arkadasim benim kücük oglum 11 yasinda o bile 2 kiloluk halterle calisma yapiyor evde bu insanin genetiginde var durduramazsin benim anlatmaya calistigim devlet destekli yada spor salonlarina katiyen üye olamazsin bu yasta nerdenmi biliyorsun diye sorarsan avrupada 25 senedir bu isin icindeyim kendimde spor yapiyorum simdi istersen 4 yada 5 spor salonunu dolasirim direk sana bilgi veririm yani youtubeden falan video koyarak deil kendim bizzat gider sorarim
değerli enwer-34; sanırım yazdıklarımı ya tam okumadınız ya da Türkçe anlaşamıyoruz (eğer Avrupa'da yaşıyorsanız doğaldır da).
burada Fast'inde katılımı ile ben cahilce bir olayı savunuyormuşum gibi hava oluştu. bunu açıklığa kavuşturmak için yazıyorum.
atakan demiş ki; bu spora diğer ülkelerde daha erken yaşlarda başlanıyor. deseydi ki 10 yaşında şu adlı salona yazılıyor o zaman celallenmeniz doğru ve yerinde olurdu. fakat salona yazıldığını iddia etmeden salona yazılamaz inkar etme diyorsunuz. öncelikle bu çıkışınızın mantıksız ve haksız olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. çünkü haksızsınız.
değerli oğlunuza başarılar dilerim. umarım sağlıklı ve iyi bir sporcu olur. fiziksel olarak görmediğim için bilmiyorum fakat belirlediğiniz programın faydalı olduğunu düşünüyorum. (bildiğiniz üzere gdo'lu besinler (ve bunun gibi etkenler) ile erken ergenlik ve dolayısı ile erken gelişme yaşıyor çocuklar.. sitemizde olan 11 yaşındaki çocuk benden uzun ve yapılı. bu çocuk için 2 kglık halter yeterli olmaz tabii ki de her kişinin fizyolojik ve fiziksel yapısına göre program yapılmalıdır.) ki oğlunuz da atakan'ı doğrular nitelikte hareket ediyor zira halter ile başlar devamı da gelir.
ben sizin bilginize laf etmiyorum. diyorum ki bu işin kanunu vardır. bu kanunu bana iletirseniz dediklerinizin bir ülke politikası olduğunu öğrenmiş olurum. zira benim bir çok tanıdığım çocuk var ve çoğu da tanıştığım dönemde (13-14 yaşlarında) yapılıydı bu sporu yapıyordu.
keza belirli bir dönem Amerika'da bulundum orada da 13-14 yaşlarında bb yapan çocuklar vardı.
youtube veya bodybuilding forum kaynaklarını size yakın olmadığım ve dediklerinizin aksini kanıtladığı için koydum yani öyle boşa atmıyorum.
en basit örneği Lorenzo adlı arkadaş 13'lü yaşlarından beri yapıyor. veya diğer görüntülere bakın onlarında yaşları belli spor salonunda çalıştıkları dönemler belli. boşa atmıyorum yani

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:03 ----------
Bana öneride bulunabilmek için önce ne yazdığını bilmen, sonra benim ne yazdığımı anlaman gekir.
Ayrıca tartışmaya çalıştığın konu vücut geliştirmenin içerisinde bulunan bilgilerle ilgili olmayıp, gittiğin o Avrupa'daki spor salonlarının kayıt alma yaşıdır. Önüne şartname koyuyorlar, bu şartların kesinliği kimseye göre değişemez. Adı üstünde..
@Pembe yazıya gelince,
Ben sadece tartışmaya çalıştığınız konuyu araştırdım. Araştırmamın sonucunu da kanıtla gösterdim. Enver abimiz sayesinde bilmediğim, yanlış bildiğim bir şeyi öğrendim. Boy uzamasına engel olması görüşüyle ilgili de Enver abimize katılmıyorum, o ayrı konu. Ben engellemez görüşündeyim. Engeller diyen bilimsel yazılar var, engellemez diyen bilimsel yazılar var. Bundan önce o konuyla ilgili herhangi bir görüş dile getirmedim zaten.
O kanunu neden koyduklarıyla ilgili konuşabilecek kadar birikime sahip değilim ama anladığım kadarıyla o kurallar spor salonu tarafından değil, bulundukları ülkedeki federasyon tarafından konuluyor.
Tartışmayı daha fazla uzatmanın manası yok. Herkes edinmesi gereken bilgiyi edindi sanırım. Resimlerini paylaştığın konuyu da daha fazla kirletmeyi istemem açıkçası..
Son olarak bu spora uygun yaşta başladığını düşünerek, hayatındaki sorumlulukları engellemeyecek şekilde devam etmeni dilerim. Hayatında ve bu sporda sana başarılar dilerim.
atakan haksız olsa ifade ederim ama arkadaşın dediklerinde kesinlikle yanlış bir ifade bulunmamakla beraber haklıdır da.
"Gençlere özel program yazarak çalıştıran çok spor salonu var, (...)" genç tabiri 15-24 yaş arasına kullanılmaktadır. (kaynak:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Gençlik ) programları hocalar yapar. eğer bu yaş grubundan biri gelip çalışmak ister ise buna özel çalışma programları hazırlanır. Avrupa'da veya Amerika'da hatta ülkemizde de kişilere özel çalışma programı oluşturan hocalar dolayısı ile spor salonları vardır (çok düz mantık düşünürsek veya bir önceki mesajımda verdiğim linklere bakarsanız görebilirsiniz).
herkese ifade ediyorum eğer Avrupa'da bir kanun var ise bu kanunu lütfen yukarıda verdiğim link gibi kaynak gösterirmisiniz? zira var ise buradan suç duyurusu yapalım Lorenzo adlı arkadaş 13 yaşlarından itibaren halen salonlarda çalışmaktadır.
kanıtla gösterdim cümlenizin muhatabı benim o kaynağın linkini de sizden rica ettim fakat vermediniz.
A.B.D.'de 13-16 yaş grubu bu spora çok ilgi duyuyor ve icra ediyor. bunu çok değil biraz araştırırsanız anlayabilirsiniz. keza Fransa'da ve Rusya'da da.
eğer bahsettiğiniz gibi her ülkenin federasyonu kendi kurallarını koyuyor ise bunu Avrupa ile kısıtlayamayız ve enwer-34 bey'in dedikleri maalesef yine boşa çıkıyor.
bence de tartışmayı fazla uzatmanın anlamı yok atakan'ın etmediği bir kelamdan ötürü yeterince yükleniyorsunuz ve bu gerçekten çok garip bir hal aldı. ve kesinlikle katılıyorum bir kelam etmeden önce iyice araştırmak gerekliliğini.