler. İlk sayfadan itibaren tüm entryleri okumaya çalıştım ancak 41 sayfa olunca bitiremedim. Biraz sonra soracağım soru önceden soruldu mu bilmiyorum ancak cevabı benim için çok önemli. Ben 2-3 aydır vg ile ilgileniyorum. Düzenli olarak hiç aksatmadım. Kas kütlem arttı. Ağırlıklarda arttı. Ancak hacmim aynen duruyor. Benim karın ve göğüs bölgem yağlıydı. Hiç erimediler. Onlar erimedikleri için kaslarda görünmüyor. Acaba bu kullandığım supplement yüzünden mi oldu. Ben 180 boyunda 85 kiloyum. Kardiyo antremanımıda aksatmıyorum. Sizce supplementin içindeki yağ ve karbonhidrattan dolayı mı böyle oldu?
Gold Standart Yüzde Yüz Whey kullanıyorum.
Teşekkürler.
Merhaba,demşsiniz ki optimum %100 whey kullandım.
Öncelikle bu protein tozu sizi yağlandırmaz ve kilo aldırmaz çünkü içeriğindeki karb.ve yağ oranları göz ardı edilecek miktarlarda.
Vücut yağlarından kurtulmanın yolu ise kesinlikle diyetten geçer.Şekeri hayatınızdan çıkarmaya çalışın veya yapamıyorsanız kullanımını sınırlayın.Abur cuburdan uzak durun.İnanın marketten aldığınız normal bir çikolata kullandığınız 150-200 gr protein tozundan daha fazla yağ ve şeker içerir.
Size tavsiyem sabah uyandığınız zaman aç karnına yürüyüş yapın ve sonrasında da protein ağırlıklı bir öğün tüketin.
Ayrıca hacminizin artmasını istiyorsanız mecburen karbonhidratlara yüklenmek zorundasınız yoksa hacimlenmeniz pek olası değil.Hacimlenirken aynı zamanda yağlanacaksınız da.Yani kısacası bu işler sabır ister,1 2 ayda olacak bir iş değil.
Kolay gelsin.
15.1 yasimdayim boyum 1.60. Kilom 40 boyum ve kilom için doktora gittim bütün değerler normal fitnisa basladim 1 haftadir gidiyorum hoca program verdi ama kimse uymuyor bende uymuyorum ama hareketler aklimda fazla fazla yapıyorum ama 5 kg dambildan fazla sini elime almadim ve antremandan sonra fena acıkıyorum hemen 150 gr tavuk gogusu ve 1 tabak pirinç veya bulgur pilavı yiyorum ve günde 2 bardak sut 2 adet yumurta felan yiyorum 2 ay felan kilo almak icin sizce protein tozu kullanmalimiyim
Merhaba. Bilgili arkadaşlara bi kaç sorum var. 178 boy 54 kg olarak 2 haftadır spora başladım. Başladığımdan beri multipower ın mass gainer ürününü spor günleri spordan 1 saat önce 1 porsiyon ve sprodan sonra 1 porsiyon olarak kullanıyorum. Spor yapmadığım ara günlerdede sadece 1 porsiyon içiyorum. Bu gainer ın yanında şimdi elimde ****** nin 1000mg amino asit (tablet) ve yine ****** nin 1800mg BCAA (tablet) var. Bu iki ürünü kullanmaya başlıyımı sizce? Yada gainer ın yanında hangisi nasıl kullanmam lazım? Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
Merhaba. Bilgili arkadaşlara bi kaç sorum var. 178 boy 54 kg olarak 2 haftadır spora başladım. Başladığımdan beri multipower ın mass gainer ürününü spor günleri spordan 1 saat önce 1 porsiyon ve sprodan sonra 1 porsiyon olarak kullanıyorum. Spor yapmadığım ara günlerdede sadece 1 porsiyon içiyorum. Bu gainer ın yanında şimdi elimde ****** nin 1000mg amino asit (tablet) ve yine ****** nin 1800mg BCAA (tablet) var. Bu iki ürünü kullanmaya başlıyımı sizce? Yada gainer ın yanında hangisi nasıl kullanmam lazım? Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
