ben video koysam ne olur 45kilo herkes basabiliyo zaten anormal bi durum deil gerçi üstüme alınmamam gerek millet 90 falan basıo 16 yaşında
arkadaşlar aydır bb ile düzenli olarak iç içeyim,salona gidiyorum,ona göre besleniyorum fakat son 3-4 aydır bench presste kaldırdıgım ağırlığı değiştiremedim,hatta 4 ay önce yardımla 30 ar kg takıp toplamda 72.5 kg ile 8 reps yapabiliyorsamda şu aralar 25 er kg ile yardımsın en fazla 10 rep yapabiliyorum.yani sorunum şu ki,bir tek bu bench press olsun,omuz press olsun bu tip hareketlerde kilo artıramıyorum.onun haricinde iyi sayılabilcek kilolar kaldırıyorum.bench prese karşı acaip bi başarısızlığım söz konusu.kilom 87,boy 1.87,yaş 22
ne yapmak gerekir sizce ?
enwer sen toplam kaç set ypaıyosun mesala bide en son 1 yada 2 kez diyosun ya onu nizamimi yapıyosun yoksa zar zor mu bide benim daha 1.ayım şimdiden seningibimi yapayım yoksa 3 aydan sonamı
ben youtubeye ekleyipte video ekleyebiliyorum siteye baska yol bilmiyorumenwer-34 sana katılıyorum. ben bench press te kilo artırmayı ben de hep bu şekilde gerçekleştirdim. Fakat FleXoR hocam bir makalesinde benim yaşlarımda başlayan arkadaşlar için hafif antremanların daha yararlı olacağını önermişti. ben bunu bilmediğm için 14 yaşımdan itibaren squat olsun military press olsun tüm temel hareketlerde en ağır şekilde çalışıyordum. Bunun sayesinde şu an vucudum tamamen oturdu kemik yapım ve omuz genişliğim daha estetik durmaya başladı. ama öte yandan Boy uzamam da daha 17 yaşımdan yeni gün aldığım halde durmak üzere. Bundan pişman mıyım? pek te değil çünkü boyumun kısa olmadığını düşünüyorum. ama benim yaşlarımda olan arkadaşların çok ağır çalışmalara girmelerini tavsiye etmem özellikle boyları 1 80 in altındaysa. denedim gördüm yararını ve zararını gördüm ve benim gibi genç arkadaşlarla paylaşmak istedim.
Bu arada video ekleme konusunda bana yardımcı olabilirseniz FleXoR hocanın benden eklememi istediği videoyu ekleyeceğim.
Saygılar.
enver abi dediğini denemeye çalışacağım fakat 100 kilo altında pek şansım olmaz sanırım benim.ben birde yaz aylarına giripte salonda insan kalmayınca doğal olarak partner sıkıntısı çektiğim için kilo artırırımına gidemedim benchte.sanırım benimki biraz psikolojikte olabilir,ayrıyetten tricepslerimin yetersizliğindende kaynaklanıyor gibime geliyor.triceps günlerimde yaptıklarım,enseye dumbell indiriş,skull krusher(alna press),makinede push up press ip şeklinde.bench press tarzı press hareketlerinin temelinde sanırım triceps kuvveti yatıyor,bu bağlamda tricepsleri bench e uygun hale getirebilcek ne türk hareketler önerirsiniz?