Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

Yorumlarınız için teşekkürler. Peki sizce kaç kiloda basmam normaldir. Boyuma ve Kiloma göre bu arada kilo bulk döneminde olduğum için kilo fazlam var 10-12 kilo kadar olması lazım. Dediğiniz gibi Triceps veya Sırt kaynaklıda olabilir bunların üzerinde durucam. Ama ben Göğüste ilk hareket olarak Bench Press girsem biraz daha arttırabilirim diye düşünüyorum. Dediğim gibi önce üst göğüs basıp ondan sonra orta göğüse geçiyorum. üst göğüsüm vakti zamanında çok zayıftı çünkü birde ben o kadar kuvvetli bir adam değilim bu spora 22 yaşında başladım ve 191 boya 64 kiloydum. Yani besili bir çocuk değildim o yüzden bu spora başladım zaten :)
göğüs kaslarından memnunsan bence sorun yok powerlifting yapmıyoruz ki biz bu kadar kafaya takmaya gerek yok

Vallahi görüntü itibariyle beni açıkçası tatmin ediyor ve gelişimi güzel gidiyor Zaten yazın definasyondan sonraki hallerinide ekliyeceğim foruma, bende zaten bunda takılıyorum forumdan bazı arkadaşların bastığı ağırlıklara bakıyorum hayret ediyorum. Ben bu ağırlıklarla basamıyorum max.kendi başıma basabildiğim setlerde dediğim gibi 100-105 civarı ama gelişimi duruşu beni gayet tatmin ediyor o yüzdende fazla kafaya takmıyorum üst göğüste orta göğüste sürekli olarak büyüyor.

10 kg takabiliyorum bara :)

normal bir durum.

bench press arttırmanın en mukemmel yolu

Triceps ve omuzu geliştirmektir.

Birde kısa dinlenmeler kuvveti son derece etkili arttirir.

gücünüzün yüzde 80 ile 8 tekrar basıp 30-45 saniye sonra bir daha basın.

3. set sonunda,4. sete giremiceksiniz doğal olarak.

Tabi az kilo kaldırdıgından şikayet eden arkadaslar için bu önerim.

1. senenin sonunda kendi kiloma çok yakın 75(kg) basmaya basladım.

fazla dinlenmemek güc ve hacimi arttirir.

yorumları okuyunca kendımı kotu hıssettım.8.ayımdayım düz bar(10kg) ile birlikte 50 kg basabiliyorum.Bench press'te 5. ayım.spora başladıgımda bench yoktu programımda.

normal bir durum.

bench press arttırmanın en mukemmel yolu

Triceps ve omuzu geliştirmektir.

Birde kısa dinlenmeler kuvveti son derece etkili arttirir.

gücünüzün yüzde 80 ile 8 tekrar basıp 30-45 saniye sonra bir daha basın.

3. set sonunda,4. sete giremiceksiniz doğal olarak.

Tabi az kilo kaldırdıgından şikayet eden arkadaslar için bu önerim.

1. senenin sonunda kendi kiloma çok yakın 75(kg) basmaya basladım.

fazla dinlenmemek güc ve hacimi arttirir.

dinlenme süresinin kısa tutulmaması bildiğim kadarı ile güç ve hipertrofi için gerekli..
sürenin kısa tutulması kondüsyon,hız ve dayanıklılık için daha önemli diye düşünüyorum..

10 kg bar toplam 100 kg 3-4 tekrar kendim basabiliyorum 2.ayım barla beraber 90 kg de ise 5-6 tekrar anca kendim :S

Benç programım 5 set üzerinden ancak Göğüsün 3.hareketi yani biz önce üst göğüs daha sonra üst göğüs açış ve bench olarak çalışıyoruz bundan önceki iki programımda böyleydi
Boyum 1.91 kilom 104 spordaki 3.yılım 4.sette 6 tekrar 90 kiloda 5.sette 4 tekrar 100 kiloda şu an için böyle göğüste ilk hareket olarak bench girsem sanırım ağırlık biraz daha artar diye düşünüyorum.

Bence girdiğiniz ağırlık gayet iyi. Incline bench press gibi yorucu bir hareketin ardından 3. hareket olarak benchte 5.set olmak üzere 100 kilo 4 tekrar girmek kolay bir iş değil. Boyunuzun 1.91 kilonuzun da 104 olması o kadar da büyük bir etken değil eğer o kilolar %10 civarı bir vücudun kilosu değilse.

dinlenme süresinin kısa tutulmaması bildiğim kadarı ile güç ve hipertrofi için gerekli..
sürenin kısa tutulması kondüsyon,hız ve dayanıklılık için daha önemli diye düşünüyorum..

