heldic
forum Kurdu
evet pc basına gecebildim simdi soruları tek tek cevaplayacam
-kolestrol en buyuk antıoksıdandır
-tahıl agırlıklı beslenınelrde zeka gerılıgı vardır
-veganlar cınsel manada yetersızdır
-veganlarda dusuk testove gh sevıyesı vardır
-kırmızı ette essı amıno asıtler vardır (amıno profılı degıl sen kırmızı ette bulunan amınolar baska yerde yo0k dedın )
-veganlar cabuk yaslanır
-uygurlar vegan oldugu ıcın savaslarda yenılıp sılınmıstır ( bence tv ızle arad cınde adamlr en cok ugrasılan halk )
-karbonhıdrat agırlıklı beslennlerde beyını baı bolumlerını tarıp eder
kolestrol en buyuk antıoksıdandır
Prof. Dr. Canan Karatay Habertürk'te İki Ses Bir Nefes programına konuk oldu. Pakize Suda'nın sorularını yanıtlayan Karatay kolesterolün bir hastalık olmadığını söyledi.
Kolesterolün firmalar tarafından hastalık olarak değerlendirildiğini belirten Karatay "Başka sebepler kolesterolü yükseltir. Kolesterol vücudumuzdaki en kuvvetli antioksidandır. Eğer yükselmişse o vücutta mutlaka toksin vardır. Kolesterol onu yok etmek için yükselmiştir. Aynı ateşli bir çocuğun akyuvarlarının yükselmesi gibi" diye konuştu.
http://www.haber365.com/Haber/Canan_Karatay_Kolesterol_En_Iyi_Antioksidandir_Video/
Bu söylemin sahibi doktorun profili
http://kaanil.blogcu.com/prof-dr-m-canan-efendigil-karatay-kimdir-karatay-diyeti-kitabin/10494251
-tahıl agırlıklı beslenınelrde zeka gerılıgı vardır
Beyin ön bölge hassasiyeti toplumda bu kadar yaygın iken birde yenilen bol karbonhidratlı yemekler bu kişilerde var olan hassasiyeti arttıracak ve dikkat kaybı, karar vermede zorluk gibi yakınmalarla birlikte gelen başarısızlık sonucunda sinirlilik hali ortaya çıkacak, ilişkiler gerilecek ve gün, mutsuzluk ya da aşırı yorgunluk haliyle sonuçlanacaktır.
Henüz gelişimini tamamlamamış beynin ön bölgesini poğaça, börek, simit gibi karbonhidratlı gıdalarla besleyen okul kahvaltıları, çocukların ders performansı açısından mutlaka yeniden düzenlenmelidir.
ayrı yeten tahıllar omega 6 dan zengin oldugu icin vucuddaki omega 3 dengesini bozar omega 3 eksikliginin yapmıs oldugu zararlar icinde beyin gelisimi ve calısmasıda vardır rahatlıkla söyleyebiliriz ki tahıl dan zengin beslenen insanların beyinleri yeterli omega 3 asidini alamaz
Omega-3 yağ asitleri sayesinde [değiştir]
* Trigliseritler ve kolesterol düşer, böylece ateroskleroz ve buna bağlı kalp hastalıkları, kalp krizi ve akut inme riski azalır.
* Bağışıklık sistemi güçlenir
* Kansere karşı koruma sağlanır
* Beyin, retina, sperm, cilt hücreleri güçlenir
* Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur (diyabet için faydalı)
* Kanı inceltir ve akışını kolaylaştırır, kanın pıhtılaşmasını önler
* Yangı önleyici etkisiyle romatizmal hastalıklara karşı koruma sağlar
kaynaklar
http://tr.wikipedia.org/wiki/Omega-3_ya%C4%9F_asitleri
http://www.beyindoktoru.com/beyin-ve-diyet.htm
ayrıyeten unutkanlıkda beyinle ilgilidir
Sonuç olarak, öğrenmek ve öğrenilen bilgilerin, davranışların, deneyimlerin unutulmaması için öncelikle iyi çalışan bir beyin ön bölgesine ihtiyaç vardır. Beslenme tarzı, hafif kafa darbeleri, beyni etkileyen hastalıklar, beyin ön bölgesinin kendi bozuklukları unutkanlığın önemli nedenleridir. Tatlı ve hamur işi gıdalardan uzak duran, sebze, meyve, protein ve dengeli yağ içeriğiyle beslenen, düzenli spor yapan, kafa darbelerine karşı kendini koruyan insanlar, beyin ön bölgelerini de koruyup iyi çalışmasını sağlayarak unutkanlıktan korunabilirler.
