Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar ben bir kaç yere mail yolladım, telefonlada knşcam gümrük müsteşarlığına falan cvp bekliyorum gelince sizlen paylaşırım burda çoğu kişi kendi imkanlarıyla bu sporu yapmaya çalışıyor.
Bugün gene 10lblik optimum nutrition whey protein sipariş ettim ve 3 kat daha fazla para ödedim ben bu işin peşini bırakmıcam bi şekilde çözüm bulcam.

hepinize slm arkadaşlar ben caner yeni üye oldum.8 aydır badi yapıyorum bilgisayar mühendisliğinde öğrenciyim yazılı ingilizcem çok iyi.bende bodybuilding.com dan sipariş vermeyi düşünüyorum ama western union denen bi olay var illede oraya para yatırmak zorundayız orasıda 15 10 dolar civarında komisyon alıyor. başka türlü bodybuilding.com a para ödeme şansımız yok.bende canlı chatine bağlandım bodybuilding.com un türkiyeye neden böle uygulama olduğunu kaldırılması gerektiğini söyledim bana türkiyeden çok fazla sahte sipariş gelmesi nedeniyle böle bir uygulma başlattıklarını sölediler bende netrition.com a da size gelidği kadar sahte sipariş gelmiştir türkiyeden onlar neden sizin gibi illada western unionla ödüyceksin diye şart koşmuyolar dedim onlarda türrkiyenin durumunu tekrar gözden geçiriceklerini sölediler ilk defa birinin onlardan ülkesinin karalisteden çıkarılmasını istediğini sölediler bana.
neyse ama bugün bu forumu gezdiğimde yurt dışından sipariş etme hevesim kırıldı çünkü çoğu arkadaşın siparii gümrüğe takılmış bende 200 dolarlık bir alışveriş yapmayı düşünüyodum vazgeçtim şimdilik.
birde şunu duydum bayramlarda gümrüklerdeki sıkı denetim kalkıyomuş 100 euro sınırıda 2 katına çıkıyormuş diye okudum önümüzde ramazan bayraım geliyo biraz ondan umudum var belki bayram diye bizim supplementler arada kaynar geçer gümrükten.
arkadaşlar bu aralar sipariş veripte geçen veya gümrüğe takılan varsa siparişin içeriğiyle beraber forumda yazarsa bizim için çok iyi olur ona göre ne geçiyo ne geçmiyo daha iyi anlarız

işte amerikadaki fiyatın 4 katına isuplemenylerin satıldığı bir ülkede yaşıyoruz zaten amerikalılar bizden zengin birde bize onlara sattıklarının 3 katına satıyolar türk sporcusu elin gavuruyla nasıl rekabet etsinki bu şartlar altında
hadi suplementleri geçtim amerikada avrupada kişi başına düşen yıllık et tüketimi ne kadar türkiyede ne kadar.
amerika en fazla kırmızı et tüketen ülkesi oldu türkiyede en fazla ekmek tüeketen ülkesi.
arkadaşlar isyan etmemiz lazım yeter artık dışardan suplement almayalım diye şimdide binbir türlü engelle karşılaşıyoruz.

Aynı isimle ayda dört defa mal getirten zeki arkadaşları yürekten kutluyorum.Onların yüzünden 100 lerce dolarımızın yanmadığı yetmemiş gibi birde gümrük görevlisinin alaylarına maruz kaldık.Daha önce netritiondaydık oda hayal oldu.

