Eğer yaptığınız spor bodybuilding ise kaldırdığınız ağırlığın önemi yok. Bu sporda sanatçıların sanat eserlerini, bestekarların beste yazmaları gibi bizde gerekli özveri, çalışma ve beslenmeyle kendi vücumuzu bir sanat eseri gibi şekillendiriyoruz. Kimisi vardır dna sı saolsun 40kg bench yapar 100kg bench yapan adamdan daha iyi bir görüntü ve kas elde eder. Burda amaç ağırlık değil, elde edilen sonuçtur. Sonuçta yolda yürürken göğüs kasların ne kadar şekilliyse insanlar senin daha ağır kaldırdığını düşünecektir. Mesela ben daha 100kg ile bench presse yeni başladım ve 2 yıldan fazladır bu sporu yapıyorum. Bizim salonda da çok iyi sporcu bikaç abi var, adamlar ısınırken 80kg koyuyorlar ama sonuçta beslenme, dinlenme, vücudun toparlanması falan derken abiyi görsen bu 80kg yi zor kaldırır dersin. Bu arada bu abiler

5 yıldan fazladır salona gelen insanlar. Yukarda da arkadaşlar iyi bir noktaya deyinmişler, eğer o kadar ağır kaldırıp hala zayıf, hacimsizseniz sizde beslenmenizde bir sorun olabilir. Ayrıca illa ağır kaldırıcam diyorsanız Powerlifting e yönelmenizi öneririm. Bunun antremanları güce dayalı olup amaç en ağırı kaldırmaktır. Tabii world strongest man yarışmalarını izliyorsanız adamların vücudunda estetikten eser yok