yazının basında beynin ön bölgesini karartan gıdaların karbonhidratlar oldugundan bahsetmistik.
kaynak
http://www.beyindoktoru.com/Unutkanlik.htm
Profosor Doktor Güclü ıldız Turkiyede ilk nöröterapi uygulayan doktordur.
-veganlar cınsel manada yetersızdır
-veganlarda dusuk testove gh sevıyesı vardır
Testesteronu Doğal Yollardan Artırmanın Yolları
1-KIRMIZI ET : içermiş olduğu zengin amınoacidler,hayvansal yağ,kolestrol ve çinko nedeniyle doğal testesterone tetikleyici gıdaların başında geliyor..kırmızı et ayrıca içermiş olduğu carnitine ,creatine ve cla bakımındanda vücut gelişimine büyük katkı sağlıyor..bu kadar geniş ve zengin bir besin maddesi yelpazesini barındıran nadir gıdalardandır kırmızı et...bazı kaynaklar kırmızı etin içermiş olduğu yağ miktarından dolayı kesinlikle kaçınlıması gerekn bir gıda olduğunu söyleselerde siz bunlara kulak asmayın..kırmızı etin getirisi her zaman götürüsünden fazladır..zaten bahsetmiş olduğumuz konu testesteronu doğal olarak arttırmak olduğu için,etteki bu yağ ve kolestrol büyük önem taşıyor..kolestrol testesteron için hammaddir.
burda da kolestrol ve yagın önemi var
7-HAYVANSAL PROTEİN :kümes hayvanları,lor peyniri,deniz ürünleri içermiş oldukları temel amınoacidler bakımından ve düşük kalorili olmasından dolayı yüksek miktarlarda tüketilme imkanı sağlar..protein alımının vücuttaki anabolic hormonların salgılanmasındaki etkileri çok büyüktür..özelliklede temel amın acidlerin anabolizmaya olan büyük katkısı..eğer testesteron ve diğer anabolic hormonların salgılanmasını istyorsanız günlük protein alımınızı çok düşürmemye özen gösterin..ama unutmayınki fazla proteinde yağa dönüşecektir..şöyle birde handikap varki vücuttaki fazla yağ oranıda testesteron miktarını düşük seviyelerde tutar.testesteron vücut yağ oranı düşükken daha fazla salgılanır.. onedenlede protein alımınızı makul ölçülerde gercekleştirin..
bu yazılanların hepsi gh icinde gecerli ayrı yeten uzun sureli düsük kan sekeri de testesteron ve gh icinde lazım bunu da ketojenik diyetler saglar cunku yagların kan sekerini yukseltici etkisi yoktur karbonhidrat agırlıklı beslenme ketojenik diyetlere göre daha az testesteron ve gh salgılar
kaynak
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/testesteronu-do-al-yollardan-art-t4221.html
Düşük testosteron ilk belirtisini cinsellikte azalma ile gösterir. Testosteron düzelince, seks hayatı korunur. Kolesterol yüzde 15 azalır. Göbek, yerini kasa bırakır..