Şimdi şuna ben bi açıklık getireyim ,

Türkiyeye tablet böcek ilacı bile sokamayacağınız kanunda açıkca belirtilir

Ama biz spor yapıyoruz bunalrı içmemiz lağzım !!! diyorsanız
Devlet herzaman gücü yettiği kadar denetim yapar , rüşvet alınır veya alınmaz bu önemli değil , önemli olan devletin sağlık bakanlığı varken ülkeye tablet sokmak , bu ilaç veya değil develt onu tartışmaz çünki kanunlar çıakrılırken mantık esas alınmaz işleyiş esas alınır ve tablet girişi yapılacaksa işleyişi ilgili bakanlık sağlar diyor kanun , ayrıca distribütörlerin bu ürünleri getirememelerinin sebebi yine ülkemizdeki kanunlar çünki supplementler içindeki değerler bakanlığın ön gördüğünden fazla çıkarsa izin verilmiyor mesela cafeein değeri çok yüksek bi supplemente izin çıkaramıyorlar , yani devlet bize yardım etsin diyemeyiz elimzideki imkanlarla bu sporu yapmaya çalışıcaz yada yurtdışına çıkan birine valize koyup getirmesini söylicez bunun başka alternatifi yok , bu başlık altında tekrar tekrar "bir yol bulmalıyız" mesajını atmayın , kendimiz ettik kendimiz bulduk bu kadar basitt , dün ufak bi sayım yaptım 6 kişi aynı hafta para yatırdığını yazmış foruma ve ortalama tüm koliler 15-20 lbs arası , şöyle bi düşünün memursunuz önünüzde bir bant var koliler üstünde ilerliyor 4-5 tane aynı tipte koli farklı adreslere gidiyor merak edip açmazmısınız 1 tanesini ? , netrition olayındada aynısı oldu ups nin memurunu zorla uyandırdık , sonuç hüsran , şimdi bodybuildingde aynısı oldu ama bu sefer fedexde elden gitti hatta idddaa ediyorum tüm gümrüklere yazı yolladılar üzeridne bodybuilding.com yazan kolileri inceleyin diye çünki ortalama her kolide 5-6 kutu hap var , memur anlamaz bilmez bilmek zorundada değil elindeki kağıda bakar tablet geçermi geçmezmi kontrol eder , geçmiyor yazarsa basar mühürü keser konşimentoyu sonrasına sen uğraşırsın , bunu niye yapıyolar deme hakkımızın doğması için vatandaşlıktan çıkmamız ve başka bir ülkeye gitmemiz gerekiyor çünki önümüzdeki 10 yılda akp hükümetinin değişmeyeceğini düşünürsek mevzuat aynen böle kalır

anlayamadığım bir mantık var ve umarım bu yargılama ve tavır bundan sonraki mesajlarda devam etmez..
"çok alışveriş yaptınız ondan kapandı..niye peşpeşe aldınız..ne güzel sakin sakin alıyorduk.."
bu doğru bir yaklaşım değil..kimse kimseyi suçlamasın..hırsız evi soymuş , kapıyı kilitlemeyene kızıyorsunuz nasreddin hoca fıkrasındaki gibi..
muhatabınız gümrüktür arkadaşlar..bir kaçtane protein alma ümidi taşıyan ülkemin ekonomi yapmaya çalışan bodycileri değildir..

habire kişisel alışveriş yapan bireylere suç atıp durmayın..

arkadaşlar öncelikle merhaba,bu yurtdışından supplement getirme olayı benimde uzun zamandır kafama takılan bişey oldu ve forumu okuyunca daha da rahatsız etti.
şimdi gümrükte açıkca anlaşılan kolilerin üstünde ''body building'',''netrition'' mu yazması yada ''supplement for personal use only'' yazması mı?
ben bi tane site buldum ve fiyatları akıl almayacak kadar ucuz optimum %100 whey 10lb yaklaiık 60$ :shock: ama sadece air mail imkanınız var. bu şartlarda yeni bir site yeni bir umut diyerek işe koyulmalı mıyız? takılır mıyız bilemedim ben!

Posta gümrüğünden helikopter bile çıkarma şansın var ama bu sadece bir şans , ordaki memur kızarda koliye mühür vurup üzerine vitamindir diye not düşerse gene alamaz kimse

Allah kahretsin:( yıkıldım adeta.Optimum Casein,optimum whey,amino,serious mass gümrükte kaldı.220 ytl masraf yapmam gerekiyormuş.Uzun lafın kısası krizdeyim

arkadaşlar siparişleri gümrükten geçenler veya gümrüğe takılanlar burda yazarsanız iyi olur.birde öncedende söledim şimdi sipariş versek razman bayramı diye gümrükteki yoğunlukl arttı diye devlet denetimleri esnekleştiriyormuş bu haberde öle okudum
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5409513.asp?yazarid=18&gid=61
100 euro sınırı 200 euro oluyor diye okudum acaba şimdi şöle bi 150 dolarlık sipariş versek geçermi ama forumdan okudğum kadarıyla bu ara sipariş verenelerin hep elinde patladı mallar.

Arkadaşım sen anlamakmı istemiyosun ? koliler fişlendi diyorum sana geçmiyor gümrükten fedex ve ups kutuları denetimsiz. Bu konunun açık kalmasının artık tek bir anlamı var yurtdışına gidenlerin forumdaki samimi dostlarına ürün getirmesi bunun dışıdna herhangi birşey söz konusu değil kaldıki bulan kimse asla paylaşmaz , diez bütün iyi niyetiyle formatı hazırladı koydu bende sorularınıza günün neredeyse 24 saati cevap yazmaya çalıştım ama olan oldu herkes ihtiyacını almak isteyince enselendik , kanunlar böyle yapcka bişey yok

arkadaşlar siparişleri gümrükten geçenler veya gümrüğe takılanlar burda yazarsanız iyi olur.birde öncedende söledim şimdi sipariş versek razman bayramı diye gümrükteki yoğunlukl arttı diye devlet denetimleri esnekleştiriyormuş bu haberde öle okudum
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5409513.asp?yazarid=18&gid=61
100 euro sınırı 200 euro oluyor diye okudum acaba şimdi şöle bi 150 dolarlık sipariş versek geçermi ama forumdan okudğum kadarıyla bu ara sipariş verenelerin hep elinde patladı mallar.