Bu konuda doğru söylüyorsunuz ancak, yuksek ağırlık kaldırmak istiyorsak, vücudu kısa süre içinde daha buyuk stress altına itmemiz gerekicektir.

Tabiki bench presi arttırmanın yoluda, güç arttirmaktan geçtiği için, güçde sadece bench pressle artmaz. (gücü arttiran hareketleri siz biliyorsunuz tabiki)

1 dakika dinlenme bodybuilding için yeterlidir diye dusunuyorum.

Bu şekilde hem koordinasyonu arttiriyoruz (sizin bahsettiğiniz) motorsal öğrenme yeteneğinide geliştirmiş oluyoruz ve doğal olarak kas gelisimide yanında bonus geliyor.

3-5 dakika dinlenmeler daha çok powerlift çalışmalarına benziyor ve öyledir.

Ben hem yüksek ağırlıklara cıkıyorum hemde kısa dinleniyorum. İzolasyon hareketleride yapmıyorum.

Böyle böyle bench press ve diğer hareketlerdeki kabiliyetimi arttirdim.

10 kg bar toplam 100 kg 3-4 tekrar kendim basabiliyorum 2.ayım barla beraber 90 kg de ise 5-6 tekrar anca kendim :S[/QUOTE

aslansın sen 1 ay sonra 200 basarsın hedef ne olympıamı akşam akşam güleceğim yokdu 2 senedir çalışıyoruz 130 kılo 4 tekrar bıryerlerımızden ter gelıyor. 2. ayda 100 kılo halen daha sallama bitmiyor ya. nası bir kompleksdir bizim milletimizdeki çoğunlukla gülüp geçerdim bu kadarda olmaz ama. fazla kilo basınca ne oluyor ben onu anlamıyorum düşün düşün. hep diyorum 50 kilo ile gelişdirebilsem boşuna neden yüksek kiloya çıkayımki. keşke düşük kiloda uyarabilsekde basmasak. ama iştahlı toplumumuz yine hayal dünyasında.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:30 ----------

inanın mucizeye tanık oluyorum..

diez ben oldum senden önce yukarıyı okumadın herhalde:D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:32 ----------

bide şu ancalar yokmu bunlarada bitiyorum. 100 kiloyuda anca bu kadar basabiliyorum oda zor zar :D ( zorlandığımı da belirteyimde inandırıcı olsun) :D

Bench press adına komik hareketler yapanlar cok oluyor.

İyi Ve kuvvetli bir sporcu yuksek ağırlıkla bench press basıyorsa nizami olarak hatırı sayılır şınav çeker ve çekecektir.

yalan söylemek yerine şınavla bu işe başlarsan daha çok yol alıcaksın.

Özellikle eellerimi yerden fırlatıp alkıslayıp tekrar çekmek çok daha fazla kuvvetlendiriyo rocky gibi oluyor biraz ama patlamalı ve kuvvet verici egzersiz oluyor.

Son düzenleme:
inanın mucizeye tanık oluyorum..
:) 5. ayım ama daha önce bb geçmişim var bi sakatlık sonucu bırakmak zorunda kalmıştım thums:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:13 ----------

10 kg bar toplam 100 kg 3-4 tekrar kendim basabiliyorum 2.ayım barla beraber 90 kg de ise 5-6 tekrar anca kendim :S[/QUOTE

aslansın sen 1 ay sonra 200 basarsın hedef ne olympıamı akşam akşam güleceğim yokdu 2 senedir çalışıyoruz 130 kılo 4 tekrar bıryerlerımızden ter gelıyor. 2. ayda 100 kılo halen daha sallama bitmiyor ya. nası bir kompleksdir bizim milletimizdeki çoğunlukla gülüp geçerdim bu kadarda olmaz ama. fazla kilo basınca ne oluyor ben onu anlamıyorum düşün düşün. hep diyorum 50 kilo ile gelişdirebilsem boşuna neden yüksek kiloya çıkayımki. keşke düşük kiloda uyarabilsekde basmasak. ama iştahlı toplumumuz yine hayal dünyasında.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:30 ----------

diez ben oldum senden önce yukarıyı okumadın herhalde:D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:32 ----------

bide şu ancalar yokmu bunlarada bitiyorum. 100 kiloyuda anca bu kadar basabiliyorum oda zor zar :D ( zorlandığımı da belirteyimde inandırıcı olsun) :D
sizde söyleyim daha önce bu sporu yapmışlığım var tek nefes 100 şınav çekiyorum gerçi 100 de tek nefes fln kalmıyo ama çekiyorum dumbelllls

Abi ne yaptın ya 100 şınav nizami mi?

millet sallama rekoru kırmıs yukarda her sayfada 1-2 sallayan bulunuyo :D:D

benm kol sıcak 44 ü görüyor ama bakın ben kac basıyorum

180 boy 90 kg mım ve sağ tarafa 40 sola 40 10 da bar desek anca böle 90 yapıyor tek basıma 4 tekrar anca partnerle 9 tekrara kadar cıktım

bu kilolar dökme demir kiloları baska bir salondaki plastik kaplı agırllıklar ise gercek kg yansıtmıyor

cogu kişi iyi bastıgını sanıyor orda aama yanılıyor gercek dökme demirin altında 120 basan adam 80 giremiyor gecen gün bende gittim öyle bir salona rastgele taktım 60 kg bana kendi salonumda yaptıgımda 40 kg anca geldi agırlıgı :)

Son düzenleme:
4 buçuk ay oldu geçen gun bar 10 kg 70 kg de ağırlık taktım 3 kere 80 kg bastım. ama yani o kadar zorlanmadım tahmınımce 90 basarım. 66-68 kg arasında gidip geliyorum kol 34 cm soguk.
bu arada arkadaşlar harbı bazıları sallamış ne o 100 kg 120 kg 5.ayda falan valla kötü oldum şimdi.benım lıseden ark gecen 60 kg yı bıle basamadı 4.ayı falan.oda benım kilomda ama benden 5-6 cm uzun 180.

ya herkes ölçü konuşuyo ölçü farklı güç farklı burası yalan forumu değil ben destek olarak sadece günde 6 tablet amino asit alıyorum ayrıca basket oynuyorum ve daha önce bu sporu yaptım kollarımın ölçüsünden bende şikayetçiyim ve bunun içinde forumda yardım istedim yalan söylemek istesem 2 senedir yapıyorum ve 70 kg basıyorum kolum 48 cm der çıkardım ne kdr büyüttünüz bu olayı anlam veremiyorum.ayrıca her insanın kas yapısı farklıdır güç oranı farklıdır işi sadece hacimle değerlendirmeyin.

millet sallama rekoru kırmıs yukarda her sayfada 1-2 sallayan bulunuyo :D:D

benm kol sıcak 44 ü görüyor ama bakın ben kac basıyorum

180 boy 90 kg mım ve sağ tarafa 40 sola 40 10 da bar desek anca böle 90 yapıyor tek basıma 4 tekrar anca partnerle 9 tekrara kadar cıktım

bu kilolar dökme demir kiloları baska bir salondaki plastik kaplı agırllıklar ise gercek kg yansıtmıyor

cogu kişi iyi bastıgını sanıyor orda aama yanılıyor gercek dökme demirin altında 120 basan adam 80 giremiyor gecen gün bende gittim öyle bir salona rastgele taktım 60 kg bana kendi salonumda yaptıgımda 40 kg anca geldi agırlıgı :)

Bende aşağı yukarı senin gibiyim 191cm boy 104 kiloyum bende sağa sola 45 er kilo takıp 4 tekrar kadar yapıyorum benimde kollarım sıcak 45cm bende güçle hacmin doğru orantılı olduğunu düşünüyorum yani 68 kilo adam gidipte bench presste 120 kilo basması biraz abartı ha bu arkadaş 10 yaşında güreş veya halter okuluna verilmiştir o zamandan beride düzenli olarak yarışmalara katılıyodur 68 kiloda yarışıyodur o zaman ayrı ama sporda hem 5. veya 3. ayı olacak hemde 120 kilonun altına yatacak yani gerçektende mucize bu muhabbet benide sıktı ama bunuda söylemek istedim bizde sonuçta hayatımızda ilk kez salona gitmedik yani 3 yıldan beri çalışıyorum envayi çeşit insan gelip geçti salondan böyle bir mucizeye ben şahsen tanık olamadım...

Back
Yukarı