yulaf ezmesi yemenin yolu

Ben de bu ürünü 2-3 ay önce forumdaki abilerim sayesinde keşfettim.Çok aradım sonunda buldum.Ama tadı gerçekten berbattı.Düşündüm taşındım sütün içine nutella katıp yedim.Gayet güzel oldu ama zararı çoktu :) Ne yapsam diye düşünürken mutfak dolabında duran special k yı farkettim :) Karıştırıp yemeyi denedim ve afiyetle yedim.Lifalifi yiyemiylenler için ideal bi yöntem bence :)

Yapacağınız şey 500 gr lifalif le 250-300 gr special k yı ağzı kapalı bi kaba koyup karıştırmak.Tüketeceğiniz zaman eşit şekilde dökün kaseye.

Afiyet olsun thums:

Bu yulaf ezmesi uzun zamandır var.
Meyveli müsli olanı güzel lakin şeker oranı yüksek.
Sade olanı alıcaksan o tip yöntemler yerine bunu uygulasan daha mantıklı.
1 kaseye doldurduktan sonra lifalifi üzerine süt dök sonra şeftali elma muz hangi meyveleri istersen doldur.
Bu arada tadı bence o kadar kötü değil !

Cok bir yemek tarifi olmasa da :) pratik cozum digelim, gerci special K seker iceriyor mu bilmiyorum :)
Special k da yaklaşık yüz gramda 17g civarı ya da 23 g civarı şeker var diye biliyorum bu nedenle iyi bir tercih mi tartışılı ama şurasıda gerçekki vücut sabah kalkar kalkmaz basit şekerede ihtiyac duyar benim yulaf tercihim çok az yağsız sütün içerisinde yulafı eklemek üzerine de bir miktar çilekli protein tozu ile yulaf kepeği eklemek... yulaf içinde şişiyor ve yoğun bir kıvam alıyor bir süre sonra tadıda harika bence... saygılarımla...

Çukur bir tabak al.

Yulaf ezmesi + kurutulmuş elma parçaları + pul biber + nane + biraz sulandırılmış az yoğurt veya ayran. Karıştır ...

Tekrarlıyorum çünkü hem pratik hem lezzetli denemenizi tavsiye ederim.

Shakerin içine istediğiniz kadar yulafı koyun

Üzerine yulafın shakerdaki boyunun 2 katı kadar süt,

9 10 tane fındık,

Bir avuç içi kadar kuru üzüm,

1 adet dilimlenmiş muz (isteğe bağlı olmasada olur)

Blenderda iyice karıştırıp dikin ve aradaki farkı görün :)

bunu şimdi sabah mı yiyoruz?

yiyebiliyorsan günün 2-3 öğünü yulaf ezmesi ye karbonhidrat kaynağı olarak. Diyetsel lif de sağlar. Şeker çok az.

Evet, sabah ve antrenman öncesi cup diye oturur.

sıcak su + tarçın + yulaf karışımını bende yapıyorum, zaten pro vgcilerde böyle yer çoğu.. en temiz karb alımı böyle olur :)

arada splenda yada wheyle karıştırılmış sütle tüketirim,

herzaman aynı yemeği yiyemeyiz biz robot değiliz. hep yulaf yemenizde şart değil. Mesela son 1 aydır tahıllı ekmeklere ağırlık veriyorum veya hiç kh almayıp öbür öğünde alıyorum.

bence yogurt en ıyısı :D1 e 2 oranında koyarsan 1 cuval bıle yersın (100 gram yulaf 200 gram yogurt gıbı)

100 gr yulaf ı 200 gr yohrtla nasıl yıosun anlamadım ben 350 gr 400 gr yohrt koyuorum anca camur olmaktan cıkıo (bu arada 100gr yulaf'a) yohrt az olunca balcık kıvamından beter oluo ve yutulmuo :D az yohrtla denedım yenmesı ımkansız ve mıde bulandırıcı :D

valla çözüm aslında çok basitmiş
alıyorum 500 gr yulafı atıyorum blendıra,içinede 2 avuç fındık atıyorum,bildiğin protein tozu kıvamına geliyor
sabah-akşam 100 er gr çakıyorum protein tozu ile beraber,içimide karışmasıda gayet güzel 15 saniyede iniyor mideye :D

ben de yoğurtla yiyorum, içine bazen kuru kayısı dilimlediğim oluyor

ben normalde acayip yemek seçerim ama bu lifalifi kuru kuru yiyorum gayet hoşuma gidiyor
her sabah ofise gider gitmez bir bardağı ağzına kadar doldururum
gün içinde ara ara dikerim kafaya yulafı :) biter gider öyle her gün 1 bardak

Back
Yukarı