Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
slm arkadaşlar...ben daha önce yurtdışından hiç sipariş vermemiştim ve gümrük mevzuatından haberim yoktu. bb.com'dan ürün sipariş vermeye karar vermiştim ki bu forum gözüme ilişti. bb.com'da kredi kartı ile ödeme seçeneği mevcut; Türkiye'den kredi kartı kabul etmiyorlar mı? Sadece Western Union ile mi ödeme yapabiliyoruz? Onun için hangi ödeme şıkkını işaretlemek gerekiyor? Ben bu forumu okumadan önce bayağı yüklü bir sipariş verecektim; ama ürünlerin gümrükte takılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu okuyunca vazgeçtim. Sizce boyut olarak fazla yer kaplayan protein tozu gibi ürünlerdense amino asit, tribulus gibi daha küçük ama daha fazla sayıda ürün getirtmek mantıklı olur mu?

netrition dan yaptigim siparis fedex le elime ulasti. (120$+shipping civari )
fedex yetklilieri kabul etmese de fedexin gumruk konusunda etken oldugunu dusunuyorum.

NOW CLA Extreme, 90 softgels

Sopharma Tribestan (2), 60 tablets

Universal Nutrition Animal Flex, 44 packs

Cytodyne Xenadrine-EFX, 120 capsules

30.07.08 tarihinde netrition.com dan 5lb lik ON sipariş ettim ve hala elime geçmedi. Acaba gümrüğemi takıldı çünkü bi önceki siparişim 2 lb likti ve 14 günde elime ulaştı. Gümrüğe takılıp takılmadığını nereden nasıl öğrenebiliriz? Bilen varmı arkadaşlar.İlgili firma bu konu hakkında bilgi veremiyor.Bi de bu ürünleri en ucuz ve güvenli olarak nereden temin edebiliriz?

airmail ile aldıysan bulunduğun yerin posta paket müdürlüğüne başvur

slm arkadaşlar...ben daha önce yurtdışından hiç sipariş vermemiştim ve gümrük mevzuatından haberim yoktu. bb.com'dan ürün sipariş vermeye karar vermiştim ki bu forum gözüme ilişti. bb.com'da kredi kartı ile ödeme seçeneği mevcut; Türkiye'den kredi kartı kabul etmiyorlar mı? Sadece Western Union ile mi ödeme yapabiliyoruz? Onun için hangi ödeme şıkkını işaretlemek gerekiyor? Ben bu forumu okumadan önce bayağı yüklü bir sipariş verecektim; ama ürünlerin gümrükte takılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu okuyunca vazgeçtim. Sizce boyut olarak fazla yer kaplayan protein tozu gibi ürünlerdense amino asit, tribulus gibi daha küçük ama daha fazla sayıda ürün getirtmek mantıklı olur mu?

daha önceki mesajarı okursan bunların hepsinden bahsedildi..
bb.com'da sadece western union ile order yapabilirsin..
Check Or Money Order By Mail seçeneğini işaretleyip devam edeceksin sitede..

BEnde bugün yarın sipariş vercem sadece 10lbs lik alcam.İlk başta riske etmeye gerek yok diye düşünüyorum
Bana çok komik gelen birşey var önceleri sadece birkaç kutu alınıyormuş ama geldikçe kutu sayısı artmaya başlamış:D
Birde hep netrition dan alışveriş yapılırken son zamanlarda bb.com öne çıkmış acaba neden?

Birde acaba Ankara'dan sipariş veren oldu mu hiç?

BEnde bugün yarın sipariş vercem sadece 10lbs lik alcam.İlk başta riske etmeye gerek yok diye düşünüyorum
Bana çok komik gelen birşey var önceleri sadece birkaç kutu alınıyormuş ama geldikçe kutu sayısı artmaya başlamış:D
Birde hep netrition dan alışveriş yapılırken son zamanlarda bb.com öne çıkmış acaba neden?

Birde acaba Ankara'dan sipariş veren oldu mu hiç?

netritiondan al fedex ile kargo yaptır azcık şansın olsun 3 günde elinde olur , ankara izmir istanbul fark etmez , yurtdışı kargoda tek merkez var istanbul atatürk havalimanı C terminali , burdaki firma ambarına iner kontrole girer ve sana gelir

bb.com order status page uyarısı :
bb.comdan en son yaptığım alışverişte order status sayfası malların tedarik durumunu eksik ve yanlış gösteriyordu..mal yola çıktığı halde hala parayı bile almamışlar gözüküyordu..bu yüzden sitede mevcut olan online customer service'ı kullanın (müşteri temsilcileri ile chat) eğer malınız yola çıktıysada fedex tracking numberı bu müş.temsilcilerinden isteyin..

