Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

yorumları okuyunca kendımı kotu hıssettım.8.ayımdayım düz bar(10kg) ile birlikte 50 kg basabiliyorum.Bench press'te 5. ayım.spora başladıgımda bench yoktu programımda.
ben 1-2 haftaya kadar evde dumbel çalışmaktan başka bişey yapmadım(yeni başladım sayılır) ve rahat 50 kg basıyorum bench te , göğüsü biraz daha sıkı çalışmanda fayda var ;)
---------------------------------edit------------------
vücudum : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/185-cm-80-kg-ya-t26457.html?t=26457
ben de fotolarımı paylaştım ya her konuda yazarım linkimi :D
imzaya koymayı düşündüm ama nasıl yapacağımı bilemedim xD

Son düzenleme:
4 buçuk ay oldu geçen gun bar 10 kg 70 kg de ağırlık taktım 3 kere 80 kg bastım. ama yani o kadar zorlanmadım tahmınımce 90 basarım. 66-68 kg arasında gidip geliyorum kol 34 cm soguk.
bu arada arkadaşlar harbı bazıları sallamış ne o 100 kg 120 kg 5.ayda falan valla kötü oldum şimdi.benım lıseden ark gecen 60 kg yı bıle basamadı 4.ayı falan.oda benım kilomda ama benden 5-6 cm uzun 180.

mesela ben bununda gercek olduugna inanmadım o kadar zorlanmadım diyor 90 basarım diyor ama yanılıyor

80 i 3 tekrar basmış kolu 34

ben 80 i 4 tekrar basabiliyorum 44 gördüm bulk olarak define 44 gören arkadsım var 95 kg sağlam biri o bile 80 i 4 -5 tekrar cıkarıyor anca

kilosu 66-68 kg gidip gelen birisi 80 basabilmesi hemde daha 4.5 ay olmus be nşahsen inanmıyorum

Bende aşağı yukarı senin gibiyim 191cm boy 104 kiloyum bende sağa sola 45 er kilo takıp 4 tekrar kadar yapıyorum benimde kollarım sıcak 45cm bende güçle hacmin doğru orantılı olduğunu düşünüyorum yani 68 kilo adam gidipte bench presste 120 kilo basması biraz abartı ha bu arkadaş 10 yaşında güreş veya halter okuluna verilmiştir o zamandan beride düzenli olarak yarışmalara katılıyodur 68 kiloda yarışıyodur o zaman ayrı ama sporda hem 5. veya 3. ayı olacak hemde 120 kilonun altına yatacak yani gerçektende mucize bu muhabbet benide sıktı ama bunuda söylemek istedim bizde sonuçta hayatımızda ilk kez salona gitmedik yani 3 yıldan beri çalışıyorum envayi çeşit insan gelip geçti salondan böyle bir mucizeye ben şahsen tanık olamadım...
spor salonundan yeni geldim yemin ediyorum bu konu yüzünden kendimden şüphe duydum ve bugün göğüs antrenmanım vardı ve 100 kg bastım ve sırf insanlar tatmin olsun diye haftaya video çekip yayınlıcam.artık kime mucize kime kapak olur orasını bilemiyorum

güçle hacim dogru orantılı degildir , eger dogru orantılı olsaydı 60 kiloluk haltercinin 200 kg yi silkme yapmasını kimse açıklıyamazdı ama bu konudaki cogu arkadaşın salladıgına adım gibi eminim , eger gerçekten 2.-3. ayında 100 kg bench yapabilen varsa bence güç sporlarına yönelsinler.......

güçle hacim dogru orantılı degildir , eger dogru orantılı olsaydı 60 kiloluk haltercinin 200 kg yi silkme yapmasını kimse açıklıyamazdı ama bu konudaki cogu arkadaşın salladıgına adım gibi eminim , eger gerçekten 2.-3. ayında 100 kg bench yapabilen varsa bence güç sporlarına yönelsinler.......

evet bu konuda katılıyorum size.

halter çalışmaları bodybuilding sporcularınada son derece gerekmektedir.

bunlar komple hareketler ve güç arttirmak için en kaliteli hareketlerdir.

ancak dna nız halter için uygun değilse, rekorlar kırmanız çok zordur.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:52 ----------

