Yulaf Yemenin Kolay Şekli

4 farklı tarifim var

150 ml light süt(hafif kaynar)
80 gr yulaf
20 gr kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

250-300 ml kaynar su
100 gr yulaf
15 gr kuru kayısı
10 gr yer fıstığı
1 çay kaşığı tarçın

4 beyaz 1 tam yumurta
100 gr yulaf
50-75ml light süt
1 çay kaşığı tarçın
(Blenderden geçirip omlet kıvamında)

30/40 gr karışık meyveli müsli
60 gr yulaf
Splenda
150 ml kaynar su
 
bu müsliyi sabah kahvaltısı niyeitne yiyebiliriz dimi
Sabah Kahvaltısı niyeti değilde kahvaltının yanına ekstra olarak yemen daha sağlıklı olacağını düşünüyorum
 
Ben de tecrübelerime dayanarak fikrimi belirtmek isterim:

Yulaf ezmesi öğütülerek yendiğinde çiğnemesi ve sindirimi biraz daha kolay olacağı için kana karışma süresinde az da olsa artış görülmesi kaçınılmaz. Yani kabaca glisemik indeksi %10-20 artacak. Bu yüzden kilo almak için tüketen arkadaşlar öğütüp yiyebilirler ama diyette olan arkadaşlar öğütmeden yerse daha geç sindirileceği için diyetinizi destekleyecektir.

Küçük bir ayrıntı bu belki ama diyette bazen çok ince ayrıntılara girdiğimiz oluyor ya, işte o hususta bu ayrıntı dikkate alınmayacak gibi değil.

---

Bu arada gelmişken naçizane tarifimi de paylaşayım, tarifi karışık gelse de eminim ki tadını beğeneceksiniz:

Malzemeler:
200 gr yulaf ezmesi - 10 yemek kaşığı
20 gr protein tozu - 2 yemek kaşığı
3-4 gr kakao - 1 tatlı kaşığı
150 ml az ısıtılmış su (40-50° yeterlidir, tatlandırıcı kolay erisin diye)
2 adet tablet tatlandırıcı (isteğe bağlı)
15 gr pekmez (tercihen keçiboynuzu) - 2 tatlı kaşığı
30 gr öğütülmüş kuruyemiş karışımı (ben %50'si fıstık olmak üzere fındık, badem ve cevizi karıştırıp öğütüyorum)

Yulaf ezmesini fırında ya da mikrodalga fırında ısıtıyoruz (fazla tutup kurutmayın). Ben tostun arasında ısıtıyorum. :)
Bu arada yulaf ezmesi ısınırken kuruyemiş karışımını öğütüyoruz. Taneler kırık pirinç büyüklüğünde olmalı. (Ben 100-150 gramı tek seferde öğütüp 4-5 sefer kullanıyorum.) Bunu başka kaba alıyoruz.
Isınan yulaf ezmesini fazla soğutmadan öğütme kabına alıp içine protein ve kakaoyu ekliyoruz. Karıştırıyoruz (öğütmüyoruz şu an).
Pekmezi döküyoruz.
Tablet tatlandırıcıları sıcak suda erittikten sonra (isteğe bağlı) sıcak suyu bu karışıma döküyoruz.
Döker dökmez karışımı 5-10 saniye kadar öğütüyoruz. Yulafı un haline getirmenize gerek yok. Orta ufak taneli hale getirmeniz tavsiyemdir.
Karışım homojen olmadıysa kaşık ile biraz daha karıştırıyoruz.
Yulaf suyun tamamını çekmeden tatlı kaşığı ile karışımdan parçalar alıp kuruyemiş karışımının içinde top haline getirip taneleri tutmasını sağlıyoruz. Dışı kuruyemiş taneleriyle kaplanmış oluyor.
Kuruyemiş kullanmadan da olur ama yapışkanlığını almak ve lezzetlendirmek için kuruyemiş gerekiyor bence.
10-15 dk soğumasını bekliyoruz ve hazır.
Buzdolabında saklamanızı tavsiye ediyorum. Biraz zahmetli ama o topları yerken içinde yulaf ezmesi olduğunu hiç kimse tahmin edemiyor. :)

Şekil olarak fındık atoma benziyor. Şunun gibi:

blogger-image-1164216870.jpg


Hem lezzetli hem de besleyici.

Ortalama 1 tanesi (30 gram)
3 gr Protein
12 gr Karbonhidrat
2 gr Yağ
içeriyor.

Yağın 1 gramı yulaf ezmesinden, 1 gramı kuruyemişten geliyor. Gayet sağlıklı.

1 tanesinde (30 gram)
15 gram yulaf ezmesi
1 gram şeker
bulunuyor.
 
Back
Yukarı