Selamlar anladigim kadariyla kilo almaya calisiyorsun bu konuda bcaa sana pek yardicmi olmayacaktor bunun yerine creatine monohydrate kullanmani oneririm gunde 5 gr civaro kullansan yeterli olur sanirim[DOUBLEPOST=1407799604][/DOUBLEPOST]
15.1 yasimdayim boyum 1.60. Kilom 40 boyum ve kilom için doktora gittim bütün değerler normal fitnisa basladim 1 haftadir gidiyorum hoca program verdi ama kimse uymuyor bende uymuyorum ama hareketler aklimda fazla fazla yapıyorum ama 5 kg dambildan fazla sini elime almadim ve antremandan sonra fena acıkıyorum hemen 150 gr tavuk gogusu ve 1 tabak pirinç veya bulgur pilavı yiyorum ve günde 2 bardak sut 2 adet yumurta felan yiyorum 2 ay felan kilo almak icin sizce protein tozu kullanmalimiyim
Protein tozu sana kilo aldirmaz. Protein acigin varsa onu kapatir nasil yani ?? Mesela sen 40 kg oldugundan gunde 80gr gibi bi protein ihtiyacin var bunu karsilayamiyosan etten tavuktan sutten o zaman protein tozu kullanabilirsin fazla prptein yag olarak depolanir vucutta her seyi dozunda aliniz..
Selamlar anladigim kadariyla kilo almaya calisiyorsun bu konuda bcaa sana pek yardicmi olmayacaktor bunun yerine creatine monohydrate kullanmani oneririm gunde 5 gr civaro kullansan yeterli olur sanirim[DOUBLEPOST=1407799604][/DOUBLEPOST]
Protein tozu sana kilo aldirmaz. Protein acigin varsa onu kapatir nasil yani ?? Mesela sen 40 kg oldugundan gunde 80gr gibi bi protein ihtiyacin var bunu karsilayamiyosan etten tavuktan sutten o zaman protein tozu kullanabilirsin fazla prptein yag olarak depolanir vucutta her seyi dozunda aliniz..
Abi ben fitnisin ise yarayqcagindqn emin değilim her şeyi mükemmel yapmak istiyorum ama günlük ihtiyacim 100 cikio tavuk pilav sut yoğurt Felan anca benim 80 oluyor
beyler antremandan önce gainer antremandan sonra protein tozu olsam çok mu yorarım ciğerleri sağlık açısından sıkıntı olur mu? zaten gainerım az kaldı en fazla 10 antreman idare eder
sabah 1 olcek ve aksam 1 olcek kullandım beslenmeme hic ozen gostermedim 3 kilo almıştım düzgün bir diyetisyene git protein kilonun 2 katı ve kilo alacak sekilde beslenme programı yap kas kutlen artar hemde 1 ayda 5-6 kilo rahat alırsın ama gainer kullanma yulaf ezmesi ve bulgur cok sağlıklı karbinhidatlar rahat kilo alırsın bunları kullanarak gainer alacağına whey protein al
sabah 1 olcek ve aksam 1 olcek kullandım beslenmeme hic ozen gostermedim 3 kilo almıştım düzgün bir diyetisyene git protein kilonun 2 katı ve kilo alacak sekilde beslenme programı yap kas kutlen artar hemde 1 ayda 5-6 kilo rahat alırsın ama gainer kullanma yulaf ezmesi ve bulgur cok sağlıklı karbinhidatlar rahat kilo alırsın bunları kullanarak gainer alacağına whey protein al
Aslında haklisin diyetisyen en mantiklisiydi keske gitseydim aldim elimde kalmasin antreman oncesi ve sonrası kulanayim 20 gun sonra diyetisyene gideyim o zaman.
Aslında haklisin diyetisyen en mantiklisiydi keske gitseydim aldim elimde kalmasin antreman oncesi ve sonrası kulanayim 20 gun sonra diyetisyene gideyim o zaman.