Avrupa Üroloji Konferansı Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapıldı. Uzmanlar erkeklik hormonu olan testosteronun etkisi üzerine verilerini sunarken, seks hayatının erkeklerin yaşamında check-up kadar önem taşıdığını dile getirdiler. Lizbon'da, Bayer tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan dünyaca ünlü ürolog Prof. Pierre Marc Bouloux, GÜNAYDIN okurları için sorularımızı yanıtladı:
düsük kolestrolun cinsel yasama olan etkileri
kaynak
http://www.nuveforum.net/40-genel-saglik/28926-seks-kolesterol-ilaci/
Cabuk yaslanmaları konusuna gelirsek
Kolestrol en guclu antioksidan sa ve antioksidan yaslanma karsıtıysa bundan uzak duruyorsanız yaslanmaya sebebtir.
http://www.dailymail.co.uk/health/ar...ve-longer.html
Alın daha yeni yapılmış bir araştırma hemde İngiltere'de yapılmış. Şimdiki beslenme şeklinin ne kadar yanlış olduğunu anlatıyor. Başlık zaten herşeyi anlatıyor karbonhidratları diyetimizden çıkarmak bizim daha uzun yaşamamızı sağlar mı ?
Buyrun şekerin rafine karbonhidratın yani işlenmiş karbonhidratın kanser yapıcı etkisinin olduğunun kanıtı.
http://www.naturalnews.com/001812.html
Karbonhidratların göğüs kanseri yaptığını anlatan bir makale
http://www.scientificamerican.com/ar...iet-may-increa
But now a U.S. geneticist is thought to have discovered the secret to a long life, full of health and energy. And the answer might be as simple as cutting down on carbohydrates.
Professor Cynthia Kenyon, whom many experts believe should win the Nobel Prize for her research into ageing, has discovered that the carbohydrates we eat — from bananas and potatoes to bread, pasta, biscuits and cakes — directly affect two key genes that govern youthfulness and longevity.
Bu bizim anlattığımız durumu kanıtlayan professör Cynthia Kenyon nobel ödülüne diğer beslenme uzmanları tarafından kazanılması öngörülmüş. Profesör yediğimiz karbonhidratın '' muzdan patatese ekmeğe bisküviler ve krakerlere kadar 2 tane geni etkilediğini kanıtlamış. Bu genler ne ? Gençlik ve uzun yaşam.
Sanırım bu bile ne kadar durumun aslında önemli olduğunu kanıtlıyor.
Zaten ismini yazınca profesörün google a direk çıkıyor nobel ödülünü alabileceği....
-kolestrol en buyuk antıoksıdandır
-tahıl agırlıklı beslenınelrde zeka gerılıgı vardır
-veganlar cınsel manada yetersızdır
-veganlarda dusuk testove gh sevıyesı vardır
-kırmızı ette essı amıno asıtler vardır (amıno profılı degıl sen kırmızı ette bulunan amınolar baska yerde yo0k dedın )
-veganlar cabuk yaslanır
-uygurlar vegan oldugu ıcın savaslarda yenılıp sılınmıstır ( bence tv ızle arad cınde adamlr en cok ugrasılan halk )
-karbonhıdrat agırlıklı beslennlerde beyını baı bolumlerını tarıp eder
kolestrol en buyuk antıoksıdandır
Prof. Dr. Canan Karatay Habertürk'te İki Ses Bir Nefes programına konuk oldu. Pakize Suda'nın sorularını yanıtlayan Karatay kolesterolün bir hastalık olmadığını söyledi.
Kolesterolün firmalar tarafından hastalık olarak değerlendirildiğini belirten Karatay "Başka sebepler kolesterolü yükseltir. Kolesterol vücudumuzdaki en kuvvetli antioksidandır. Eğer yükselmişse o vücutta mutlaka toksin vardır. Kolesterol onu yok etmek için yükselmiştir. Aynı ateşli bir çocuğun akyuvarlarının yükselmesi gibi" diye konuştu.
http://www.haber365.com/Haber/Canan_Karatay_Kolesterol_En_Iyi_Antioksidandir_Video/
Bu söylemin sahibi doktorun profili
http://kaanil.blogcu.com/prof-dr-m-canan-efendigil-karatay-kimdir-karatay-diyeti-kitabin/10494251
-tahıl agırlıklı beslenınelrde zeka gerılıgı vardır
Beyin ön bölge hassasiyeti toplumda bu kadar yaygın iken birde yenilen bol karbonhidratlı yemekler bu kişilerde var olan hassasiyeti arttıracak ve dikkat kaybı, karar vermede zorluk gibi yakınmalarla birlikte gelen başarısızlık sonucunda sinirlilik hali ortaya çıkacak, ilişkiler gerilecek ve gün, mutsuzluk ya da aşırı yorgunluk haliyle sonuçlanacaktır.