Arkadaşım ben zaten orda yazdığımı belirttim. Dedim ki bu adam 10 yaşında halter veya güreş okuluna verilmiştir. O zamandan beride düzenli olarak bu sporu yapıyordur müsabakalara katılıyordur o zaman inanırım dedim ayrıca böyle durumlarda güçle hacimin alakası yok ama bizim durumumuz farklı halterci olan arkadaş olsaydı zaten bu platformda olmazdı sen bu yaşından sonra 60 kg olup 200 kilo halter kaldırabilirmisin. Bahsettiğim şeyler farklı... Ayrıca arkadaş kapak filan demiş böyle bişey söylemesinede gerek yoktu... Böyle laflara zaman ayıracağına koy videonu senide görelim kaldırdığın ağırlığıda... Ondan sonra senden özürde dilerim... Tabi yazdıklarım sadece senin içinde değil. Bir sürü var bu başlık altında bombalayan... Bu arada senin 100 kilo derken daha önce 100 kilo +19 kilo bar dediğin yani toplamda 119 kg demek istiyorsun değil mi yoksa toplam mı 100kg.. 19 kilo düşmedin inşallah hesaptan... Barlarda olimpik heralde 19kg...

evet bu konuda katılıyorum size.

halter çalışmaları bodybuilding sporcularınada son derece gerekmektedir.

bunlar komple hareketler ve güç arttirmak için en kaliteli hareketlerdir.

ancak dna nız halter için uygun değilse, rekorlar kırmanız çok zordur.

evet dogru sölüyosun , halteri sırf örnek olması açısından verdim....halter sporunda sadece yabancıların " raw power " dedigi güç pek işe yaramıyor çok güçlü biri olabilirsin ama hız , teknik , atletiklik ve bunu gibi bir çok özellik yoksa halterde pek başarlı olunmuyor maalesef

@jonhytog

öyle adamlar varki 20 yaşına kadar hiçbir sporla ugraşmamış , spora başladıgı ilk gün 100 kg bench yapabilen , büyük ihtimal sen bunlardan biriyle karşılaşmadıgın için sana imkansız geliyor ama tabi bu bahsettigim adamlar yüzbinde bir gelir ama var böyle adamlar....

Son düzenleme:
Guc artisi saglayan calisma sekilleri yapmadan sadece kas buyumesi ile agirlik arttirmaya calismak sonuc almayi cok uzatir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:52 ----------

Arkadaşım ben zaten orda yazdığımı belirttim. Dedim ki bu adam 10 yaşında halter veya güreş okuluna verilmiştir. O zamandan beride düzenli olarak bu sporu yapıyordur müsabakalara katılıyordur o zaman inanırım dedim ayrıca böyle durumlarda güçle hacimin alakası yok ama bizim durumumuz farklı halterci olan arkadaş olsaydı zaten bu platformda olmazdı sen bu yaşından sonra 60 kg olup 200 kilo halter kaldırabilirmisin. Bahsettiğim şeyler farklı... Ayrıca arkadaş kapak filan demiş böyle bişey söylemesinede gerek yoktu... Böyle laflara zaman ayıracağına koy videonu senide görelim kaldırdığın ağırlığıda... Ondan sonra senden özürde dilerim... Tabi yazdıklarım sadece senin içinde değil. Bir sürü var bu başlık altında bombalayan... Bu arada senin 100 kilo derken daha önce 100 kilo +19 kilo bar dediğin yani toplamda 119 kg demek istiyorsun değil mi yoksa toplam mı 100kg.. 19 kilo düşmedin inşallah hesaptan... Barlarda olimpik heralde 19kg...
haftaya inşallah video çekip koyucam dün aklıma gelmedi video çekmek.ayrıca olimpik 20 kg oluyo diye biliorm barı salonda elektronik tartıda tarttım 19 kg çekiyo ayrıca 19 kg ı düşmedim bar hariç 100 kg

Eğer yaptığınız spor bodybuilding ise kaldırdığınız ağırlığın önemi yok. Bu sporda sanatçıların sanat eserlerini, bestekarların beste yazmaları gibi bizde gerekli özveri, çalışma ve beslenmeyle kendi vücumuzu bir sanat eseri gibi şekillendiriyoruz. Kimisi vardır dna sı saolsun 40kg bench yapar 100kg bench yapan adamdan daha iyi bir görüntü ve kas elde eder. Burda amaç ağırlık değil, elde edilen sonuçtur. Sonuçta yolda yürürken göğüs kasların ne kadar şekilliyse insanlar senin daha ağır kaldırdığını düşünecektir. Mesela ben daha 100kg ile bench presse yeni başladım ve 2 yıldan fazladır bu sporu yapıyorum. Bizim salonda da çok iyi sporcu bikaç abi var, adamlar ısınırken 80kg koyuyorlar ama sonuçta beslenme, dinlenme, vücudun toparlanması falan derken abiyi görsen bu 80kg yi zor kaldırır dersin. Bu arada bu abiler:) 5 yıldan fazladır salona gelen insanlar. Yukarda da arkadaşlar iyi bir noktaya deyinmişler, eğer o kadar ağır kaldırıp hala zayıf, hacimsizseniz sizde beslenmenizde bir sorun olabilir. Ayrıca illa ağır kaldırıcam diyorsanız Powerlifting e yönelmenizi öneririm. Bunun antremanları güce dayalı olup amaç en ağırı kaldırmaktır. Tabii world strongest man yarışmalarını izliyorsanız adamların vücudunda estetikten eser yok:)

