yulaf ezmesi yemenin yolu

ohoo benim aylardır yaptığım bişey o... bakın size yeni tarifler söyleyim...

Büyük kaseye göz kararı lifalif
Göz kararı spacial kellogs (kırmızı meyvelide olabilir)
bir narı ikiye bölün... yarım narın parçalarını içine atın...
İSTEĞE GÖRE badem ve antepfıstığı içi

koyun...

diğer öğünü iple çekersiniz... afiyet olsun...
 
arkadaşlar ben çok farklı kullanıyorum.

büyük bir bardak sıcak rezene çayının içine (farklı bitki çayları da olabilir) 1 tatlı kaşığı bal koyuyorum ve o bardağı kasenin içine döküyorum. zaten sıcak olduğu için 10 sn de lapa gibi oluyor. 10 dakka içinde de soğuyor. tadı çekilebilir kıvama geliyor garanti veriyorum. tek handikapı amerikan filmlerindeki hapishane yemeklerine benziyor :)
 
arkadaşlar bir farklı tarifde benden ;

1 kase (ort 5-6 yemek kaşığı) yulafa süt ekleyerek ısıtıyorum.İstediğim kıvama göre sütü ayarlayıp lapa kıvamına gelince üstüne lor peyniri ve kibrit kutusu kadar kaşar ekliyorum.Birkaç dk daha pişirdikten sonra afiyetle yiyorum.Bence çok güzel oluyor kahvaltımın vazgeçilmezi oldu , önceden 1 kase yulafa süt ekleyip yiyordum.
 
hemen yeni denediğim bir tarif daha ;

çok çok kolay :) 1 kase yulaf üstüne 2 tatlı kaşığı arı poleni ve en son yeterince süt.Sabah kahvaltımın vazgeçilmezi yulafın son hali :)
 
ben normal kaseye döküp sade bir şekilde yiyorum. atraksyona gerek yok.
 
arkadaşlar ben çok farklı kullanıyorum.

büyük bir bardak sıcak rezene çayının içine (farklı bitki çayları da olabilir) 1 tatlı kaşığı bal koyuyorum ve o bardağı kasenin içine döküyorum. zaten sıcak olduğu için 10 sn de lapa gibi oluyor. 10 dakka içinde de soğuyor. tadı çekilebilir kıvama geliyor garanti veriyorum. tek handikapı amerikan filmlerindeki hapishane yemeklerine benziyor :)

Balı sıcak tüketmek çok sağlıklı değil açıkçası , vücuda aşırı stres yüklüyormuş , zehirlenme vakaları da görülebilen bir durummuş duyumuma göre..
 
balın belli bir sıcaklıktan yukarıya çıkmaması önemlidir.öcelikle besin değerlerinin muhafazası için gerekli. yoksa bildiğin kesme şeker ye daha iyi. daha kötüsü olan zehire dönüşüp hücrelerde tahribata yol açabilir yani bildiğin zehire dönüşecektir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:18 ----------

"Baldaki Enzimler :

Bal enzimler bakımından oldukça zengindir. Başlıca bilinen bal enzimleri amilaz (diastaz), invertaz(sakkaraz), katalaz, fosfataz ve ayrıca askorbik asit ile glikozu yükseltgeyen glikosazidaz enzimleridir. Enzimlerin bir kısmı nektardan ve yaprak bitlerinin yaprak üstünde bıraktıkları salgıdan, büyük bir kısmı ise arıların tükürük bezi salgılarından meydana gelmektedir.
Baldaki amilazlar, alfa amilaz ve beta amilaz olmak üzere iki gruba ayrılır. Alfa amilaz nişastaya etki ederek alfa 1,4 glikozit bağlarını parçalar, dekstrin ve çok az miktarda maltoz oluşur. Uzun süreli etkime sonunda dekstrin maltoza ve izomaltoza parçalanır. Beta amilaz ise polisakkaritlerin indirgen olmayan ucundan her defasında bir maltoz birimini oluşturmak üzere alfa-1,4 glikozit bağlarını hidrolizler.
Alfa amilazın optimum pH’ı 22-30 derecede 5 ve 45-50 derecede 5.3 olarak belirlenmiştir.Beta Amilazın optimum pH’ı ise söz konusu sıcaklıklarda 5,3 bulunmuştur. Buna göre bal diastazının optimum pH’ın 5,3 olarak kabul edilmiştir. Yapılan araştırmalarda bal amilazının kaynağının arı olduğu tespit edilmiştir.
İnvertaz (Sakkaraz) enzimi, nektarın bala dönüşmesindeki kimyasal değişikliklerin çoğundan sorumlu olup, nektardaki sakkarozun fruktoz ve glikoza çevrilmesini sağlamaktadır. İnvertazın, früktoinfertaz ve glikoinvertaz olmak üzere iki genel tipi vardır. Bunlar değişik aktiviteye sahiptirler.
Önemli bal enzimlerinden olan glikozoksidaz, glikoz üzerine etki ederek hidrojen peroksit ve glikonolaktan oluşturmaktadır. Balın antibaktariyel etkisi de oluşan hidrojenperoksitten kaynaklanmaktadır. Burada meydana gelen asit bal için koruyucu görev yaparken yine balda bulunan katalaz enzimi de hidrojenperoksidi oksijenli suya dönüştürmektedir.