Henüz gelişimini tamamlamamış beynin ön bölgesini poğaça, börek, simit gibi karbonhidratlı gıdalarla besleyen okul kahvaltıları, çocukların ders performansı açısından mutlaka yeniden düzenlenmelidir.
ayrı yeten tahıllar omega 6 dan zengin oldugu icin vucuddaki omega 3 dengesini bozar omega 3 eksikliginin yapmıs oldugu zararlar icinde beyin gelisimi ve calısmasıda vardır rahatlıkla söyleyebiliriz ki tahıl dan zengin beslenen insanların beyinleri yeterli omega 3 asidini alamaz
Omega-3 yağ asitleri sayesinde [değiştir]
* Trigliseritler ve kolesterol düşer, böylece ateroskleroz ve buna bağlı kalp hastalıkları, kalp krizi ve akut inme riski azalır.
* Bağışıklık sistemi güçlenir
* Kansere karşı koruma sağlanır
* Beyin, retina, sperm, cilt hücreleri güçlenir
* Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur (diyabet için faydalı)
* Kanı inceltir ve akışını kolaylaştırır, kanın pıhtılaşmasını önler
* Yangı önleyici etkisiyle romatizmal hastalıklara karşı koruma sağlar
kaynaklar
http://tr.wikipedia.org/wiki/Omega-3_ya%C4%9F_asitleri
http://www.beyindoktoru.com/beyin-ve-diyet.htm
ayrıyeten unutkanlıkda beyinle ilgilidir
Sonuç olarak, öğrenmek ve öğrenilen bilgilerin, davranışların, deneyimlerin unutulmaması için öncelikle iyi çalışan bir beyin ön bölgesine ihtiyaç vardır. Beslenme tarzı, hafif kafa darbeleri, beyni etkileyen hastalıklar, beyin ön bölgesinin kendi bozuklukları unutkanlığın önemli nedenleridir. Tatlı ve hamur işi gıdalardan uzak duran, sebze, meyve, protein ve dengeli yağ içeriğiyle beslenen, düzenli spor yapan, kafa darbelerine karşı kendini koruyan insanlar, beyin ön bölgelerini de koruyup iyi çalışmasını sağlayarak unutkanlıktan korunabilirler.
yazının basında beynin ön bölgesini karartan gıdaların karbonhidratlar oldugundan bahsetmistik.
kaynak
http://www.beyindoktoru.com/Unutkanlik.htm
Profosor Doktor Güclü ıldız Turkiyede ilk nöröterapi uygulayan doktordur.
-veganlar cınsel manada yetersızdır
-veganlarda dusuk testove gh sevıyesı vardır
Testesteronu Doğal Yollardan Artırmanın Yolları
1-KIRMIZI ET : içermiş olduğu zengin amınoacidler,hayvansal yağ,kolestrol ve çinko nedeniyle doğal testesterone tetikleyici gıdaların başında geliyor..kırmızı et ayrıca içermiş olduğu carnitine ,creatine ve cla bakımındanda vücut gelişimine büyük katkı sağlıyor..bu kadar geniş ve zengin bir besin maddesi yelpazesini barındıran nadir gıdalardandır kırmızı et...bazı kaynaklar kırmızı etin içermiş olduğu yağ miktarından dolayı kesinlikle kaçınlıması gerekn bir gıda olduğunu söyleselerde siz bunlara kulak asmayın..kırmızı etin getirisi her zaman götürüsünden fazladır..zaten bahsetmiş olduğumuz konu testesteronu doğal olarak arttırmak olduğu için,etteki bu yağ ve kolestrol büyük önem taşıyor..kolestrol testesteron için hammaddir.