Eğer yaptığınız spor bodybuilding ise kaldırdığınız ağırlığın önemi yok. Bu sporda sanatçıların sanat eserlerini, bestekarların beste yazmaları gibi bizde gerekli özveri, çalışma ve beslenmeyle kendi vücumuzu bir sanat eseri gibi şekillendiriyoruz. Kimisi vardır dna sı saolsun 40kg bench yapar 100kg bench yapan adamdan daha iyi bir görüntü ve kas elde eder. Burda amaç ağırlık değil, elde edilen sonuçtur. Sonuçta yolda yürürken göğüs kasların ne kadar şekilliyse insanlar senin daha ağır kaldırdığını düşünecektir. Mesela ben daha 100kg ile bench presse yeni başladım ve 2 yıldan fazladır bu sporu yapıyorum. Bizim salonda da çok iyi sporcu bikaç abi var, adamlar ısınırken 80kg koyuyorlar ama sonuçta beslenme, dinlenme, vücudun toparlanması falan derken abiyi görsen bu 80kg yi zor kaldırır dersin. Bu arada bu abiler:) 5 yıldan fazladır salona gelen insanlar. Yukarda da arkadaşlar iyi bir noktaya deyinmişler, eğer o kadar ağır kaldırıp hala zayıf, hacimsizseniz sizde beslenmenizde bir sorun olabilir. Ayrıca illa ağır kaldırıcam diyorsanız Powerlifting e yönelmenizi öneririm. Bunun antremanları güce dayalı olup amaç en ağırı kaldırmaktır. Tabii world strongest man yarışmalarını izliyorsanız adamların vücudunda estetikten eser yok:)

Bu bench press konusu cidden can sıkıcı bir konu aslında. Salonda bench press hakkında konuşuldugu kadar, hiç bir konu hakkında konusulmamaktadır.

En önemsenen hareket bench press hareketi. yaslısı genci yenisi eskisi varsa yoksa bench press uzerine konusma dönüyor.

yani sebebi neki bunun.

zaten göğüs kasları, triceps ve omuzu etkileyen bir hareket işin özünde.

Güç için yapılan butun tartısmalarda bench press mevzusu mutlaka geçer.

çok güzel özetlemişsin olayı şu an istesem 100 kilo veya daha üstüne çıkabilirim benchte ama cidden gerek yok benim vücut yapım daha çok tekrar isteyen nispeten daha hafif kilolarla inşa edilcek bir vücut 2 sistemide denedim ve en iyi verimi set arası dinlenmeleri kısarak ve tekrarları yüksek tutarak aldım egoma dur demeyi biliyorum artık a32

çok güzel özetlemişsin olayı şu an istesem 100 kilo veya daha üstüne çıkabilirim benchte ama cidden gerek yok benim vücut yapım daha çok tekrar isteyen nispeten daha hafif kilolarla inşa edilcek bir vücut 2 sistemide denedim ve en iyi verimi set arası dinlenmeleri kısarak ve tekrarları yüksek tutarak aldım egoma dur demeyi biliyorum artık a32

işte bu egolardan sıyrılıp sporu neden yaptıgımızı ispatlamaktadır.

kaslarımızı yıkıp yeniden yapılandırıcaz ve böylece gelişicez.

Ancak zaman zaman maksimal idman gerekiyor.

115 kilo 6 tekrar allahın izniyle şu diet günlerimde bunu da gördüm gözüm açık gitmem. arı sütü diorum başka da bişi demiorum

115 kg aşırı fazla bence... kürsüzse çok iyi... 6 tekrar olması da önemli çok... bar hariç tabi di mi? gs basketbolundaki erdem türetken vardı, 160 kg basıyormuş mesela çok şaşırmıştım...

kür yok kerem 6 nizamı tekrar yapıyorum birinin ağırlığa değmesini sevmem. barla birlikte 115 kilo maalesef 1 aydır sıkı bir diyet içindeyim mideye yükleniiyorum.

Back
Yukarı