Isı, invertaz ve amilazın aktivitelerini olumsuz yönde etkilemektedir. Isı ile bu enzimlerin etkinlikleri azalırken, hidroksimetilfurfural (HMF) içeriği artmaktadır. Enzim etkinliği taze, saf ballarda bile oldukça geniş sınırlar içinde değişiklikler göstermektedir. Gıda maddeleri tüzüğüne göre amilaz sayısı (Diastaz sayısı) 8’den az olmakla birlikte 40 derecede 1 saatte l gram baldaki enzim tarafından hidrolize edilebilen %1’ lik nişasta çözeltisinin mililitresi olarak tanımlanmaktadır."

kaynak: http://www.gidasanayii.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7490



hidroksimetilfurfura (HMF) içeriğinin artması genetoksik ve kanserojen etki yaratır.
 
Son düzenleme:
arkadaslar ben yeni bir yol buldum mutlaka denemelisnz. uzerini gececek kadar sicak su koyup demlendirmeye birakin. suyunu cektgnde bir tutam tuzla karistirin makarna gibi olacaktir. manti sosu hazirlar gibi sarimsakli yogurt hazirlayip cesitli baharatlarla tatlandrablrsiniz. ben corek otida koyuyorum. tipki manti gibi oluyor
 
Sütü katın 5 6 dk kadar bekleyin içine 1 tane elma veya 1 2 tane mandalina atın . mükemmel oluyo . :)
 
Bir kaseye yulaf ezmesi koyuyorum,üzerine bir avuç çekirdeksiz kuru üzüm ve bir avuç fındık ve üzerine soğuk süt.Hem sabah doğal yoldan şeker ihtiyacımı karşılıyorum,hem de kaliteli karbonhidrat alıyorum.

Beslenme programınıza aykırı değilse şiddetle tavsiye thums:
 
Bende bu olayı dün bi abimden görüp giriştim.. Nesfite baktım ve şeker içeriyor bi kere lezzetli insan onu çerez niyetine de çok rahat tüketebilir ki biraz düşünününce bu şekilde şeylerin tadı ne kadar lezzetliyse o kadar doğallığı bozulmuş demektir..

Bu yüzden etinin ki -lezzetsiz olsa da- bizim için en makbül oldugunu düşünüyorum :) Ve gülü seven dikenine katlanırmış.. Kas yapmak istiyorsak proteinimizi almamız lazım ve lilalifte de iyi miktarda protein bulunmakta bu yüzden nasıl yediğimizin pekte bir önemi olmadıgını düşünüyorum :)

Yoğurt + Lilalif + Elma şeklinde yedim fakat çok begenmedim yine de :))
 
Bir insan yulafın üstüne hiç bir şey eklemeden yiyebilirse ne kadar yararı oluyor ? Üstüne ekledikleri besin değerini artıyor mu ?
 
Bir insan yulafın üstüne hiç bir şey eklemeden yiyebilirse ne kadar yararı oluyor ? Üstüne ekledikleri besin değerini artıyor mu ?

Ne eklersen ekledigin kadar besin degeri toplama eklenecektir tabi ki aslolan gun boyunca tum tuketimindir.
 
yulaf lifli olduğu için faydalı onun için mi yiyorsunuz beyler karbonhidrat sağlamaktan başka ne faydası var, ne formda satılıyor ?
 
yulaf+süt+PEKMEZ(üzüm) harika bence...deneyin zevkle yiyeceksiniz....sütle 2 dk bekletip yerseniz daha iyi oluyor
 
hep aklima takilmistir, bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim.
hani hep proteinlerin cesitlendirilmesinin daha isabetli olacagini soyler dururuz, ayni durum karbonhidratlar icin de gecerli midir?
yani ben pilav, makarna yerine yulaf yesem olur mu?
misal gunde 300 gram yulaf yesem, tabi antreman sonrasi basit karbonhidrat ihtiyaci disinda, faydasini gorur muyum?

kisa surede kaslanan unluler icin gece gunduz yulafla beslendi rivayetleri ne derece dogrudur?
 
Back
Yukarı