burda da kolestrol ve yagın önemi var
7-HAYVANSAL PROTEİN :kümes hayvanları,lor peyniri,deniz ürünleri içermiş oldukları temel amınoacidler bakımından ve düşük kalorili olmasından dolayı yüksek miktarlarda tüketilme imkanı sağlar..protein alımının vücuttaki anabolic hormonların salgılanmasındaki etkileri çok büyüktür..özelliklede temel amın acidlerin anabolizmaya olan büyük katkısı..eğer testesteron ve diğer anabolic hormonların salgılanmasını istyorsanız günlük protein alımınızı çok düşürmemye özen gösterin..ama unutmayınki fazla proteinde yağa dönüşecektir..şöyle birde handikap varki vücuttaki fazla yağ oranıda testesteron miktarını düşük seviyelerde tutar.testesteron vücut yağ oranı düşükken daha fazla salgılanır.. onedenlede protein alımınızı makul ölçülerde gercekleştirin..
bu yazılanların hepsi gh icinde gecerli ayrı yeten uzun sureli düsük kan sekeri de testesteron ve gh icinde lazım bunu da ketojenik diyetler saglar cunku yagların kan sekerini yukseltici etkisi yoktur karbonhidrat agırlıklı beslenme ketojenik diyetlere göre daha az testesteron ve gh salgılar
kaynak
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/testesteronu-do-al-yollardan-art-t4221.html
Düşük testosteron ilk belirtisini cinsellikte azalma ile gösterir. Testosteron düzelince, seks hayatı korunur. Kolesterol yüzde 15 azalır. Göbek, yerini kasa bırakır..

Avrupa Üroloji Konferansı Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapıldı. Uzmanlar erkeklik hormonu olan testosteronun etkisi üzerine verilerini sunarken, seks hayatının erkeklerin yaşamında check-up kadar önem taşıdığını dile getirdiler. Lizbon'da, Bayer tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan dünyaca ünlü ürolog Prof. Pierre Marc Bouloux, GÜNAYDIN okurları için sorularımızı yanıtladı:
düsük kolestrolun cinsel yasama olan etkileri
kaynak
http://www.nuveforum.net/40-genel-saglik/28926-seks-kolesterol-ilaci/
Cabuk yaslanmaları konusuna gelirsek
Kolestrol en guclu antioksidan sa ve antioksidan yaslanma karsıtıysa bundan uzak duruyorsanız yaslanmaya sebebtir.
http://www.dailymail.co.uk/health/ar...ve-longer.html
Alın daha yeni yapılmış bir araştırma hemde İngiltere'de yapılmış. Şimdiki beslenme şeklinin ne kadar yanlış olduğunu anlatıyor. Başlık zaten herşeyi anlatıyor karbonhidratları diyetimizden çıkarmak bizim daha uzun yaşamamızı sağlar mı ?
Buyrun şekerin rafine karbonhidratın yani işlenmiş karbonhidratın kanser yapıcı etkisinin olduğunun kanıtı.
http://www.naturalnews.com/001812.html
Karbonhidratların göğüs kanseri yaptığını anlatan bir makale
http://www.scientificamerican.com/ar...iet-may-increa
But now a U.S. geneticist is thought to have discovered the secret to a long life, full of health and energy. And the answer might be as simple as cutting down on carbohydrates.
Professor Cynthia Kenyon, whom many experts believe should win the Nobel Prize for her research into ageing, has discovered that the carbohydrates we eat — from bananas and potatoes to bread, pasta, biscuits and cakes — directly affect two key genes that govern youthfulness and longevity.
Bu bizim anlattığımız durumu kanıtlayan professör Cynthia Kenyon nobel ödülüne diğer beslenme uzmanları tarafından kazanılması öngörülmüş. Profesör yediğimiz karbonhidratın '' muzdan patatese ekmeğe bisküviler ve krakerlere kadar 2 tane geni etkilediğini kanıtlamış. Bu genler ne ? Gençlik ve uzun yaşam.
Sanırım bu bile ne kadar durumun aslında önemli olduğunu kanıtlıyor.
Zaten ismini yazınca profesörün google a direk çıkıyor nobel ödülünü alabileceği....