verilen gazede yazısında elektronik eşyalar için bayram dönemlerinde bir serbestlik olduğunda bahsediyor..
Vitamin protein geçirmek zaten sağlık bakanlığı onayı gerektirdiği için yine sorunlu 100 $'ı geçmese bile..

Gümrük müdürlüğündeki ****** komplekslerine karşı duramayacağımız aşikar.Çok rica ediyorum.Bundan sonra yurtdışı ile ilgili kaynak bulan allah rızası için açıklamasın.Ben kendi çabamla 3 yılda bulmuştum.Arayanda bulur zaten.B.B ile Alakası olmayan kendini akıllı sanan tüccar bozuntuları mahfetti supplement kaynağımızı.

Son düzenleyen: Moderatör:
boldenon işin sonu gümrüğe varsa da bu şekilde devletin gümrük memurlarını aşağalamayalım..

konu birilerini suçlama ve günah keçisi arama konusuna dönmeye
başladı..Artık bundan uzaklaşalım..fikir isteyenlere yardımcı olalım..

koliler fişlendi diyosun neye göre fişlendi üzerinde bodybuilding.com yazan kolilermi fişlendi.yani demek istediğim eğer ebay.com başka sitelerden sipariş versek fişlenmeiycek yani gümrükte bu siparişlerimiz, yoksa adamlar kolileri teker teker açıp içinde protein tozu vitamin gibi benzeri ürün içeren bütün kolilerimi fişlediler.

bu noktada dieze bir sorum olacak,simdi soyle ki eger biz ebaydan supplement alirken satici ile irtibata gecersek,ve kendisinden iste fatura yada cesitli belgeleri koymamasini sanki bir hediye paketi yada ailenin bir ferdinden digerine bir ihtiyac malzemesi gibi gostermesini istersek,gumruk memurunun karsisina bu paket geldiginde ne olur...yani bu yontem bir cozum olustururmu.

birde fiyonk yapmalarını söyle daha bir güzel olur şaka bir kenarada dostum bence riski göze alıp sipariş ver bak binde bir takılıyor şansını dene bence sonuçta türkiyede hem pahalı hemde insan alış veriş yaparken şüpheli davranıyor yok sahtemi yok gerçekmi nede olsa dolandırıcılık hat safada memelekete kardeşim bence sen sipariş ver

birde fiyonk yapmalarını söyle daha bir güzel olur şaka bir kenarada dostum bence riski göze alıp sipariş ver bak binde bir takılıyor şansını dene bence sonuçta türkiyede hem pahalı hemde insan alış veriş yaparken şüpheli davranıyor yok sahtemi yok gerçekmi nede olsa dolandırıcılık hat safada memelekete kardeşim bence sen sipariş ver

Sen şakamı yapıyorsun? insanlar burda boşamı konuşuyor.Kaç kişininki takılmış durumda sen hala sipariş ver diyorsun.Sen o arkadaştan daha çok forumda şikayetciydin parasal(Türkiyede ürünler pahalı vsss) yönden.Riski sen göze alda bindebirmi takılıyomuş bizde görelim.Ne dersin olmaz mı?

Arkadaşlar gerekirse C terminali antrepoya gidecem sizin için video kaydı yapacam memurun ağzındna çünki çok farklı fikirler sunmaya başladınız , kim bilir 10 günde kaç koli supplement yakaladı adamlar rahat bırakırlarmı sanıyosunuz, e baydan alsanız nolur koli büyüklüğümü değişecek ? adam proteini öyle bi kutuya koyuyoki memleketten turşu reçel geliyor sanki , zaten kutuda 1 tane olsa posta ile istetin korkmayın postanedeki adamalr verirler ama 1 tane ürüne 70 dolar kargo bineceği için türkiye daha ucuz kalacak , yani sabaha kadarda anlatsam çıkacağı sonuç aynı , yurtdışından supplement satınalma devri bitmiştir , bu konunun açık kalma sebebi yurtdışına gidecek olanların forumdaki dostlarına supplement getirebilmesi için açık kalacak artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı