yulaf sabah kahvaltısındamı yenir gece yatmadan önce yesek nolur yani kısaca günün hangi vakitlerinde yememiz uygun olur?
Bu soruya beslenme düzeninizi bilmeden nasıl cevap verebiliriz ki?Yulaf Ezmesini kahvaltıda süt ile beraber yemek o gün için yeterli kahvaltıyı sağlarmı.
Kahvaltıda yanında başka besinlerde yemem gerekirmi acaba ?
Teşekkürler.
Haklısınız eksik bilgi vermişim , hocamın bana verdiği yemek proğramında , kahvaltıda 1 adet yumurta - domates - salatalık , çay , süt , peynir , zeytin var.Bu soruya beslenme düzeninizi bilmeden nasıl cevap verebiliriz ki?
Kahvaltıdan sonraki öğünlerinizin içeriği nedir? Kaç öğün alırsınız?
Amacınız, hedefleriniz nelerdir?
Çok genel bir cevap olarak şunu söylebilirim.
Kahvaltı idman sonrası öğünle beraber günün en önemli öğünlerindendir ve son derece zengin ve besleyici olmalıdır.
Sadece süt kahvaltıdaki protein ihtiyacınızı gidermede yeterli olmayacaktır.
Yulaf çok besleyici ve yararlı bir kompleks karbo olmasına rağmen tek başına yulafla beslenmek besin çeşitliliği sağlamaz.
Proteinleri ve karboları çok çeşitli kaynaklardan almaya ve her birinin besin öğelerindeki olası eksiklikleri diğerleriyle gidermeye özen göstermelisiniz.
Öncelikle forumun adabına yakışır bir biçimde tepkinizi veriniz.yumurtanın besin değerlerine bakmanı tavsiye ederim..mod arkadaş 8 tane demiş yuh diyerek açıklamasını rica ediyorum
4 tane yumurta beyazı 20 gr protein ediyor..12gramda 100gr yulaftan gelse+ 100ml sütte de 3 gr protein...toplm 35 gr protein ederki benim bildiğime göre vücut ağırlığına göre değişmekle birlikte bir öğünde emilecek protein miktarı 20-30 gr arası değişir fazlası ya yağ yada atılıyor diye biliyorum
..
birde sütlü yulaf ezmesinin üstüne hemen yumurta yiyebilcen mi ..ıyk benim mide kaldırmaz da
((ben yarın sütlü yulaf + ezilmiş muz önerisini bi deniyim..10dk sonra 4 yumurta beyazı ))