Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

evde çalışırken 90 kg 4*8 yapıyorum
salonda çalışırken 100 kg 4*6 yapıyorum maksimum hiç denemedim ...3 seneye yakındır dogal yollardan bu işin içindeyim yaş 25 son 6-7 aydır neredeyse hiç agırlık arttıramadım bench presste

ayrıyetten ya bu foruma özel olark herkes çok güçlü veya cogu arkadaş sallıyo :confused:..evde antreman yapmayıp salona gittigimde gördüklerim burda yazılanların tam tersi bizim salonda 100 kg ve üstü bench yapan 4 bilemedin 5 kişi vardır bunların 2 tanesi zaten 50 cm civarı kollara sahip

boy 185 kilo 65 idi 70 oldu yaş 21 kol 33.5 cm baslayalı 6 ay oldu 75 kg 5 set. 6 tekrar bench presste artışımı sırtıma koyduğum ağırlıklar ile çektiğim şınavlara ve vucut ağırlığı ile azami dips e ve hergün tavuk,ciğer,pirinç ve kuru fasulyeye borçluyum.

valla arkadaşlar ben daha önceki mesajlarda da yazdım öyle uçmuyorum 2 bucuk yıl oldu başlayalı 90 kg 4-6 tekrar 100 kg 1 defa ancak kaldırıyorum
( yaş 28 kg 84 boy 1.70 kol 40 )
ayrıca salonda 1 senede 110 kg kaldıran arkadaş var ama nizami değil yarım kaldırp yarım indiriyor kuralına uygun değil büyük ihtimal burada yazan arkadaşlarda öle yarım kaldırıyordur :)

Şuan salona başlayalı 1.5 ay oldu

Benc pres 70 -8 tekrar 80 -5 yapıyorum
Üst göğüs 55 8 tekrar ,60 5 tekrar

bu iş kolların çalıştırılmasıyla dahada artacak bir çalışma diye düşünüyorum.

12x70
10x80
8x90
son set 100 ile kac cikarabilirsem 4u gecemedim..3 yildir birakip birakip basliyorum:))

Maşallah bi tane düşük kilo basan yok. Herkes herkül olmuş.
1 aydır bu sporu yapanlar bile aşmış, çok ilginç...

hasbihall mesela...

Salona başlayalı 1.5 ay olmuş. Profil fotoğrafına bakın. Bicepsleri, omuzu, her yeri dikkatlice inceleyin. Bench'te 80kg. ' la 5 tekrar yapıyormuş...

Gülsem mi ağlasam mı... :)

Valla yalanım yok..
Boyum 194 cm kilom 94 kg..
Göğüs idmanına 3x10 Dips ile başlıyorum..
Ardından Bench Press'e geçiyorum 4x8 olmak üzere..
Her sete tekabul eden ağırlıklar : 50 - 60 - 65 - 70 (Barsız net)

Dips girmesem ilk olarak, belki son set net 80 kg görürüm..Ama 3 aylık geçmişle ancak bu kadar çıkıyor şimdilik..

10 yıldır bb yapıyorum.115 kg ile zorlama seti 1- 2 tekrar girebiliyorum.
3-4 aylıkken 40 kg nin altında kaldığım zamanlar olmuştu.millet 1-2 aylıkken 70-80 basıyomuş iyi valla.

ben arkadaslarin yalan söyledigini zannedmiyorum aslinda sizin anlattiginiz kilolar 40, 50 60 bunlar sasilacak kilolar masa basi is yapmis bir adamla insaatta calisan adami spor salonuna getirseniz sizce hangisi benchde daha iyi basar turkbodycem 10 yildir bb yapiyorum demis 115 kiloyu basamiyorum diyor bunda sasilacak bir sey yok demekki genetik yapisi müsaid deil dier yandan 3,5 ayda 100 kiloyu rahat basan arkadaslar var bunada sasmamak lazim genetik yapidan kaynaklaniyor

çok doğru söylemişsin enwer-34 ben 3.5-4 yıldır yapıyorum bench te max 155 basıyordum ramazan öncesi 40 kg yi sincan da yeni gelen çocuklar rahat yapıyor nasıl insan zorlanır bilemiyorum bunun nedeni kendini zorlamamış olması yada genetik olsa gerek

çok doğru söylemişsin enwer-34 ben 3.5-4 yıldır yapıyorum bench te max 155 basıyordum ramazan öncesi 40 kg yi sincan da yeni gelen çocuklar rahat yapıyor nasıl insan zorlanır bilemiyorum bunun nedeni kendini zorlamamış olması yada genetik olsa gerek

ottomanturk; genetik konusunda size katılıyorum ancak ben 3 yıl çalıştıktan sonra 5 yıl ara verdim 2 yıldır tekrar başladım.antremanda çokda zorlarım.ama şunu söyleyim kütahyadaki en kral body salonuna gelen belki 20 yıldır bu işi hakkıyla yapan nice bb ciler var ama 150 basanı görmedim.ha tabi işin içinde suplement veya testo varsa iş değişir.yani olay sadece genetik veya antreman değil.ben şahsen suplement bile kullanmıyorum (parasal nedenlerden dolayı).haliyle fazla ilerlemede olmuyor. istediği kadar da kalıplı olsun yeni başlayıp bu ağırlıklara girende görmedim ama kimse giremezde demiyorum yanlış anlaşılmasın.l

ben arkadaslarin yalan söyledigini zannedmiyorum aslinda sizin anlattiginiz kilolar 40, 50 60 bunlar sasilacak kilolar masa basi is yapmis bir adamla insaatta calisan adami spor salonuna getirseniz sizce hangisi benchde daha iyi basar turkbodycem 10 yildir bb yapiyorum demis 115 kiloyu basamiyorum diyor bunda sasilacak bir sey yok demekki genetik yapisi müsaid deil dier yandan 3,5 ayda 100 kiloyu rahat basan arkadaslar var bunada sasmamak lazim genetik yapidan kaynaklaniyor

enwer-34; genetik konusunda haklısın ama 3.5 ayda 100 kilo basan ben görmedim.tabi streoit kullanıyorlarsa belki.turkbodycem suplement bile kullanmıyormuş ve ara vermiş tabi normal olarak genetiğin musade ettiği kadar ilerler.ama 3 ayda 100 basmak içinde arnold gibi bir genetiğe sahip olmak lazım. benim ne arkadaşlarım var gentik şekil herşey var ama ilerleme durunca çoğu hormona sarılıp ölçü va ağırlık artırabildiler.mesela sende(avatar seninse) hormon kullanmış gibi duruyorsun.beni yanlış anlama kullansanda kullanmasanda görüntü süper.

arkadaşlar amacım tartışma yaratmak deil ama söylemeden edemiycem geçmiş zamanlarda aynı durumlara ben de maruz kalmıştım... henüz 2 3 aylık body sürecimde 90 kiloda 5 tekrar cıkarmıştım fakat kimse inanmamış hatta şimdikinde oldugu gibi de dalga geçme boyutuna kadar gitmişti olay.. bunun üzerine bir video koydum ama ona da bir kılıf bulundu.. evet haklılardı.. hareketi yanlış girmiştim (ilk zaman acemiligi de denebilir) ama sonuç olarak 90 kilonun altına yatmış ve 5 tekrar cıkarmıştım.. o yüzden bence kimse kendisiyle bir başkasını kıyaslamasın lütfen.. elbetteki egosunu tatmin etmek isteyenlerde cıkacaktır fakat bunu genele yaymak olmaz.. o yüzden bu tür yorumları bıraksak iyi olucak artık.. inanmıyorsan cevaplamamak verecegin en güzel cevaptır zaten.. bu arada tekrar hatırlatmak isterim 90 kiloya girdigim zaman 1.90 boy 69 kiloydum yaş 18 ti.. şimdilerde devam edemiyorum ancak yakında tekrar faal hale gelmeyi düşünüyorum bu sporda.. umarım ifade edebilmişimdir demek istediklerimi..

enwer-34; genetik konusunda haklısın ama 3.5 ayda 100 kilo basan ben görmedim.tabi streoit kullanıyorlarsa belki.turkbodycem suplement bile kullanmıyormuş ve ara vermiş tabi normal olarak genetiğin musade ettiği kadar ilerler.ama 3 ayda 100 basmak içinde arnold gibi bir genetiğe sahip olmak lazım. benim ne arkadaşlarım var gentik şekil herşey var ama ilerleme durunca çoğu hormona sarılıp ölçü va ağırlık artırabildiler.mesela sende(avatar seninse) hormon kullanmış gibi duruyorsun.beni yanlış anlama kullansanda kullanmasanda görüntü süper.

iste bu yüzden bu sporu yapmak istemiyorum bazen (hormon kullanmis)gibi
fakat kullanmadim kullansam arkadaslara tavsiyelerdede bulunurum iyi yada kötü yönleriyle ilgili genetikle alakali allah vergisi birde kilolari ne kadar gözünüzde büyütürseniz okadar gec yüksek kilolara erisirsiniz benchde ekledigin kilolar senden korksun

Back
Yukarı