Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

80 x 8 - 2 set
90 x 6 - 2 set (son set son 2 tekrar çok hafif yardımlı)

Coyote yazdıkların isabet olmuş, 4-5 ay hayatında hiç spor yapmamış biri için oldukça uçuk bi rakam gelebilir ama dediğin gibi öncesinde arası şınavla iyi olan hele yanına birazda barfiks ekleyen biri için çokta zor değil...

Yıllarca evimde barfix çektim ve salona gittiğimde Pull Down'da gerçekten çok yüksek rakamları görmemi sağlamıştı ama bench press'te pek bir yararı olduğunu söyleyemem.

3, ay içindeyim son set 75kg x 5 tekrar ama birkez denediğimde 1 tekrar 100 kg kaldırdım ama tam güçlenmeden geçmek ve zorlamak istemiyorum

Hayaller güzeldir tabi ama bir de realite var tokat gibi yüzümüze vuran ;)

Ben 50 kg basıyorum basabiliyorum demedim nizami olarak 3 set 10 tekrar basıyorum 35 cm biceps ve 1 senelik düzensiz spor geçmişiyle.

Ek olarak topik 'Bench press kaç basıyorsunuz' demektedir yani basabiliyosunuz ifadesi yok sanırım maksimum tek tekrar basabildikleri ağırlığı üstüne 3-5 ekleyerek yazan arkadaşlar olmuş yada ben yanlış anlamışım olayı :)

5 ay oldu başlayalı .150 kilo ile başladım.şimdi gaza gelirsem 240 kg 12 tekrar yapıyorum.çok ağır çalıştığım için salondan ihraç edecekler benim etrafta bıraktığım ağrlıkları toplamak için salon forklift almak zorunda kaldı.daha yazsam roman olur :D:D

5 ay oldu başlayalı .150 kilo ile başladım.şimdi gaza gelirsem 240 kg 12 tekrar yapıyorum.çok ağır çalıştığım için salondan ihraç edecekler benim etrafta bıraktığım ağrlıkları toplamak için salon forklift almak zorunda kaldı.daha yazsam roman olur :D:D

Romandan öte bence ''Cool Story...'' ;)

@M.Kurtulus ya da M.Liberation
Lafı dolandırmıyım,sana inanmıyorum.
Video çekip koyar mısın?
Eğer doğru söylüyorsan konu dışı bölümüne özür diliyorum diye konu açacağım.

ille şu kiloyu basın demek doğru olmaz, ben 80 kiloyum 176 boya, 105 kilo için düşük deniyor 5. seneyi bitirdiğim için. 1-2 sene evvel 98 kilo iken daha da düşüktü bench değerleri, beslenme ve antrenmanı uzun vadede düzeltince toparlanma oldu, güç kaybı da olmadı.

arkadaşın boyu da baya uzunmuş 1.91... bu boyda bir insanın kollarıda malum çok uzundur ve bildiğim kadarıyla uzun kolda bench için direk bir dezavantaj, sebeplerden biri de bu olabilir yani

haftaya inşallah video çekip koyucam dün aklıma gelmedi video çekmek.ayrıca olimpik 20 kg oluyo diye biliorm barı salonda elektronik tartıda tarttım 19 kg çekiyo ayrıca 19 kg ı düşmedim bar hariç 100 kg

herhalde baya bir süre oldu bu süre içerisinde videoda eklemedin sanırım zamanı uzatıp bench press'in üzerine düştün ama bakalım dediğin kilolara ulaşabildin mi videonu hala bekliyoruz.

35 kg ile başladığım yolculukta 60kg ye ulaşmış bulunmaktayım, Sizler için küçük, benim için büyük bir rakam :)

Hımm şu ara spora ara vermiş durumdayım.Hafızamı bir yokladım kesin birşey söylüyemiyeceğim ama sanırım 40 yada 50 kg ile yapıyordum.4 set ilk sette 20 tekrar çıkarıyordum,kalan 3 set 15 tekrar.

@M.Kurtulus ya da M.Liberation
Lafı dolandırmıyım,sana inanmıyorum.
Video çekip koyar mısın?
Eğer doğru söylüyorsan konu dışı bölümüne özür diliyorum diye konu açacağım.
ceker yolarım bu hafta yada önümüzdeki hafta
bar 15 kg
2x 20 kg
2x10kg
toplam 75 üstüne cıkarsam onuda koyarım okey ;)

Son düzenleme:
yaklaşık 12 13 ay oldu bu spora başlayalı 25 kiloda 12 tekrarı zorla çıkartırken şu ara 78 kilo 4 tekrar yapabildim.İlk başlarda çok güçsüzdüm.Burdan arkadaşlarada söyliyim bu rakamları görünce karamsarlığa kapılmayın herkes değil ama burda bir çok kişi abartmış.Ama sıkı çalışıp iyi beslenilirse yeterli zaman zarfında bu kilolar basılır ama 4 5 ay çalışmayla çok zor.

Back
Yukarı