KoçAslanı
Üye
1 ayda 50-60 kilo ile set yapan arkadaşlar nasıl beceriyorlar anlamış değilim. bu spora başlamadan önce başka bir sporla uğraşmadıysanız hamallık geçmişiniz falan olmalı.
vücut geliştirmeye ilk başladığınızda 1-2 hafta adaptasyon dönemi olur. bu dönemde vücudunuz ağırlık kaldırmaya yeni yeni alışır. ve çok üstün bir tarafınız yoksa bir ayın sonunda anca ağırlıkları kaldırmaya başlarsınız. 1 ayın sonunda 60 kiloyu oradaki tutacaklardan aldığın anda ne bileklerin, ne de arka kolun o gerilime dayanır ve daha göğüslerine alamadan suratında patlar bar... en azından ben böyle düşünüyorum. benim bulunduğum salona gelen kişiler 3-5 ayda anca set yapmaya başlıyorlar 60 kiloyla.
6 sene önce 6-7 ay boyunca yapmıştım. çok dağınık ve acemice çalıştığım için ancak 50 kiloyla falan 10 tekrar çıkartıyordum. az buçuk alt yapım vardı yine de. bildim bileli de şınav çekerim zaten... neyse 2 ay oldu vücut geliştirmeye ciddi olarak başlayalı, her türlü püf noktasını araştırarak beslenmeme inanılmaz dikkat ederek yapıyorum. 2 ay 1 hafta oldu ve şu anda 50 kilo ile 8 tekrar, 60 kilo ile de 2 tekrar çıkartabiliyorum... Tabi Allah vergisi gücüm ya da sallama yeteneğim olsaydı 100 kilo kaldırdığımı da söyleyebilirdimbizim buralardakiler aylarca çalışmasına rağmen çok güçsüz, forum ahalisi ise 1 ayda canavar oluyormuş.
hiç ne çalışma ne spor, nede supplementer.. ham bir vücutla 4 ayda 90 kg ya çıktım kemik yapım tam mezomorph ama başkadıgımda kiloluydum zayıfladıkca kemik yapım ortaya çıktı.... valla bilmiyorum kas başka güç başka derdi babam sanrm bende güç var kastan çok