Netrution.com'dan sipari verdim ulaşımdada fedexi seçtim ürün elime geçmedi ama İstanbul'a gelmiş ve uygun bulunmuş,gümrüktenden sorunsuzca geçmiş.Sanırsam p.tes elimde olur

Netrution.com'dan sipari verdim ulaşımdada fedexi seçtim ürün elime geçmedi ama İstanbul'a gelmiş ve uygun bulunmuş,gümrüktenden sorunsuzca geçmiş.Sanırsam p.tes elimde olur
güle güle kullan , daha nice sorunsuz siparişlere diyelim :)

benimde bb.com dan siparişim istanbula ulaşmış. fedex ileydi. 130 dolar kargo hariçti.

9 pound agırlıgında . geldiği zaman kesin bilgi ve yorun yazarım.

diez e çok teşekkürler ...

dun bb.com dan 120 usd lık bir alısveris yaptım, kargo ile birlikte 180 kusur usd tuttu. bugun bunu WU aracılıgı ile yatırıcam. ancak Finansbank ın WU danısma hattını arayıp "blue collect form" dan bahsettim, bana soylenen boyle bir formun olmadıgı, sadece tek bir formun mevcut oldugu idi. bu "blue collect form" sart mı?

birde sayfaları okudum ancak gozumden kacmıs olabilir, nelere dikkat etmemiz gerekiyor bu formu doldururken? kısaca yardımcı olursanız sevinirim.

bu arada siparisim;
on whey 10 lbs
prolab glutamine 1000 gr
prolab creatine 300+300 gr

kesinlikle var benide başka şubeye gonderdiler ısrar et deki company code olacak bnm kagıtta company code olacak de

order number ı kagıttaki account number a yazacan

yurtdısına universitelere ogrenciler bu formla para gonderiyor onu soyle

tum bilgiler sitede var

olaganustu customer serviceleri var icin rahat olsun

bugun 2. siparişimi verdim cok kısa zaman icinde yola cıakrırlar inşallah gelir

bugun metrocity finansbank tan western union odememi yaptım ve formların oldugu yerde bahsedilen "kurumsal" mavi formlarda bulunuyordu. nereye gonderecegimi sordular bende bodybuilding i soyledim, kontrol ettiler ve odemeyi aldılar.

ben siparis numaramı sadece "reference number" kısmına yazmıstım, bana account number ı sordular, o kısma da aynı numarayı yazdım ve gonderdim. yaklasık 10 dk surdu islemim ve 185 kusur usd lık odemem 15 ytl lik islem masrafı ile gitti.

eve gelince bb.com live chatte MTCN bildirdim ve odemenin sorunsuz gerceklestigini soylediler ve adresimi teyid ettiler ve paketimin hazırlanmaya basladıgını soylediler.

sandıgımdan cok daha kolay oldu WU ile para gondermek. tesekkur ederim yardımlarınız icin.

son olarak burayı okuyupda yardım arayanlar icin kısa bir ozet;
western union islemi yapan herhangi bir bankaya gidip, kurumsal para gonderme formu (quick collect form, ust kısmı mavi renkte) dolduruyoruz.
burada company name: Bodybuilding
company code: bodybuilding ID'si
country: USA

bize ait olan kısımda, adımızı soyadımızı ve adresimizi yazıyoruz, altında bulunan account number ve reference number kısımlarına siparis numaramızı giriyoruz.

odemeyi aldıktan sonra bize bize odememize ait "customer copy" veriyorlar, orada yazan MTCN i bodybuilding.com a bildiriyoruz, mail yolu ile ya da benim tercihim live chatte bildiriyoruz. hepsi bu kadar.

bu arada islem masrafına 15 ytl yazmıstım, 15 usd olucak kusura bakmayın.

bodybuilding e MTCN ı livechatte bildirdikten yaklasık 1 saat sonra bana urunlerimin hepsinin temin edildigini (fark edermi bilmiyorum ama bir Florida da birde Idaho da depoları var, butun urunler Florida dan temin edilmis) ve su anda Fedex e verildigini yazan bir mail geldi. gayet hızlı isliyor bodybuilding. artık tek kalan sey sanırım gumruk icin biraz stress :)

Son düzenleyen: Moderatör:
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]37-0701[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Sopharma[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Tribestan[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]60 tablets[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$26.55[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$53.10[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]74-0483[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]EAS[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]L-Glutamine[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]400g[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$16.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$16.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]84-0401[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Optimum Nutrition[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]100% Whey Gold Standard Protein, Double Rich Chocolate[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]5.15 lb.[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$42.99[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$42.99[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]40-0043[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Netrition[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]MixChamp Shaker Bottle[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]25 oz[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$0.00[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$0.00[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Subtotal[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$113.04[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Subtotal after discount[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$113.04[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Shipping - FedEx International Priority (2 to 3 days)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$77.17[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Total[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$190.21[/SIZE][/FONT]
Salı günü sipariş vermiştim Netrition'dan biraz önce elime ulaştı bilgilerinize

arkadaşlar, istanbul-ankara gibi büyük şehirler dışında kalan yerlerden de sipariş vermek mümkün mü? sözgelimi ben şu an amasyadayım, fedex'le sipariş versem buraya da gelir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı