yulaf ezmesi yemenin yolu

1 kase lifalifin üstüne 1 bardak ılık süt döküyorum üstüne 1 tatlı kaşığı bal döküyorum ve nescafe serpiştiriyorum harika yakışıyo gerçekten severek yiyorum :)

Süt ve bal ile karıştırıp yiyordum ki o da işkence bitmiyor her kaşık ölüm geliyordu en son çözümüm 2 3 seferde ağzıma koyayım hepsini çiğne çiğne bitsin gitsin :)

Ben genelde yoğurt içine vitamin açısından zengin bir müsli karışımı ile karıştırarak yiyorum. Müsli yulafın tadını absorve ediyor :)

neyseki yulafı severek yiyen biriyim,hiç problem olmuyor...türlü şekillerde yiyebiliyorum...şimdiki favorim yağsız süt,yarım muz ve yulafı blender'da karıştırıp içmek...gayet güzel oluyor...bir öncekinde ısıttığım sütü yulaf ile karıştırıyordum,bazen splenda tatlandırıcı da koyuyordum...tatlandırıcı yerine bir avuç kuru üzüm de koyabilirsiniz...
yulafı yemenizin en iyi yolu yemek tarifleri bölümünde sabitlenmiş konu olan sporcu pizzasıdır...
kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum...orada benim de yapmış olduğum ve fotoğrafını eklediğim bir pizza var...
bugün o fotodaki tepsinin büyülüğünde yapıp salona götürdüm...millet parmaklarını yedi.

Sade yoğurt 150gr yulaf bal ve 1 tane seftalıyı parcalayıp koyuyorum cok guzel oluyor oncelerı okulda kakaolu sut ıle karıstırıyodum oyle bıle zor yıyodum

Merhaba Arkadaşlar,

Ben lifalif'i sadece antreman günlerinde ve antremandan iki saat önce , yağsız süt , kuru üzüm ve tarçın ile yiyorum.

Kuru üzüm de siyah çekirdekli favorim. Ancak yulafezmesi yerken yeşil çekirdeksiz kullanıyorum. yulaf-süt-üzüm üçlüsünü 5 dakika bekletiyorum . Bu yulaf tohumlarının yumuşamasını üzümlerin de daha büyük olmasını sağlıyor. En son da toz tarçın serpiştiriyorum. İmitasyon sütlaç oluyor. 5 dakikada da bitiriyorum.

Afiyet bal şeker olsun olsun!

100gr yulafın ıcıne süt ve pekmez koyup yıyorum sütü koyup biraz bekletıyorum hafıf lapa kıvamı alıyor nedendır bılmem sabahları yemek ıcın sabırsızlanır oldum :D

kavvaltıda yiyorsanız yulafın içine biraz nesquik falan atın karıştırın yani.üstünede süt koyun.hiç denemedim ama fena bir fikir değil.tabi nesquik in besin değerleri her sporcuya hitap etmez.

100gr yulaf
1/2 ölçek çikolatalı whey protein
1/2 muz
Biraz dr öetker gourmet kakao tozu (şeker ilavesiz, %20 kakoa yağı)
Biraz hindistan cevizi tozu (katkısız)
Aldığı kadar süt

Enfes birşey oluyor, anlatılmaz. denemenizi tavsiye ederim.

Ben de kendi tarifi mi sizlerle paylaşmak isterim.

100 gr Yulaz ezmesi
1 adet muz
10-15 gr hindistan cevizi
Meyveli Yoğurt
1 ölçek whey

Mükemmel bir tat ortaya çıkıyor. Afiyet olsun

Arkadaşlar bende almayı düşünüyorum ama. Normal şekilde yemek tadı kötü olsada iyi değil mi? Dışarıdan ekstra bir şey girmeyince? Ya da sadece sütle karıştırıp yesem?

Ben denedim oldu. Bir tatlı kaşığı dolusu ağzıma atıp bir yudum sütle çiğneyerek yutmak fena olmadı. Eğlencelik oluyor hemde (ne kadar eğlendirirse artık :D)

Arkadaşlar yulafı sütle veya yoğurtla yiyemeyenlere meyveliyi öneririm.

sabahları
100 gr yulaf
4-5 çilek
5-6 kiraz
Yoğurt
+
Kullanıyorsanız Protein tozu

Meyveleri ince ince doğrayıp meyveli yoğurt kıvamında karıştırarak tüketebilirsiniz çok güzel tad veriyor.mmm acıktım.

Önceden verildi mi bilmiyorum.Ben yulaf ezmesini şu şekilde yiyorum.Tadı da gayet güzel oluyor.
Yiyeceğim kadar yulaf ezmesini küçük parçalar haline gelene kadar mixerden geçiriyorum.İçine de göz kararı tarçın ekliyorum.Bu yulaf ezmesi-tarçın karışımını yoğurtla karıştırıp yiyorum.Tadı da gayet tatmin edici oluyor.

yulafın içine tansaşta sastılan 6.5 tl lik karışık çerez var (çiğ badem çif fındık pekin cevizi kuru üzüm incir kayısı ) alın yoğurtla beraber karıştırın yiyin

Back
Yukarı