Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

1 ayda 50-60 kilo ile set yapan arkadaşlar nasıl beceriyorlar anlamış değilim. bu spora başlamadan önce başka bir sporla uğraşmadıysanız hamallık geçmişiniz falan olmalı.

vücut geliştirmeye ilk başladığınızda 1-2 hafta adaptasyon dönemi olur. bu dönemde vücudunuz ağırlık kaldırmaya yeni yeni alışır. ve çok üstün bir tarafınız yoksa bir ayın sonunda anca ağırlıkları kaldırmaya başlarsınız. 1 ayın sonunda 60 kiloyu oradaki tutacaklardan aldığın anda ne bileklerin, ne de arka kolun o gerilime dayanır ve daha göğüslerine alamadan suratında patlar bar... en azından ben böyle düşünüyorum. benim bulunduğum salona gelen kişiler 3-5 ayda anca set yapmaya başlıyorlar 60 kiloyla.

6 sene önce 6-7 ay boyunca yapmıştım. çok dağınık ve acemice çalıştığım için ancak 50 kiloyla falan 10 tekrar çıkartıyordum. az buçuk alt yapım vardı yine de. bildim bileli de şınav çekerim zaten... neyse 2 ay oldu vücut geliştirmeye ciddi olarak başlayalı, her türlü püf noktasını araştırarak beslenmeme inanılmaz dikkat ederek yapıyorum. 2 ay 1 hafta oldu ve şu anda 50 kilo ile 8 tekrar, 60 kilo ile de 2 tekrar çıkartabiliyorum... Tabi Allah vergisi gücüm ya da sallama yeteneğim olsaydı 100 kilo kaldırdığımı da söyleyebilirdim :p bizim buralardakiler aylarca çalışmasına rağmen çok güçsüz, forum ahalisi ise 1 ayda canavar oluyormuş.

hiç ne çalışma ne spor, nede supplementer.. ham bir vücutla 4 ayda 90 kg ya çıktım kemik yapım tam mezomorph ama başkadıgımda kiloluydum zayıfladıkca kemik yapım ortaya çıktı.... valla bilmiyorum kas başka güç başka derdi babam sanrm bende güç var kastan çok :D hatta dedem anlatırdı römorku kaldırırmış tel başına :D kolu şuan nerden baksan en az 40 falandır eski insanlar ne body salonu ne bişey :D

1 ton ile bile bench press çalışıyor olabilirsiniz..Ancak altta copy paste yaptığım mesajınız açıkçası hem rencide edici hem de provokatif olmuş..

bence sen yanlis yoldasin 50 kilo ile 8 tekrari yoldan herhangi birini cevirsen rahatlikla yapar yada kac kilosun anlamadim 45 mi1. ayin sonunda 60 kiloyu aldigimiz anda senin dedigin gibi suratimizda patlamaz 60 kilo nedirki yav anlamadim gitti sanki 200 kilodan bahsediyrsun bence sen dalga geciyorsun ben bir cok konuda gecmisimden bahsettim
bu isi 20 sene önce yapiyordum biraktim fakat genede agirlik calismalarim oluyordu bir
spor merkezine yazilmadan ve su an birbucuk ay oldu bir salona yazildim 20 sene aradan sonra

Umarım bu mesajınızdan sonra, normalde maksimum 50 kg ile bench press yapabilen bir arkadaşımız "ulan ben de basarım 150 kg" diye gaza gelip bir yerini sakatlamamıştır..

1 ton ile bile bench press çalışıyor olabilirsiniz..Ancak altta copy paste yaptığım mesajınız açıkçası hem rencide edici hem de provokatif olmuş..

Umarım bu mesajınızdan sonra, normalde maksimum 50 kg ile bench press yapabilen bir arkadaşımız "ulan ben de basarım 150 kg" diye gaza gelip bir yerini sakatlamamıştır..
sen hammalmısın diyen arkadaşlara sözüm

Evde 64 kg. ile 5 tekrar yaptım son sette. Sol omzum zorlandı diyebilirim. Doktora gitmedim hala. Sonum hayırlı olsun. :)

50-60 kiloyu çok hafife alan var...çok ta düşük bir kilo değil....

bendeniz 50 kg 4*10 u rahat çıkarabiliyorum...1.72 boy,80 kg ve 31 yaşındayım...bir ara 70 kilo 6 tekrar yaptım ama 50 kg 4*10 sonrası..benim için iyi bir performans idi....

hocam 14 yaşımda başladım başlayalı 2.5 yıl oldu boyum 182. normalde 80 kilo 3 tekrar zor çıkartıyorum ama o gün motivasyonum çok iyiydi ve bir tekrar basabildim. yağ oranım falan çok düsük herkez görünüşüme güre güçlü oldugumu söylüyor. salonda beni girdiğim kiloya giren arkadşlarım da var yaşları biraz büyük olsada. bence çok zor bi kilo değil. ama inanmadıysanız yinede video cekip koyabilirim.

saygılar...

ben 18 yaşında başladım bb ye kilo 69, 70 ila 80 bench basıyordum kilom bir sene sonra
82 oldu ve rahat 130 larla 140 larla bench yapıyordum 150 bir kere basabiliyordum en son sette allah vergisi demek istiyorum genetik olarak DNA mda az kilo basmak yok kodum bozuk herhalde :)

5 aydir calisiyorum yas 18 boy 1,78 m kilom 90 karin bölgem hafif yagli onun disinda üst vücudum iyi fazla yag yok, 60 kilo 7-8 tekrar yapabiliyorum en fazla ki onu yaparken bile gögüse tam indiremiyorum benden genc arkadaslar nasil 80-90-100 kilo basiyor hayret dogrusu :)

6 aydır çalışıyorum ve 4*40 basıyorum bende bir sorun mu var ? (60 - 70 - 80 - 100.... basamıyorum)

sende bir sorun yok yalnızkovboy_89 ağırlıklara bu kadar takılı kalmamak lazım bana göre ve başkalarının ne kadar bastığı değil senin ne bastığın önemli sen eger 40 kg ile zorlanıyorsan senin için en ağır ve an faydalı kilo odur..

tamam bu sporda ağır basmak hacim için şart ama hareketi doğru ve yedirerek yapmakta bir o kadar önemli...

ağır basıcam diyede kiloların altında dans etmekte pek mantıklı değil çok fazla yardım alarak 100 basmaktansa kendım 90 basmayı ve hareketi yedirerek yapmayı tercih ederim şahsen...

zaten kimse üzerine alınmasın ama burada şunu basıyorum bunu basıyorum diyen çoğu genç arkadaşımızda dedikleri kadar ağır giremiyordur eminim...

Back
Yukarı